IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
brenya77 wrote:Morwa. Cos sie tak przyczepila mnie? Dlaczego sie nie czepiasz dziewczyn, ktore panikuja, ze maja ciaze pozamaciczna, ze beta im spadnie, czy zarodek ma parzysta czy nieparzysta liczbe blastomerow, ze zarodki im nie rosna, ze jajka nie urosly, ze zarodki maja chore, ze sto innych roznych rzeczy, ktore porusza sie na tym forum i sieje niepokoj? Dlaczego im nie kazesz zamilknac? Cos sie przyczepila tych wypadajacych zarodkow? Ktos zapytal to odpowiedzialam, ktos dopytal to uscislilam. Mamy udawac, ze pewne rzeczy nie istnieja? Badania byly robione i sa cytowane przez normalnych naukowcow, tak jak sa robione w stu piecdziesieciu innych tematach - nie ma sie co obrazac, ze istnieja.
Twoj wywod na temat tego co mi sie wydaje, jest tak beznadziejny, ze szkoda gadac. Nigdy nie pisalam, ze jestem jedyna "lezaca", wiec prosze Cie bardzo nie imputuj mi.
Kobieto skończ już. Jesteś irytująca już od kilku dni i każda z nasz z poszanowaniem do Twojej osoby grzecznie korespondowała z Tobą.
Uczepiłaś się Szarusiowej (swoją drogą wypada pisać z wielkiej litery, jesteś przecież osobą wykształconą więc powinnaś wiedzieć) która napisała szczerą prawdę, że Twoich postów nie da się czytać.
Z każdym razem pokazujesz, że Ty jesteś najważniejsza i najmądrzejsza. Pokazujesz, że każda z nas jest jakąś tępą dziunią. Tak to forum nie działa. Tutaj rozmawiamy o tym co nas trapi, o swoich porażkach i swoich sukcesach. Nie zazdrościmy nikomu, bo każda przeszła ciężką drogę, żeby być w ciąży.
Nie chcesz z nami pisać normalnie to nie pisz. Ja osobiście będę ignorować Twoje wypowiedzi, bo nie będę dyskutować z kimś, kto obraził cały wątek.
Wybaczcie Dziewczyny, miało być Amen, ale nie dałam rady.sandzu, Morwa lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
kookana1987 wrote:beta z 27/03/17: 306 miu/ml
beta z dzis: 815 miu/ml
Piekna beta!!!gratuluje slicznego przyrostu
no no moze jakies "twixy" sie szykuja
A mnie zaczyna opuszczac spokoj.
Rano siknelam test ujemny.
Ok 13 dwa rozne oba pozytywne a na wieczor mnie skusilo i znowu negatywnyjuz mnie czarne mysli nachodza. Chyba potrzebuje kubla zimnej wody na moja łepetyne
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
beta z dzis: 815 miu/ml
Piękny przyrostkookana1987 lubi tę wiadomość
Alrauna1987 wrote:Piekna beta!!!
gratuluje slicznego przyrostu
Ok 13 dwa rozne oba pozytywne a na wieczor mnie skusilo i znowu negatywnyjuz mnie czarne mysli nachodza. Chyba potrzebuje kubla zimnej wody na moja łepetyne
Ja jako sikacz zawodowy powiem Ci, że... nie sika się na wieczór!!
Najbardziej wiarygodny jest poranny po długim trzymaniu
Także pierwsza wylewam kubeł zimnej wody
Ps. robiłaś chociaż te same testy?Morwa lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Justine wrote:Ja jako sikacz zawodowy powiem Ci, że... nie sika się na wieczór!!
Najbardziej wiarygodny jest poranny po długim trzymaniu
Także pierwsza wylewam kubeł zimnej wody
Ps. robiłaś chociaż te same testy?
Z rana to zaraz jak tylko polecialam. A w poludnie wlasnie bylo z takiego "przetrzymanego"testy robilam kupione na allegro zastanawiam sie nad ich jakoscia
szczerze to ja nie taka wprawiona w sikaczach. W poprzednich podejsciach to po max 2 raz robilam a beta zalatwiala juz swoje ze d...blada.
Lece z ranca na badanie mam nadzieje ze ładnie przyrośnie. Ech nadzieja, radosc, strach wszystko sie razem miesza...
Beti co do wzdec dolaczam sie tez tak mamkookana1987 lubi tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
beta z dzis: 815 miu/ml -
Justine wrote:Kobieto skończ już. Jesteś irytująca już od kilku dni i każda z nasz z poszanowaniem do Twojej osoby grzecznie korespondowała z Tobą.
Uczepiłaś się Szarusiowej (swoją drogą wypada pisać z wielkiej litery, jesteś przecież osobą wykształconą więc powinnaś wiedzieć) która napisała szczerą prawdę, że Twoich postów nie da się czytać.
Z każdym razem pokazujesz, że Ty jesteś najważniejsza i najmądrzejsza. Pokazujesz, że każda z nas jest jakąś tępą dziunią. Tak to forum nie działa. Tutaj rozmawiamy o tym co nas trapi, o swoich porażkach i swoich sukcesach. Nie zazdrościmy nikomu, bo każda przeszła ciężką drogę, żeby być w ciąży.
Nie chcesz z nami pisać normalnie to nie pisz. Ja osobiście będę ignorować Twoje wypowiedzi, bo nie będę dyskutować z kimś, kto obraził cały wątek.
Wybaczcie Dziewczyny, miało być Amen, ale nie dałam rady.
Ja swoimi wypowiedziami, nawet jesli sa denerwujace, wymadrzajace sie, czy wprowadzajace paranoje, przynajmniej nikogo nie obrazam. Natomiast to co wlasnie Ty pokazalas jest chamstwem czystej wody. Bez odbioru.
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
Alrauna1987 wrote:Z rana to zaraz jak tylko polecialam. A w poludnie wlasnie bylo z takiego "przetrzymanego"
testy robilam kupione na allegro zastanawiam sie nad ich jakoscia
szczerze to ja nie taka wprawiona w sikaczach. W poprzednich podejsciach to po max 2 raz robilam a beta zalatwiala juz swoje ze d...blada.
Lece z ranca na badanie mam nadzieje ze ładnie przyrośnie. Ech nadzieja, radosc, strach wszystko sie razem miesza...
Beti co do wzdec dolaczam sie tez tak mam
Ja też mam "allegraki" i póki co jeszcze mnie nie oszukały, ale taką widoczną kreskę miałam dopiero przy becie gdzieś 150, bo na 40 w piątek nic nie było widać, a w sobotę już coś wychodziło. Powiem Ci, że nawet wczoraj siknęłam na test i dalej ta kreska nie jest taka mocna jak testowa a moja beta już musi być ponad 20tyś jak nie lepiejProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
78beti wrote:Hmmm tak myślisz ? Pije dużo wody tzn około 2l dziennie. Mam ten brzuch taki wzdęty tylko popołudniu.
Ja też miałam duży brzuch, wzdeta się czułam. Bałam się że hiperka ale dziewczyny pisały właśnie ze bardzo ciężko się ją znosi więc chyba nie ma obaw.I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11./
2 mrozaczki
04.06.2017 r. Zuzia
-
Alrauna1987 wrote:Piekna beta!!!
gratuluje slicznego przyrostu
Obyśmy jutro miały taki piękny dzień jak we wtorek &&&&&&Kala 1980, Nefe lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Nefe wrote:Ja też miałam duży brzuch, wzdeta się czułam. Bałam się że hiperka ale dziewczyny pisały właśnie ze bardzo ciężko się ją znosi więc chyba nie ma obaw.https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
78beti wrote:Dziewczyny bierzecie nospę regularnie czy tylko jak boli brzuch ?
Do zeszłego piątku czyli do 5+4 brałam dziennie 3x1 80mg, ale na wizycie dr powiedziała żeby brać już tylko jak boli.
Nie boli mnie nic więc obecnie w ogóle nie bioręAle były dni kiedy brałam więcej niż zalecona dawka.
Emcia123 wrote:Witam,
Czy ktoras z was miala ciaze pozamaciczna?
Jakie byly objawy? Strasznie sie boje nic mi nie dolega bhcg przyrasta jak na razie prawidlowo a usg dopiero w poniedzialek strasznie sie boje.
A co ma Ci dolegac?
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
78beti wrote:Tak sobie myśle ze chyba za dużo wpierniczam jedzonka
Mi się wydaje że to od leków, no balon miałam
Eh, te testy. Ja miałam mieć jeden pamiątkowy po pozytywnej becie ale jak mi wyszła jedna kreska to już nie robiłam i tak były nerwyI ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11./
2 mrozaczki
04.06.2017 r. Zuzia