X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • aaana Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    A to kolejna osoba :-) Jest niby trochę tych klinik, ale jak widać, nie tak trudno trafić na osobę z tej samej.
    MisiaMisia tak tu juz jest. Generalnie taką "specyfikę" kliniki można wyczuć juz na pierwszej wizycie. Albo się człowiek na to godzi, albo zmienia miejsce. Ja jakoś tak zostałam, bo jakby nie było, opinie o tym miejscu nie są najgorsze. Tanio nie jest, ale ja bardzo sobie cenię czas, a tu jest wszystko na miejscu. A z pracy mam tam 4 km, bo przeważnie po pracy tam jeżdżę. Każdy jakoś to sobie kalkuluje na swoją modłę ;-)
    dokładnie, tylko dwie kliniki w Krk mają refundowane ivf, w tej drugiej też już byłam i byłam trochę naciągana, więc... zbyt wielkiego wyboru nie mamy :( ewentualnie wizyta w innym mieście, co i tak nie daje żadnej pewności, a wiąże się w większymi kosztami. Jednak jak bym miała podchodzić do komercyjnego ivf to raczej wybrałabym już inną klinikę w innym mieście, a jeśli chodzi o moje trzecie podejście to przyznam, że biorę taką opcję pod uwagę, żeby ją zmienić, ale jeszcze nie podjęłam żadnej decyzji, na razie odkładam te plany na dalszą przyszłość, muszę tylko pójść na wizytę, oznajmić o mojej ujemnej becie, bo jeszcze tego nie zrobiłam (muszę odpocząć od tego miejsca) i zapytać kiedy najpóźniej mogę się u nich pojawić.

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Zadzwoniłam przed chwilą do mojego lekarz ponieważ pojawiło sie dodatkowo krwawienie. Zostalam poinformowana ze może sie tak dziac po punkcji. Kurcze jutro chciałam iść do pracy ale nie wiem czy dam radę. Jak narazie drugi dzien leże w łóżku.

Krwawienie? No wiesz jeszcze plamienia to rozumiem. Nie będę jednak podważać kompetencji Twojego lekarza. Jeżeli nie masz ostrego bólu brzucha i brzuch nie jest twardy, to jest ok. A z pracą może wstrzymaj się jeszcze chwilkę?

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia gratuluje kwalifikacji :)

• Marti32 Koleżanka

Wysłany: 7 września 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger 84
    wizyte mam 18 września
    Dziewczyny powiedzcie proszę czy przy moich wynikach jest szansa powodzenia, czy lepiej wyleczyć co się da i dopiero spróbować?

DŁUGIE CYKLE BRAK MIESIĄCZKI
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Mowila ze powinnismy sie zmiescic w tysiacu..wlasnie mi tu maz podpowiada... ja juz chyba bylam w takim ciezkim szoku ze sie wylaczylam.... plus dojazdy z bdg do wrocka
    A dlaczego nie spróbować w innym mieście?? Wrocław-Bydgoszcz to rzeczywiście kawał drogi!! Gdybym miała choć trochę bliżej to startowałabym w Białymstoku, to chyba zagłębie invitrowe (i ogólnie leczenia niepłodności) w Polsce :), masz Warszawę po drodze...
    Co do kosztów ostatecznych, to naprwadę nie ma reguły, nie ma gwarancji, że zmieścicie się w 1 tys, a raczej na pewno przekroczycie tą kwotę. Dodać należy, jedna z Dziewczyn o tym pisała, leki po transferze (ja zapłaciłam za nie 250zł).

Ginger, czekamy na dobre wieści o Twoich komóreczkach :)

age.png
    age.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczynam świrować i na dodatek po piątkowej wiadomości, że żaden z naszych zarodków nie został zamrożony, mam złe przeczucia... Wczorajszy dzień - masakra - praktycznie cały dzień przeryczałam, tak mi było źle. Dziś samopoczucie trochę lepsze, ale z ciekawości zrobiłam rano test i jak na razie zima, nawet cienia drugiej kreski nie było... Wiem, że to pewnie jeszcze za wcześnie, bo dziś jest 7dpt i 9 po punkcji, do tego testowalam Pink testem o czułości 25 mIU/ml. Planową betę mam zaplanowaną na piątek, więc jeszcze troszkę czasu zostało, ale miałam malutką nadzieję, że może dziś cokolwiek będzie widać, chociaż mały cień...

MisiaMisia lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Chyba zaczynam świrować i na dodatek po piątkowej wiadomości, że żaden z naszych zarodków nie został zamrożony, mam złe przeczucia... Wczorajszy dzień - masakra - praktycznie cały dzień przeryczałam, tak mi było źle. Dziś samopoczucie trochę lepsze, ale z ciekawości zrobiłam rano test i jak na razie zima, nawet cienia drugiej kreski nie było... Wiem, że to pewnie jeszcze za wcześnie, bo dziś jest 7dpt i 9 po punkcji, do tego testowalam Pink testem o czułości 25 mIU/ml. Planową betę mam zaplanowaną na piątek, więc jeszcze troszkę czasu zostało, ale miałam malutką nadzieję, że może dziś cokolwiek będzie widać, chociaż mały cień...

Spokojnie :) Jak bardzo chcesz, to powtórz test w środę. <3

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest kawał drogi... co zrobić... myślę też o kolejkach, nie chciałabym już tego odwlekać Bóg wie ile, bo już to trwa z 3 lata...6 lat bez zabezpieczeń...mam wszystkie świeże badania, moje i męża więc odchodzą nam już te koszty... moje hormony, jego hormony i nasienie...do wrocka mam 200km bliżej... myślałam też o Gdańsku... ale tam niby są większe kolejki...

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takasobiejedna,tez bym sobie to przemyslala na Twoim miejscu.Tak jak Ci pisala Sansivieria-zaglebie invitrowe ,hehe dobre :D

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza gdyby nie moje przestymulowanie, to pewnie byłabym teraz na tym samym etapie. Trzymam kciuki za Ciebie. Wspieram mocno.

duza, mala29_ lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza mysl pozytywnie,bedzie dobrze a na jakiekolwiek testowanie za szybko :) I prosze mi tu nie swirowac tylko relaksowac ;)

duza lubi tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin, Konwalia, Beata - dzięki Kochane, chwilami jest ciężko myśleć pozytywnie i stąd takie dzikie decyzje, jak ta o testowaniu.

Beata - staram się relaksować na tyle na ile mogę, cały zeszły tydzień leniuchowałam na maxa w domu, dziś znowu praca, ale z racji tego, że spokojnieszy dzień, to mam więcej czasu na myślenie i kombinowanie...

Beata.D lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jak to jest zapisane w regulaminie (linki mile widziane) - bo szukałam i nie mogłam znaleźć. Jak sie ma ilość transferowanych zarodków do wieku i ogólnej ilości zarodków?

Chodzi o to, że moja doktor w poprzednim podejsciu podała mi 2 zarodki, przy zapłodnionych 3 (ten trzeci miał dojrzewać do zamrożenia, niestety nie dał rady). Tym razem, kiedy zarodków było 5, spodziewałam się podania również 2ch, a doktor mi powiedziała, że nie mam skonczonych 35 lat, więc podadzą jeden. Jak powiedziałam, że 3 miesiące temu też miałam tyle samo lat, to powiedziała, że poniżej 35r.ż. przy 3 zarodkach podaje sie 2, a przy większej ilości podaje sie po jednym, i że to jest w regulaminie. Coś jakoś to dla mnie nie do końca jasne i szukam poparcia/zaprzeczenia tej teorii.

Konwalia, Gabik - Wy też jesteście w Invimedzie - może Wy coś więcej wiecie? Może to lokalne ustanowienia?

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza ja jestem w invimedzie i pierwszy raz słyszę o takiej praktyce. Która to lekarz jeżeli mogę wiedzieć? Mi doktor mówiła że ja ze względu na 30 lat będę miała jeden zarodek podany bez względu na to ile się wyhoduje.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim lekarzem prowadzącym jest doktor Ziółkowska. Kojarzę, że podpisując zgodę na transfer, była adnotacja, że zostanie podany jeden lub dwa zarodki, ale nie kojarzę żadnych kryteriów. No i za pierwszym razem byłam zaskoczona pozytywnie, że podadzą mi dwa zarodki, więc tak samo się teraz nastawiłam. A teraz było rozczarownie, bo nie rozumiem czym tamta sytuacja różniła od stanu obecnego (no oprócz ogólnej ilości zarodków). Dlatego też szukam czegoś na piśmie, co by jasno określało, że albo poprzednim razem, albo teraz nie zostało to dobrze wykonane.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Hej dziewczyny..
    dzisiaj miałam punkcję o 8;30, pobrano mi 14 cumulusów, ile z tego będzie komórek nie wiem. Dowiem się jutro :) Nie nastawiam się na zbyt wiele ponieważ estradiol był w okolicach 1500.

Moniaa zaciskam kciuki żeby było jak najwięcej :)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobrali z 14 cumulusów 8 komóreczek, 6 zapłodnili... I teraz czekamy do piątku...

duza, Tosia 1981, Sansivieria, martusia1986, Beata.D, Ania_84, Fedra, agniesia2569, kaarolaa, MisiaMisia, mala29_, Katha81 lubią tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, super wynik - kciuki mocno zaciśnięte, żeby wszystkie pięknie się rozwijały :-) &&&

Moniaa lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Pobrali z 14 cumulusów 8 komóreczek, 6 zapłodnili... I teraz czekamy do piątku...
    Monia, to pięknie i wzorowo!!! Teraz to nieszczęsne oczekiwanie...A powiedz, od razu założyli, że podadzą Ci 5-dniowy zarodek, bez względu na to, jak się będzie cała szóstka dzieliła?

Moniaa lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:

Muszą się teraz pięknie rozwijać :)

Moniaa lubi tę wiadomość

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ