X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil no gratuluje,trzymam kciuki za twoje dzieci,niech to szczescie sie rozwija zdrowo no i niech wszystko idzie po waszej mysli.Jestem zaskoczona takimi dobrymi wiesciami..

Dziewczyny widze ze tu sie z wiosną szykuje duzy wysyp,zycze mnostwo podwójnych kresek i szybujących bet,musze tu czesciej zaglądac bo lubie dobre wiesci :-) powodzenia wam,trzymam kciuki

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety kochane.... Co mogę brać na trawienie? Od tygodnia mam straszne problemy ze wzdęciami i trawieniem :/ coś co nie przeszkadza przed transferem macie do polecenia?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • pysia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja niedlugo ruszam z crio :)
    mam zmieniony fragmin na clexane ale mam zastepczy neoparin. 40mg. mam brac dwie ampulki dziennie. jakos duzo.. zawsze bralalam fragmin 5,000j.m jedna ampulke.
    bylam u innej lekarki i ona mi troche wiecej tego dala, oprocz utrogestanu 3x2 to jeszcze mam duphaston 3x2. i jeszcze dorzucony acard .. tylko nie wiem ile go brac, ktos moze obeznany ile sie bierze tabletek acardu ?

mam dylemat czy brac teraz embryoglue , bralam juz 3 razy i dupa. teraz mialam robiona ta ryse ...
    pytalam lekarki a ona powiedziala ze skoro nie pomogl to mozna nie brac .. ale sama nie wiem .. moze cos doradzicie :)

Anatolka lubi tę wiadomość

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia 1 tabletke na noc

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Pysia! Pamiętam Cię z zeszłego roku, miałysmy transfer w podobnym czasie :-) I znowu się spoytykamy:-) Ja niedługo ruszam z III IMSI. Nie wiem czemu dostałaś Acard, ale chyba wystarczy jak weźmiesz 1 tabl. 75mg

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil ale News dnia i jeszcze na naszej historycznej stronie oby to byl znak dla nas tu wszystkich :)
    GRATULACJE i duzo zdrowka zycze ale przede wszystkim zdrowej i spokojnej ciąży <3
    To juz tu 3 ciaze trojaczkow na naszym watku sie doczekalam.Ale emocje.... :D

shooa lubi tę wiadomość

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia ja przy clexane też miałam acard 1tbl dziennie.

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie AZ to dostaliśmy dokładnie takie same papiery jak w przypadku swoich zarodków. Ja podpisałam, że to moje dzieci, a mąż, że jego ;)

Jedynie umowa jest zapisana, że jest to umowa z zastosowaniem mrożonych zarodków od anonimowych dawców.

lady_pink lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Co u Ciebie? Jakie plany?
    14 marca mamy pierwszą wizytę w Łodzi u Pasnika i pierwszą wizytę w Novum u samego szefa. Tak więc zaczynamy nowy rozdział pt. 3 ivf i czekam na cud.
    Chyba z tej okazji kupię boćki i postawię na parapecie

Mag85, Beata.D, Tyszanka81, problemik lubią tę wiadomość

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Kobiety kochane.... Co mogę brać na trawienie? Od tygodnia mam straszne problemy ze wzdęciami i trawieniem :/ coś co nie przeszkadza przed transferem macie do polecenia?
    Probowalas Lactulosum?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:

Jedz duzo owocow warzyw...ja np rano jem okolo 150g orocow wieczorem wczesniej przygotowanych zalanych jogurtem naturalnym :)

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Probowalas Lactulosum?
    Nie znam, ale zaraz poczytam. A błonnik mogę spożywać?
    Konwalia nadalas piękne imię swojej młodszej córcii :) Laura pięknie

Konwalia lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Jedz duzo owocow warzyw...ja np rano jem okolo 150g orocow wieczorem wczesniej przygotowanych zalanych jogurtem naturalnym :)
    Od trzech dni robię sobie koktajle na bazie ananasa i dużo lepiej mi wchodzą niż czyste owoce. Wczoraj zrobiłam z banenem, kiwi i ananasem, dziś z sokiem z pomarańczy, awokado, banenem, ananasem. Super!!! Polecam

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Probowalas Lactulosum?
    Lactulosa jest na przeczyszczenie.

Sysia jesli masz wzdecia to blonnik moze je spotegowac, przy blonniku trzeba pamietac zeby duzo pic, inaczej moze sie tam wszystko zapiec i bedzie gorzej.

Probowalas cos w stylu espumisanu np. ulgix wzdecia max?

Osobiscie na problemy trawienne polecam raphacholin c. To stary sprawdzony lek.

7pqmag4.png
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaa, ja myślę, że laktuloza może być ok :-) warto sporóbować, na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc.

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    hej dziewczyny, ja niedlugo ruszam z crio :)
    mam zmieniony fragmin na clexane ale mam zastepczy neoparin. 40mg. mam brac dwie ampulki dziennie. jakos duzo.. zawsze bralalam fragmin 5,000j.m jedna ampulke.
    bylam u innej lekarki i ona mi troche wiecej tego dala, oprocz utrogestanu 3x2 to jeszcze mam duphaston 3x2. i jeszcze dorzucony acard .. tylko nie wiem ile go brac, ktos moze obeznany ile sie bierze tabletek acardu ?

mam dylemat czy brac teraz embryoglue , bralam juz 3 razy i dupa. teraz mialam robiona ta ryse ...
    pytalam lekarki a ona powiedziala ze skoro nie pomogl to mozna nie brac .. ale sama nie wiem .. moze cos doradzicie :)
    Czemu nie dostalas clexane 80 skoro maszbrac dwie ampulki, po co sie dwa razy kluc? Acard bierzemy jedna dziuennie.

Ja juz nie biore tego kleju, mialam go 4 razy i na kleju ciaze pozamaciczna wiec cos mi slabo przykleil dzieciaka,ze polazl do jajowodu. Teraz juz nie bede brala. U kogo bylas tym razem? Nie chodzisz juz do drM?

Milkowiec jestesmy na podobnym etapie. Tez mam wizyte u Pasnika 17.03. Badalas juz cos z immunologi? Ja jestem posrana,bo sie boje szczepien. Biore juz antyki bo lece przy 3 ivf dlugim protokolem. Zobaczymy jak to wyjdzie wszystko.

7pqmag4.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Dziewczyny z IVF KD - z jakich klinik korzystacie? Ile płacicie za procedurę? Ja się dowiedziałam, że w mojej klinice już nie mają komórek i teraz kupują w banku w Hiszpanii. 3 komórki to 1500 euro, a 6 - 3000 euro + dodatkowo opłata w mojej klinice za procedurę. Czy wasze kliniki mają swoje zapasy? Podobno teraz przez zmiany, coraz mniej kobiet decyduje się na oddanie komórek. A te, które w sumie przez telefon deklarują się, że chciałaby oddać, bo już mają x dzieci i nie chcą więcej, to nie zjawiają się w klinice, żeby podpisać papiery, a bez tego ani rusz. Jak jest u Was?
    Ja robię w Czechach z KD, kosztu dokładnego nie znam, ale orientacyjnie 12 tysiaków z gwarancja 6zarodkow i OK 2 miesięcy czekania na dawczynie przy określaniu fenotypów. My czekamy... Nie maja komórek trzeba sie zgłosić i czekać. Maja listę dawczyń.

lady_pink lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soleil wrote:
    Dziewczyny, dawno mnie nie było. Ciężko zniosłam nieudany transfer i narodziny cudownego siostrzeńca.
    Mam dla Was historię trochę podnoszącą na duchu.
    Po Bożym Narodzeniu miałam histeroskopię i scratching. W styczniu zdecydowaliśmy się na transfer dwóch zarodków, ze względu na wcześniejsze niepowodzenia. W tym czasie dopadła mnie grypa i chcieliśmy transfer przekładać, ale ostatecznie 30 stycznia z gilem do pasa, poszłam na transfer. No i po oczekiwaniu w nerwach przychodzi zdziwienie... 11 dpt - beta hcg 260! Pierwszy raz w życiu. Szczęście i niedowierzanie.
    Na USG w 5 tyg lekarz znajduje dwa pęcherzyki z dwoma bijącymi serduszkami. CUD! Ucieszyłam się niesamowicie.

To jednak nie koniec w sobotę (7tc + 2) lekarz znajduje jeszcze jedno serduszko.

Niby się cieszę, ale jestem przerażona.

Tak bardzo pragnęliśmy dzieci. Ale trójka za jednym razem? Boję się o ich zdrowie...

A na zimowisku czekają dwa maluchy.
    Wowwwww!!! Szok!! Gratulacje i kciukasy ogromne :)

5958beaa9c1f8.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Dziewczyny szukam zamiennika acard-u
    Napiszcie czy to jest to mniej więcej, sprzedają w zestawie dla starających się o dzidziusia

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd4592c8ca7d.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb7c5c355231.png
    To co udostępnilas to żelazo a nie acard. Acard to kwas acetylosalicylowy - acidum acetylsalicylicum czyli aspiryna w niższych dawkach 75 lub 150 mg.

5958beaa9c1f8.png
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag, Kiedyś robiłam badania nk, cytokiny, bialko c i s, p/c Ana i to chyba tyle.
    Przy ostatnich 2 transferach brałam metypred i raz pomógł a raz nie. W sumie to nie wiem po co jadę do Łodzi bo na szczepienia raczej się nie skuszę bo mam spory wywiad rakowy w rodzinie i nie powinno się gmerać w takim przypadku. Zrobiłam też helicobacter.
    Ale jeszcze zobaczymy co z wizytą bo powinnam pojawić się w odpowiednim momencie cyklu a przy moich to loteria, np ostatni cykl trwał 65 dni mimo inozytolu.
    Nie wiem kiedy zacznę konkrety ale mam nadzieję ze nie wypadnie mi znowu punkcja w trakcie majowki.
    Tym razem zupełnie mi się nie spieszy.
    To kciuki za dobre efekty długiego protokołu i ostre igły

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
‹‹ 4495 4496 4497 4498 4499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ