IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Pysia,ja kleju tez brac nie bede.
Mam zawsze 3-dniowe zarodki podawane i podobno przy 3-dniowych nie ma wskazan.Wiec odpuszcze...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyMilkowiec wrote:14 marca mamy pierwszą wizytę w Łodzi u Pasnika i pierwszą wizytę w Novum u samego szefa. Tak więc zaczynamy nowy rozdział pt. 3 ivf i czekam na cud.
Chyba z tej okazji kupię boćki i postawię na parapeciekup bardziej płodne od moich.
pszczółka p, Sysiaaaaa, Milkowiec, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysoleil wrote:Dziewczyny, dawno mnie nie było. Ciężko zniosłam nieudany transfer i narodziny cudownego siostrzeńca.
Mam dla Was historię trochę podnoszącą na duchu.
Po Bożym Narodzeniu miałam histeroskopię i scratching. W styczniu zdecydowaliśmy się na transfer dwóch zarodków, ze względu na wcześniejsze niepowodzenia. W tym czasie dopadła mnie grypa i chcieliśmy transfer przekładać, ale ostatecznie 30 stycznia z gilem do pasa, poszłam na transfer. No i po oczekiwaniu w nerwach przychodzi zdziwienie... 11 dpt - beta hcg 260! Pierwszy raz w życiu. Szczęście i niedowierzanie.
Na USG w 5 tyg lekarz znajduje dwa pęcherzyki z dwoma bijącymi serduszkami. CUD! Ucieszyłam się niesamowicie.
To jednak nie koniec w sobotę (7tc + 2) lekarz znajduje jeszcze jedno serduszko.
Niby się cieszę, ale jestem przerażona.
Tak bardzo pragnęliśmy dzieci. Ale trójka za jednym razem? Boję się o ich zdrowie...
A na zimowisku czekają dwa maluchy.
Jasne, ze bedziesz jeszcze przerazona. Ja cala ciaze drzalam o zdrowie dzieci. Musisz odpoczywac zapobiegawczo. Idz na zwolnienie jesli pracujesz .
Pozytywne myslenie plus duzo odpoczynku I dacie rade
Spotkal CIE cud o jakim nawet nie snilas . Gratuluje I duzo zdrowka dla Waspszczółka p, shooa, Aga78, Konwalia, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Milkowiec wrote:Mag, Kiedyś robiłam badania nk, cytokiny, bialko c i s, p/c Ana i to chyba tyle.
Przy ostatnich 2 transferach brałam metypred i raz pomógł a raz nie. W sumie to nie wiem po co jadę do Łodzi bo na szczepienia raczej się nie skuszę bo mam spory wywiad rakowy w rodzinie i nie powinno się gmerać w takim przypadku. Zrobiłam też helicobacter.
Ale jeszcze zobaczymy co z wizytą bo powinnam pojawić się w odpowiednim momencie cyklu a przy moich to loteria, np ostatni cykl trwał 65 dni mimo inozytolu.
Nie wiem kiedy zacznę konkrety ale mam nadzieję ze nie wypadnie mi znowu punkcja w trakcie majowki.
Tym razem zupełnie mi się nie spieszy.
To kciuki za dobre efekty długiego protokołu i ostre igły -
nick nieaktualny
-
Lepiej brac acard na noc?
a jak ktos ma acard i fragmin to jak najlepiej?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
lady_pink wrote:Dosłownie post wyżej masz odpowiedź, że acard działa najlepiej jeśli jest brany rano.
Ja dodatkowo mam clexane i też biore na wieczór.
czytam ze ze acard to na noc a nie ranoMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Lepiej brac acard na noc?
a jak ktos ma acard i fragmin to jak najlepiej?
Acard na noc, fragmin rano.Yoselyn82 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Sysiaaaaa wrote:Pysia dałaś mi inspirację na wzięcia zarodków z embryo glue. Myślicie, że warto? Nie przesadzam?
Jak jest w przypadku dwóch zarodków, dwa razy się płaci za embryo glue? -
Sysiaaaaa wrote:Pysia dałaś mi inspirację na wzięcia zarodków z embryo glue. Myślicie, że warto? Nie przesadzam?
Jak jest w przypadku dwóch zarodków, dwa razy się płaci za embryo glue?
Ja nie brałam. Nawet moja dr nie zaproponowała aby brać tym razem
Nie brałam żadnych dodatków. Nic.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Sysiaaaaa wrote:I czekamy w niecierpliwości na efekt
Dziś już mam złe przeczuciaProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine- już zmienne nastroje?
Oby dobrze to wróżyło
a ja czekam spokojnie do soboty...(choć nie mam zbyt dobrych przeczuć)
Gratuluję wszystkich pozytywnych bet i trzymam kciuki za te dopiero się ujawniająceJustine, problemik lubią tę wiadomość
-
Sysiaaaaa wrote:Mam nadzieję, że jutro wszystko się wyjaśni i będzie sukces. Jutro betujesz prawda?
Tak, betuje. Nie ma odpuszczania.
Każdy wynik będzie dobryProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/