X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurde! weź zrób betę jutro!!

Sansivieria lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram, nie ma co wierzyć sikancom. Póki @ nie ma, to jest szansa!

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukańce to oszukańce, mi przy becie 100 wyszedł fałszywie negatywny więc trzymam kciuki.

MisiaMisia, Sansivieria, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria, ja tez mocno zaciskam kciuki!!!

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rozczuliłyście mnie, jesteście kochane!!! Ja już nie wierzę, że beta pokaże co innego, za to Wy wierzycie za mnie. DZIĘKUJĘ!!! To świetne miejsce, Wy jesteście świetne!!!

MisiaMisia, niecierpliwa, Beata.D, Assume2, Fedra lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sensivieria trzymam mocno kciuki zrób betę ja wierzę że będzie dobrze :)

• Maka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana... Nie tym że po 3 IUI dostałam okres- to było do przewidzenia.. Ale przed IUI na USG pan dr zobaczył torbiel czekoladową- na lewym jajniku. Nigdy czegoś takiego nie miałam zawsze wszystko w porządku.
    Teraz chcemy przystąpić do IVF ale jak? Z torbielką, która się nie wchłania- jak właśnie wyczytałam? Nie wiecie czy przy takim dziadostwie się stymulować?

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS: Sansiviera trzymam kciuki za jutrzejszą betę :)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Dziewczyny jestem załamana... Nie tym że po 3 IUI dostałam okres- to było do przewidzenia.. Ale przed IUI na USG pan dr zobaczył torbiel czekoladową- na lewym jajniku. Nigdy czegoś takiego nie miałam zawsze wszystko w porządku.
    Teraz chcemy przystąpić do IVF ale jak? Z torbielką, która się nie wchłania- jak właśnie wyczytałam? Nie wiecie czy przy takim dziadostwie się stymulować?

A lekarz nie powiedzial Ci jakie widzi rozwiazanie??
    Moze najpierw bedziesz musiala ja usunac...?

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:

Wg mnie trzeba to przeleczyć albo usunąć. Doktor powinien podjąć jakieś działania w tym kierunku. Myślę, że dopóki się tego nie pozbędziesz nikt nie podejmie się stymulacji do IVF. Masz endometriozę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 21:21

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Agnieszka_ako99 Znajoma

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka, przede wszystkim idz na kolejną konsultację z innym lekarzem... nie panikuj jeszcze. zaczniesz jak diagnoza się powtórzy :D

MisiaMisia, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam endometrizy, nigdy żadnych problemów nie miałam. Podczas 1 monitoringu do inseminacji dr S ją zobaczył, a później w dniu insemki dr M też to potwierdził. Ale nic nie wspominał więcej.. Teraz (prawdopodobnie w środę) wybieram się do kliniki i się popytam co i jak.. Kurwa chyba się zapłacze.. Już mam dość tych cholernych starań...

ckaik0s3070dl07t.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Nie mam endometrizy, nigdy żadnych problemów nie miałam. Podczas 1 monitoringu do inseminacji dr S ją zobaczył, a później w dniu insemki dr M też to potwierdził. Ale nic nie wspominał więcej.. Teraz (prawdopodobnie w środę) wybieram się do kliniki i się popytam co i jak.. Kurwa chyba się zapłacze.. Już mam dość tych cholernych starań...

Ty mi tu Lasko nie panikuj !!! To nie jest powód do załamki. Niech ktoś potwierdzi, że jest to torbiel czekoladowa i tyle. Może to tylko pomyłka była. Ważne jest, jakie to duże i co dalej. Traktuj to jako zadanie do załatwienia. Taka torbiel ma związek z endometriozą stąd moje pytanie. Miałaś wcześniej histeroskopię?

Maka lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dosyć starań? Mam nieudane 3 IUI a jutro mam pobranie komórek jajowych w 3-ej procedurze in vitro. Ty się tu nie łam bo wiele z nas dało radę i Ty też dasz. W kobiecie siła!!!! W Tobie siła!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 21:29

Maka, niecierpliwa, Beata.D, Agnieszka_ako99, Limia, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas azoospermia, 3 IUI (AID) i teraz myśleliśmy że IVF załatwi sprawę raz na zawsze i kurwa zaś dupsko.. Nie mam już na to sił. I na fcb newsy i te zdjęcia usg pieprzonych małolat... Szlag mnie trafia jak to widzę..

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam histeroskopii, miałam tylko w marcu sprawdzaną drożność jajowodów (HSG)

ckaik0s3070dl07t.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    U nas azoospermia, 3 IUI (AID) i teraz myśleliśmy że IVF załatwi sprawę raz na zawsze i kurwa zaś dupsko.. Nie mam już na to sił. I na fcb newsy i te zdjęcia usg pieprzonych małolat... Szlag mnie trafia jak to widzę..

No tak. Ja to już mam za sobą. Każda z nas ma inny problem i w inny sposób to przeżywa ale łączy nas jedno. Pragnienie dziecka. Powtarzamy sobie tutaj nieskończenie wiele, że nerwy niczego nie załatwią tylko oddalają marzenie. Zadbaj o siebie, nie śpiesz się tak bardzo. Działaj ale traktuj starania jako proces, którego zakończenie będzie wielką niespodzianką w swoim czasie. Wycisz się i pomyśl, co musisz zrobić, gdzie szukać rozwiązań. Jest mnóstwo par, które po latach dostają od losu dzidzię.
    Pamiętam jak mnie bolało. Jak unikałam ciężarnych i dzieci. Teraz się z tego śmieję. Sama z siebie. Życzę Ci żebyś jak najszybciej nabrała trochę dystansu i nie cierpiała. Czasami schodki są większe, ale nadal do pokonania. Trzymaj się <3

niecierpliwa, Assume2, agniesia2569, Katha81, Beata.D, Limia, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Nie miałam histeroskopii, miałam tylko w marcu sprawdzaną drożność jajowodów (HSG)

Może trzeba do Ciebie tam zajrzeć i zrobić histeroskopię i może usunąć to tałatajstwo. Może lekarz spróbuje podziałać farmakologicznie. Nie łam się. Będzie dobrze i to właśnie załóż. Będzie dobrze.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Misia ma racje, każda z Nas miała okres, że nie mogła patrzeć na ciężarne, na zdjęcia dzieci udostępniane na fb, każda z Nas inaczej sobie z tym radziła, ale każda z Nas która już tak wiele przeszła w tym temacie może Ci potwierdzić, że tnj minie i najważniejsze jest to aby jak najszybciej skończyć użalanie nad "marnym losem" i brać się do działania :)

MisiaMisia, Assume2, Katha81, Beata.D, Limia, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:

Z tego co wiem to torbiele czekoladowe sa przy endometriozie. ale musisz sie dokladnie zbadac. Endometriozy nie wykryje sie przez usg, musisz miec laparoskopie.

ale Maka, badz silna! Trzeba walczyc, wiem ze jest Ci ciezko ale nie warto sie zalamywac! :)

ja we wrzesniu 2013 dowiedzialam sie ze mam endometrioze, potem w grudniu dowiedzielismy sie ze moj maz ma slabe nasienie, poza tym podejzewaja u mnie pco a 3 tygodnie temu stwierdzono niedoczynnosc tarczycy z podejrzeniem hashimoto... :( totalna zalamka ale mimo to jestem pelna nadziei... :)

MisiaMisia, Beata.D, Limia, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ