X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cala wrote:
    Dziewczyny mam małą wątpliwość - prośba o wsparcie tych które miały szczepienia.

Docent Paśnik powiedział mi, że badanie allo mlr mam zrobić po 3 tygodniach od ostatniego szczepienia, żeby sprawdzić wynik. W moim przypadku dokładnie 3 tygodnia wypadnie w lany poniedziałek... więc laboratoria nie pracują (poza tym w Gyncentrum w Katowicach robią to badanie tylko raz w tygodniu - o ile się nie mylę w czwartki). Jak myślicie - mogę zrobić kilka dni wcześniej - czy taka mała różnica wpłynie na wynik/zafałszuje go? Zależałoby mi na tym żeby zrobić kilka dni wcześniej - a nie później, bo pozwoli mi (w razie dobrego wyniku) wykonać transfer jeszcze w maju. Jeśli zrobię badanie po świętach - będę musiała czekać z transferem na czerwiec (tak mi się układają akurat cykle... :( ) Z góry dzięki za pomoc :)

Mnie wyraźnie mówił na ostatnim szczepieniu, że minimum po 3 tyg. u mnie dziś mija 3 tyg a robię w środę.
    myślę, że lepiej po 3 tyg. ja robię tak, że przygotowania do transferu idą, a wynik mlr i wynik hist-pat po histero dostanę dosłownie na parę dni przed. więc albo będzie transfer albo cykl stracony. Może zrób podobnie, w sensie przygotowywuj się i czekaj na wynik?

sylvuś, Cala lubią tę wiadomość

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cala wrote:
    Dziewczyny mam małą wątpliwość - prośba o wsparcie tych które miały szczepienia.

Docent Paśnik powiedział mi, że badanie allo mlr mam zrobić po 3 tygodniach od ostatniego szczepienia, żeby sprawdzić wynik. W moim przypadku dokładnie 3 tygodnia wypadnie w lany poniedziałek... więc laboratoria nie pracują (poza tym w Gyncentrum w Katowicach robią to badanie tylko raz w tygodniu - o ile się nie mylę w czwartki). Jak myślicie - mogę zrobić kilka dni wcześniej - czy taka mała różnica wpłynie na wynik/zafałszuje go? Zależałoby mi na tym żeby zrobić kilka dni wcześniej - a nie później, bo pozwoli mi (w razie dobrego wyniku) wykonać transfer jeszcze w maju. Jeśli zrobię badanie po świętach - będę musiała czekać z transferem na czerwiec (tak mi się układają akurat cykle... :( ) Z góry dzięki za pomoc :)
    Dokładnie tak jak napisała Tyszanka ,lepiej później niż za wcześnie.
    Ja robiłam dużo później bo po 2 tyg dopadła mnie grypa i musiałam odczekać jeszcze 3 po ostatnim antybiotyku.
    Wynik miałam nawet przed upływem 2tyg choć w APC mówią że czeka się do 3tygodni.

shooa, Cala lubią tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę Was o słowa nadzieji albo o kubeł zimnej wody. Dzisiaj mam 6 dpt jajniki narazie śpią, cycki trochę z rana mnie bolały jak się położyłam na brzuchu. Teraz zaobserwowalam ciemne sutki, brodawki są jasne ale na jednej jest taka bardzo widoczna żyłka. Wiem jest za wcześnie na cokolwiek.

12.05.2016 ciąża pozamaciczna :(
    18.04.2017 7 tc serce przestało bić :(
    20.01.2018 7tc serce przestało bić :(
    28.01.2020 KD blastka 3BB ❤🤰
    1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka29 wrote:
    Proszę Was o słowa nadzieji albo o kubeł zimnej wody. Dzisiaj mam 6 dpt jajniki narazie śpią, cycki trochę z rana mnie bolały jak się położyłam na brzuchu. Teraz zaobserwowalam ciemne sutki, brodawki są jasne ale na jednej jest taka bardzo widoczna żyłka. Wiem jest za wcześnie na cokolwiek.
    Kiedy zamierzasz testować?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka my bierzemy progesteron! Od tego bola cycki. Nie doszukuj się tylko spokojnie czekaj na betę. Kiedy testujesz?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba w sobotę zrobię w Novum a wynik sprawdzi mi już w domu mąż przez internet.

1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje zrobić betę w czwartek. Wolę wiedzieć na czym stoję :)

Justine lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia mysle, ze 6dpt to minimum, wtedy beda powinna juz byc 2 cyfrowa. Ja zrobię najwcześniej 7 dpt chyba, że życie spłata mi psikusa i nie będę miala zarodków ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Sysia mysle, ze 6dpt to minimum, wtedy beda powinna juz byc 2 cyfrowa. Ja zrobię najwcześniej 7 dpt chyba, że życie spłata mi psikusa i nie będę miala zarodków ;)
    U mnie w czwartek będzie akurat 7dpt blastek, więc jak ma coś wyjść to wyjdzie. Ode tegi stresu chyba zaczynam siwieć, więc chcę sobie oszczędzić kilku dni życia w niepewnosci :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • emka29 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że jakbym zrobiła test o czulosci 10 jutro albo w środę to już by coś było widać?

1.06.2020 zdrowa 👨‍👩‍👧
    12.10.2020 ❤ Dominika
    km5suay3h4up5iou.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Ja też robilam 2-3dc AMH.
    Bella, a o co chodzi z ta witamina D kontra AMH? Ja akurat suplementuje ta witaminke :)
    "badania pokazują ze ekspresja AMH zalezna jest od wit D i przy jej niedoborze AMH moze byc sztucznie zanizony i mylnie interpretowany"

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka29 wrote:
    Myślicie że jakbym zrobiła test o czulosci 10 jutro albo w środę to już by coś było widać?
    Jeżeli masz możliwość, to idź na betę. Robienie testów, to dodatkowy niepotrzebny stres. Ty chyba miałaś 3 dniowe zarodki?
    W środę powinno coś wyjść, jutro trochę ryzykowne

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emka29 wrote:
    Jak chcesz obsikać test, to najlepiej obsikaj i 10 i 25, 10 czesto plataja figle i pokazuja biel w czasie, gdy 25 pokazuja 2kreski.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka moze być ale nie musi. Jeśli Ci się uda wytrzymać to nie rób. Ja potem zaluje ale robie też i potem rycze niepotrzebnie. Tak to bym wyla tylko w dzień bety a jak robię test od 5 dpt to wyje potem 3 dni.
    7dpt to spokojnie juz wyjdzie :) u mnie siwki już jakiś czas temu się pojawiły :P

Dziewczyny a są jakieś statystyki odnośnie podania 2 zarokow? Jaki jest % że oba się przyjmą? I jak zostanie tylko jeden to co się dzieje z tym drugim? Obumiera i jest wydalany ale jak skoro okresu nie ma?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Justine nie zmieniłaś zdania odnośnie jutrzejszej bety?

Ja zmieniłam, ale mąż mnie wyrzucił na bete i prg :D

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaD szukałam info o skuteczności podania dwóch zarodków i w sumie nic mądrego nie znalazłam :/
    Znalazłam tylko info, że często słabszy zarodek wspiera ten silniejszy w zagnieżdżaniu i tyle. Mało jest na ten temat informacji w necie. Może tu się czegoś więcej dowiemy :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Justine Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cala wrote:

Zdecydowanie później niż wcześniej. Miałam ten sam problem i dr powiedział, że musi minąć minimum 3 tygodnie.

Cala lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Ja zmieniłam, ale mąż mnie wyrzucił na bete i prg :D
    Zrobiłaś? O której wyniki?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Justine Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Zrobiłaś? O której wyniki?

Popołudniu ;) Między 14 a 18 :D

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Popołudniu ;) Między 14 a 18 :D
    Radzę żeby były wcześniej, bo nie mogę się denerwować ;)
    Żartuję oczywiście :) trzymam kciuki żeby było dobrze

10.02.2019 1 wizyta w OA
‹‹ 4540 4541 4542 4543 4544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ