IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
MisiaMisia wrote:A poza tym mnie nikt o poświadczenie zatrudnienia w klinice nie prosił. Pewnie sprawdzają potem w eWusiu. Zatem hala123 będzie sprawdzona w eWusiu i jest ubezpieczona.
Dzięki MisiaMisia Mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz i nie będzie problemu A Tobie życzę zdrówka i spokojnej ciążyMisiaMisia lubi tę wiadomość
Hubi 2016 -
Jesteśmy jeden krok przed ivf co prawda lekarzr nie skreslaja szans na naturalną ciążę a wręcz na razie mówią że nie ma wskazan do ivf ale ja się jednak obawiam:(
Nasienie mojego męża jest kiepskie i myslelismy że tylko to jest przyczyną. Po czym się okazuje że ja mam jeden jajowód niedrożny ;( i to ten z którego mam owulację a mam od długiego już czasu tylko z prawego na najsłabsza tabletkę clo nie zadziałał lewy jajnik. Próbujemy go ruszyć inaczej i podejść jeszczw do IUI. Czy któraś z Was miała tutaj podobną sytuację? ? Już sama nie wiem co myśleć -
a wiec z 7 pobranych komorek tylko 5 moglo byc zaplodnione. 2 byly niedojzale. Z 5 tylko 3 sie zaplodnily. 2 beda podane, 1 juz zamrozili. Tak szybko? wu was tez odrazu po zaplodnieniu zamrozili?
W czwartek transfer.
Niewiem co myslec, nie chce narzekac ale niejestem do konca zadowolona boje sieMisiaMisia, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Moja koleżanka miała taką sytuację - pięć jajeczek. Jedno się nie zaplodnilo, trzy były słabej klasy i jeden dobrej. Podali jej ten najlepszy i jeden słabszy. Dwa zamrozili. Teraz dzwoni do mnie i chwali się ze mały zaczął mówić"guuuu"
głowa w górę, nie warto się gnębićKatha81, MisiaMisia, Konwalia, mala29_, Beata.D lubią tę wiadomość
icsi sierpień 2014 (-)
crio październik 2014 (-)
-
Lekarz kazał mi zacząć zbierac dokumentacje medyczna do rzadowego programu. Jak taka dokumentacja ma wygladac? czy to ma być jakas szczegółowa czy wystarczą wypisy np ze szpitala? nie wiem jak sie do tego zabrac. I czy jezeli lecze sie w klinice w ktorej bede podchodzic do programu rzadowego to czy tez od nich musze brac historie medyczna??2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB 06.08.2015 - 2 x 4BB 08.09.2015 - 4BB i 3BC 06.10.2015 - 2BB i 1BB 11.12.2015 - 2X1BB -
Piggy wrote:Lekarz kazał mi zacząć zbierac dokumentacje medyczna do rzadowego programu. Jak taka dokumentacja ma wygladac? czy to ma być jakas szczegółowa czy wystarczą wypisy np ze szpitala? nie wiem jak sie do tego zabrac. I czy jezeli lecze sie w klinice w ktorej bede podchodzic do programu rzadowego to czy tez od nich musze brac historie medyczna??
MisiaMisia lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Katha81 wrote:a wiec z 7 pobranych komorek tylko 5 moglo byc zaplodnione. 2 byly niedojzale. Z 5 tylko 3 sie zaplodnily. 2 beda podane, 1 juz zamrozili. Tak szybko? wu was tez odrazu po zaplodnieniu zamrozili?
W czwartek transfer.
Niewiem co myslec, nie chce narzekac ale niejestem do konca zadowolona boje sie -
poprosiłam w poprzedniej poradni o historie choroby, ale obawiam sie ze niewiele w niej bedzie bo moja doktor robiła notatki na kartkach, ktore wszystkie mam ze sobą. Nie wiem czy je mam dolaczyc do dokumentacji w takiej formie, czy isc do Pani doktor i poprosić zeby mi to jakoś ładnie wypisała? Bo własnie u niej zaczełam stymulacje Clo i to ona wyslala mnie do kliniki leczenia nieplodnosci. Mam jeszcze wypisy ze szpitala po badaniach na oddziale endokrynologii ginekologicznej z przelomu kilku lat, oraz wypisy po zabiegach po poronieniach. Jeszcze podjade do poradni przyszpitalnej gdzie chodziłam co pol roku na kontrole endokrynologiczna.
Czy cos jeszcze???2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB 06.08.2015 - 2 x 4BB 08.09.2015 - 4BB i 3BC 06.10.2015 - 2BB i 1BB 11.12.2015 - 2X1BB -
Jeżeli masz jakieś notatki pisane przez dr to raczej mało Musisz mieć spójną całość. Np dnia tego i tego przyszłaś na wizytę, było zrobione to i to, zalecono to, podpis lekarza i kolejna wizyta. Ja miałam tabelę z którą chodziłam na wizytę do gina, wpisywał tam datę badania, leki, rozmiar pęcherzyka itd. do tego obrazy USG i wyniki badań. Lekarz uznał, że to za mało. Załatwiłam do tego zaświadczenie od lekarza, że w danym okresie leczyłąm się u niego z powodu niepłodności, też za mało. W końcu uzyskałam ksero historii i wtedy dokumentacja przeszłaDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Moniaa wrote:U mnie czekali do 6 doby z mrożeniem. A z tego co kojarzę to chyba czekają do 5... ale za bardzo się nie znam chyba, może jeszcze jakaś z dziewczyn się wypowie
Zdarza się, że niektóre zarodki na początku potrzebują więcej czasu niż 5 dób do osiągnięcia postaci blastocysty. Ja miałam takiego jednego ociągającego i też go zamrozili chwilę później niż pozostałe. Nie ma to jednoznacznie większego wpływu na dalszy jego rozwój -
a jak do historii z poradni dołączę te notatki. na nich jest napisane co bralam w jakich dawkach jakie byly pecherzyki (pod kazdym dniem jest podpis i pieczatka pani doktor) i mam do tego usg? Poprosze jeszcze zeby mi to moze napisala na jakims druku
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
kurcze w klinice nieplodnosci udokumentowane mam 9 cykli stymulacji, jakby mi sie udalo zalatwic jeszcze ta historie to mam juz ponad 12 cykli. A jak to jest z poronieniami ? czy one mnie dyskwalifikuja? (mialam dwie ciąże biochemiczne zakonczone zabiegami wylyzeczkowania)
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
Piggy wrote:kurcze w klinice nieplodnosci udokumentowane mam 9 cykli stymulacji, jakby mi sie udalo zalatwic jeszcze ta historie to mam juz ponad 12 cykli. A jak to jest z poronieniami ? czy one mnie dyskwalifikuja? (mialam dwie ciąże biochemiczne zakonczone zabiegami wylyzeczkowania)
Nie dokumentujesz ilości cykli tylko okres niepłodności.
Tu masz kwalifikacje
http://www.invitro.gov.pl/ktomoze-kobieta
Dyskwalifikacje
http://www.invitro.gov.pl/przyczyny-dyskwalifikacji
Ciąże biochemiczne moim zdaniem nie powinny być przeciwwskazaniem.
Jeżeli chodzi o dokumentacje to właśnie ma być kopia Twojej karty, zapiski z leczenia i diagnostyki. Nic na specjalnym druku. To ma być przebieg z datami a nie zaświadczenie.