X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    No wlasnie, a juz na pewno nie przy endometriozie i znakomitych wynikach faceta.... Echhh... Mam w sumie nr telefonu to tego lekarza, z ktorym mamy rozmowe w pt, ale co zadzwonic i spytac "wie pan co, iui maja marne wyniki a w pt mamy rozmowe kwalifilacyjna, odpusci nam pan te inseminacje i zakwalifikuje nas?". Troche glupio, czy nie?

Nie wiem czy Ci to pomoże, ale ja po zgromadzeniu wszelkich badań do kwalifikacji łącznie z kariotypami i stwierdzonej niepłodności idiopatycznej otrzymałam informację od lekarza kwalifikującego, że refundacji nie dostaniemy, bo nie mieliśmy jeszcze IUI i Pani nas pożegnała. Poinformowała mnie, że jak podejdę do 4 IUI i się nie uda to refundację dostanę. Bo pierwszej IUI moja cierpliwość się skończyła, bo ciągle miałam torbiele więc odkładano kolejne zabiegi. Zdecydowałam podejść komercyjnie do IVF i olałam temat. Zebrałam całą dokumentację, łącznie z opisami jak zostaliśmy poinformowani i dlaczego nie dostaliśmy tej refundacji mimo wskazań. Nie dawno zadzwoniła do mnie Pani z kliniki i powiedziała, że kasa im się kończy i co z tą naszą refundacją, więc ja jej mówię, że przecież nie dostaliśmy i podeszliśmy komercyjnie, a ona mi na to, że ona ma informacje, że nie dostarczyliśmy jakichś badań. Mówię jej wie Pani w sumie to jestem w ciąży, więc już dziękuję i prosiła abym odesłała oświadczenie, że to ja rezygnuję. W ostatniej chwili mnie tknęło i nic jej nie odesłałam. Rezygnacja samoistna powoduje, ze nigdzie nie dostaniesz refundacji potem. Jeśli odrzucą Cię w danej klinice, w innej możesz się starać bez problemu. Ja to tak zrozumiałam.

Beata.D lubi tę wiadomość

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky- jeśli odrzucą w jednej Klinice bo się nie kwalifikujesz z jakiegoś powodu to niestety w innej też się nie dostaniesz bo w centralnym systemie jesteś oznaczona, że Cię zdyskwalifikowano. Niestety. Można zrobić to co się udało Sysi i się odwołać. I czekać na rozpatrzenie odwołania. Tak zapis jest w regulaminie MZ
    Assume- kciukam mocno <3

Assume2 lubi tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej mamy piąteczkę są już ósemeczki klasy A i B i jedna dziewiątka chyba C z tego co zrozumiałam..Pan embriolog powiedział że teraz to mam się odstresować i wypoczęta i zrelaksowana przyjechać na transfer w piątek <3

Fedra, libellula83, Beata.D, Moniaa, Tosia 1981, sisi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Endometrioza 1 stopien. Nasienie meza bardzo ok.

A miałaś sprawdzaną drożność jajowodów ??

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Sky- jeśli odrzucą w jednej Klinice bo się nie kwalifikujesz z jakiegoś powodu to niestety w innej też się nie dostaniesz bo w centralnym systemie jesteś oznaczona, że Cię zdyskwalifikowano. Niestety. Można zrobić to co się udało Sysi i się odwołać. I czekać na rozpatrzenie odwołania. Tak zapis jest w regulaminie MZ
    Assume- kciukam mocno <3
    Tylko o tyle byłam w dobrej sytuacji, że nie było to na kwalifikacji tylko na konsultacji. Napisałam odwołanie i czekałabym pewnie ze dwa miechy na decyzję, a tak w kolejnym miesiącu miałam kolejną konsultację i wtedy miałam wszystko jak siemasz, lekarz nas zakwalifikował i za dwa dni miałam wizytę stricte kwalifikacyjną

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume o której wyniki będziesz miała?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi Klnikami to jest tak ze oni celowo mowia ze sie nie zakwalifikujesz zeby tylko zrobic komercyjne iv...
    Ja tak mialam w Provicie przez dwa lata slyszalam ze tylko iv bo problem z nasieniem, potem sie dowiedzialam ze nas niezakwalifikuja ale do komercyjnego mozemy podejsc w kazdej chwili a w Macierzynstwie zakwalifikowali Nas od reki i gin byl w szoku ze w tamtej klinice powiedzieli ze nie mamy szansy na kwalifikacje...
    Wiec na wszystko biezcie papiery i nie dajcie sie zwiesc...

Trzymam kciuki za pozytywne bety :)

Moniaa, Tosia 1981, Mimbla lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra myślałam dziś o tobie :) Na kiedy masz wyznaczony termin porodu?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Justine Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, a do kogo chodziłaś w Provicie? Ja własnie idę na kwalifikacje 23.10

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiu w sumie jeszcze terminu nie mam bo bedzie cc ale pewnie w drugiej polowie stycznia :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już coraz bliżej :) Trzymaj się tam :)

Fedra lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Provicie do dr Paligi mialam do niej duze zaufanie do momentu kiedy stracilam przez nia ciaze a potem jak mi powiedziala ze nie ma sensu przystepowac do kwalifikcji bo i tak sie nie lapiemy na kwalifikacje to mialam dosc :/

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- jak wiecie jestem po crio. Dostalam wynik. Pokazuję Wam z normą z laboratorium. Dziś 11dpt. Mój wynik to 8, 210
    3 - 4 tydzien ciazy 5,800- 71,200
    4 - 5 tydzien ciazy 9,000- 750,200
    Wiem, źe koniecznie muszę zobaczyć przyrost, ale czy to nie za mało???? :(

Fedra, Beata.D, Moniaa, Konwalia, czarownica_tea, martusia1986, sisi lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume beta wskazuje na ciaze! Byc moze malenstwo pozno sie zagniezdzilo, powtorzysz za 2 dni i pewnie bedzie ladnie przyrastac, ja w to wierze!

Assume2, ma_pi lubią tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne ze powyżej 5 i coś sie dzieje. Teraz powtórzysz w piątek i będziemy się cieszyć :)

Assume2 lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na te dwa dni chcę zapaśc się pod ziemię....Dziękuję dziewczyny za dobre myśli :*

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana pamietaj co ciagle powtarzamy, pierw niepewnosc czy sie uda, potem czy beta bedzie ladnie przyrastac, potem czy zobaczymy serducho, niestety ta niepewnosc bedzie nam (kobietom, ktore tyle przeszly w drodze do szczescia) towarzyszyc przez caly okres ciazy, ale skoro zdecydowalysmy sie na to wszystko damy rade!!

Assume2, libellula83, Beata.D, Moniaa, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

• libellula83 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czekam na piatek na punkcje (15dc) i troche sie stresuje,dzis o 21 zastrzyk gonasi5000,a jutro wielkie czekanie.Wczoraj na usg mialam 15 pecherzykow,a najwiekszy mial juz 20mm,a po wizycie jeszcze jedna dawka leku...mam nadzieje,ze nie beda za duze...no i endometrium 14mm,chyba tez troche za duze?
    justine jak dotychczas moja waga tkwi w miejscu:)
    Mani bardzo mi przykro:*
    Assume -cos jest na rzeczy,na pewno doszlo do zagniezdzenia,trzymam mocno kciuki za powtorke bety

MisiaMisia, Assume2, czarownica_tea lubią tę wiadomość

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Fedra, a do kogo chodziłaś w Provicie? Ja własnie idę na kwalifikacje 23.10

Justine, ja też mam wizytę 23 października... nie wiem czy to już ta konkretna kwalifikacyjna, bo jestem bardzo świeża w temacie. Podobno mają nas wtedy wpisać na listę do kwalifikacji. Niestety obawiam się, że możemy się nie załapać :/

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    A miałaś sprawdzaną drożność jajowodów ??

Oczywisce, ze tak. Dwa razy. Czyli co, myslicie, zeby przelozyc rozmowe kwalifikacyjna z pt na inny dzien a wczesniej isc na zwykla konsultacyjna wizyte?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ