X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobiłam-czekamy na wynik, ze u mnie nie jestwymagany, musze doczytać jakie ma znaczenie

• Fedra Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam cena za ANA1 i ANA2 w mojej klinice to 150 zł
    kariotyp 400zł za osobe...

znalazłam umowe z wykazem badań obligatoryjnych w ramach ref i te które trzeba zrobić ale we własnym zakresie i o kariotypie nie ma tu mowy...

Mixa lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja nie wiem czy moje wyniki nie przyjdą w trakcie stymulacji, bo czeka się na nie 35 dni...będzie dobrze-musi być!

• aaana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    dziewczyny, a czy robiłyście kariotyp do inv i na le jest to ważne, bo bez tego badania też można podcodzić do inv...

byla tu rozmowa o kariotypie, chyba ze Spero pisalysmy o tym, ze ja juz prawie zrobilam bo mialam na rozpisce, a jak sie okazalo robi sie to badanie tylko z zalecenia lekarza prowadzacego :)

Mixa lubi tę wiadomość

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa ja nie robiłam kariotypów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi już dwa razy lekarz mówił, ze zalecane ale nie konieczne i zrobiłam, tyle ze chyba troche późno ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    no tak, ale miałaś laparo a ja nigdy i mogą stwierdzić, że hsg może się mylić i że są szansę na "naprawę jajowodów" mam nadzieję, że problem mój sam się "rozwiąże" dostane się do badań i się uda :)

Trzymam kciuki za dostanie się do badań :)
    P.Agnieszka mówiła mi że we wrześniu mają ruszyć jakieś badania :)

agniesia2569 lubi tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Trzymam kciuki za dostanie się do badań :)
    P.Agnieszka mówiła mi że we wrześniu mają ruszyć jakieś badania :)
    hm...wiesz ja byłam na wizycie i miały ruszyć następnego dnia i nic :/ więc wiesz, różnie może być z tym wrześniem :( ale nie powiem, bo baaaaaaaardzo na to liczę.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mimo wszystko myślmy pozytywnie :)

Fedra lubi tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robiliśmy kariotypy i tylko dla własnych potrzeb na NFZ, mieliśmy od lekarzy pierwszego kontaktu skierowania do poradni genetycznej i zapisaliśmy się do Łódzkiego Genosu i po miesiącu oczekiwania na wizytę byliśmy na badaniach kariotypu i jeszcze zrobiłam sobie mutację Leiden na krzepliwość,wyniki 6-8 tyg.
    Strasznie mi się cykl dłuży, dopiero 5dc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 22:28

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!

Malinka ja mam do Ciebie pytanko: z tego co pamiętam brałaś udział w tych badaniach klinicznych w Novum, ja teraz staram się dostać do kolejnych...powiedz mi kto prowadził Ci stymulację i u kogo byłaś na kwalifikacji?

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski :) Przypomnijcie mi prosze,ktore mialy transfer mrozaczkow i jak to wygladalo w cyklu(myslalam ze sie musze stawic po owulce,cos ok 16dc i wtedy transfer a tu ups....mam byc ok 10-12 dc i wtedy dokladnie mi wylicza kiedy transfer?!)Tez tak mialyscie??? U mnie wielkimi krokami zbliza sie TERMIN ZERO ;) Zaczynam miec troche stracha,na szczescie wyjezdzam teraz na urlop i nie bede juz tak myslec(wiecie-odwrocenie uwagi :P) Pozdrawiam serdecznie :) <3

Fedra, mala29_, ivi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po kontrolnej wizycie wszystko jest w porządku..zabieg bez powikłań..Miałam robić te badania po poronieniu ale chyba na razie sobie odpuszczę..zobaczymy jeszcze..
    Jak skończą się plamienia to mam zrobić USG i powiem Wam że mam serdecznie dość szpitali lekarzy za dużo tego....
    Muszę zregenerować siły bo we wrześniu chcemy zabrać śnieżynkę <3
    Wierzę że w końcu się uda -musi..My się tak łatwo nie poddamy..
    A kropunia na zawsze zostanie w naszych serduszkach i będziemy pamiętać <3

Tosia 1981, Fedra, aaana, Mixa, mala29_, ivi, Beata.D, malinka1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też drażni to wieczne wysiadywanie poczekalni, żeby ktoś jescze gwarantował sukces na końcu ...fajnie martusia, ze masz mrozaczka ;-)

martusia1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mamy 3 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    hm...wiesz ja byłam na wizycie i miały ruszyć następnego dnia i nic :/ więc wiesz, różnie może być z tym wrześniem :( ale nie powiem, bo baaaaaaaardzo na to liczę.

Agniesia a do jakich badań klinicznych się załapalaś??

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Tak mamy 3 :)

Martusia super, że macie aż 3 mrozaczki, to dużo. Trzymam kcuki aby we wrześniu się udało! Trzeba byś dobrej myśli.

Mixa, martusia1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia, a ile podają Ci zarodków za jednym razem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa wrote:
    martusia, a ile podają Ci zarodków za jednym razem?

W maju miałam podany jeden i się zagnieździł..
    Teraz też nam podadzą jeden bo to blastuś..
    I zostaną dwa które są troszkę słabsze i jakby się nie udało to wtedy podadzą te dwa naraz..

W ogóle jakaś faza mi się wkręciła że wszystkie są nieprawidłowe i znowu to samo będzie...Muszę odgonić złe myśli :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bądż dobrej myśli, choć nie udało się, to jednak zagnieżdzenie było.. ja mam stresa co bedzie z moich jajcorków...

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ