X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Kochane, dziekuje za Wasze dobre slowa! niestety tym razem sikaniec sie nie mylil, beta ponizej 2 :(
    bardzo mi przykro :(

Sansivieria lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly edit, Mount ma racje mamy transfer godzina po godzinie, wiec bedzie lezec na fotelu wygrzanym przez moj tyleczek ;)

Paszczakin u mnie na ostatnim usg w czwartek mialy 18mm i 19 mm, a punkcje mialam 2 dni po tym usg

Mount lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera przykro mi, ale głowa do góry! Pierwsze koty za płoty. Pamiętam, jak udzielalas sie na wątku z problemem męskim. My mamy ten sam problem, więc utozsamiam się z Tobą w tym bólu ;(

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie prosze jak Wasi lekarze podchodzą do L4 po transferze? Mówią, że to konieczne? Wypisują Wam zwolnienie, czy może nie zalecają? Zastanawiam się, czy brac wolne na ten czas. Jeżeli za pierwszym razem sie nie uda, to będą zle na mnie patrzec w pracy, że jestem caly czas na zwolnieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 14:10

niecierpliwa lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Kochane, dziekuje za Wasze dobre slowa! niestety tym razem sikaniec sie nie mylil, beta ponizej 2 :(

Oh! głowa do góry! za drugim razem się uda :* jesteśmy z Tobą.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec u nas w klinice z l4 nie ma najmniejszego problemu wystawiaja juz od puncji, chcesz tydzien, daja tydzien, chcesz dwa-daja dwa;)
    My z Mount wzielysmy od punkcji, transfer we wtorek wiec ja do konca tygodnia wzielam l4, a ja wszystko bedzie ok to w poniedzialek wracam do pracy :)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny,

postanowiłam dołączyć, chociaż jestem dopiero na początku mojej drogi. 23 lipca miałam HSG- jeden jajowód zarośnięty od urodzenia drugi niedrożny w 85% po wycięciu wyrostka. Przepłakana noc, przegadany z TŻ dzień i wizyta w Klinice Invicta, termin kwalifikacji wyznaczony na 14.08- wtedy lekarz podejmie decyzję czy się załapaliśmy. Staramy się 18 miesięcy, teraz już wiemy dlaczego bezskutecznie. Oboje jesteśmy po 30, ja dodatkowo choruję na Hashimoto- na razie TSH pod kontrolą. Jeszcze nie wiem czy się dostaniemy i jeszcze nie wiem jak wygląda "wszystko to" związane z IVF ale już się trochę boję :/. Za Was trzymam kciuki i będę podpytywać dobrze??

niecierpliwa, Beata.D, Assume2 lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • loka Debiutantka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popłakałam se w samotnosci i teraz wstaje zeby walczyc....dziekuje za zainteresowanie....

Sansivieria, mala29_ lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loka wahania nastrojow to akurat dobry omen ;)

Witaj czarownico, trzymam kciuki za pozytywna kwalifikacje!

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane
    Miałam dzisiaj pick-up. To moje trzecie IVF dla przypomnienia.
    Zazwyczaj miałam po 3 kumulusy (z tego najpierw 1 a potem 2 zarodki)
    No i dzisiaj niespodzianka. Pobrali mi 10 kumulusów z czego 8 się nadaje. 1 był atypowy a 1 niedojrzały.
    Jestem mocno pozytywnie zaskoczona. Przyzwyczaiłam się, że za dużo kumulusów nie produkuję. Oczywiście jeszcze nie wiemy ile będzie zarodków.
    Wstępnie transfer mamy na czwartek albo na sobotę. Zależnie od tego jak się temat rozwinie.
    Za Was wszystkie trzymam kciuki.
    Smutaskom wysyłam mnóstwo pozytywnej energii.

Ściskam Was Laski <3

Mount, niecierpliwa, Fedra, Tosia 1981, Limia, mala29_, Sansivieria, Katha81, Agnieszka_ako99, Beata.D, Nusia, Assume2, malinka1984, czarownica_tea, gosia81, kaarolaa, Simba, Elfik lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia, przepiękny wynik, sama wiesz najlepiej jak to było, a jak jest teraz... Ogromnie zaciskam kciuki za wszystkie Twoje przyszłe dzieciaczki!!!

MisiaMisia, niecierpliwa, Fedra lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarownica a w której Inviccie masz kwalifikacje?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia super wynik teraz scisjam kciuki za twoje jajeczka aby ladnie sie dzielily ;)
    paszczakin to zycze zeby jeszcze cos tam uroslo :)
    czarownica_bea witam Cie w naszych skromnych progach i zycze powodzenia w dalszej walce :)
    Sansiviera tak mi przykro :( wiem co czujesz ale ja wieze ze nastepne podejscie bedzie szczesliwe :*
    loka glowa do gory i odgon te czarne mysli bo to nie pomaga. Staraj sie myslec pozytywnie bo to polowa sukcesu :) Trzymam kciuki zeby wam sie udalo.
    Niecierpliwa i Mount to powodzonka jutro dziewczynki :)
    A co do tego to u mnie niestety musialam przyznac sie w pracy ze podchodze do IVF bo sie juz wsciekali ze ciagle biore dni wolne ale w agencji pracy prze ktora pracuje nie wiedza i sproboje zrobic tak zeby sie nie dowiedzieli.

Sansivieria, niecierpliwa, MisiaMisia, Moniaa, Fedra lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Maka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w środę mam wizytę w klinice. Chyba się potne jak jednak będę musiała mieć laparo i później czekać 3 msc. Wiem, że psychicznie tego nie wytrzymam. Ale przy endometriozie okres się wydłuża, nie? A ja w sobotę niby dostałam - i to taki że mogłabym cały dzień chodzić w jednej podpasce, w niedziele to samo.. a dzisiaj wygląda na koncówke.. No szok co się to u mnie podziało.. Zawsze miałam min 5 dni a w 2 i 3 dc były obfite.. Jestem naprawdę w ciemnej dupie..

ckaik0s3070dl07t.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka a moze za bardzo zestresowalas sie ta wizyta i tym ze mozesz miec laparo i dlatego tak mialas.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Maka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątpię żeby to miało związek.. Ale dwoje lekarzy potwierdziło że mam torbiel czekoladową na jajniku do usunięcia...

ckaik0s3070dl07t.png
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria,kurcze,bardzo mi przykro :( :( :(

Czarownica_bea witamy serdecznie :)

Misia :) wow jestem bardzo mile zaskoczona-to za sexik na szkielku :)

Paszczakin-niechaj Ci jeszcze podrosna jajeczka :)

Loka to i tak jestes niezla ;) Ja,jak mi "nie idzie po mysli" to tu wpadam,"rzucam miesem" -dziewczyny ustawią do pionu i mi przechodzi :P

Niecierpliwa i Mount,kochane mocno kciuki zacisniete &&&&&&&& :) I powodzenia jutrzejszego dnia :)

MisiaMisia, mala29_, niecierpliwa, Fedra lubią tę wiadomość

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia- w Wawie :)

Misia- imponująco :)

Dzięki Dziewczyny za miłe przyjęcie <3

MisiaMisia, Beata.D lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!! Cudowny dzis dzien, niebawem i ja i Mount jedziemy po nasze malenstwa, ktore zapewne lezakowaly gdzies kolo siebie i sluchaly muzyki klasycznej...tak tak nie przeczytalyscie zle u nas w klinice zarodki aby sie lepiej dzielily sa poddawane muzykoterapii i puszczaja im muzyke klasyczna!! Ma to gonoc cos wspolnego z drganiami ;)

Dobrego dnia Wszystkim!!

Moniaa, Tosia 1981, Agnieszka_ako99, paszczakin, Beata.D, Limia, Assume2, Katha81, kaarolaa, Mount, Fedra, mala29_ lubią tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Sysia- w Wawie :)

Misia- imponująco :)

Dzięki Dziewczyny za miłe przyjęcie <3
    A u którego z lekarzy? Oby nie u Pałaszewskiego. U niego miałam bardzo nie miłą wizytę przed kwalifikacją.

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ