IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny a jakie macie przewaznie dawki progesteronu po transferach ?
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
mi sie wydaje ze masz masz bardzo dobre wyniki, progesteron niski
super
ja w ostatnim dniu stymulacji mialam progesteron 1,6 i mi odwolali transfer ...
z tego co slysze to w GC wykonuja tranfery przy progesteronie do 1,3 ..
Tobie duzo brakuje;) wiec super
lilou u nas tez nieplodnodc idiopatyyczna;/ mialas moze robiona histeroskopie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 13:09
lilou lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Ja jak leżałam w szpitalu po hiperce z mega bolacym brzuchem i zadzwonił na dodatek embriolog, że nie dość, że nie miałam świeżego transferu to jeszcze nie mam żadnego mrożaka to zaczęłam tak płakać, że znajoma pielęgniarka nie wiedziała co ze mną zrobić i dzwoniła na salę operacyjna do mojego gina, który właśnie kogoś kroil, co ona ma ze mną zrobić, co mi dać. Kazał relanium. Łzy na chwilę przestały ciec, ale jak tylko mój lekarz wbiegł do sali i spytał co się dzieje, że pigula na salę operacyjna dzwoni co ma mi dać, spojrzałam na niego i zaczęłam ryczeć od nowa nie mniej niż przed relanium. Nie mogłam się uspokoić. 5mg w ogóle na mnie nie zadziałało. Później spytał czy chce coś innego, bo widzi, że relasia to jak cukierek dla mnie. Chciałam. Dostałam, ale już nie pamiętam co to było. W każdym razie kazał mi się przebrać w piżame, bo po tym na pewno zasne. Nawet pielęgniarka zanim mi przyniosła sprawdzała czy się przebrałam w piżame, on przyszedł sprawdzić i dopiero mi dali te tablete. Płakać przestałam to fakt, ale nie usnelam nawet na sekundę... Na każdego działają takie leki inaczej. Też brałam wtedy po raz pierwszy w życiu tego typu specyfiki. Przed udanym transferem miałam kilka sztuk od koleżanki (4 chyba). Wzięłam na godzinę przed transferem 1 ale zadziałało jak tic-tac
więc wzięłam później druga i czułam spokój. Nic więcej. Nie ma co demonizowac. Każdy jest inny. Nie sadze, żeby u mnie miało ono znaczący wpływ na pozytywny efekt, ale byłam spokojniejsza, bo był to mój jedyny mrożak z ostatniej rządowej procedury. Jakbym nie miala relanium to jadlabym Kalmsy
hehe
triss, ewlinaaa85, wombi lubią tę wiadomość
-
lilou wrote:Pysia, nie miałam histeroskopii ;/ miałam tylko hsg, jajowody oba drożne.
to tak jak jaa ciązy nie ma juz od 4 lat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 13:14
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
lilou wrote:u mnie równe 3 lata. Ale teraz nam się uda, zobaczysz Pysia!! Robimy wszystko, co w naszej mocy! na resztę wpływu nie mamy, trzeba zaufać lekarzom.
lilou lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
lilou wrote:u mnie równe 3 lata. Ale teraz nam się uda, zobaczysz Pysia!! Robimy wszystko, co w naszej mocy! na resztę wpływu nie mamy, trzeba zaufać lekarzom.
Dziewczyny głowa do góry i cyc do przoduPrzecież w końcu musi się udać
pysia, lilou, Joanna85 lubią tę wiadomość
-
pysia wrote:dziewczyny a jakie macie przewaznie dawki progesteronu po transferach ?
pysia lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
lilou wrote:Pysia, orientujesz się czy ten estradiol i progesteron mam dobry?
Jak na ten etap to wyniki masz rewelacyjne,zapowiada się owocna i udana stymulacja
lilou lubi tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Dziewczynki nie wytrzymałam i zrobiłam bete już wczoraj i dziś powtórzyłam.
7dpt beta 9.7
8dpt beta 28.4
Także wygląda na to, że nasze maleństwo postanowiło z nami zostaćTeraz tylko modlę się, żeby się dobrze rozwijało
Nie mogę nadal uwierzyć....Eltasz, Anatolka, Brtiii86, Tyszanka81, ojejku, karina76, lilou, shooa, migot_ka, gosia81, Asiula86, freya, pysia, Joanna85, Mimi86, cicho sza, zizia_a, anakonda, SzewskaPasja, wombi, Tosia 1981, nika03, Suomi, Anuszka, Neo84, sylvuś, Madzia82, Konwalia, Kaczorek, Beata.D lubią tę wiadomość
-
vioris wrote:Dziewczynki nie wytrzymałam i zrobiłam bete już wczoraj i dziś powtórzyłam.
7dpt beta 9.7
8dpt beta 28.4
Także wygląda na to, że nasze maleństwo postanowiło z nami zostaćTeraz tylko modlę się, żeby się dobrze rozwijało
Nie mogę nadal uwierzyć....
Widze ze 8A maja wziecie...vioris lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyvioris wrote:Dziewczynki nie wytrzymałam i zrobiłam bete już wczoraj i dziś powtórzyłam.
7dpt beta 9.7
8dpt beta 28.4
Nie mogę nadal uwierzyć....rosnijcie ladnie
vioris lubi tę wiadomość
-
vioris wrote:Dziewczynki nie wytrzymałam i zrobiłam bete już wczoraj i dziś powtórzyłam.
7dpt beta 9.7
8dpt beta 28.4
Nie mogę nadal uwierzyć....
Kochana, z całego serducha gratulujęvioris lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam
Nie dociera to jeszcze do mnie, naprawdęStrasznie się martwię czy będzie wszystko dobrze. W pon powtórka bety po 48h i potem na wizytę chyba 24 maja. Wydaje mi się, że to będzie ok termin 25dpt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 16:11