IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
anakonda wrote:Już lepiej choć brzuch jeszcze troszkę przy chodzeniu pobolewa. Gorzej było wczoraj myślałam ze z pracy nie wyjdę tak mnie bolał.
U nas nadal 6 zarodków się rozwija .mnie wczoraj bolało ale nie mocno dałam radę bez tabletek w pracy nie myślałam o tym ale teraz martwi mnie to że brzuch mnie nie boli ale zrobił się duży ale miękki i mam wzdęcia ale pije dużo nie wiem co by mi pomogło na moje dolegliwości moje też się rozwijają a w sobotę pow jak się dzielą
09.2016 IVF
09.12.2016 crio 2 blastek
5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27 -
Czyli jak to jest teraz ? Weszła ta ustawa? Kurcze no nie chce mi się wierzyć. .. refundację zabrali bo też większość społeczeństwa się burzyla ze za ich kasę in vitro. .. ale żeby teraz takie cyrki wprowadzać. . Jakoś mi to nie pasuje. . Słyszałam że we Włoszech nie można mrozic i zaplqdniaja 3 komórki ale nie czy to prawda. .
Nie wiem co robić teraz, czy mam czas na szczepienia bo wtedy dopiero w grudniu do procedury podejde. Ehh człowiek nie dość że ma pod górkę bo całe invitro ro walka i psychika nieźle obrywa to jeszcze dodatkowo stres czy wogole ta walka ma sens bo przy zapłodnieniu jednej komórki to dla mnie nie.
Może to nie ma szans na wejście w życie? Bardzo dużo ludzi jest przeciw tej ustawie. .
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Mag85 wrote:Jestem po wizycie,endo 7mm, w pon kontrola.
Rozmawialam z dr o programie 2+1,powiedzial ze mam sie nie martwic,cos wymysla,beda robic w Czechach.
Serio? Dr M tak mówił? Czyli ze jak to w czechach?
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
U nas wszystkie mają po 4:blastomery. Pani dr powiedziała mi ze mam pić eletrolity u to mi naprawdę dużo pomogło wczoraj i dieta wyskobiałkowaStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Lunk_a wrote:Ja po części myślę jak Meda. Że dużo szumu...a jak będzie zobaczymy. Jeśli ustawa wejdzie będzie można pobrać np 20kom zamrozić i po prostu co miesiąc zapladniac jedna aż do skutku?
Jestem pewna że w razie co lekarze połączą się jakoś z klinikami za granicą.Antoś IVF,Julisia natural
-
lady_pink wrote:A nie wydaje Wam się dziwnie, że kliniki wcale nie protestują? Przecież to też chodzi o ich grube miliony... Może oni po prostu wiedzą, że to nie przejdzie, może to tylko nagłośnienie żeby ukryć coś innego? NO już sama nie wiem, ale jak np. chcieli zwiększyć podatek dla małych sklepikarzy, to wszyscy z nich ruszyli na warszawę bo walczyli o swoje dochody. Czemu kliniki tego nie robią? Może to jakąś prowokacja albo inny ch*j?
No wydaje mi sie ze jakas cisza w klinikach...przy zabieraniu dofinansowaniabardziej byli gadatliwi...teraz siedza cicho i....specjalizacje zmieniaja hehe
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Mag85 wrote:Jestem po wizycie,endo 7mm, w pon kontrola.
Rozmawialam z dr o programie 2+1,powiedzial ze mam sie nie martwic,cos wymysla,beda robic w Czechach.ktory masz dc?
No to Mag fajnie by bylo z tym programem 2+1...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:Mowa jest o zakazie zamrazania zarodków nie komórek zdaje sie
mój wpis oznacza, że ja się cieszę, że mam zamrożone bo ominie mnie stymulacja i mogę z dnia na dzień zacząć kolejne podejście zanim ustawa wejdzie i zabroni zapłodnienia więcej niż jeden komórki. -
nick nieaktualnyKliniki na swoich fb piszą o projektach zmian, wrzucają linki itd więc nie siedzą cicho. a to, że nigdy głośno nie protestowały to już inna bajka. jak ucinali rządówkę też było cicho. część sobie poradzi, część pokombinuje jak GynC i będzie git.
-
Ania_84 wrote:"Zgodnie z propozycją Klawitera i Kukiz'15 mężczyźni podchodzący wraz z partnerkami do adopcji zarodka lub procedury z wykorzystaniem nasienia dawcy, nie będą mogli być uznani za prawnych ojców swoich dzieci.
Formalnie nie będą to bowiem ich dzieci. Formalnie będą to dzieci nieznanego ojca. Dzieciom tym nie będą się należały alimenty ani prawa spadkowe, ponieważ ich tata, który je wychowuje, kocha i jest z nimi na co dzień, nie zostanie prawnie uznany za ich ojca."
nawet Klawier mówił o tym na obradachjak go widziałam to stwierdzam ze dlatego ma łysy łeb bo mu mózg wyjmowali
Antoś IVF,Julisia natural
-
Tyszanka81 wrote:Endo pewnie posrosnie....
ktory masz dc?
No to Mag fajnie by bylo z tym programem 2+1...
Pysia tak pow drM,ale nie wiem jak w praktyce by to wygladalo. Pewnie podpisza umowe,stymulacja tutaj,a reszta w Czechach. Powiedzial ze mam sie nie martwic,nie zostswia nas na lodzie(pytalam konkretnie o osoby z programu). Ale to na razie nic nie wiadomo. Moze to utknie w tej komisji. Dr byl zaskoczony ze to w ogole przeszlo,powiedzial ze jest przerazony poziomem wiedzy politykow. -
aniabbb wrote:dzisiejsza beta 19,3 po smsie do mojego lekarza dowiedziałam się tylko tyle, że wynik jest ok
boje się jak cholera ,ale przecież na każdym etapie może się coś wydarzyć na razie jest chyba dobrze.
Antoś IVF,Julisia natural
-
jowita198600 wrote:aniabbb a powiedz mi jeszcze czy miałaś jakieś objawy czy wszystko przeszlas spokojnie?Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
nick nieaktualnypysia wrote:
Może to nie ma szans na wejście w życie? Bardzo dużo ludzi jest przeciw tej ustawie. .
Pysiu, ja też mam taką nadzieję, że nie wejdzie, bo to byłoby zło.
Niestety to, że wielu ludzi nie zgadza się z tą ustawą nie ma nic wspólnego z oszołomami z Sejmu a to oni decydują o naszym losie a nie ludzie, którzy po cichu obecną ustawę popierają i chcą żeby było jak jest.
zobaczcie, że to jest praca w białych rękawiczkach.
najpierw prawie rok temu ograniczyli możliwość zapłodnienia wszystkich komórek, a teraz chcą ograniczyć do jednej. czy to przypadek?
kto słuchał posłów w Sejmie ten wie jakie były argumenty posłów prawicy za przyjęciem tej ustawy do pracy w komisji i jak temu pozostali ignoranci przyklaskiwali. -
Jagna 75 wrote:Ale jesli go uzna za swoje to jest inna sprawa tylko juz nigdy nie bedzie odwrotu od tego w kwestii np.rozwodu bedzie musial placic alimenty i nie bedzie mógl powolac sie ns to ze nie jest biologicznym ojcem
-
Ania_84 wrote:Aktualnie jest tak ze w momncie IUI/ IVF podpisujemy dokumenty i od razu od momentu poczecia jest uwazany jako ojciec ..z racji tego iż jestesmy w trcie zwiazku małżenskiego .. jest zapis tez o alimentach i prawie spadkowym.. w przypadku gdy wprowadza takie zmiany .. mój maz musiałby po urodzeniu dziecka składac dopeiro papiery o uznannie bo na wstepie było by to dziecko nieznnego ojca - co jak dla mnie jest chore.
Spokojnie jak coś trafia do komisji, to może tam na długo ugrzęznąć... Was to rczej nie bedzie dotyczyło...
2020
2023 -
anakonda wrote:U nas wszystkie mają po 4:blastomery. Pani dr powiedziała mi ze mam pić eletrolity u to mi naprawdę dużo pomogło wczoraj i dieta wyskobiałkowa09.2016 IVF
09.12.2016 crio 2 blastek
5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27 -
Ajka wrote:Spokojnie jak coś trafia do komisji, to może tam na długo ugrzęznąć... Was to rczej nie bedzie dotyczyło...
wiadomo ze moze to stanąc w miejscu .. jak cały pojekt ustawy i mam taka nadzieje
Trzymam za Was wszytskie mocno kciuk