X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobiłam-czekamy na wynik, ze u mnie nie jestwymagany, musze doczytać jakie ma znaczenie

• Fedra Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam cena za ANA1 i ANA2 w mojej klinice to 150 zł
    kariotyp 400zł za osobe...

znalazłam umowe z wykazem badań obligatoryjnych w ramach ref i te które trzeba zrobić ale we własnym zakresie i o kariotypie nie ma tu mowy...

Mixa lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja nie wiem czy moje wyniki nie przyjdą w trakcie stymulacji, bo czeka się na nie 35 dni...będzie dobrze-musi być!

• aaana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    dziewczyny, a czy robiłyście kariotyp do inv i na le jest to ważne, bo bez tego badania też można podcodzić do inv...

byla tu rozmowa o kariotypie, chyba ze Spero pisalysmy o tym, ze ja juz prawie zrobilam bo mialam na rozpisce, a jak sie okazalo robi sie to badanie tylko z zalecenia lekarza prowadzacego :)

Mixa lubi tę wiadomość

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa ja nie robiłam kariotypów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi już dwa razy lekarz mówił, ze zalecane ale nie konieczne i zrobiłam, tyle ze chyba troche późno ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    no tak, ale miałaś laparo a ja nigdy i mogą stwierdzić, że hsg może się mylić i że są szansę na "naprawę jajowodów" mam nadzieję, że problem mój sam się "rozwiąże" dostane się do badań i się uda :)

Trzymam kciuki za dostanie się do badań :)
    P.Agnieszka mówiła mi że we wrześniu mają ruszyć jakieś badania :)

agniesia2569 lubi tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Trzymam kciuki za dostanie się do badań :)
    P.Agnieszka mówiła mi że we wrześniu mają ruszyć jakieś badania :)
    hm...wiesz ja byłam na wizycie i miały ruszyć następnego dnia i nic :/ więc wiesz, różnie może być z tym wrześniem :( ale nie powiem, bo baaaaaaaardzo na to liczę.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mimo wszystko myślmy pozytywnie :)

Fedra lubi tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robiliśmy kariotypy i tylko dla własnych potrzeb na NFZ, mieliśmy od lekarzy pierwszego kontaktu skierowania do poradni genetycznej i zapisaliśmy się do Łódzkiego Genosu i po miesiącu oczekiwania na wizytę byliśmy na badaniach kariotypu i jeszcze zrobiłam sobie mutację Leiden na krzepliwość,wyniki 6-8 tyg.
    Strasznie mi się cykl dłuży, dopiero 5dc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 22:28

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!

Malinka ja mam do Ciebie pytanko: z tego co pamiętam brałaś udział w tych badaniach klinicznych w Novum, ja teraz staram się dostać do kolejnych...powiedz mi kto prowadził Ci stymulację i u kogo byłaś na kwalifikacji?

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski :) Przypomnijcie mi prosze,ktore mialy transfer mrozaczkow i jak to wygladalo w cyklu(myslalam ze sie musze stawic po owulce,cos ok 16dc i wtedy transfer a tu ups....mam byc ok 10-12 dc i wtedy dokladnie mi wylicza kiedy transfer?!)Tez tak mialyscie??? U mnie wielkimi krokami zbliza sie TERMIN ZERO ;) Zaczynam miec troche stracha,na szczescie wyjezdzam teraz na urlop i nie bede juz tak myslec(wiecie-odwrocenie uwagi :P) Pozdrawiam serdecznie :) <3

Fedra, mala29_, ivi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po kontrolnej wizycie wszystko jest w porządku..zabieg bez powikłań..Miałam robić te badania po poronieniu ale chyba na razie sobie odpuszczę..zobaczymy jeszcze..
    Jak skończą się plamienia to mam zrobić USG i powiem Wam że mam serdecznie dość szpitali lekarzy za dużo tego....
    Muszę zregenerować siły bo we wrześniu chcemy zabrać śnieżynkę <3
    Wierzę że w końcu się uda -musi..My się tak łatwo nie poddamy..
    A kropunia na zawsze zostanie w naszych serduszkach i będziemy pamiętać <3

Tosia 1981, Fedra, aaana, Mixa, mala29_, ivi, Beata.D, malinka1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też drażni to wieczne wysiadywanie poczekalni, żeby ktoś jescze gwarantował sukces na końcu ...fajnie martusia, ze masz mrozaczka ;-)

martusia1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mamy 3 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    hm...wiesz ja byłam na wizycie i miały ruszyć następnego dnia i nic :/ więc wiesz, różnie może być z tym wrześniem :( ale nie powiem, bo baaaaaaaardzo na to liczę.

Agniesia a do jakich badań klinicznych się załapalaś??

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Tak mamy 3 :)

Martusia super, że macie aż 3 mrozaczki, to dużo. Trzymam kcuki aby we wrześniu się udało! Trzeba byś dobrej myśli.

Mixa, martusia1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia, a ile podają Ci zarodków za jednym razem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    martusia, a ile podają Ci zarodków za jednym razem?

W maju miałam podany jeden i się zagnieździł..
    Teraz też nam podadzą jeden bo to blastuś..
    I zostaną dwa które są troszkę słabsze i jakby się nie udało to wtedy podadzą te dwa naraz..

W ogóle jakaś faza mi się wkręciła że wszystkie są nieprawidłowe i znowu to samo będzie...Muszę odgonić złe myśli :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bądż dobrej myśli, choć nie udało się, to jednak zagnieżdzenie było.. ja mam stresa co bedzie z moich jajcorków...

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ