IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
ukulele wrote:Nie mogłam z wymazu, bo miałam tego dnia plamienia, więc poszło z krwi. Robiłam te badania też w zeszłym roku przed którąś inseminacją, bo niby taka jest procedura. Pani dr mówiła, że nie jest to znaczące badanie i jest dość drogie, ale takie przepisy i trzeba zrobić. Wtedy wyszło ok., a teraz na tak ważnym etapie coś tam wyszło...
-
MoNaKo mi test wyszedł przy becie 5,9 przy 19 miałam juz wyrazną krechę. Trzymaj sie kochana, wiem co czujes, ze mnie tez ktoś tam na górze tak sobie żartujeInvicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
MoNaKo wrote:Ania ja kompletnie nie ogarniałam tej genetyki...nikt mi jednak nie zmienił zalecenia od genetyka a byłam z tym u dwóch lekarzy ginekologów.
MoNaKo lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Ania:gdzie ta ciaza! wrote:Monako, a propos tej mutacji, to nie wiem czy bardzo w nia wierze. Ja mam ten przypadek nie pamietam jakie to slowo, podwojny? obustronny? w sensie ze gorsza wersja, bo dostalam po "zlym" genie od kazdego z rodzicow. Czyli moja mama ma tez te mutacje. Kto 30 lat temu badal takie rzeczy? A ciaza ze mna jak i z moim bratem bez problemow...
No właśnie kto kiedys badał mutacje genetyczne... Ja specjalnie nie rozpaczałam jak się o nich dowiedziałam bo Pani dr powiedziała mi że to nie powinnao mi przeszkodzić w zajściu w ciążę...Tak więc stawiam bardziej na immunologię...
-
MoNaKo wrote:Wynik 5,45
Nie ogarniam...niestety jakos jak beta jest niska to juz sceptycznie podchodze. Najgorsze jest takie zwodzenie, niby cos wyszlo, ale nie za bardzo, takie troche w ciazy. Mialam ostatnio bete 9 9dpt trzydniowcow i jak juz spadla moj dr powiedzial ze takie wartosci nie wroza dobrze ale ZAWSZE trzeba sprawdzic.
Mam nadzieje ze nastepnym razem sie uda. Tule mocno*; -
Jagna 75 wrote:Nawet latem trzeba brac dawke 2000j witD3,kiedy mialam niedobór to bralam 8000j i co miesiąc dawke zmniejszalam o 2000j,obecnie mam brac na okrąglo 2000j zima czy lato
Jagna mam nadzieje że na wizycie dostane od dr liste badań i wtedy zbadam też poziom witaminy D bo fakt odpuściłam sobie latem wiec mogę mieć niedobór bądź na poziomie tej dolnej graicy normy -
Ania:gdzie ta ciaza! wrote:Monako, a propos tej mutacji, to nie wiem czy bardzo w nia wierze. Ja mam ten przypadek nie pamietam jakie to slowo, podwojny? obustronny? w sensie ze gorsza wersja, bo dostalam po "zlym" genie od kazdego z rodzicow. Czyli moja mama ma tez te mutacje. Kto 30 lat temu badal takie rzeczy? A ciaza ze mna jak i z moim bratem bez problemow...Antoś IVF,Julisia natural
-
aniabbb wrote:MoNaKo mi test wyszedł przy becie 5,9 przy 19 miałam juz wyrazną krechę. Trzymaj sie kochana, wiem co czujes, ze mnie tez ktoś tam na górze tak sobie żartuje
aniabbb widzę że jesteś przed histero? U mnie to też chyba bedzie nieuniknione. Czy Twoja ciąża biochemiczna z września to był pierwszy tranfsfer? -
MoNaKo wrote:Jagna mam nadzieje że na wizycie dostane od dr liste badań i wtedy zbadam też poziom witaminy D bo fakt odpuściłam sobie latem wiec mogę mieć niedobór bądź na poziomie tej dolnej graicy normyAntoś IVF,Julisia natural
-
Mag85 wrote:Przykro mi
niestety jakos jak beta jest niska to juz sceptycznie podchodze. Najgorsze jest takie zwodzenie, niby cos wyszlo, ale nie za bardzo, takie troche w ciazy. Mialam ostatnio bete 9 9dpt trzydniowcow i jak juz spadla moj dr powiedzial ze takie wartosci nie wroza dobrze ale ZAWSZE trzeba sprawdzic.
Mam nadzieje ze nastepnym razem sie uda. Tule mocno*;
Dziekuję Mag85 ;*
Najgorsze jest to zwodzenie ale z drugiej strony nie rozpaczam tak jak po sikańcu w 7 dptTak naprawde to juz myślę co dalej i muszę o tym encortonie poczytać i pewnie nastawić się na histeroskopię
I nie chce mi się iść juz na betę w sobotę. Wolałabym sie z Wami wszystkimi wódki napićNa pocieszenie i w podziekowaniu za wsparcie i za to że jesteście takie kochene!
-
Ja ma teraz Actifolin 2 mg. Z tego co sobie poczytalam z moich farmaceutycznych gazet to jest dobry. Teraz bralam omega med optima start, tez z opinii srodowiska farmaceutycznego polecany. Ma jod, wit d 2000 j., DHA i foliany. Na prawde uwazam, ze jest niezly.
MoNAKo ja dzis bylam na wizycie po negatywnej becie i wlasnie mam zwiekszony steryd encorton do 10mg i wiecej estrofemu. Zobaczymy jaki efekt. Moze u Ciebie lepiej pojdzie na sztucznym cyklu?
Edit: teraz bede tez brala resveratrol w kroplach z bonimedu. Dobry szczegolnie przy endometriozie. Taki artykulik czytalam tez w gazetce farmaceutycznejWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 19:54
-
PragnącaDziecka wrote:MoNaKo ja zrobilam sobie badania amh, lh,fsh, tsh a w II fazie cyklu robie immuno, zobaczymy co wyjdzie, potem wizyta u immunologa i chcialabym III procedure, ale u mnie to bardziej skomplikowane niz u Was, bo mam nieprawidlowy kariotyp.
Pragnaca a immuno to masz juz konkretne zlecone? Zlecił Ci immunolog czy ginekolog?
Faktycznie rzadko sie zdarza nieprawidłowy kariotyp- a jakie mogą być "konsekwencje" nieprawidłowego kariotypu dla ciąży? -
MoNaKo wrote:aniabbb widzę że jesteś przed histero? U mnie to też chyba bedzie nieuniknione. Czy Twoja ciąża biochemiczna z września to był pierwszy tranfsfer?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 19:51
Invicta Warszawa
19.10 histeroskopia
Dzieki dziewczyny za odzew,za tydzien okaze sie czy trzech wspanialych przetrwa.Macie racje,do konca to jedna wielka niewiadoma.
Ale zakladam juz plan B i C,nie bedzie zalamki jesli sie nie uda,poronienie mnie nie złamalo wiec bede twardo walczyc dalej.Antoś IVF,Julisia natural
-
dziś w ogole odebrałam wyniki badań hormonalnych mam lepsze niz przed in vitro
jeszcze czekam tylko na prolaktynę po obciążeniu, pierwszy raz badałam
Invicta Warszawa
19.10 histeroskopia
Mag85 wrote:Ja ma teraz Actifolin 2 mg. Z tego co sobie poczytalam z moich farmaceutycznych gazet to jest dobry. Teraz bralam omega med optima start, tez z opinii srodowiska farmaceutycznego polecany. Ma jod, wit d 2000 j., DHA i foliany. Na prawde uwazam, ze jest niezly.
MoNAKo ja dzis bylam na wizycie po negatywnej becie i wlasnie mam zwiekszony steryd encorton do 10mg i wiecej estrofemu. Zobaczymy jaki efekt. Moze u Ciebie lepiej pojdzie na sztucznym cyklu?
Mag85 ja ciągle miałam przeczucie że wolę na sztucznym- wydawało mi się że łatwiej trafić w idealny moment...No cóż zobaczymy, pewnie będę na wizycie po weekendzie i wtedy dr ustali plan działania.
Mag85 mam nadzieję że u Ciebie zmiana dawki leków będzie kluczem do sukcesu