IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Justine wrote:Tak, betuje. Nie ma odpuszczania.
Każdy wynik będzie dobry
Ja sobie układam w głowie myśl, że jak nie wyjdzie, to spróbujemy jeszcze raz. Adopcje z OA też wchodzi w grę, więc bez dzieci nie zostaniemyDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Będę miała blastki u chyba tu skuteczność lepsza
-
Sysiaaaaa wrote:Takie nastawienie jest najlepsze!
Ja sobie układam w głowie myśl, że jak nie wyjdzie, to spróbujemy jeszcze raz. Adopcje z OA też wchodzi w grę, więc bez dzieci nie zostaniemy
My już chodzimy na warsztaty w OA więc może za 2 lata jakieś dzieciaki będą
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Dziewczyny mam pytanie. Czy ciąże biochemiczne są wskazaniem do zastosowania clexane? Jestem umówiona na rozmowę z lekarzem prowadzącym po drugiej ciąży biochemicznej. Wiem, że po poronieniach często lekarze przepisują te zastrzyki ale czy przy tak wczesnych poronieniach jak u mnie to też jest wskazaniem?
-
e_mil_ka wrote:Dziewczyny mam pytanie. Czy ciąże biochemiczne są wskazaniem do zastosowania clexane? Jestem umówiona na rozmowę z lekarzem prowadzącym po drugiej ciąży biochemicznej. Wiem, że po poronieniach często lekarze przepisują te zastrzyki ale czy przy tak wczesnych poronieniach jak u mnie to też jest wskazaniem?
Każda biochemiczna to wskazanie do zastrzyków.[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
Mag85
no wlasnie teraz o tym pomyslalam dopiero ;/ ale bez sens, cholera;/ po co dwa razy sie kluc;/;/ zamiast 40 mogla mi rzepisac 80 ehh
zamiast clexane mam neoparin .
bylam u czerwisnkiej bo M nie bylo
Sysiaaaaa wrote:Pysia dałaś mi inspirację na wzięcia zarodków z embryo glue. Myślicie, że warto? Nie przesadzam?
Jak jest w przypadku dwóch zarodków, dwa razy się płaci za embryo glue?
raz sie placi ze te embryoglure w gync
to ja chyba zrezygnuje z teko embryoglute ;/ sama nie wiem ..
a estrofem to chyba do konca cyklu brac nie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 15:34
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Dziewczyny a jakie bierzecie witaminy b6 i b12? tzn ile mg? i jakiej firmy?
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Bry
@ przyszla wiec ruszam z kopyta. Jutro wizyta u dr.
Od kiedy wlaczyc soki, orzechy i wino?
Teraz biore inofolik, d3+k2, q10+E. Po transferze +magnez. O czyms zapomnialam?
Jutro nasz dzien kobityzatem 3 mam kciuki za bety
Justine, ewe_a85 lubią tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alrauna1987 wrote:Bry
@ przyszla wiec ruszam z kopyta. Jutro wizyta u dr.
Od kiedy wlaczyc soki, orzechy i wino?
Teraz biore inofolik, d3+k2, q10+E. Po transferze +magnez. O czyms zapomnialam?
Jutro nasz dzien kobityzatem 3 mam kciuki za bety
Ja biorę magnez cały czas. Po transferze dr zalecila 3x 100mg magnezu.
Jeszcze możesz do orzechów i wina dorzucić omega 3tez ładnie działają na endo jak i wit e.
Napisałabym jeszcze wiele więcej specyfików, ale te powyższe moim zdaniem najważniejsze.
ps. możesz zwiększyć dawkę kwasu foliowego, ja od 3 msc biorę dawkę 15mgProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:Ja biorę magnez cały czas. Po transferze dr zalecila 3x 100mg magnezu.
Jeszcze możesz do orzechów i wina dorzucić omega 3tez ładnie działają na endo jak i wit e.
Napisałabym jeszcze wiele więcej specyfików, ale te powyższe moim zdaniem najważniejsze.
ps. możesz zwiększyć dawkę kwasu foliowego, ja od 3 msc biorę dawkę 15mg
Kwasu foliowego biore dwie szaszetki inofoliku dziennie ale jak trzeba moge dorzucic jeszcze zwykly.
Co do endo raczej nic nie slyszalam w tym temacie. Ostatnio tylko dr cos wspomnial ze sluzowka bardzo ladnie wyglada wiec mam nadzieje ze sie jej nie odwidzi w tym cyklu
Jak tak liczylam to o ile wszystko bedzie dobrze punkcja wypadnie ok. 18-ego. Lekarz cos przebakiwal ze prognozuje jakies 10 komorek przy dobrej odpowiedzi na stymulacje. Zobaczymy juz nie dlugo co sie tam wykluje. W nastepnym tyg.jeszcze anestezjologa musze ogarnac. Im blizej tym wiekszego stresa łapie.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
pysia wrote:Mag85
no wlasnie teraz o tym pomyslalam dopiero ;/ ale bez sens, cholera;/ po co dwa razy sie kluc;/;/ zamiast 40 mogla mi rzepisac 80 ehh
zamiast clexane mam neoparin .
bylam u czerwisnkiej bo M nie bylo
raz sie placi ze te embryoglure w gync
to ja chyba zrezygnuje z teko embryoglute ;/ sama nie wiem ..
a estrofem to chyba do konca cyklu brac nie ?Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysia ja miałam nacięcie otoczki przy wszystkich mrozakach i z tego bym nie zrezygnowała, mrożone zarodki mają grubszą otoczkę więc nacięcie pomaga im się wydotać na zewnątrz
Co do kleju też miałam mieszane uczucia bo przy transferze z klejem pierwszy raz beta mi nawet nie drgneła, ale do ostatniego transferu mimo wszystko zaryzykowałam i wzięłam wszystkie dodatki z klinikiscratchig, ah, klej i intralipid do tego acard i clexane
Edit: byc może wtedy beta mi nie drgnęła bo po raz pierwszy to było crio na cyklu sztucznym bo przy naturalnych zawsze jakas tam byłamyśle że te dodatki to tak na prawde taka loteria.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 20:28
-
lady_pink wrote:Gdzie konkretnie w Czechach robisz? Gwarancja 6 zarodków w 3 dobie czy 6 blastocyst? Cykl jest synchronizowany z biorczynią czy na komórkach mrożonych?
lady_pink lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySysiaaaaa wrote:Nigdy lekarz mi nie proponował embryo glue i nie wiem co myśleć o tym. Czytam namiętnie o tym specyfiku i nie ma jasnej przesłanki o jego skuteczności. A nacięcie otoczki zarodka ktoś ma forum stosował? osobiście nie kojarzę
ewe_a85, Evaa lubią tę wiadomość
-
Sysiaaaaa wrote:Nigdy lekarz mi nie proponował embryo glue i nie wiem co myśleć o tym. Czytam namiętnie o tym specyfiku i nie ma jasnej przesłanki o jego skuteczności. A nacięcie otoczki zarodka ktoś ma forum stosował? osobiście nie kojarzę