IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCala wrote:Dziewczyny mam małą wątpliwość - prośba o wsparcie tych które miały szczepienia.
Docent Paśnik powiedział mi, że badanie allo mlr mam zrobić po 3 tygodniach od ostatniego szczepienia, żeby sprawdzić wynik. W moim przypadku dokładnie 3 tygodnia wypadnie w lany poniedziałek... więc laboratoria nie pracują (poza tym w Gyncentrum w Katowicach robią to badanie tylko raz w tygodniu - o ile się nie mylę w czwartki). Jak myślicie - mogę zrobić kilka dni wcześniej - czy taka mała różnica wpłynie na wynik/zafałszuje go? Zależałoby mi na tym żeby zrobić kilka dni wcześniej - a nie później, bo pozwoli mi (w razie dobrego wyniku) wykonać transfer jeszcze w maju. Jeśli zrobię badanie po świętach - będę musiała czekać z transferem na czerwiec (tak mi się układają akurat cykle...) Z góry dzięki za pomoc
Mnie wyraźnie mówił na ostatnim szczepieniu, że minimum po 3 tyg. u mnie dziś mija 3 tyg a robię w środę.
myślę, że lepiej po 3 tyg. ja robię tak, że przygotowania do transferu idą, a wynik mlr i wynik hist-pat po histero dostanę dosłownie na parę dni przed. więc albo będzie transfer albo cykl stracony. Może zrób podobnie, w sensie przygotowywuj się i czekaj na wynik?
sylvuś, Cala lubią tę wiadomość
-
Cala wrote:Dziewczyny mam małą wątpliwość - prośba o wsparcie tych które miały szczepienia.
Docent Paśnik powiedział mi, że badanie allo mlr mam zrobić po 3 tygodniach od ostatniego szczepienia, żeby sprawdzić wynik. W moim przypadku dokładnie 3 tygodnia wypadnie w lany poniedziałek... więc laboratoria nie pracują (poza tym w Gyncentrum w Katowicach robią to badanie tylko raz w tygodniu - o ile się nie mylę w czwartki). Jak myślicie - mogę zrobić kilka dni wcześniej - czy taka mała różnica wpłynie na wynik/zafałszuje go? Zależałoby mi na tym żeby zrobić kilka dni wcześniej - a nie później, bo pozwoli mi (w razie dobrego wyniku) wykonać transfer jeszcze w maju. Jeśli zrobię badanie po świętach - będę musiała czekać z transferem na czerwiec (tak mi się układają akurat cykle...) Z góry dzięki za pomoc
Ja robiłam dużo później bo po 2 tyg dopadła mnie grypa i musiałam odczekać jeszcze 3 po ostatnim antybiotyku.
Wynik miałam nawet przed upływem 2tyg choć w APC mówią że czeka się do 3tygodni.shooa, Cala lubią tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Proszę Was o słowa nadzieji albo o kubeł zimnej wody. Dzisiaj mam 6 dpt jajniki narazie śpią, cycki trochę z rana mnie bolały jak się położyłam na brzuchu. Teraz zaobserwowalam ciemne sutki, brodawki są jasne ale na jednej jest taka bardzo widoczna żyłka. Wiem jest za wcześnie na cokolwiek.
-
emka29 wrote:Proszę Was o słowa nadzieji albo o kubeł zimnej wody. Dzisiaj mam 6 dpt jajniki narazie śpią, cycki trochę z rana mnie bolały jak się położyłam na brzuchu. Teraz zaobserwowalam ciemne sutki, brodawki są jasne ale na jednej jest taka bardzo widoczna żyłka. Wiem jest za wcześnie na cokolwiek.Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Chyba w sobotę zrobię w Novum a wynik sprawdzi mi już w domu mąż przez internet.
-
MalaHD wrote:Sysia mysle, ze 6dpt to minimum, wtedy beda powinna juz byc 2 cyfrowa. Ja zrobię najwcześniej 7 dpt chyba, że życie spłata mi psikusa i nie będę miala zarodkówDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Myślicie że jakbym zrobiła test o czulosci 10 jutro albo w środę to już by coś było widać?
-
lena7 wrote:Ja też robilam 2-3dc AMH.
Bella, a o co chodzi z ta witamina D kontra AMH? Ja akurat suplementuje ta witaminke
-
emka29 wrote:Myślicie że jakbym zrobiła test o czulosci 10 jutro albo w środę to już by coś było widać?
W środę powinno coś wyjść, jutro trochę ryzykowneDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
emka29 wrote:Myślicie że jakbym zrobiła test o czulosci 10 jutro albo w środę to już by coś było widać?
-
Emka moze być ale nie musi. Jeśli Ci się uda wytrzymać to nie rób. Ja potem zaluje ale robie też i potem rycze niepotrzebnie. Tak to bym wyla tylko w dzień bety a jak robię test od 5 dpt to wyje potem 3 dni.
7dpt to spokojnie juz wyjdzieu mnie siwki już jakiś czas temu się pojawiły
Dziewczyny a są jakieś statystyki odnośnie podania 2 zarokow? Jaki jest % że oba się przyjmą? I jak zostanie tylko jeden to co się dzieje z tym drugim? Obumiera i jest wydalany ale jak skoro okresu nie ma? -
Sysiaaaaa wrote:Justine nie zmieniłaś zdania odnośnie jutrzejszej bety?
Ja zmieniłam, ale mąż mnie wyrzucił na bete i prgProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
MalaD szukałam info o skuteczności podania dwóch zarodków i w sumie nic mądrego nie znalazłam
Znalazłam tylko info, że często słabszy zarodek wspiera ten silniejszy w zagnieżdżaniu i tyle. Mało jest na ten temat informacji w necie. Może tu się czegoś więcej dowiemy
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Cala wrote:Dziewczyny mam małą wątpliwość - prośba o wsparcie tych które miały szczepienia.
Zdecydowanie później niż wcześniej. Miałam ten sam problem i dr powiedział, że musi minąć minimum 3 tygodnie.Cala lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Sysiaaaaa wrote:Zrobiłaś? O której wyniki?
PopołudniuMiędzy 14 a 18
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/