X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ukulele wrote:
    Nie mogłam z wymazu, bo miałam tego dnia plamienia, więc poszło z krwi. Robiłam te badania też w zeszłym roku przed którąś inseminacją, bo niby taka jest procedura. Pani dr mówiła, że nie jest to znaczące badanie i jest dość drogie, ale takie przepisy i trzeba zrobić. Wtedy wyszło ok., a teraz na tak ważnym etapie coś tam wyszło...
    Z krwi? Z tego co wiem chlamydia tylko wymaz, to jest wazne badanie, chlamydia w ciazy zagraza poronieniem to raz, pozatym jak masz chlamydie to maz tez ma a to pogarsza wyniki nasienia.

7pqmag4.png
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo mi test wyszedł przy becie 5,9 przy 19 miałam juz wyrazną krechę. Trzymaj sie kochana, wiem co czujes, ze mnie tez ktoś tam na górze tak sobie żartuje :(

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • Ania:gdzie ta ciaza! Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako wyslalam ci zaproszenie

MoNaKo lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Ania ja kompletnie nie ogarniałam tej genetyki...nikt mi jednak nie zmienił zalecenia od genetyka a byłam z tym u dwóch lekarzy ginekologów.
    Biezesz femibion1 wiec to dobrze,musisz brac kwas zwykly i metylowy

MoNaKo lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:gdzie ta ciaza! wrote:
    Monako, a propos tej mutacji, to nie wiem czy bardzo w nia wierze. Ja mam ten przypadek nie pamietam jakie to slowo, podwojny? obustronny? w sensie ze gorsza wersja, bo dostalam po "zlym" genie od kazdego z rodzicow. Czyli moja mama ma tez te mutacje. Kto 30 lat temu badal takie rzeczy? A ciaza ze mna jak i z moim bratem bez problemow...

No właśnie kto kiedys badał mutacje genetyczne... Ja specjalnie nie rozpaczałam jak się o nich dowiedziałam bo Pani dr powiedziała mi że to nie powinnao mi przeszkodzić w zajściu w ciążę...Tak więc stawiam bardziej na immunologię...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Wynik 5,45 :(
    Nie ogarniam...
    Przykro mi :( niestety jakos jak beta jest niska to juz sceptycznie podchodze. Najgorsze jest takie zwodzenie, niby cos wyszlo, ale nie za bardzo, takie troche w ciazy. Mialam ostatnio bete 9 9dpt trzydniowcow i jak juz spadla moj dr powiedzial ze takie wartosci nie wroza dobrze ale ZAWSZE trzeba sprawdzic.
    Mam nadzieje ze nastepnym razem sie uda. Tule mocno*;

7pqmag4.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Nawet latem trzeba brac dawke 2000j witD3,kiedy mialam niedobór to bralam 8000j i co miesiąc dawke zmniejszalam o 2000j,obecnie mam brac na okrąglo 2000j zima czy lato

Jagna mam nadzieje że na wizycie dostane od dr liste badań i wtedy zbadam też poziom witaminy D bo fakt odpuściłam sobie latem wiec mogę mieć niedobór bądź na poziomie tej dolnej graicy normy

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:gdzie ta ciaza! wrote:
    Monako, a propos tej mutacji, to nie wiem czy bardzo w nia wierze. Ja mam ten przypadek nie pamietam jakie to slowo, podwojny? obustronny? w sensie ze gorsza wersja, bo dostalam po "zlym" genie od kazdego z rodzicow. Czyli moja mama ma tez te mutacje. Kto 30 lat temu badal takie rzeczy? A ciaza ze mna jak i z moim bratem bez problemow...
    Tylko zauwaz ze my jestesmy slabszym pokoleniem,faszerujà nas chemià,zmodyfikowaną zywnoscią.Kiedys to nie mialo tak znaczenia.Nie jest tez powiedziane ze zwyklej formy w ogóle sie nie przysfaja,poprostu kazdy przypadek jest indywidualny,przysfaja sie go za malo albo w sam raz

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    MoNaKo mi test wyszedł przy becie 5,9 przy 19 miałam juz wyrazną krechę. Trzymaj sie kochana, wiem co czujes, ze mnie tez ktoś tam na górze tak sobie żartuje :(

aniabbb widzę że jesteś przed histero? U mnie to też chyba bedzie nieuniknione. Czy Twoja ciąża biochemiczna z września to był pierwszy tranfsfer?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Jagna mam nadzieje że na wizycie dostane od dr liste badań i wtedy zbadam też poziom witaminy D bo fakt odpuściłam sobie latem wiec mogę mieć niedobór bądź na poziomie tej dolnej graicy normy
    Dla starających sie minimum to 40 bo tak normslnie to chyba 30.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Przykro mi :( niestety jakos jak beta jest niska to juz sceptycznie podchodze. Najgorsze jest takie zwodzenie, niby cos wyszlo, ale nie za bardzo, takie troche w ciazy. Mialam ostatnio bete 9 9dpt trzydniowcow i jak juz spadla moj dr powiedzial ze takie wartosci nie wroza dobrze ale ZAWSZE trzeba sprawdzic.
    Mam nadzieje ze nastepnym razem sie uda. Tule mocno*;

Dziekuję Mag85 ;*
    Najgorsze jest to zwodzenie ale z drugiej strony nie rozpaczam tak jak po sikańcu w 7 dpt :) Tak naprawde to juz myślę co dalej i muszę o tym encortonie poczytać i pewnie nastawić się na histeroskopię

I nie chce mi się iść juz na betę w sobotę. Wolałabym sie z Wami wszystkimi wódki napić :) Na pocieszenie i w podziekowaniu za wsparcie i za to że jesteście takie kochene!

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Dla starających sie minimum to 40 bo tak normslnie to chyba 30.

Tego nie wiedziałam. Powini wszędzie pisać o innych normach dla kobiet starających się...z TSH tez normy są inne ale nie wszyscy o tym wiedzą

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo ja zrobilam sobie badania amh, lh,fsh, tsh a w II fazie cyklu robie immuno, zobaczymy co wyjdzie, potem wizyta u immunologa i chcialabym III procedure, ale u mnie to bardziej skomplikowane niz u Was, bo mam nieprawidlowy kariotyp.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma teraz Actifolin 2 mg. Z tego co sobie poczytalam z moich farmaceutycznych gazet to jest dobry. Teraz bralam omega med optima start, tez z opinii srodowiska farmaceutycznego polecany. Ma jod, wit d 2000 j., DHA i foliany. Na prawde uwazam, ze jest niezly.
    MoNAKo ja dzis bylam na wizycie po negatywnej becie i wlasnie mam zwiekszony steryd encorton do 10mg i wiecej estrofemu. Zobaczymy jaki efekt. Moze u Ciebie lepiej pojdzie na sztucznym cyklu?

Edit: teraz bede tez brala resveratrol w kroplach z bonimedu. Dobry szczegolnie przy endometriozie. Taki artykulik czytalam tez w gazetce farmaceutycznej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 19:54

7pqmag4.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    MoNaKo ja zrobilam sobie badania amh, lh,fsh, tsh a w II fazie cyklu robie immuno, zobaczymy co wyjdzie, potem wizyta u immunologa i chcialabym III procedure, ale u mnie to bardziej skomplikowane niz u Was, bo mam nieprawidlowy kariotyp.

Pragnaca a immuno to masz juz konkretne zlecone? Zlecił Ci immunolog czy ginekolog?
    Faktycznie rzadko sie zdarza nieprawidłowy kariotyp- a jakie mogą być "konsekwencje" nieprawidłowego kariotypu dla ciąży?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • aniabbb Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    aniabbb widzę że jesteś przed histero? U mnie to też chyba bedzie nieuniknione. Czy Twoja ciąża biochemiczna z września to był pierwszy tranfsfer?
    tak pierwszy.ale 2 biochemiczne i jedna pozamaciczna ciąża za mną :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 19:51

Invicta Warszawa
    19.10 histeroskopia
  • Jagna 75 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odzew,za tydzien okaze sie czy trzech wspanialych przetrwa.Macie racje,do konca to jedna wielka niewiadoma.
    Ale zakladam juz plan B i C,nie bedzie zalamki jesli sie nie uda,poronienie mnie nie złamalo wiec bede twardo walczyc dalej.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MoNaKo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb, przepraszam ale dopiero teraz zobaczyłam Twoje zaproszenie z sierpnia :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś w ogole odebrałam wyniki badań hormonalnych mam lepsze niz przed in vitro :) jeszcze czekam tylko na prolaktynę po obciążeniu, pierwszy raz badałam

Invicta Warszawa
    19.10 histeroskopia
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Ja ma teraz Actifolin 2 mg. Z tego co sobie poczytalam z moich farmaceutycznych gazet to jest dobry. Teraz bralam omega med optima start, tez z opinii srodowiska farmaceutycznego polecany. Ma jod, wit d 2000 j., DHA i foliany. Na prawde uwazam, ze jest niezly.
    MoNAKo ja dzis bylam na wizycie po negatywnej becie i wlasnie mam zwiekszony steryd encorton do 10mg i wiecej estrofemu. Zobaczymy jaki efekt. Moze u Ciebie lepiej pojdzie na sztucznym cyklu?

Mag85 ja ciągle miałam przeczucie że wolę na sztucznym- wydawało mi się że łatwiej trafić w idealny moment...No cóż zobaczymy, pewnie będę na wizycie po weekendzie i wtedy dr ustali plan działania.
    Mag85 mam nadzieję że u Ciebie zmiana dawki leków będzie kluczem do sukcesu :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 3963 3964 3965 3966 3967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ