IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
jowita198600 wrote:Dzisiaj jest mój 5 dpt i od rana tzn gdzieś od po godz. 10 odkąd zjadłam śniadanie mnie muli, jest mi nie dobrze; dopiero teraz mi przeszło, co jakiś czas czuję kłucie w jajniku po lewej stronie, czuję się osłabiona- czy to dobry znak? A druga sprawa że bardzo mi włosy zaczęły wychodzić całymi garściami... co mogę zrobić aby poprawiło mi się z włosami?
Przy pierwszym nie udanym transferze przy którym dużo bardziej się stresowalam nic takiego mi się nie działo. Wiec trzymam kciuki ze to u Ciebie tez objaw na pozytywną betę -
tanka wrote:Cześć!
A mogę zapytać, kto cię prowadzi w Macierzyństwie? Bo ja z tej samej kliniki.
o Tym chamowaniu sa podobno bardzo rózne opinie, jedni każą szczepić, inni tylko w sytuacji, kiedy jest 0%.
Jak u was lekarz tłumaczy brak mrozaków? Próbujecie jakoś podbić jakośc nasienia?
Przepraszam za ten stos pytań....tanka lubi tę wiadomość
-
V. no to mamy tego samego gina
ET miałaś w 3 dobie? Dużo komórek wam się zapłodniło?
Wiesz wada genetyczna to tylko wiedza, albo AŻ wiedza niestety.
Tego urologa niestety nie znam, ale konsultowaliście to np. z Bergierem? Kwestie ew. żylaków pewnie sprawdził urolog, ale badał mężowi hormony? -
MatyldaG wrote:Tanka ja też z Macierzyństwa
No to trochę nas tu jest
O ile dobrze rozumiem z podpisu to twoje pierwsze ivf i bliżniaki z drugiego transferu? Nie było problemu z podaniem dwóch zarodków? U mnie MIrocki nawet jak "teoretycznie" zagadałam, to mocno sie krzywiłWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 14:01
-
tanka wrote:No to trochę nas tu jest
O ile dobrze rozumiem z podpisu to twoje pierwsze ivf i bliżniaki z drugiego transferu? Nie było problemu z podaniem dwóch zarodków? U mnie MIrocki nawet jak "teoretycznie" zagadałam, to mocno sie krzywił
Tez mieliśmy problem z wynikami męża morfologia 0% i pojedyncze plemniki plus miktozwapnienia a mimo tego uzyskaliśmy aż 6 blastek -
nick nieaktualnymkl wrote:Niepokoi mnie ft4, które jest ponad normę, czytałam, że może to być nadczynność tarczycy, ale patrząc na objawy nie mam żadnych
Jutro wizyta u endykronologa, zobaczymy co z tego wyjdzie
MKL moja Pani endokrynolog mówi, że wyniki wynikami, ale najważniejszy jest obraz usg tarczycy więc nie ma się co przejmować, szczególnie, że masz tylko nieco ponad normę -
V- :* witaj.
wynik Twojego allo mrl wskazuje, ze musialas kiedys byc w ciazy- chocby biochemicznej... 0 % to wynik normalny dla kazdej kobiety ktora w ciazy NIGDY nie była.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 14:14
Nasza Marcysia jest już z nami
-
MatyldaG wrote:A on się na wszystko krzywi najpierw :p przy pierwszym transferze kategorycznie powiedział nie przy drugim ja mu powiedziałam ze wiem ze po pierwszej nie udanej próbie można zabrać dwa i ze chce dwa i się zgodził
Tez mieliśmy problem z wynikami męża morfologia 0% i pojedyncze plemniki plus miktozwapnienia a mimo tego uzyskaliśmy aż 6 blastek
Też Krzysiu?
U nas akurat o jednym zarodku w drugim transferze zdecydowało życie, ale w razie klapy tej procedury później już będę chcież koniecznie 2.
Czyli u was 6 blastek na 6 komórek? Wooooow!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 14:17
-
nick nieaktualny
-
tanka wrote:Też Krzysiu?
No, u nas o jednym zarodku w drugim transferze zdecydowało życie, ale w razie klapy tej procedury później już będę chcież koniecznie 2.
Czyli u was 6 blastek na 6 komórek? Wooooow!także wiem ze miałam tak naprawdę cholerne szczęście:)
Tak Krzysiuuwielbiamy go z mężem jak przychodzimy na wizytę i pyta mnie "jak samopoczucie?" ja odpowiadam "dobrze" a on "a mina mówi co innego" i tak za każdym razem :p
-
Tanka i wiesz z tymi dwoma ja chciałam przede wszystkim zwiększyć szanse żeby chociaż jeden został, w najlepszych snach nie marzyłam o blizniakach
ale pamiętaj ze musisz się z tym liczyć przy podaniu dwóch
-
ukulele wrote:Trochę mnie uspokoiłyście, bo już się martwiłam, że będę bezczynnie czekała przez kolejny rok. Leczę się w Invicta w Gdańsku. Ogólnie moja pani doktor jest bardzo dokładna i jestem z niej zadowolona...mimo, że dojeżdżam tam 200 km. Przeczytała mi ostatnio, jakie są warunki do spełnienia i tam m.in. było to, że trzeba mieć 4 nieudane IUI. No i oczywiście te dwa lata udokumentowane. Nie rozumiem dlaczego tak...
Ja jestem tzn byłam z Invicta Gdańsk jak masz jakieś pytania pisz my nic nie musieliśmy dokumentować ani IUI
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
tanka wrote:V. no to mamy tego samego gina
ET miałaś w 3 dobie? Dużo komórek wam się zapłodniło?
Wiesz wada genetyczna to tylko wiedza, albo AŻ wiedza niestety.
Tego urologa niestety nie znam, ale konsultowaliście to np. z Bergierem? Kwestie ew. żylaków pewnie sprawdził urolog, ale badał mężowi hormony?
Przy pierwszym IVF miałam w 5 dobie, przy drugim w 3. Zawsze świeży transfer bo wszystkie nasze mrożaki umierały przed zamrożeniem... Byliśmy najpierw u Bergiera ale wg mnie on jest kiepski. Tak, mąż badał hormony - w normie. Żylaki oczywiście ma, II stopnia, ale każdy lekarz u którego to konsultowaliśmy kazał tego nie ruszać. Ponoć większość facetów je ma.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
MatyldaG wrote:Tez mieliśmy problem z wynikami męża morfologia 0% i pojedyncze plemniki plus miktozwapnienia a mimo tego uzyskaliśmy aż 6 blastek
Rany, jak tego dokonaliście? Dla nas to marzenie.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
_cherryLady wrote:V- :* witaj.
wynik Twojego allo mrl wskazuje, ze musialas kiedys byc w ciazy- chocby biochemicznej... 0 % to wynik normalny dla kazdej kobiety ktora w ciazy NIGDY nie była.
Prawdę mówiąc pierwsze słyszę o takiej zależności. Przy niedrożnych jajowodach chyba ciężko być w ciąży bez ivfa beta po ivf nie drgnęła nawet. Mirocki mówił, że miał już 2 pacjentki z 0% które donosiły ciążę więc hmmm.
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Lidwinka1 wrote:Dzieki dziewczyny , dobrze ze jedt to forum I szybko odpisujecie;), dam wam znac Za Tydz co u mnie I oczywiscie bede was czytac
Katarinka I JOWITA jestesmy we trzy ktore musza zrobic test juZ niedlugo , trzymam kciuki !!!!!
Lidwinko a ile miałaś podanych zarodków? mnie od rana intensywnie kuje lewy jajnik, ja miałam transfer w czwartek i najchętniej zatestowałabym już jutro bo wariuję z niecierpliwości -
V. wrote:Rany, jak tego dokonaliście? Dla nas to marzenie.
Z tym, że u Ciebie jsli jest problem z immunologia musisz w pierwszej kolejni tym sie zajac bo wtedy chyba kazdy zarodek organizm bedzie odrzucac? nie wazne czy Wasz czy adoptowany? -
katariiinkaa wrote:Beta 1,3...
Nie wiem co myśleć, mam nadzieję że moje maluchy właśnie zaczynają produkcję
Ale patrząc na test myślałam że będzie chociaż z 5
No nic, czekam na czwartek w takim razie[/QUOTE
PrzeprasAm niechcacy polubilam. Jestes dopiero w 3 dpt wiec za wczesnie na betke. Wg wiedzy ktora ja posiadam w 6 dpt blastki moze wyjsc cos ale nie musi ( ja przy blastce w 6 dpt mialam 20 i lekarz powiedzial, ze to dobra wartosc. Final byl smutny ale start dobry). Powtorz wiec betke w czwartek - bedziesz miala pewnosc, ze rozpoczyna sie zyciekatariiinkaa lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
pysia wrote:Tyszanka a ty masz zamrożona blastke czy młodszego?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer-