X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwość bezpłatnego in vitro w ramach badań w Gamecie w Rzgowie:
    http://www.gameta.pl/dla-pacjenta/jestem-w-trakcie-leczenia/bezp%C5%82atne-in-vitro

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki ja juz po urlopie. Zbyt krutko :( i wsumie nie czuje sie jak bym odpoczela ale ciesze sie ze moglam zobaczyc sie z rodzinka :).

Staralam sie was czytac na bierzaco ale przyznam sie ze tyle tego bylo ze juz mi sie pogmatwalo co ktorej mialam napisac :). To napisze tyle ze ze za kazda trzymam kciuki czy to za rozpoczecie szybkie stymulacji, czy to za roznace pechezyki i udany ich zbior, czy to za szczesliwy transfer zwieczony pod koniec dwiema grobymi kreskami na tescie i ladna beta. Rowniez mocno trzymam kciuki za te kobitki ktorym los zucil klody pod nogi aby wszystko ladnie sie ulozylo :)

A teraz nius odemnie dzwonilam do mojej lekarki i wizyte mam miec 14.07 ale poprosilam ja ze chce jeszcze przez sierpien zrobic mojemu organizmowi urlop i zaczynam stymulacje we wrzesniu. Mam tylko przyjsc na wizyte i wziasc leki z apteki. Jeszcze zadzwonie do niej czy moze moj m. pujsc tylko sam i zalatwic to wszystko bo niestety ja nie dostane wolnego w pracy. To tyle co u mnie.

niecierpliwa, Beata.D, martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala no to niebawem i u Ciebie sie zacznie ;)

Ja pozwolilam sobie zadzwonic do kliniki bo z tych nerwow to juz sie sprzatania chwycilam :) dowiedzialam sie, ze zaplodnili 6 komorek, 6 sie zaplodnilo, ale z tej 6 piec sie dzieli...cokolwiek to znaczy:P Transfer jutro przed poludniem...o matko jak sie ciesze!! Mam tylko cicha nadzieje, ze jakis zarodeczek dotrwa do stadium blastocysty i uda sie zamrozic

Mount, Sansivieria, Beata.D, Assume2, Agnieszka_ako99, Tosia 1981, Maka, martusia1986, MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, wiem ze sie niecierpliwisz :) grzeczne te Twoje komoreczki, piekny wynik!!! jutro wspanialy dzien dla Ciebie!!
    oddaam krew na bete (swoja droga ile placicie za bete w Waszych miastach? bo ja w Kielcach zaplacilam 55zl, pierwszy raz robilam i myslalam,ze to mniej kosztuje?)

niecierpliwa, MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam raz z rok temu i placilam 30 zl
    O ktorej wynik??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 09:18

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos okolo 13. wyobrazcie sobie,ze nawet pielegniarka, ktora pobierala mi krew a sama jest we wczesnej ciazy, mowila, ze 7 sikancow robila dzien po dniu i zaden nie potwierdzil ciazy, a beta byla juz w tysiacach. Pisze o tym w ramach dalszych podziekowan za Wasze pocieszenia:)
    Dzis jestem opuchnieta od placzu, moj Maz nie potrafi pocieszac, sam tego chyba bardziej ode mnie potrzebowal. Caly dzien wczoraj sie mijalismy u unikalismy swojego wzroku, a gdy wieczorem juz peklam to nie moglam przestac plakac... ech.

MisiaMisia lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria, zaciskam kciuki!!!!

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kriobanku z tego co pamiętam 30 lub max 33zł i jak nie ma akurat prowadzonych żadnych badań to wynik za jakieś 20-30 minut. Coś drogo tam u Ciebie. A robiłaś to w klinice w której robiono ivf?

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Sansiviera musimy wierzyc!! Zreszta sama widzisz ile testow wskazuje falszywie ;)

• Limia Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera, glowka do gory :) trzymam kciuki :)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Sansiviera bede trzymac ciuki i prosimy o bete przynajmniej w setkach..

ja zaraz lece na monitoring, zobaczymy co wyhodowalam i kiedy punkcja (bo w weekend rosly, wiec ze stymulacja dziala to wiem)..

No to daj znac o tam wyhodowalas.
    Do mnie dzwonili z kliniki jutro transfer o 10, teraz z ekscytacja czekamy na wiadomosc od Mount bo cos czuje, ze zaraz po mnie bedzie lezakowac na fotelu :)

Mount, Assume2, martusia1986, MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość

• Agnieszka_ako99 Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja dostalam w prezencie od siostry, ale zobaczcie na amazon medytacje do in vitro. sa co prawda po angielsku, ale mi bardzo pomogly przetrwac czas oczekiwania na testowanie...
    http://www.amazon.co.uk/Guided-Relaxations-Your-Stimulated-Cycle/dp/B00BS0N04E/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1407143783&sr=8-2&keywords=ivf+meditation
    naprawdę polecam... bardzo mnie wyciszyly i w czasie oczekiwania na wzrost jajek, potem na pobraniu a potem podczas czekania na test...

niecierpliwa, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...a ja dziś czwarty dzień stymulacji i ( nie żebym się prosiła o bóle jakieś czy kłucia) ale nie czuję nic. Już przebieram nogami na myśl o środzie. Jestem taka ciekawaczy coś się tam dzieje.... Czy mi się tylko tak wydaje czy faktycznie te dni jakoś się wloką? ;)

@Mount, @Niecierpliwa @Sensivieria scikam mocno kciuki! Jestem bardzo podekscytowana! :)))

niecierpliwa, MisiaMisia lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dziekuje za Wasze dobre slowa! niestety tym razem sikaniec sie nie mylil, beta ponizej 2 :(

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa miała rację :)

Transfer mam równią godzinkę do Niej, więc faktycznie będę po Niej leżakować na fotelu :) Nie uważacie, że świat jest mały? ;) Ta sama klinika, ten sam lekarz...ten sam lekarz robił punkcje... te sam termin transferu :)

U nas bez zmian, jutro 5 dzień - szykuje nam się siedem blastocystek :)
    i właśnie dowiedzialam się, że będą podane dwa ;) taki szczegół, o który wcześniej nie zapytałam.... :)

niecierpliwa, Assume2, gosia81, Beata.D, martusia1986, MisiaMisia, Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

1,5 po mnie ;)
    Mount jest pare roznic ja mam 3 dniowy zarodek podawany i "tylko" jeden ;)

No i za pare miesiecy bedzie zasadnicza roznica -ja bede kompletowac wyprawke dla jednego dzidziusi a Ty dla 2 :)

Assume2, Mount, Nusia, gosia81, Beata.D, MisiaMisia, Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @sensivieria, głowa do góry! Ktoś tu napisał że to wyboista droga do celu...wiem, że to trudne. Wypłacz to, uderz w stół i do przodu!

Sansivieria, mala29_ lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Kochane, dziekuje za Wasze dobre slowa! niestety tym razem sikaniec sie nie mylil, beta ponizej 2 :(

Sansiviera to dlugi proces pamietaj o tym!! niestety do smutna, ale prawda rzadko udaje sie uzyskac ciaze przy pierwszej procedurze...glowa do gory i dalej dazymy do celu bo warto!! :)

Assume2, Sansivieria lubią tę wiadomość

• loka Debiutantka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewcztny ;-) ja dzisiaj od samego rana mam złe przeczucia i straszne doly mnie łapią. .. juz niewiem jak ze soba walczyć. ...

Sansiviera musisz byc teraz silna ja trzymam kciuki za Ciebie i Ciebie i Ciebie tez i siebie

niecierpliwa, Beata.D, Sansivieria lubią tę wiadomość

• Limia Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera przykro mi :(

Sansivieria lubi tę wiadomość

‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ