IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej laseczki ja juz po urlopie. Zbyt krutko i wsumie nie czuje sie jak bym odpoczela ale ciesze sie ze moglam zobaczyc sie z rodzinka .
Staralam sie was czytac na bierzaco ale przyznam sie ze tyle tego bylo ze juz mi sie pogmatwalo co ktorej mialam napisac . To napisze tyle ze ze za kazda trzymam kciuki czy to za rozpoczecie szybkie stymulacji, czy to za roznace pechezyki i udany ich zbior, czy to za szczesliwy transfer zwieczony pod koniec dwiema grobymi kreskami na tescie i ladna beta. Rowniez mocno trzymam kciuki za te kobitki ktorym los zucil klody pod nogi aby wszystko ladnie sie ulozylo
A teraz nius odemnie dzwonilam do mojej lekarki i wizyte mam miec 14.07 ale poprosilam ja ze chce jeszcze przez sierpien zrobic mojemu organizmowi urlop i zaczynam stymulacje we wrzesniu. Mam tylko przyjsc na wizyte i wziasc leki z apteki. Jeszcze zadzwonie do niej czy moze moj m. pujsc tylko sam i zalatwic to wszystko bo niestety ja nie dostane wolnego w pracy. To tyle co u mnie.niecierpliwa, Beata.D, martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
Mala no to niebawem i u Ciebie sie zacznie
Ja pozwolilam sobie zadzwonic do kliniki bo z tych nerwow to juz sie sprzatania chwycilam dowiedzialam sie, ze zaplodnili 6 komorek, 6 sie zaplodnilo, ale z tej 6 piec sie dzieli...cokolwiek to znaczy:P Transfer jutro przed poludniem...o matko jak sie ciesze!! Mam tylko cicha nadzieje, ze jakis zarodeczek dotrwa do stadium blastocysty i uda sie zamrozicMount, Sansivieria, Beata.D, Assume2, Agnieszka_ako99, Tosia 1981, Maka, martusia1986, MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa, wiem ze sie niecierpliwisz grzeczne te Twoje komoreczki, piekny wynik!!! jutro wspanialy dzien dla Ciebie!!
oddaam krew na bete (swoja droga ile placicie za bete w Waszych miastach? bo ja w Kielcach zaplacilam 55zl, pierwszy raz robilam i myslalam,ze to mniej kosztuje?)niecierpliwa, MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość
-
Jakos okolo 13. wyobrazcie sobie,ze nawet pielegniarka, ktora pobierala mi krew a sama jest we wczesnej ciazy, mowila, ze 7 sikancow robila dzien po dniu i zaden nie potwierdzil ciazy, a beta byla juz w tysiacach. Pisze o tym w ramach dalszych podziekowan za Wasze pocieszenia:)
Dzis jestem opuchnieta od placzu, moj Maz nie potrafi pocieszac, sam tego chyba bardziej ode mnie potrzebowal. Caly dzien wczoraj sie mijalismy u unikalismy swojego wzroku, a gdy wieczorem juz peklam to nie moglam przestac plakac... ech.MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paszczakin wrote:Sansiviera bede trzymac ciuki i prosimy o bete przynajmniej w setkach..
ja zaraz lece na monitoring, zobaczymy co wyhodowalam i kiedy punkcja (bo w weekend rosly, wiec ze stymulacja dziala to wiem)..
No to daj znac o tam wyhodowalas.
Do mnie dzwonili z kliniki jutro transfer o 10, teraz z ekscytacja czekamy na wiadomosc od Mount bo cos czuje, ze zaraz po mnie bedzie lezakowac na foteluMount, Assume2, martusia1986, MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość
-
dziewczyny, ja dostalam w prezencie od siostry, ale zobaczcie na amazon medytacje do in vitro. sa co prawda po angielsku, ale mi bardzo pomogly przetrwac czas oczekiwania na testowanie...
http://www.amazon.co.uk/Guided-Relaxations-Your-Stimulated-Cycle/dp/B00BS0N04E/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1407143783&sr=8-2&keywords=ivf+meditation
naprawdę polecam... bardzo mnie wyciszyly i w czasie oczekiwania na wzrost jajek, potem na pobraniu a potem podczas czekania na test...
niecierpliwa, MisiaMisia lubią tę wiadomość
-
...a ja dziś czwarty dzień stymulacji i ( nie żebym się prosiła o bóle jakieś czy kłucia) ale nie czuję nic. Już przebieram nogami na myśl o środzie. Jestem taka ciekawaczy coś się tam dzieje.... Czy mi się tylko tak wydaje czy faktycznie te dni jakoś się wloką?
@Mount, @Niecierpliwa @Sensivieria scikam mocno kciuki! Jestem bardzo podekscytowana! ))
niecierpliwa, MisiaMisia lubią tę wiadomość
icsi sierpień 2014 (-)
crio październik 2014 (-)
-
nick nieaktualnyNiecierpliwa miała rację
Transfer mam równią godzinkę do Niej, więc faktycznie będę po Niej leżakować na fotelu Nie uważacie, że świat jest mały? Ta sama klinika, ten sam lekarz...ten sam lekarz robił punkcje... te sam termin transferu
U nas bez zmian, jutro 5 dzień - szykuje nam się siedem blastocystek
i właśnie dowiedzialam się, że będą podane dwa taki szczegół, o który wcześniej nie zapytałam....
niecierpliwa, Assume2, gosia81, Beata.D, martusia1986, MisiaMisia, Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość
-
1,5 po mnie
Mount jest pare roznic ja mam 3 dniowy zarodek podawany i "tylko" jeden
No i za pare miesiecy bedzie zasadnicza roznica -ja bede kompletowac wyprawke dla jednego dzidziusi a Ty dla 2Assume2, Mount, Nusia, gosia81, Beata.D, MisiaMisia, Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:Kochane, dziekuje za Wasze dobre slowa! niestety tym razem sikaniec sie nie mylil, beta ponizej 2
Sansiviera to dlugi proces pamietaj o tym!! niestety do smutna, ale prawda rzadko udaje sie uzyskac ciaze przy pierwszej procedurze...glowa do gory i dalej dazymy do celu bo warto!!Assume2, Sansivieria lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewcztny ja dzisiaj od samego rana mam złe przeczucia i straszne doly mnie łapią. .. juz niewiem jak ze soba walczyć. ...
Sansiviera musisz byc teraz silna ja trzymam kciuki za Ciebie i Ciebie i Ciebie tez i siebieniecierpliwa, Beata.D, Sansivieria lubią tę wiadomość