X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie Moniaa pisz..,

Sansiviera bierz nospe i magnez zaraz po transferze, ja tez tak zrobilam i udało sie :) powodzenia

Moniaa, Konwalia, Sansivieria lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Nie wiem Dziewczyny dlaczego ale ja mam całkowicie inną opinię o Provicie. Nikt mnie nie naciąga na nic, wszystko rzetelnie mam zawsze wyjaśnione a NIGDY nie robiłam u nich żadnych badań. NIGDY. Jedynie robiłam hsg, bo cenowo było to samo wszędzie.

Wszystko zawsze mam przyjęte, panie z recepcji też zawsze bardzo w porządku (kompetentnie odpowiadają na wszystkie pytania.

Dr Paliga po drugiej niudanej inseminacji powiedziała wprost, że jej zdaniem nie ma sensu robic więcej inseminacji bo mała szansa, że się uda. Powiedziała, że sugeruje invitro. Na moją odpowiedź, że ok, ale że chcemy z programu to od razu przeglądnęła jeszcze raz naszą historię i powiedziała, że się kwalifikujemy i, że śmiało mamy się zapisać do programu.

Tak jak powiedziała w czerwcu tak się stało wczoraj. Dopisała tylko FSH, LH i AMH do kartoteki i powiedziała, że oczywiście zakwalifikowaliśmy się do programu.

Dlatego nie rozumiem tej całej nagonki na Provitę, bo moje odczucia są jak najbardziej pozytynwe.

To niejest nagonka na Provite tylko stwierdzenie faktow ja swoje w Provicie przezylam a jak ostatnio bylam z przyjaciolka na wizycie to jak mnie Paliga zobaczyla to zbladla...

Potwierdzam ze ni trzeb u nich robic badan ale tez slyszalam juz niejedna opinie o GynC w sprawie powtarzani u nich badan...

Juz to kiedys pisalam ze kiedys tez mialam bardzo dobra opinie o provicie do momentu pewnych sytuacji ktore otworzyly mi oczy...

Ale nie neguje ze ktos jest zadowolony wiec nie pisz ze to nagonka...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Nie kochana, ja dzisiaj tam pojadę tylko złożyć oświadczenie (no i zapłacę za dzisiejszą konsultację) że chcę się przenieść do Krakowa. Jestem zmęczona, rozczarowana ich podejściem, może generalizuję ale nie mam pojęcia kogo tam jeszcze moznaby wypróbować. Odrzuca mnie już od tych świetlówek w ścianie i marmurów. Natomiast nie zamierzam na nikogo robić nagonki - jestem rodowitą katowiczanką i rozgoryczeniem mnie napawa myśl że muszę zacząć jeździć do Krakowa. Ale nie ma wyjścia. Zresztą mogę poniekąd zrozumieć, że jak się prowadzi taki duży szpital jak Provita z wieloma oddziałami, to jego utrzymanie drogo kosztuje. A taki pacjent jak mój mąż, to trudny przypadek.

Naprawdę wiem o tym ale nie oczekiwałam wiele więcej, niż spokojnej rzeczowej rozmowy.
    Nie podoba mi się też że gdy proszę o dokumentację (ksero) to panie dają do wypełnienia wniosek i mówi≥ą że trzeba czekać do 7 dni. A pacjent ma prawo dostać ją bez zwłoki.
    Z powodu tego jak się czuję potraktowana na tych 2 wizytach nie umiałabym już tam się o nic starać.

Kochana wiesz ze nie skomentuje calej sytuacji z provita moje zdanie i przejscia znasz...

A pani ci powiedziala ze musisz zaplacic za ksero? Ja sie dowiedzialam w dniu odbioru dok i tez mnie to smieszylo ze potrzebowali az 7 dni na ksero 6 kartek luzno zapisanych jak pozniej sie okazalo bardzo niechlujnie prowadzona byla i ciezko powiedzic ze to jakas dokumentcja...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszedzie mozna znalezc dobrych lekarzy i zlych. Przystepne procedury i nie. To tez sa tylko ludzie. Mlodzi lekarze ucza sie na bledach i zbieraja doswiadczenia probujac na pacjentkach pewnych diagnoz i sposobow leczenia. Tego sie nie zmieni, bo doswiadczenia i praktyki nabiera sie z czasem i to niezaleznie od tego, gdzie ktos pracuje. Pand dr P miejmy nadzieje, ze nauczyla sie czegos na nieszczesciu Fedry...

Ja na poczatku chodzilam do przychodnia do lekarza, ktory na necie na znanym portalu ma 28 opinii. Sa to wylacznie opinie pozytywne. Osobiscie powinnam mu wstawic pierwszy negatyw juz dawno i zrobie to, ale za jakis czas, bo stymulowal mnie 6 cykli i wszystkie 6 nie mialo wartosci. Zgubil go schemat, ktory na mnie nie zadzialal, a wystarczylo raz w tych 6 cyklach sprawdzic 1 rzecz. Niewazne. STare dzieje. Dlatego uwazam, ze wazne jest to, ze wymieniamy sie na forum doswiadczeniami i podpowiadamy sobie nawzajem. Latwiej wtedy wylapac kiepskie postepowanie lekarza i zdecydowac sie na zmiane.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuurcze laseczki pisałam wczesniej że wizyta przesynięta na jutro na 11, bo lekarka jest chora i ma 2 dzieciaków chorych i nie miała jak sie wyrwać do mnie do kliniki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 20:15

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to przepraszamy :) niedopatrzenie małe

Moniaa lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj nic nie szkodzi :) Jestemm meega spokojna... mam nadzieję że to nie jest spokój przed burzą heheh

Anatolka, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po transferze ile trzeba brać nospy forte? 1 dziennie wystarczy? Co polecacie ziołowego na nerwy?
    Czy często się zdarza, że zarodek nie przetrwa rozmrażania?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia Laseczki tu brały 3x1 tej forte właśnie. Czyli jedna co ok 8 godzin.
    Mi lekarz poradził melisę.

Moniaa, Konwalia, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia ma_pi dobrze pisze 3x1 no-spa forte bądz no-spa max

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o powtórki badań w Gyn... Ja musiałam tylko powtórzyć z mężem badanie nasienia, które jest u nas głównym problemem. Lekarz poprosił żebyśmy je powtórzyli u nich (mimo że były aktualne) ponieważ chciał, żeby nasienie zobaczyli i ocenili jego biolodzy. Nie miałam nic przeciwko temu- jest to dla mnie wręcz zrozumiałe. Lekarz ma zaufanie i pewność co do wiedzy i umiejętności swoich biologów i woli się upewnić co do parametrów na 100%.
    Dla mnie to żadne naciąganie.
    Pierwsze badanie nasienia robiliśmy w szpitalu w moim mieście (oddane do kubka w, za przeproszeniem, w kiblu)- 0% nasienia. Potem magicznie się pojawiło kiedy badaliśmy już w klinikach i utrzymuje się średnio na tym samym poziomie. Zastanawiam się nad sprzętem/doświadczeniem/umiejętnościami pana z laboratorium ze szpitala...

niecierpliwa lubi tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Folik, duphaston, wit d, nospa forte, magnez... Trochę tego dużo ;) Jeszcze dieta ananasowa do tego. Będzie mieszanka specjalnie dla dzidziusia ;)
    Niestety melisy nie mogę pić. Źle ją toleruje. Trzesa mi się ręce i wali szybciej serce.

paszczakin lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, wiec widac, ze to nawet nie sa wytyczne calej kliniki tylko czasem konkretnego lekarza, ze umysli sobie powtorke. Choc tu moim zdaniem tez byla uzasadniona. Nie ma co generalizowac, ze cala klinika jest be. Swoja droga moze poza sprzetem, umiejetnosciami i doswiadczeniem pana ze szpitala wplyw tez mogy miec "kibelkowe" warunki, stres z tym zwiazany i tak jest duzy, a takie miejsce nie pomaga.

Moj maz badal nasienie w 3 klinikach. W Novomedice w Myslowicach, w Zebie w Kato i w Provicie. Najlepiej wspomina miejscowke z Myslowic, Provita na 2 miejscu i Zieba dramat (jakis skladzik magazynek...).

A tak z innej beczki, ja nie toleruje nospy. Wymiotuje po niej strasznie. Rozkurczowo biore buscopan czasem. Czy mozna go zamiast po transferze czy niespecjalnie?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna brac buscopan zamiast nospy. Na mnie za to buscopan nie dziala.

Anatolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    oby wszytko sie udalo;-) a po transferze bylyscie na zwolnieniu lekarskim? bo mi lekarka chce dac az do wynikow bety?

Jeżeli nie ma wskazań do leżenia to nie ma takiej potrzeby ja byłam trzy dni po transferze w domku a teraz chodzę do pracy i bardzo mi to odpowiada :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Mozna brac buscopan zamiast nospy. Na mnie za to buscopan nie dziala.

Dzieki :)

Sorry za doslownosc, ale ja po nospie wymiotuje dalej niz widze ;) umarlabym jakby mi ja kazali brac 3 razy na dobe w wersji forte...

Konwalia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję trochę i to co mogę od siebie:
    Przy trzeciej udanej procedurze brałam no-spe forte 3-2 x dziennie, magnez 3x dziennie, żelazo (już wcześniej przed procedurą i kontynuuję nadal), jadłam ananasa, oczywiście brałam też zapisane leki i kw. foliowy. z 3 dni brania relanium przedłużyłam do 7 :)

Wyjątkowo po transferze zaległam w domu i olałam wszystko, pracę, problemy itp. Polegiwałam, odpoczywałam. Zrezygnowałam z kawy a nawet ograniczyłam herbaty.

Anatolka, Konwalia, Fedra, Beata.D, libellula83, Justine, Sansivieria lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mi przyszlo na mysl, ze powinna byc tez opcja "zachowaj post". W sensie, ze zaznaczam jakis taki, ktory wydaje mi sie wazny, albo przydatny i on gdzies mi sie tam schowa i bede mogla do niego pozniej zajrzec i przypomniec sobie to, co bylo napisane w odpowiednim momencie, bo pozniej trudni przewertowac piecset stron watku w poszukiwaniu...

W ogole to przeczytalam pierwsze 250 i przezywalam razem z dziewczynami, ale pozniej odpuscilam, bo bylo wiecej plotkowania i nie bylo juz tak emocjonujaco, bo widac bylo w podpisach w stopce albo suwaczki albo jakis opis co u kogo i nie bylo tajemnicy czy sie uda czy nie...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia, a mialas za niskie zelazo czy tak poprostu bralas? Mi edno kazala zbadac niedawno i mam ladnie w normie, troche wyzej niz polowa normy.

MisiaMisia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Po transferze ile trzeba brać nospy forte? 1 dziennie wystarczy? Co polecacie ziołowego na nerwy?
    Czy często się zdarza, że zarodek nie przetrwa rozmrażania?

Ja nospy w ogole nie bralam chyba ze mnie brzuch bolal, wczesniej z ziolowych gin zalecil persen a teraz bralam relanium...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ