X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Dziewczyny, spójrzcie proszę na mój wykres i powiedzcie mi jak go interpretujecie? Co może oznaczać drugi spadek temperatury (transfer 1go września)? Do przedwczoraj miałam nabrzmiałe piersi i nie mogłam się do nich dotknąć, a dziś zauważyłam że tylko sutki mam trochę wrażliwe, a same piersi spadły, już nie są takie "spuchnięte". Wczoraj wieczorem miałam kolejną mega stresującą sytuację, położyłam się spać ok północy, spalam urwanym snem do 3, wtedy wstalam na siku i do 5 raczej drzemałam po 15-20 min, o 5 (jak co dzień) zmierzyłam temperaturę i przeleżałam do 6. A o 6 (po 3 godzinach od ostatniego siku) zrobiłam test - wyszedł negatywny. Czy to wszystko wskazuje na to że się nie udało? Jutro rano mam iść na betę i strasznie boję się wyniku :(

już Ci napisałam pod wykresem że jak dla mnie wyglada ze miałaś zagnieżdzenie 7 września i jest to całkiem możliwe jesli zarodek podawany był 2 dniowy...
    co do piersi to spokojnie ja odkad jestem w ciaży pare razy miałam nabrzmiałe a tak to miękkie flaki co mnie mocno stresowało ale to normalne...
    jeśli jutro masz bete to ja bym i tak powtórzyła ja jeszcze w poniendziałek właśnie przez późniejsze zagnieżdzenie - mam nadzieje że Ci się udało <3

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • duza Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedruś, dzięki Kochana <3 aż się poryczałam po tym co napisałaś, a po niedzieli aż do teraz całkiem nienajgorzej się trzymałam :-) Kilka słów, a tyle nadziei w sercu...
    Kobietki, jesteście niezastąpionego <3

Fedra lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duża oby twoje obawy zamieniły się w II krechy :)

Dziewczyny jak myślicie czy warto przyjmować przed ivf witaminy prenatalne np Vita-Miner +DHA? Ma fajny skład. Co Wy na to? Wy coś łykałyście?
    Duża widzę, że Ty łykałaś

duza lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łykam witaminy od ponad dwóch lat. Na ogół były to zwykłe zestawy. Na pewno trzeba unikać żeń szenia. Można brać już taki zestaw dla mam. Ja co prawda zaczęłam brać od pozytywnego testu.

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może poczekam na wizytę w klinice i popytam lekarza.

MisiaMisia lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • duza Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytałem się na różnych forach co ponoć ma wspomagać, a potem moja doktor mnie dosadnie sprowadziła na ziemię powtarzając swój tekst, że "nie ma udokumentowanych badań potwierdzających skuteczność", co mi coraz bardziej działa na nerwy. Z suplementów od dość długiego już czasu łykam kwas foliowy w dawce 400ug, cynk, wit B complex (oryginalnie miała chronić od komarów, potem okazało się, że też jest przydatna) i magnez. Do tego od transferu zwiększyłam mg do 3x1 idość późno bo kilka dni przed puncją zaczęłam przyjmować wit D też w większej dawce niż na opakowaniu. A z nie-tabletkowych specyfików to po punkcji zaczęłam pić po łyżce oleju lnianego (ponoć dobre źródło kwasów omega), jeść codziennie orzechy brazylijskie (cynk), migdały i suszone morele i od jakiegoś miesiąca, może dłużej robię i piję codziennie sok wyciskany z buraków - na lepsze ukrwienie i witaminy (a dokładniej burak, marchew, jabłko, pieruszka, seler i imbir) i muszę przyznać że bardzo mi posmakował.
    Za późno zorientowałam się że mogę wziąć kompleksową tabletkę z wieloma witaminami i do tego co brałam od dawna dodałam swoje modyfikacje. A taki preparat o którym piszesz myślę, że tylko może pomóc.

Sysiaaaaa, Beata.D lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiele można się od Was dziewczyny nauczyć :) Dziękuję :) Na ulotce napisane jest przeznaczenie dla kobiet w ciąży, karmiących oraz starających. Jak nie zaszkodzi, a może pomoże to zacznę łykać i już :) A czy łykacie może ACARD?

MisiaMisia lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam Wam, że mnie brak potwierdzeń publikacjami nie do końca przekonuje. Powiedzmy sobie szczerze, że nie da się zrobić na wszystko badań. Naukowcy, lekarze czy kliniki wolą robić badania nad farmaceutykami RX niż nad wpływem suplementacji. Ma to związek z funduszami rzecz jasna. Firmy farmaceutyczne mają większe fundusze i patenty w porównaniu z producentami suplementów, które może produkować każda z nas:)

Na szczęście zdarzają się badania np nad DHEA. Zrobiono też badania, które mówią, że najlepiej rokują transfery w sobotę. Czyli wtedy kiedy jest rzekomo mniej stresu i wolna luźna niedziela :)

Ja wsłuchałam się w swój instynkt a próbowałam różnych sposobów. Nawet akupunktury czy pijawek :) Nie wspomnę o tonach suplementów.
    Do ostatniego transferu przygotowałam się jednak zupełnie inaczej. :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Wiele można się od Was dziewczyny nauczyć :) Dziękuję :) Na ulotce napisane jest przeznaczenie dla kobiet w ciąży, karmiących oraz starających. Jak nie zaszkodzi, a może pomoże to zacznę łykać i już :) A czy łykacie może ACARD?

Łykałam Acard dość długo z przerwami przed pick-up'em i we wtorek odstawiłam z powodu piątkowego krwawienia, krwiaka i odklejającej się kosmówki.
    Do tego też heparyna.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Misiu podpowiedz nam jak się przygotowywałaś, bo w końcu sukces :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Łykałam Acard dość długo z przerwami przed pick-up'em i we wtorek odstawiłam z powodu piątkowego krwawienia, krwiaka i odklejającej się kosmówki.
    Do tego też heparyna.
    Ja pewnie heparynę będę przyjmować po dodatniej becie.

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • duza Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o to chodzi, brak badań nie oznacza że coś nie może pomóc, a taki tekst słyszany po raz n-ty sprawia, że odbierasz go jako brak chęci pomocy - może przesadzam, ale taka odpowiedź na moje obawy i chęć zrobienia wszystkiego co mogę ze swojej strony, taką we mnie reakcję wywołuje.

Czytając różne fora, to i o akardzie myślałam, ale w tej kwestii już się zastosowałam do zaleceń dr, mówiących że owszem się stosuje, ale w uzasadnionych przypadkach, a ja do takich nie należę

Beata.D, GabiK lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    No właśnie o to chodzi, brak badań nie oznacza że coś nie może pomóc, a taki tekst słyszany po raz n-ty sprawia, że odbierasz go jako brak chęci pomocy - może przesadzam, ale taka odpowiedź na moje obawy i chęć zrobienia wszystkiego co mogę ze swojej strony, taką we mnie reakcję wywołuje.

Czytając różne fora, to i o akardzie myślałam, ale w tej kwestii już się zastosowałam do zaleceń dr, mówiących że owszem się stosuje, ale w uzasadnionych przypadkach, a ja do takich nie należę
    Ja niestety tak :( Problem z krzepliwością krwi i aby rozrzedzić krew łykałam go przez pół roku. Ostatnio miałam 2 miesiące przerwy od jakiego kolwiek leczenia, to przestałam go łykać. Teraz ciężko mi się znowu przyzwyczaić do systematycznego łykania

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Duża oby twoje obawy zamieniły się w II krechy :)

Dziewczyny jak myślicie czy warto przyjmować przed ivf witaminy prenatalne np Vita-Miner +DHA? Ma fajny skład. Co Wy na to? Wy coś łykałyście?
    Duża widzę, że Ty łykałaś

ja odkąd pamietam zawsze łykałam femibion natal 1 i jak pytałam o to mojego gina to powiedział ze to bradzo dobry pomysł :)

Sysiaaaaa, duza lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    ja odkąd pamietam zawsze łykałam femibion natal 1 i jak pytałam o to mojego gina to powiedział ze to bradzo dobry pomysł :)
    Ma podobny skład do Vita-miner :) A co mi tam. Najwyżej mnie ochrzani lekarz :/

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:

acard proponuje skonsultowac z ginem ja sobie zaserwowałam sama i musiałam dość szybko odstawic po tym jak pani w labo o mało nie dostała zawału jak mi krew leciała i niechciała przestać przy pobieraniu od razu mi mówiła czy nie mam czasem problemów z krzepliwością więc byłabym z tym acardem mocno ostrożna...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    acard proponuje skonsultowac z ginem ja sobie zaserwowałam sama i musiałam dość szybko odstawic po tym jak pani w labo o mało nie dostała zawału jak mi krew leciała i niechciała przestać przy pobieraniu od razu mi mówiła czy nie mam czasem problemów z krzepliwością więc byłabym z tym acardem mocno ostrożna...
    Mi lekarz ją zalecił... Muszę łykać ACARD albo Aspirynę. Z dwoga złego lepszy ACARD. Mam problem z zbyt wysoką krzepliwości krwi

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Ma podobny skład do Vita-miner :) A co mi tam. Najwyżej mnie ochrzani lekarz :/

a femibion natal 2 z dha biore dopiero od 12 tyg ciaży ;)

pisałyscie że suplementy są nieudokumentowane więc ja moge udokumentować to na sobie odkąd biore femibion bardzo zadko albo wcale nie choruje a wystarczy ze chwile mam przerwy w femibionie od razu łapie mnie przeziębienie więc jednak cos musi być w nich dobrego ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Mi lekarz ją zalecił... Muszę łykać ACARD albo Aspirynę. Z dwoga złego lepszy ACARD. Mam problem z zbyt wysoką krzepliwości krwi

a no jeśli kazał to trzeba brać ;)

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na kolejnym podglądaniu. Pęcherzyki zrobiły się trochę złośliwe i przestały szybko rosnąć. Tzn urosły trochę, ale jeszcze nie na tyle, żeby stwierdzić, że to już to i że dziś na pewno ovitrelle. Teraz czekam na telefon, bo będzie decydować wynik estradiolu. Mam dwa pęcherzyki 21 mm, dwa 16 mm i jeszcze z dziesięć 11-14 mm, a powinno być chyba więcej powyżej 17 mm. Szkoda, bo liczyłam na punkcję w sobotę, a tak to może być nawet i w poniedziałek.
    Jeśli chodzi o przygotowanie do in vitro to podobno bardzo ważne jest nieużywane perfum, również żeli, szamponów i kremów zapachowych w dniu punkcji i transferu. Ja to chyba za bardzo się tym przyjęłam i od tygodnia używam tylko bezzapachowych kosmetyków, łącznie z mydłem do rąk, żelem, szamponem, kremami i antyperspirantem. Dodatkowo, jak świr normalnie :-D, wyprałam bieliznę, którą wezmę na punkcję w szarym mydle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 15:21

GabiK lubi tę wiadomość

‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ