X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Już dowiedziałam się w Gamecie - AMH mam zrobić w okolicach 3dc ;-)

Jejku czemu tyle czasu to trwa u Ciebie? Miałam nadzieję, że jak nie w sierpniu to max we wrześniu wystartujemy :/

Ja robiłam AMH 2 razy w Gamecie i za każdym razem nie miał znaczenia dc. Zresztą w paru opracowaniach widziałam, że dc nie ma wpływu na wynik AMH.
    Jednakże, jak dostałaś zalecenie co do dc, to pewnie się tego trzymaj. :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Melduje ze Winogronko jest ma sie bardzo dobrze ma 2cm14mm na usg byk spokojny podobno machal lapkami tak twierdzi moj maz, serduszko bije mu jak oszalale :)
    Zapomnialam dodac ze Winogronko jest starsze o 2 dni od tego co sugeruje suwaczek :)
    Kolejna wizyte mam za 2 tyg i z tego miejsca zycze kazdej z Was tego cudnego widoku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 08:37

Mixa, martusia1986, Sysiaaaaa, Tosia 1981, MisiaMisia, kaarolaa, agniesia2569, Beata.D, Katha81, ivi, mala29_, Sansivieria, Nusia, marcela29, niecierpliwa, aaana, gosia81, malinka1984, HANA, mesy lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak jak Misia robiłam amh i dzien cyklu nie miał znaczenia przy tym badaniu, mam to nawet zaznaczone na rozpisce z kliniki ;-)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Hej
    Melduje ze Winogronko jest ma sie bardzo dobrze ma 2cm14mm na usg byk spokojny podobno machal lapkami tak twierdzi moj maz, serduszko bije mu jak oszalale :)
    Kolejna wizyte mam za 2 tyg i z tego miejsca zycze kazdej z Was tego cudnego widoku :)
    wspaniale fedra!!!teraz hoduj brzuchol, niech maleństwo zdrowe rośnie ;-)

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    ale czy my mamy na myśli te same badania? bo ja się staram do tcyh dla kobiet z niskim amh...ja mam ogólnie problem ze wszystkim, drożność, zrosty, jeden jajowód itd...dobrze ze chociaż wszystkie wirusy miałam aktualne bo bym o wiele więcej kasy wydała na te badania, zresztą wydaje mi się, że tak czy tak trzeba było by je zrobvić jeśli ktoś nie ma aktualnych, może poprostu potem po kwalifikacji już, nie wiem...

Martusia tak naprawdę to w sumie przydałby mi się teraz odpoczynek od tego wszystkiego....jestem potwornie zmęczona tą całą procedurą, badaniami, jazdą do warszawy...ja dopiero co 2 czerwca miałam tą nieudaną punkcję, więc dopiero miesiąc minął...ale stwierdziłam, że jeśli jest jakaś szansa na te badania to spróbuję się dostać, abym potem nie żałowała, teraz to nawet już mi nie zależy na tym aby jakoś szybko zaczynać stymulację...zresztą najpier musimy się zakwalifikować :)

Kochana doskonale Cię rozumiem wprawdzie u mnie inna sytuacja bo poronienie ale jak się dowiedziałam to była wielka rozpacz że już nigdy więcej że mam dość itd.
    Ale mąż dał mi wiele wsparcia i wiem że musimy wykorzystać wszystkie szanse żeby nie żałować..
    Więc ja trzymam kciuki żeby się udało jak najszybciej zakwalifikować i żebyś została szczęśliwą mamusią :*

kaarolaa, Nusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Hej
    Zapomnialam dodac ze Winogronko jest starsze o 2 dni od tego co sugeruje suwaczek :)

Kochana ogromnie się cieszę :) Rośnijcie dalej zdrowo <3

Fedruś chyba tylko Tobie jedynej z majówek się poszczęściło..Życzę Wam wszystkiego dobrego dbajcie o siebie :*

Fedra lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Ja robiłam AMH 2 razy w Gamecie i za każdym razem nie miał znaczenia dc. Zresztą w paru opracowaniach widziałam, że dc nie ma wpływu na wynik AMH.
    Jednakże, jak dostałaś zalecenie co do dc, to pewnie się tego trzymaj. :)

Też właśnie czytałam, że dc nie ma znaczenia przy AMH ale skoro taką odpowiedź na piśmie otrzymałam (tzn na maila) to nie będę się z nimi wykłócać ;-) Z resztą dla mnie to bez różnicy, @ mam dostać na dniach a wizytę mam dopiero 7 sierpnia więc wszystko w czasie i tak się zgra :-)

Fedra gratuluję :-)

MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze jedna Dziewczyna jak dobrze pamietam która miała transfer 5 maja...

dzień robienia AMH nie ma zadnego znaczenia poziom nie zmienia się z dniem cyklu tak jak hormony ponieważ rodzimy sie z pewna ilością jajeczek która co miesiac się zmienia ale nie aż tak by np na poczatku cyklu było 2 a po owu 1,5 ;)

Dzięki wielkie dziewczyny teraz czekam na Was <3

MisiaMisia, Beata.D, mala29_ lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra jeszcze ja Ci skladam gratki...niech maluszek rosnie zdrowo i za 2 tyg pokaze sie ladny czlowieczek i pieknie bijace serduszko :)

Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra gratuluje- niech maluszek sie zdrowo chowa i niech bedzie coraz silniejszy :)

Niedlugo rozpoczyna sie nastepna fala stymulacji,punkcji i transferow oby dla wszystkich z nas szczesliwa :)

Fedra, kaarolaa, Moniaa, mala29_ lubią tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, wszystkiego dobrego, co za ulga!!!
    Faktycznie będzie fala lipcówek, bo jak się orientuję to kilka dziewczyn (w tym ja) z iui przechodzi właśnie w lipcu tutaj. Dołączamy i walczymy :)

Fedra, Mixa, Beata.D, mala29_ lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Fedra, wszystkiego dobrego, co za ulga!!!
    Faktycznie będzie fala lipcówek, bo jak się orientuję to kilka dziewczyn (w tym ja) z iui przechodzi właśnie w lipcu tutaj. Dołączamy i walczymy :)
    tak właśnie- będzie nas sporo i będziemy walczyc!

Fedra, Beata.D, mala29_, martusia1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka poprosimy o raporcik co u Was :)

• Kava Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:50

martusia1986, Simba, Moniaa, Fedra lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) Cieszę się :)

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Cześć Dziewczynki!

Malinka ja mam do Ciebie pytanko: z tego co pamiętam brałaś udział w tych badaniach klinicznych w Novum, ja teraz staram się dostać do kolejnych...powiedz mi kto prowadził Ci stymulację i u kogo byłaś na kwalifikacji?
    Na Kwalifikacji byłam u dr Starosławskiej a stymulkę prowadziła dr Kozioł

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hot news po usg:
    Owu była w nocy,transfer w piątek o 14:00,rozmrażamy dwa groszki :D

kaarolaa, agniesia2569, Tosia 1981, martusia1986, mala29_, Katha81, MisiaMisia, Simba, Nusia, gosia81, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka mocno trzymam kciuki za mrozaczki

malinka1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromne kciuki za groszki :*

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka to zaciskam juz kciuki za ciebie i twoje groszki :)

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ