IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaHD wrote:Emka moze być ale nie musi. Jeśli Ci się uda wytrzymać to nie rób. Ja potem zaluje ale robie też i potem rycze niepotrzebnie. Tak to bym wyla tylko w dzień bety a jak robię test od 5 dpt to wyje potem 3 dni.
7dpt to spokojnie juz wyjdzieu mnie siwki już jakiś czas temu się pojawiły
Dziewczyny a są jakieś statystyki odnośnie podania 2 zarokow? Jaki jest % że oba się przyjmą? I jak zostanie tylko jeden to co się dzieje z tym drugim? Obumiera i jest wydalany ale jak skoro okresu nie ma? -
Rece mi opadły
-
Bella93 wrote:Rece mi opadły
Ja nie chciałam iść
Ale dwa razy mówić mi nie trzeba było jak o tym wspomniałBella93 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Ja wiem, że beta będzie piękna
MalaHD, shooa, Evaa, Deseo, sylvuś lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyhttps://www.theguardian.com/science/2017/jan/05/ivf-pregnancy-less-successful-with-two-embryos-study-finds?CMP=share_btn_tw
tutaj macie link do artykułu dot. podawania dwóch zarodków, podrzucony przez Lipkę :*
kto zna ang niech sobie przeczyta, a kto nie zna to z grubsza wygląda to tak, że najlepiej pojedynczo bo to dla zdrowia i powikłań i w ogólea jak podwójnie to tej samej klasy zarodki. i podobno jeśli są zarodki słabsze to przy przy podwójnych transferach zyskują mają większe szanse razem.
ale co dla mnie było nowością, to to, że gorszy zarodek podany z lepszym powoduje 27% niższe szanse na ciąże niż pojedynczy transfer tego lepszego zarodka bo endometrium odrzuca słabszy i lepszy może przy tym ucierpieć. ile w tym prawdy nie wiadomo.
-
Bella93 wrote:"badania pokazują ze ekspresja AMH zalezna jest od wit D i przy jej niedoborze AMH moze byc sztucznie zanizony i mylnie interpretowany"
Dodam jeszcze, że w przypadku Hashimotomek to z reguły występuje niedobór wit D i należy się cały rok suplementować. Oczywiście łącznie z wit K.
Ja wcinam dziennie dawkę 5000j i moja wit D jest mniej więcej pośrodku normy, a powinna być w górnej granicy.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Cala wrote:Tyszanka wiesz może jak długo utrzymuje się efekt szczepień i kiedy przypada ich najmocniejsze działanie? Wypadnie nam transfer ok 2 miesiące od ostatniego szczepienia, nie wiem czy to juz nie będzie późno
w razie czego chce rozpocząć kolejna procedurę i tez nie będę miała zbyt wiele czasu
Edit: jakie badanie robisz po szczepieniach - allo mlr? Ja mam jeszcze zrobić test lct ale w gyncentrum dopiero go wprowadzają, nie wiadomo kiedy bedzie, kojarzysz może w okolicach Katowic inne miejsce żeby go wykonać? Nie chciałabym jechać specjalnie do Lodzi żeby je robic
mam powtorzyc tylko allo..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 10:32
Cala lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Justine wrote:Ja wiem, że beta będzie piękna
Justine lubi tę wiadomość
-
Tyszanka81 wrote:Szczepienia utrzymuja sie pol roku,wiec spokojnie zdazysz.Takie info wisi na scianie w Łodzi.Opymalny czas dr mi mowil ze 2-3 miesiace po ostatnim szczepieniu...
mam powtorzyc tylko allo..
Podczas mojego "wypytywania się" to najlepsze wyniki są właśnie 3tyg po ostatnim szczepieniu, ale oczywiście nikt nie trafi w to okienko, bo każdy chce sprawdzić czy szczepienia coś dały.
Bella93 wrote:"badania pokazują ze ekspresja AMH zalezna jest od wit D i przy jej niedoborze AMH moze byc sztucznie zanizony i mylnie interpretowany"
Apropo podania 2 zarodkow, to ja za kazdym transferem mam ten dylemat, ale moj lekarz prowadzacy szczerze mi zawsze odradza, mowi ze naprawde odradza, bo widzial za duzo blizniat urodzonych przed 25 tyg i nie wygladalo to zazwyczaj obiecujaco, ale i tak mnie kusi, bo fajnie byloby miec taka dwojeczke i z glowy eh
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
A w ogole to AMH chyba jakies przereklamowane chyba, pewnie duzo kobiet nawet nie bada bo zachodza bez problemu i rodza tez..Ja mam AMH w miare dobre, i przy Ivf wychodowuje ok 9-11 jajek, z czego w rezultacie w najlepszym razie zawsze jeden jest podany, i jeden zamrozony, bez sensu..teraz zycze sobie conajmniej 3 zamrozone oocyty i basta!
MalaHD lubi tę wiadomość
No tak Deseo, ale zebym to ja byla po 20ce, a mam niestety prawie 37 lat niestety:( i czasu malo, a latam po tych lekarzach i klinikach juz od slubu czyli (zaraz , zaraz...)Boooze 5 lat prawie..Kozuchowska zawsze jest dla mnie niczym wielka lampa jarzeniowa w tunelu!Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
lena7 wrote:No tak Deseo, ale zebym to ja byla po 20ce, a mam niestety prawie 37 lat niestety:( i czasu malo, a latam po tych lekarzach i klinikach juz od slubu czyli (zaraz , zaraz...)Boooze 5 lat prawie..Kozuchowska zawsze jest dla mnie niczym wielka lampa jarzeniowa w tunelu!
lena7 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Justine wrote:Dodam jeszcze, że w przypadku Hashimotomek to z reguły występuje niedobór wit D i należy się cały rok suplementować. Oczywiście łącznie z wit K.
Ja wcinam dziennie dawkę 5000j i moja wit D jest mniej więcej pośrodku normy, a powinna być w górnej granicy.
U osób z MTHFR tez jest najczęściej bardzo niska, ja pierwszy wynik miałam na poziomie 8 a teraz 61.
Justine lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
lena7 wrote:Kozuchowska zawsze jest dla mnie niczym wielka lampa jarzeniowa w tunelu!
P. Kożuchowska najprawdopodobniej korzystała z IVFsylvuś, Mysza1986, ewe_a85, sisi, Polly_love, Beata.D, Asia_88 lubią tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Możliwe, że to jedna z największych kłamczuszek w kwestii rozrodu.
P. Kożuchowska najprawdopodobniej korzystała z IVFBella93, Beata.D lubią tę wiadomość
Bry dziewczyny.
Serducho mi jeszcze wali jak zobaczylam ze z kiniko dzwonia.
Na chwile obecna mamy dwa ładne zarodki 8 komorkowe klasy B z niewielka fragmentacja. Pani powiedziala ze jak sie rozwoj utrzyma to beda blastki na srode do transferu.
Jak jutro nie zadzwonia to znaczy ze ok. Matko ja jutro jajko zniose z tych nerwowo.Justine, Mysza1986, Evaa, shooa, ewe_a85, Tyszanka81, sisi, Bella93, sylwia80, wombi, Beata.D, MalaHD, Nefe, Asiula86, sylvuś, Morwa lubią tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.