IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Soleil no gratuluje,trzymam kciuki za twoje dzieci,niech to szczescie sie rozwija zdrowo no i niech wszystko idzie po waszej mysli.Jestem zaskoczona takimi dobrymi wiesciami..
Dziewczyny widze ze tu sie z wiosną szykuje duzy wysyp,zycze mnostwo podwójnych kresek i szybujących bet,musze tu czesciej zaglądac bo lubie dobre wiescipowodzenia wam,trzymam kciuki
Antoś IVF,Julisia natural
-
hej dziewczyny, ja niedlugo ruszam z crio
mam zmieniony fragmin na clexane ale mam zastepczy neoparin. 40mg. mam brac dwie ampulki dziennie. jakos duzo.. zawsze bralalam fragmin 5,000j.m jedna ampulke.
bylam u innej lekarki i ona mi troche wiecej tego dala, oprocz utrogestanu 3x2 to jeszcze mam duphaston 3x2. i jeszcze dorzucony acard .. tylko nie wiem ile go brac, ktos moze obeznany ile sie bierze tabletek acardu ?
mam dylemat czy brac teraz embryoglue , bralam juz 3 razy i dupa. teraz mialam robiona ta ryse ...
pytalam lekarki a ona powiedziala ze skoro nie pomogl to mozna nie brac .. ale sama nie wiem .. moze cos doradzicie
Anatolka lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Cześć Pysia! Pamiętam Cię z zeszłego roku, miałysmy transfer w podobnym czasie
I znowu się spoytykamy:-) Ja niedługo ruszam z III IMSI. Nie wiem czemu dostałaś Acard, ale chyba wystarczy jak weźmiesz 1 tabl. 75mg
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
Soleil ale News dnia i jeszcze na naszej historycznej stronie oby to byl znak dla nas tu wszystkich
GRATULACJE i duzo zdrowka zycze ale przede wszystkim zdrowej i spokojnej ciąży
To juz tu 3 ciaze trojaczkow na naszym watku sie doczekalam.Ale emocje....shooa lubi tę wiadomość
-
Odnośnie AZ to dostaliśmy dokładnie takie same papiery jak w przypadku swoich zarodków. Ja podpisałam, że to moje dzieci, a mąż, że jego
Jedynie umowa jest zapisana, że jest to umowa z zastosowaniem mrożonych zarodków od anonimowych dawców.lady_pink lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Mag85 wrote:Co u Ciebie? Jakie plany?
Chyba z tej okazji kupię boćki i postawię na parapecieMag85, Beata.D, Tyszanka81, problemik lubią tę wiadomość
-
Sysiaaaaa wrote:Kobiety kochane.... Co mogę brać na trawienie? Od tygodnia mam straszne problemy ze wzdęciami i trawieniem
coś co nie przeszkadza przed transferem macie do polecenia?
Jedz duzo owocow warzyw...ja np rano jem okolo 150g orocow wieczorem wczesniej przygotowanych zalanych jogurtem naturalnym,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
Konwalia wrote:Probowalas Lactulosum?
Konwalia nadalas piękne imię swojej młodszej córciiLaura pięknie
Konwalia lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Evaa wrote:Jedz duzo owocow warzyw...ja np rano jem okolo 150g orocow wieczorem wczesniej przygotowanych zalanych jogurtem naturalnym
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Konwalia wrote:Probowalas Lactulosum?
Sysia jesli masz wzdecia to blonnik moze je spotegowac, przy blonniku trzeba pamietac zeby duzo pic, inaczej moze sie tam wszystko zapiec i bedzie gorzej.
Probowalas cos w stylu espumisanu np. ulgix wzdecia max?
Osobiscie na problemy trawienne polecam raphacholin c. To stary sprawdzony lek. -
pysia wrote:hej dziewczyny, ja niedlugo ruszam z crio
mam zmieniony fragmin na clexane ale mam zastepczy neoparin. 40mg. mam brac dwie ampulki dziennie. jakos duzo.. zawsze bralalam fragmin 5,000j.m jedna ampulke.
bylam u innej lekarki i ona mi troche wiecej tego dala, oprocz utrogestanu 3x2 to jeszcze mam duphaston 3x2. i jeszcze dorzucony acard .. tylko nie wiem ile go brac, ktos moze obeznany ile sie bierze tabletek acardu ?
mam dylemat czy brac teraz embryoglue , bralam juz 3 razy i dupa. teraz mialam robiona ta ryse ...
pytalam lekarki a ona powiedziala ze skoro nie pomogl to mozna nie brac .. ale sama nie wiem .. moze cos doradzicie
Ja juz nie biore tego kleju, mialam go 4 razy i na kleju ciaze pozamaciczna wiec cos mi slabo przykleil dzieciaka,ze polazl do jajowodu. Teraz juz nie bede brala. U kogo bylas tym razem? Nie chodzisz juz do drM?
Milkowiec jestesmy na podobnym etapie. Tez mam wizyte u Pasnika 17.03. Badalas juz cos z immunologi? Ja jestem posrana,bo sie boje szczepien. Biore juz antyki bo lece przy 3 ivf dlugim protokolem. Zobaczymy jak to wyjdzie wszystko. -
lady_pink wrote:Dziewczyny z IVF KD - z jakich klinik korzystacie? Ile płacicie za procedurę? Ja się dowiedziałam, że w mojej klinice już nie mają komórek i teraz kupują w banku w Hiszpanii. 3 komórki to 1500 euro, a 6 - 3000 euro + dodatkowo opłata w mojej klinice za procedurę. Czy wasze kliniki mają swoje zapasy? Podobno teraz przez zmiany, coraz mniej kobiet decyduje się na oddanie komórek. A te, które w sumie przez telefon deklarują się, że chciałaby oddać, bo już mają x dzieci i nie chcą więcej, to nie zjawiają się w klinice, żeby podpisać papiery, a bez tego ani rusz. Jak jest u Was?
lady_pink lubi tę wiadomość
-
soleil wrote:Dziewczyny, dawno mnie nie było. Ciężko zniosłam nieudany transfer i narodziny cudownego siostrzeńca.
Mam dla Was historię trochę podnoszącą na duchu.
Po Bożym Narodzeniu miałam histeroskopię i scratching. W styczniu zdecydowaliśmy się na transfer dwóch zarodków, ze względu na wcześniejsze niepowodzenia. W tym czasie dopadła mnie grypa i chcieliśmy transfer przekładać, ale ostatecznie 30 stycznia z gilem do pasa, poszłam na transfer. No i po oczekiwaniu w nerwach przychodzi zdziwienie... 11 dpt - beta hcg 260! Pierwszy raz w życiu. Szczęście i niedowierzanie.
Na USG w 5 tyg lekarz znajduje dwa pęcherzyki z dwoma bijącymi serduszkami. CUD! Ucieszyłam się niesamowicie.
To jednak nie koniec w sobotę (7tc + 2) lekarz znajduje jeszcze jedno serduszko.
Niby się cieszę, ale jestem przerażona.
Tak bardzo pragnęliśmy dzieci. Ale trójka za jednym razem? Boję się o ich zdrowie...
A na zimowisku czekają dwa maluchy. -
Angie 31 wrote:Dziewczyny szukam zamiennika acard-u
Napiszcie czy to jest to mniej więcej, sprzedają w zestawie dla starających się o dzidziusia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd4592c8ca7d.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb7c5c355231.png -
Mag, Kiedyś robiłam badania nk, cytokiny, bialko c i s, p/c Ana i to chyba tyle.
Przy ostatnich 2 transferach brałam metypred i raz pomógł a raz nie. W sumie to nie wiem po co jadę do Łodzi bo na szczepienia raczej się nie skuszę bo mam spory wywiad rakowy w rodzinie i nie powinno się gmerać w takim przypadku. Zrobiłam też helicobacter.
Ale jeszcze zobaczymy co z wizytą bo powinnam pojawić się w odpowiednim momencie cyklu a przy moich to loteria, np ostatni cykl trwał 65 dni mimo inozytolu.
Nie wiem kiedy zacznę konkrety ale mam nadzieję ze nie wypadnie mi znowu punkcja w trakcie majowki.
Tym razem zupełnie mi się nie spieszy.
To kciuki za dobre efekty długiego protokołu i ostre igły