IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Pragnąca, ja biorę witaminę D3, Femibion 1, kwas foliowy 5 z suplementów. Do tego Luteina dopochwowo. Jak dr mi cos jutro zaleci dodatkowo to dam znać. Z leków biorę clexane i euthyrox. Nic poza tym. W porównaniu z innymi dziewczynami to krótką mam listę...
-
MedA wrote:Pragnąca ja z suplementów, ale już od początku przygotowań do krio mam wit. E i selen (ale to mam odstawić jak wyjdzie beta pozytywna) apirynę i medargin, a typowo po transferze dorzuciła mi no-spę max 3 razy dziennie i winko aż do bety
-
PragnącaDziecka wrote:Ja slyszalam, ze podobno lepiej nie pic nawet wina po transferze. Ja biore magnez,olej lniany, femibion natal 1, wit. z grupy b.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 14:29
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
MedA wrote:Pragnąca ja z suplementów, ale już od początku przygotowań do krio mam wit. E i selen (ale to mam odstawić jak wyjdzie beta pozytywna) apirynę i medargin, a typowo po transferze dorzuciła mi no-spę max 3 razy dziennie i winko aż do bety
Winko???? W życiu. Żadne badania nie dowodzą skuteczności alkoholu, a co najwyżej jego szkodliwości. Nie tknęłabym się alkoholu teraz. Ale to moje zdanie.
KuniaKunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
nick nieaktualnyJa dopytywałam 3 razy dr czy mam pić wino i mówiła, że owszem jak najbardziej do bety
Więc piję, chociaż wczoraj nie, bo na samą myśl mi się źle zrobiło
Generalnie jak już ciąża byłaby potwierdzona to nie tknę alkoholu, ale teraz co mi szkodzi? Skoro dr mówi, że pić to z jakiegoś powodu mi kazała tak robić więc się stosuję. -
MedA wrote:Ja dopytywałam 3 razy dr czy mam pić wino i mówiła, że owszem jak najbardziej do bety
Więc piję, chociaż wczoraj nie, bo na samą myśl mi się źle zrobiło
Generalnie jak już ciąża byłaby potwierdzona to nie tknę alkoholu, ale teraz co mi szkodzi? Skoro dr mówi, że pić to z jakiegoś powodu mi kazała tak robić więc się stosuję.
Szczerze powiedziawszy to bardzo mi się podoba ten twój doktor, bo uwielbiam wino i sama bym się chętnie napiła...A mówił czemu masz pić?
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak
-
nick nieaktualnyNie dopytałam, ale zarówno moja Pani dr, jak i drugi dr z kliniki jeszcze jak wychodziłam to mi powtarzali, że dużo wina
co prawda ja nie przepadam za wytrawnym czerwonym, ale ten kieliszek piję. Generalnie jestem zdania, że na pewno nie zaszkodzi na tak wczesnym etapie, bo przecież dziewczyny dowiadują się o swoich ciążach niekiedy bardzo późno i mimo, że ostro balowały to nic się maluchowi nie stało (np. chrześnica męża była już w brzuszku, jak mamusia bardzo ostro zabalowała na jakimś weselu, ale o małej dowiedziała się później
) a skoro kazali to się stosuję
Kunia lubi tę wiadomość
-
MedA wrote:Nie dopytałam, ale zarówno moja Pani dr, jak i drugi dr z kliniki jeszcze jak wychodziłam to mi powtarzali, że dużo wina
co prawda ja nie przepadam za wytrawnym czerwonym, ale ten kieliszek piję. Generalnie jestem zdania, że na pewno nie zaszkodzi na tak wczesnym etapie, bo przecież dziewczyny dowiadują się o swoich ciążach niekiedy bardzo późno i mimo, że ostro balowały to nic się maluchowi nie stało (np. chrześnica męża była już w brzuszku, jak mamusia bardzo ostro zabalowała na jakimś weselu, ale o małej dowiedziała się później
) a skoro kazali to się stosuję
Moja koleżanka, która jest w w 3 ciąży, generalnie pije bardzo mało, ale akurat w każdej z ciąż mocno imprezowała i paliła fajki. Dzieci ma zdrowe.
Dziewczyny ja się nie chce upierać, tylko tu takie wszystko wiadome co kiedy u nas się dzieje...że dziwne to dla mnie.
I dodam, ze mój lekarz w życiu by się na to nie zgodził. On tylko zdrowy tryb życia, na bieganie w maratonie tak, ale alkohol nie. Stąd może tak uważam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 14:50
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak
-
nick nieaktualnyA czy robilyscie przed in vitro badania te chlamydie itd ? Ja sie zdziwilam ze to badanie jest konieczne przed procedura a pozatym mialam je robione co prawda w maju 2015 ale wyszlo negatywne ... Moze pogadac z dr bo to 300 zl albo 400 za same te badania a do in vitro musi byc wirusologia i ewentualnie wymazy
-
MoNaKo wrote:Pragnąca, ja biorę witaminę D3, Femibion 1, kwas foliowy 5 z suplementów. Do tego Luteina dopochwowo. Jak dr mi cos jutro zaleci dodatkowo to dam znać. Z leków biorę clexane i euthyrox. Nic poza tym. W porównaniu z innymi dziewczynami to krótką mam listę...
heh ja nie mam żadnych leków, tylko kwas foliowy i witamina D ( z własnej inicjatywy) -
nick nieaktualnyKunia ogólnie każdy lekarz przyjmuje sobie jakąś tam taktykę i opiera się na swoich przekonaniach, ważne, żeby ufać swojemu lekarzowi i tyle
Komuś musimy w końcu ufać w tej naszej walce, bo same sobie leczenia nie zaordynujemy
A tak ja miałam robioną chlamydię, ureoplasmę i mycoplasmę, ale dr mówiła, że to tylko raz się robi jeśli ma się stałego partnera.Kunia lubi tę wiadomość
-
MedA wrote:Kunia ogólnie każdy lekarz przyjmuje sobie jakąś tam taktykę i opiera się na swoich przekonaniach, ważne, żeby ufać swojemu lekarzowi i tyle
Komuś musimy w końcu ufać w tej naszej walce, bo same sobie leczenia nie zaordynujemy
A tak ja miałam robioną chlamydię, ureoplasmę i mycoplasmę, ale dr mówiła, że to tylko raz się robi jeśli ma się stałego partnera.
Ja to bardzo tęsknie za winkiem:)
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak
-
Lunk_a wrote:Dziewczyny ponawiam prośbę o listę badań przed ivf y kobiety i mężczyzny i ile są ważne.
Może macie taka rozpiske
Ja robiłam: (badania ważne 6 miesięcy)
wymaz z pochwy (bad. bakterie)
wymaz z kanału szyjki macicy w kierunku Mycoplasma i Ureaplasma
HIV
kIŁA
TSH,
anty - TPO
wirus zapalenia wątroby typu B i C
Cytomegalowirus
FSH
AMH
grupa krwi
potem przed punkcją Morfologia (pełna)
Mąż: wirus zapalenia wątroby B, C, HIV, KIła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 15:23
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak
-
Lunk_a wrote:Kunia
A pciala toxo ?
Generalnie te badania ważne są 6nmcy? Nie krocej?
Mnie kazali robić drugi, bo miałam badania ze stycznia, mówili, że ważne 6 miesięcy.
Niestety one trochę kosztują...wyszło mi jakieś ok. 500 zł plus mąż (nie wiem ile zapłacił)Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak