X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia123 wrote:
    Witam,
    Czy ktoras z was miala ciaze pozamaciczna?
    Jakie byly objawy? Strasznie sie boje nic mi nie dolega bhcg przyrasta jak na razie prawidlowo a usg dopiero w poniedzialek strasznie sie boje.
    Emcia123 rozumiem twój strach i to bardzo dobrze, dopóki nie zobaczymy na usg to pewnie z nami będzie

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ale stare badania sa podwazane czasem przez nowe.po drugie troche się rozni technika teraz i 20 lat temu..przede wszytki medycynie sie wiele rzeczy zmienia...

Akurat technika transferu niewiele sie zmienila. Po drugie nie znalazlam najnowszych badan, ktore by przeczyly temu co zostalo ustalone przez wielu badaczy wczesniej. Po trzecie, naprawde nie drazmy juz tego ok? Nie chce szukac nowych badan, bo po pierwsze nie chce mi sie, po drugie wyjdzie na to, ze znowu zarzucam forum jakimis "paranoidalnymi" tresciami i denerwuje dziewczyny przed transferem. Niech kazda z nas wierzy w to co chce. Ta ktora chce dowiedziec sie wiecej moze sama naukowe bazy danych poprzeszukiwac - wiekszosc artykulow jest ogolnie dostepna.

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    mam pytanie do dziewczyn, które są po becie lub do tych które wiedza :) czy to normalne ze mam brzuch jak w 5 miesiącu ciąży ? Czuje się jak przed @ a do tego jakbym się jeszcze jakiejś fasolki najadła :(
    Kurcze, nie chce straszyc, ale moze hiperka Cie dopadła? nie mialam nigdy, ale z literatury tak to mniej wiecej moze tak wygladac..pij duzo wody..

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Akurat technika transferu niewiele sie zmienila. Po drugie nie znalazlam najnowszych badan, ktore by przeczyly temu co zostalo ustalone przez wielu badaczy wczesniej. Po trzecie, naprawde nie drazmy juz tego ok? Nie chce szukac nowych badan, bo po pierwsze nie chce mi sie, po drugie wyjdzie na to, ze znowu zarzucam forum jakimis "paranoidalnymi" tresciami i denerwuje dziewczyny przed transferem. Niech kazda z nas wierzy w to co chce. Ta ktora chce dowiedziec sie wiecej moze sama naukowe bazy danych poprzeszukiwac - wiekszosc artykulow jest ogolnie dostepna.
    Skoro kazdy moze sprawdzic sobie co go interesuje w necie to moze niech tak zostanie?
    A fakt jest taki ze "siejesz" tu niezbyt pozytywne emocje i nie chcemy zastanawiac sie nad tym czy zarodek nam "wypadl z macicy" bo nic z tym nie zrobimy.

Morwa, e_mil_ka, Justine, sandzu, Cala lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Z pewnoscia rowniez transfery jakos udoskonalono od tego czasu.
    brenya77 wrote:
    Akurat technika transferu niewiele sie zmienila.

No to albo rybka albo pipka, albo sie domyslasz albo wiesz na 100%

kassik, ewe_a85, Morwa, Justine, anakonda, Kunia, Evaa, MoNaKo, sandzu lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Wiesz, moze Ty juz nic nie pisz ok? Bo nie masz pojecia o czym piszesz.

Sa badania z lat 50-tych, ktorych nikt do tej pory nie odwazyl sie podwazyc (jak np. to, ze DNA ma postac podwojnej helisy). Jesli nie wiesz w jaki sposob dzialaja badania naukowe, albo nie chce Ci sie poszukac najnowszych (bo to "paranoja") to moze lepiej nic nie pisz i ciesz sie swoim ciezarnym brzuchem, ok?
    Ooo i znowu Twoje racje są ważniejsze niż innych racje ,bo ty jesteś podarta badaniami! To co szurusiowa ma stąd spadać... oj przepraszam nic nie pisać , bo łaskawa pani wykształcona sobie tego życzy ? A to tylko dlatego ,że szurusiowa jest w ciąży a łaskawa pani wszechwiedząca nie ? Ty dziewczyno zazdrościsz jej tej ciąży ,czy co? Nie nauczyli Cię ze zazdrość to ta zła cecha charakteru? Może zróbmy głosowanie kto nie powinien tu pisać co ? Kazdy ma do tego prawo ,więc nie panosz się tak dziewczyno bo targasz nerwy innym. Nie jesteś jedyna, która czyta ten wątek i nie zabronisz pisać tu nikomu!
    Podpisano ja i moje paranoje.

e_mil_ka, ewe_a85, szurusiowa, Evaa, sandzu lubią tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena7 wrote:
    Kurcze, nie chce straszyc, ale moze hiperka Cie dopadła? nie mialam nigdy, ale z literatury tak to mniej wiecej moze tak wygladac..pij duzo wody..
    Hmmm tak myślisz ? Pije dużo wody tzn około 2l dziennie. Mam ten brzuch taki wzdęty tylko popołudniu.

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ty dziewczyno zazdrościsz jej tej ciąży ,czy co? Nie nauczyli Cię ze zazdrość to ta zła cecha charakteru?

Tak, bardzo zazdroszcze jej tej ciazy. Zadowolona? Zazdroszcze tu kazdej z ciaza, z beta w wysokosci 1.5 i kazda radosna wiadomosc o kolejnym tescie ciazowym to u mnie pol dnia placzu. I nic na to nie poradze. Czy Twoja uwaga sprawila, ze poczulas sie lepiej, ze kopnelas lezacego? No to gratuluje samopoczucia.

A co do tego, czy szurusiowa powinna spadac, to nic takiego nie postuluje. Domagam sie jedynie odrobiny kultury i wyczucia. Gdybym byla w ciazy to nie smialabym walnac takiego tekstu starajacej sie kobiecie, chocby nie wiem co pisala. Ale widac, ze niektorym brzuch ciazowy przeslonil cala empatie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 17:38

gosia81 lubi tę wiadomość

1 x naturalna cb
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Hmmm tak myślisz ? Pije dużo wody tzn około 2l dziennie. Mam ten brzuch taki wzdęty tylko popołudniu.
    Jak Cie nie boli, nie masz problemów z oddychaniem/chodzeniem/sikaniem to raczej nie jest to hiperka.
    W ciazy tez bylam wzdeta, zwlaszcza gdy dluzej posiedzialam i wieczorami.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    No to albo rybka albo pipka, albo sie domyslasz albo wiesz na 100%

Jesli nie jestes w stanie pojac, ze cos moze byc wciaz doskonalone a jednoczesnie nie zmienic sie diametralnie, to chyba nie ma sensu dalej dyskutowac.

1 x naturalna cb
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, tak mi przyszlo do głowy, czytam ze w ciazy hiperka to moze byc i utrzymuwac sie nawet do 14 tyg. ale skoro masz tylko po południu to wyglada ze to nie to,,, moze ktoras z forumowiczek miała i cos podpowie?

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:

tak jak napisala Bella jak cie nic nie boli to raczej nie...

Ja mialam hiperke i strasznie ja przeszlam, myslalam ze sie przekrece, problem z oddychaniem, lapalam wrecz powietrze, brzuch duzy, bolesnosc brzucha i to mocno, problem wstac i pojsc do wc, z sikaniem itp..

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • e_mil_ka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti powiększony brzuch i uczucie wzdęcia to objawy hiperki no ale przez cały czas a nie tylko po południu. Wiem bo miałam ale może coś innego Cie wzdęło. Gdybyś np. zauważyła, że mniej sikasz niż pijesz to na pewno hiperka. W szpitalu właśnie robili mi taki bilans płynow. Musiałam rano i wieczorem podawa ile wypiłam ile wysikałam. wtedy było wiadomo czy woda nie gromadzi się w jamach ciała. Ja miałam wodę w brzuchu i opłucnej. Miałam duszności.

Ale tu atmosfera się zrobiła :/ Ale zgadzam się z Bellą93 po co rozważać takie rzeczy jak i tak nie możemy ich sprawdzić. Grunt to dobre nastawienie.
    Morwa też mi się nie spodobał tekst o ciążowym brzuchu delikatnie mówiąc to nie było na miejscu i powiało zazdrością.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 17:39

Bella93 lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Bella93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Jesli nie jestes w stanie pojac, ze cos moze byc wciaz doskonalone a jednoczesnie nie zmienic sie diametralnie, to chyba nie ma sensu dalej dyskutowac.
    Jesli nie umiesz czytac ze zrozumieniem to chyba faktycznie nie ma sensu :)

Justine, Evaa, kassik lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Tak, bardzo zazdroszcze jej tej ciazy. Zadowolona?
    A z czego mam być zadowolona ? To tylko według moich badań, wróć opini, źle świadczy o Tobie. Polecam wizytę u psychologa może jego badania naukowe w tej dziedzinie trochę Ci pomogą.

ewe_a85 lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od prg może być taki powiększony brzuch. Hiperki nie da się przegapić-uwierz na słowo.

Objawy ciazy pozamacicznej to źle przyrastajaca beta, raz dobrze, raz za mało, spadek i skok znów-galimatias jednym słowem. Bóle brzucha silne. Często plamienia lub krwawienia.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    mam pytanie do dziewczyn, które są po becie lub do tych które wiedza :) czy to normalne ze mam brzuch jak w 5 miesiącu ciąży ? Czuje się jak przed @ a do tego jakbym się jeszcze jakiejś fasolki najadła :(

Ja mialam wlasnie wzdety brzuch az do bety....i to byl jedyny objaw ciazy.trzymam kciuki.

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Tak, bardzo zazdroszcze jej tej ciazy. Zadowolona? Zazdroszcze tu kazdej z ciaza, z beta w wysokosci 1.5 i kazda radosna wiadomosc o kolejnym tescie ciazowym to u mnie pol dnia placzu. I nic na to nie poradze. Czy Twoja uwaga sprawila, ze poczulas sie lepiej, ze kopnelas lezacego? No to gratuluje samopoczucia.

A co do tego, czy szurusiowa powinna spadac, to nic takiego nie postuluje. Domagam sie jedynie odrobiny kultury i wyczucia. Gdybym byla w ciazy to nie smialabym walnac takiego tekstu starajacej sie kobiecie, chocby nie wiem co pisala. Ale widac, ze niektorym brzuch ciazowy przeslonil cala empatie.

Ja też nie jestem w ciąży, jestem po dwóch stratach ale wybacz taki tekst był nie ładny. To, że masz problem z zaakceptowaniem tego, że nie jesteś w ciąży nie usprawidliwia Twojego zachowania. Może powinnas iść na jakąś terapie. Nie mówię tego złośliwie bo sama musiałam się uporac z myślą że być może nie będe miała dzieci. Oczywiście nie mówie, że nie ma nutki zazdrości, że komuś sie udaje a mi nie ale mówię trudno. życzę Ci powodzenia. Musisz chyba trochę wyluzować może wtedy sie uda?

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    A z czego mam być zadowolona ? To tylko według moich badań, wróć opini, źle świadczy o Tobie. Polecam wizytę u psychologa może jego badania naukowe w tej dziedzinie trochę Ci pomogą.

No chyba jestes zadowolona, ze taka trafna diagnoze postawialas? Ze ktos moze byc na takim dnie, ze czyjes ciaze sprawiaja fizyczny bol? Chyba cieszysz sie, ze udalo Ci sie tak dowalic komus, nie? Ze mozesz kogos wyslac do psychologa i sie posmiac?

1 x naturalna cb
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 23:40

edloteh, Milkowiec, MalaHD, sisi, Natka-matka wariatka :), Deseo lubią tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
‹‹ 4594 4595 4596 4597 4598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ