X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    No wlasnie, a juz na pewno nie przy endometriozie i znakomitych wynikach faceta.... Echhh... Mam w sumie nr telefonu to tego lekarza, z ktorym mamy rozmowe w pt, ale co zadzwonic i spytac "wie pan co, iui maja marne wyniki a w pt mamy rozmowe kwalifilacyjna, odpusci nam pan te inseminacje i zakwalifikuje nas?". Troche glupio, czy nie?

Nie wiem czy Ci to pomoże, ale ja po zgromadzeniu wszelkich badań do kwalifikacji łącznie z kariotypami i stwierdzonej niepłodności idiopatycznej otrzymałam informację od lekarza kwalifikującego, że refundacji nie dostaniemy, bo nie mieliśmy jeszcze IUI i Pani nas pożegnała. Poinformowała mnie, że jak podejdę do 4 IUI i się nie uda to refundację dostanę. Bo pierwszej IUI moja cierpliwość się skończyła, bo ciągle miałam torbiele więc odkładano kolejne zabiegi. Zdecydowałam podejść komercyjnie do IVF i olałam temat. Zebrałam całą dokumentację, łącznie z opisami jak zostaliśmy poinformowani i dlaczego nie dostaliśmy tej refundacji mimo wskazań. Nie dawno zadzwoniła do mnie Pani z kliniki i powiedziała, że kasa im się kończy i co z tą naszą refundacją, więc ja jej mówię, że przecież nie dostaliśmy i podeszliśmy komercyjnie, a ona mi na to, że ona ma informacje, że nie dostarczyliśmy jakichś badań. Mówię jej wie Pani w sumie to jestem w ciąży, więc już dziękuję i prosiła abym odesłała oświadczenie, że to ja rezygnuję. W ostatniej chwili mnie tknęło i nic jej nie odesłałam. Rezygnacja samoistna powoduje, ze nigdzie nie dostaniesz refundacji potem. Jeśli odrzucą Cię w danej klinice, w innej możesz się starać bez problemu. Ja to tak zrozumiałam.

Beata.D lubi tę wiadomość

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky- jeśli odrzucą w jednej Klinice bo się nie kwalifikujesz z jakiegoś powodu to niestety w innej też się nie dostaniesz bo w centralnym systemie jesteś oznaczona, że Cię zdyskwalifikowano. Niestety. Można zrobić to co się udało Sysi i się odwołać. I czekać na rozpatrzenie odwołania. Tak zapis jest w regulaminie MZ
    Assume- kciukam mocno <3

Assume2 lubi tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej mamy piąteczkę są już ósemeczki klasy A i B i jedna dziewiątka chyba C z tego co zrozumiałam..Pan embriolog powiedział że teraz to mam się odstresować i wypoczęta i zrelaksowana przyjechać na transfer w piątek <3

Fedra, libellula83, Beata.D, Moniaa, Tosia 1981, sisi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Endometrioza 1 stopien. Nasienie meza bardzo ok.

A miałaś sprawdzaną drożność jajowodów ??

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Sky- jeśli odrzucą w jednej Klinice bo się nie kwalifikujesz z jakiegoś powodu to niestety w innej też się nie dostaniesz bo w centralnym systemie jesteś oznaczona, że Cię zdyskwalifikowano. Niestety. Można zrobić to co się udało Sysi i się odwołać. I czekać na rozpatrzenie odwołania. Tak zapis jest w regulaminie MZ
    Assume- kciukam mocno <3
    Tylko o tyle byłam w dobrej sytuacji, że nie było to na kwalifikacji tylko na konsultacji. Napisałam odwołanie i czekałabym pewnie ze dwa miechy na decyzję, a tak w kolejnym miesiącu miałam kolejną konsultację i wtedy miałam wszystko jak siemasz, lekarz nas zakwalifikował i za dwa dni miałam wizytę stricte kwalifikacyjną

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume o której wyniki będziesz miała?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi Klnikami to jest tak ze oni celowo mowia ze sie nie zakwalifikujesz zeby tylko zrobic komercyjne iv...
    Ja tak mialam w Provicie przez dwa lata slyszalam ze tylko iv bo problem z nasieniem, potem sie dowiedzialam ze nas niezakwalifikuja ale do komercyjnego mozemy podejsc w kazdej chwili a w Macierzynstwie zakwalifikowali Nas od reki i gin byl w szoku ze w tamtej klinice powiedzieli ze nie mamy szansy na kwalifikacje...
    Wiec na wszystko biezcie papiery i nie dajcie sie zwiesc...

Trzymam kciuki za pozytywne bety :)

Moniaa, Tosia 1981, Mimbla lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra myślałam dziś o tobie :) Na kiedy masz wyznaczony termin porodu?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Justine Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, a do kogo chodziłaś w Provicie? Ja własnie idę na kwalifikacje 23.10

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiu w sumie jeszcze terminu nie mam bo bedzie cc ale pewnie w drugiej polowie stycznia :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już coraz bliżej :) Trzymaj się tam :)

Fedra lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Provicie do dr Paligi mialam do niej duze zaufanie do momentu kiedy stracilam przez nia ciaze a potem jak mi powiedziala ze nie ma sensu przystepowac do kwalifikcji bo i tak sie nie lapiemy na kwalifikacje to mialam dosc :/

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- jak wiecie jestem po crio. Dostalam wynik. Pokazuję Wam z normą z laboratorium. Dziś 11dpt. Mój wynik to 8, 210
    3 - 4 tydzien ciazy 5,800- 71,200
    4 - 5 tydzien ciazy 9,000- 750,200
    Wiem, źe koniecznie muszę zobaczyć przyrost, ale czy to nie za mało???? :(

Fedra, Beata.D, Moniaa, Konwalia, czarownica_tea, martusia1986, sisi lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume beta wskazuje na ciaze! Byc moze malenstwo pozno sie zagniezdzilo, powtorzysz za 2 dni i pewnie bedzie ladnie przyrastac, ja w to wierze!

Assume2, ma_pi lubią tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne ze powyżej 5 i coś sie dzieje. Teraz powtórzysz w piątek i będziemy się cieszyć :)

Assume2 lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na te dwa dni chcę zapaśc się pod ziemię....Dziękuję dziewczyny za dobre myśli :*

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana pamietaj co ciagle powtarzamy, pierw niepewnosc czy sie uda, potem czy beta bedzie ladnie przyrastac, potem czy zobaczymy serducho, niestety ta niepewnosc bedzie nam (kobietom, ktore tyle przeszly w drodze do szczescia) towarzyszyc przez caly okres ciazy, ale skoro zdecydowalysmy sie na to wszystko damy rade!!

Assume2, libellula83, Beata.D, Moniaa, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

• libellula83 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czekam na piatek na punkcje (15dc) i troche sie stresuje,dzis o 21 zastrzyk gonasi5000,a jutro wielkie czekanie.Wczoraj na usg mialam 15 pecherzykow,a najwiekszy mial juz 20mm,a po wizycie jeszcze jedna dawka leku...mam nadzieje,ze nie beda za duze...no i endometrium 14mm,chyba tez troche za duze?
    justine jak dotychczas moja waga tkwi w miejscu:)
    Mani bardzo mi przykro:*
    Assume -cos jest na rzeczy,na pewno doszlo do zagniezdzenia,trzymam mocno kciuki za powtorke bety

MisiaMisia, Assume2, czarownica_tea lubią tę wiadomość

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Fedra, a do kogo chodziłaś w Provicie? Ja własnie idę na kwalifikacje 23.10

Justine, ja też mam wizytę 23 października... nie wiem czy to już ta konkretna kwalifikacyjna, bo jestem bardzo świeża w temacie. Podobno mają nas wtedy wpisać na listę do kwalifikacji. Niestety obawiam się, że możemy się nie załapać :/

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    A miałaś sprawdzaną drożność jajowodów ??

Oczywisce, ze tak. Dwa razy. Czyli co, myslicie, zeby przelozyc rozmowe kwalifikacyjna z pt na inny dzien a wczesniej isc na zwykla konsultacyjna wizyte?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ