IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania:gdzie ta ciaza! wrote:U mnie game over. 8tydzien a serca brak. Normalnie mam wrazenie ze wale glowa z mur. To sie chyba nigdy nie uda ;(
A to juz pewnie?? nie pojdziesz jeszcze gdzies potwierdzic? a wczesniej bilo serduszko czy od poczatku nie bylo? baaardzo mi przykroMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Justine wrote:Kochanie, nie mam pojęcia
Mogę tylko mówić po swoich doświadczeniach.
U mnie w 7dpt blastki beta była 27. W 9dpt była 63, a 11dpt powinna wyjść już 3 cyfrowa na moim przykładzie.
Także bazując na moim nieszczęsnym doświadczeniu w 11dpt powinna Ci wyjść już 3 cyfrowaJustine lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Aga78 wrote:No beta piękna ale łupie mnie w krzyżu i boli brzuch jakbym zaraz miała dostać okres. Nie spodziewałam się takiej wysokiej bo bladzioch był wczoraj, więc u Ciebie może być podobna.To całe zachodzenie w ciąże to jak jakieś kino akcji, ciągle jakieś zwroty są. Progesteron zwiększyłam i czekam dalej.
Aga78 lubi tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:Czy ktos robił prywatnie krzywą np.w diagnostyce..ile kosztuje takie badanie?09.2016 IVF
09.12.2016 crio 2 blastek
5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27 -
MoNaKo wrote:Dziewczyny raz jeszcze dzięki- postanowiłam że jedziemy normalnie na święta ale rodzicom nie powiem...Wytłumaczę im że biorę hormony i inne leki w związku z in vitro i dlatego mogę sie po nich gorzej czuć
MoNaKo lubi tę wiadomość
-
Wife wrote:Jagna jutro będę diagnostyce na becie mogę podpytać ciekawe czy ceny w całej Polsce jednakowe czy się różnią
Jutro to juz musze zrobic..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 21:27
-
Jagna 75 wrote:Aga gratki kochana,jak masz dopochwoey progesteron to zamien na doustny bo przy plamieniach dowcipny sie nie bierze,moze sie nie wchlaniac
-
Yoselyn82 wrote:no ja po prolutex bralam domiesniowo i nie bolalo mnie, czasem chwile mialam czerwone na posladkach ale za chwile przeszlo
i nie bolalo mnie
no to ladna cena tego leku, jest to kolosalna roznica
a powiedz skad sie bierze ze ten lek kosztuje a ten tyle, tak samo z lutinusem a utrogestanem, musi byc jakas roznica bo skad taka roznica w cenie.. myslalam ze moze prolutex i lutinus ze moze lepiej sie wchlania, moze ma inne skladniki niz utrogestan czy zastrzyk inaczej sie wchlania, gorzej, szybciej, dluzej...
Myślę, że ta różnica w cenie wynika z dostępności i powszechności używania danego leku. W Czechach po prostu używa się utrogestan tak jak u nas luteinę, czy duphaston, tam to nie jest żadna fanaberia, tylko standard. Podobnie z Agolutinem - w Polsce chyba w ogóle nie jest dostępny, trzeba sprowadzać z Czech. Tam w ogóle ceny leków są o wiele niższe, nawet ten Prolutex nie kosztuje 160 czy 200 złotych a 130. Clexane też tańsze, a w dodatku w lepszych strzykawkach, łatwiejszych w użyciu.
Z moich czeskich doświadczeń wynika, że oni medycznie (i farmaceutycznie) nas wyprzedzająYoselyn82 lubi tę wiadomość
-
kruszynka5 wrote:Przeczytałam na necie ze podcina się rozum dziecku. ..a ja bardzo panikuje, boje się o moje Maleństwo żeby było zdrowe itd Ehhh ja to kiedyś zwariuje
Wiesz nie obraz sieale rozbawilas mnie do lez
naprawde
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 13:36
szurusiowa, MoNaKo, Asia_88 lubią tę wiadomość
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
kruszynka5 wrote:Przeczytałam na necie ze podcina się rozum dziecku. ..a ja bardzo panikuje, boje się o moje Maleństwo żeby było zdrowe itd Ehhh ja to kiedyś zwariuje
Koleżanka mnie kiedyś przestrzegała.
A tak na poważnie to są jakieś babciowe przesądy. Jeśli byłyby prawdą to 80% ludzi byłoby teraz zupełnie bez rozumuEvaa, MoNaKo lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Inkaa85 wrote:No potwierdzam ten prolutex bardzo drogi i jeśli beta wyjdzie dodatnia to mam brać je nadal i jeszcze nie cena jest taka ciężka do zniesienia jak to że mam do kliniki 400 km i problem bo w swojej miejscowości nie wiem czy dostanę takie zastrzyki, jest tu kilkanaście aptek ale nie jest to miasto w którym jest jakiś ośrodek in vitro
Możesz wysłać receptę do apteki w Czeskim Cieszynie, a oni Ci przyślą leki za pobraniem. Wysyłka pobraniowa chyba 35 zł, ale prolutex tam tańszy, więc na to samo wyjdzie.
Ja już od nich kilka paczek dostałam, nigdy nie było problemów. -
kruszynka5 wrote:Właśnie miałam pytać Ciebie czy lecisz czy jedziesz autem
czyli będziesz miała gorszą i dłuższą drogę ode mnie..
Mam nadzieję, że jakoś to przeżyję.
Ania:gdzie ta ciaza! wrote:U mnie game over. 8tydzien a serca brak. Normalnie mam wrazenie ze wale glowa z mur. To sie chyba nigdy nie uda ;(
Ale może warto jeszcze to sprawdzić u innego lekarza?
Junioer wrote:Możesz wysłać receptę do apteki w Czeskim Cieszynie, a oni Ci przyślą leki za pobraniem. Wysyłka pobraniowa chyba 35 zł, ale prolutex tam tańszy, więc na to samo wyjdzie.
Ja już od nich kilka paczek dostałam, nigdy nie było problemów.tylko to chyba czasowo długo trwa ?