X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia,nie chcesz sprobowac z krwia? Kiedys,jeszcze w tamtym roku takie badania robili w Belgii teraz juz robia w Niemczech(niestety koszt masakryczny bo ok 900-1000€!!!)Ale nieinwazyjny i wykrywa wlasciwie wszystkie nieprawidlowosci.Bo powiem Ci ze balabym sie baaardzoooo.
    Kurcze,jeszcze nie jestem w ciazy a juz zaczelam sie nad tym zastanawiac;)

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal jednak nifty nie zastępuje badania inwazyjnego. Nie wykrywa anomalii chromosomów, chimeryzmu i translokacji. Koszta to akurat nie problem. To jest kwestia pewności. Nasz lekarza twierdzi, że nadal nifty nie odpowiada na wszystkie pytania.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupełnie nie wiem o czym Wy dziewczyny piszecie, ale mam nadzieję, że niedługo i my będziemy mieć takie dylematy.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dorzucę swoje zdanie co do zaleceń po transferze : Ja normalnie się malowałam używałam perfum myłam się normalnym płynem i mydłem :) Natomiast alkohol i inne używki odpadają kategorycznie..
    Bo uważam że jak ma się udać to się uda bez względu na wszystko :)
    Mam nadzieję że nikogo nie uraziłam :)

Mimo tego że poroniłam przy kolejnym podejściu nic nie zmieniam dodam że po transferze wracam do pracy żadnych L4 :D :D pozdrawiam

Moniaa, paszczakin, Sansivieria, Fedra lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w klinice jak się uda dają list gratulacyjny?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie w PL, @paszczakin jest w Belgii ;)
    Czytam o Waszych zaleceniach i kurczę, nie chce ześwirować. Ale bezzapachowy deo i szampon zakupię :)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    To super:) transfer pewnie koło wtorku czyli tak jak ja miałam :) Trzymam kciuki:)
    Ja się zaczęłam stresować przed samym transferem ale za to teraz nadrabiam niestety :( nie umie się jakoś wyłączyć w

To bedziemy prawie szly razem leb w leb :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 22:19

ma_pi, Fedra lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    No i mam co chciałam. Punkcja w sobotę. Tylko dlaczego zaczęłam się stresować? ;-)
    Ja tez sie stresowalam ale to nic strasznego, samego zabiegu nie poczujesz bo bedziesz smacznie spala potem moze troszke brzuch bolec. Zobaczysz bedzie wszystko dobrze.

ma_pi lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a po co robicie te badania prenatalne? Wiem, żeby wykluczyć wady itp.ale co to zmieni? Byłybyście wstanie przerwać ciąże, bo wyszło coś? Jeśli to za osobiste pytanie to przepraszam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 23:08

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia badania prenatalne wykrywają nie tylko takie wady, które skłaniają do zastanowienia, czy aby może przerwać ciążę. Mogą pomóc wykryć schorzenia, ktore da się skutecznie zniwelować jeszcze w życiu płodowym dzieciątka lub natychmiast po urodzeniu, bez tracenia czasu na diagnozę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 07:44

MisiaMisia, Beata.D lubią tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to bylo lub jest z waszym apetytem podczas stymulacji? Ja praktycznie prawie nie jem :( nie mam apetytu i niemoge nic przelknac :(

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    dziewczyny a po co robicie te badania prenatalne? Wiem, żeby wykluczyć wady itp.ale co to zmieni? Byłybyście wstanie przerwać ciąże, bo wyszło coś? Jeśli to za osobiste pytanie to przepraszam.

Jest tak jak napisała ma_pi. Poza tym jeżeli chodzi o eksterminację płodu to powiedzmy sobie są przypadki i przypadki. Mogą być to wady na które po prostu można się przygotować i rodzić w dobrze przygotowanej klinice. Czasami jednak dochodzi do ogromnych mutacji genetycznych i pary decydują się na eksterminację. Ja w tej chwili nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Ja mam 35 lat a mój Luby za chwilę 40. Czy dalibyśmy radę z opieką nad dzieckiem z poważną wadą? Nie wiem.
    Jestem nosicielką mutacji MTHFR, ani ja nie należę do najzdrowszych ani moi najbliżsi. Oczywiście są to choroby do przeskoczenia. Wiek rodziców bywa przyczyną wad genetycznych. Z dwojga zdrowych rodziców można urodzić np. dziecko z zespołem Downa. Pytań i przypadków jest co nie miara. Dla mnie 0.5-1% ryzyka poronienia po amniopunkcji to niewiele. Chcę być optymistką. I jestem optymistką. Mam wielką nadzieję, że i tak będzie dobrze :)

Beata.D, Fedra, paszczakin, GabiK lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Jak to bylo lub jest z waszym apetytem podczas stymulacji? Ja praktycznie prawie nie jem :( nie mam apetytu i niemoge nic przelknac :(

Ja miałam wyraźne zaburzenia apetytu. Raz jadłam a raz nie miałam apetytu. W trakcie ostatniej stymulacji schudłam. Ale to nawet fajnie przed ciążą trochę ubyło, to teraz mogę tyć.

Beata.D, Katha81 lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:

A ja z kolei należę do osób, u których nie wystąpiła żadna znaczącą zmiana podczas stymulacji, w jakiejkolwiek sferze. No może oprócz nieprzeciętnego bólu jajników, zwłaszcza wieczorem, ale takim do zniesienia. Wiadomo, że jak się ma naście pęcherzyków, to tak może być.
    Ja jeszcze dodatkowo cały czas biorę antybiotyk, wiec tym bardziej fajnie, że nie mam problemu z jedzeniem. Dodam, że jestem osobą, która je z zegarkiem w ręku tj o konkretnie ustalonych porach. Jeśli się zagapię powyżej 30min, to mój organizm skutecznie daje znać, że już pora coś zjeść.

Katha81 lubi tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_pi - świetna wiadomość, że udało się ustawić punkcję na weekend. Trzymam kciuki i koniecznie daj jutro znać jak poszło.

A ja zamiast iść do domu to już pół godziny siedzę w klinice po pobraniu krwi... Odebrałam zaległe wyniki badań i tak boję się samotnego oczekiwania na wynik, że pomimo że w klinice nikogo nie znam, to przynajmniej wśród ludzi nie mogę sobie pozwolić na chwilę słabości i płacz, a czuję że mi się zbiera...

Wyniki mają już być ok 13, ale nie dowiem się niczego telefonicznie (jedynie czy już są), a wynik mogę odebrać osobiście albo poczekać na telefon od dr po godz 15 (wtedy moja dr zaczyna pracę). Ciekawe tylko czy będzie dzwonić od razu na początku pracy czy każe mi czekać...

Jak poziom stresu w oczekiwaniu na telefon będzie wielki to jeszcze może się okazać że za 3 godziny przyjadę tu jeszcze raz po wynik

Konwalia lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Ma_pi - świetna wiadomość, że udało się ustawić punkcję na weekend. Trzymam kciuki i koniecznie daj jutro znać jak poszło.

A ja zamiast iść do domu to już pół godziny siedzę w klinice po pobraniu krwi... Odebrałam zaległe wyniki badań i tak boję się samotnego oczekiwania na wynik, że pomimo że w klinice nikogo nie znam, to przynajmniej wśród ludzi nie mogę sobie pozwolić na chwilę słabości i płacz, a czuję że mi się zbiera...

Wyniki mają już być ok 13, ale nie dowiem się niczego telefonicznie (jedynie czy już są), a wynik mogę odebrać osobiście albo poczekać na telefon od dr po godz 15 (wtedy moja dr zaczyna pracę). Ciekawe tylko czy będzie dzwonić od razu na początku pracy czy każe mi czekać...

Jak poziom stresu w oczekiwaniu na telefon będzie wielki to jeszcze może się okazać że za 3 godziny przyjadę tu jeszcze raz po wynik
    No to czekamy do 13 godziny z mocno zaciśniętymi kciukami :)

duza lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza zajmie czymś umysł np poczytaj. Jak nie masz co, to wejdź do pamiętnika jakieś osoby, której się udało i jedziesz :-D

duza, Fedra lubią tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Duza zajmie czymś umysł np poczytaj. Jak nie masz co, to wejdź do pamiętnika jakieś osoby, której się udało i jedziesz :-D

Dzięki dziewczyny! <3 I plisss trzymajcie.
    Dziś ładna pogoda więc część drogi do domu się przespaceruję, a potem może faktycznie coś poczytam, albo coś obejrzę...

MisiaMisia, Tosia 1981, Sysiaaaaa, czarownica_tea, Fedra, Katha81, paszczakin lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Duza wspojczuje tego stresu ale trzymaj sie jestesmy wszystkie z Toba :D i trzymamy moooocnoo kciuki za wynik bety
    Sciskam i trzymaj sie-bedzie dobrze :)

duza lubi tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak stwierdziłam że nie idę do domu, być może za godzinkę już coś będzie wiadomo, więc przedłużę sobie spacer, wstąpię do kościoła i jakoś czas zleci... Natomiast pomimo, że pragnę pozytywnego testu jak niczego w świecie i dzięki Wam cały tli się we mnie nadzieja że się udało, to dopadają mnie też złe przeczucia...

MisiaMisia lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ