X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,niestety nie dołączam do was. Torbiel....kurwa!
    Dostałam antykoncepcję. Sądzicie te bardziej doświadczone ze miesiąc wystarczy by wyciszyć jajniki? Bywały juz u mnie torbiele,ale znikały po miesiące. A wczoraj 1dc i na monitorze torbiel,a właściwie przetrwały pecherzyk bo nie urósł od monitoringu 2 i 3 tyg wcześniej-26mm.
    nie wiem co myśleć. Jechałam tam wczoraj pełna nadziei....

dfe01f0225.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek biorę ostatnią tabletkę antykoncepcyjną z tego samego powodu. Mogę napisać we wt czy mnie pomogło jak chcesz :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Kochane jestem juz po crio :) Prosze o kciuki i pozytywne fluidy od naszych ciezaroweczek ;)

Justine, Assume2, Beata.D, sisi, Tosia 1981, libellula83, GabiK, paszczakin, Moniaa, Konwalia, MisiaMisia, Sansivieria, agniesia2569, kuciak, duza, Fedra lubią tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    To niejest nagonka na Provite tylko stwierdzenie faktow ja swoje w Provicie przezylam a jak ostatnio bylam z przyjaciolka na wizycie to jak mnie Paliga zobaczyla to zbladla...

Potwierdzam ze ni trzeb u nich robic badan ale tez slyszalam juz niejedna opinie o GynC w sprawie powtarzani u nich badan...

Juz to kiedys pisalam ze kiedys tez mialam bardzo dobra opinie o provicie do momentu pewnych sytuacji ktore otworzyly mi oczy...

Ale nie neguje ze ktos jest zadowolony wiec nie pisz ze to nagonka...

Może słowo "nagonka" było niefortunnie użyte preze mnie. Na szczęście jest tyle miejsc gdzie możemy się leczyć więc każdy znajdzie coś dla siebie. Najważniejsze, żeby się udało zajść w ciążę, nie ważne gdzie ;)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa mocno trzymam kciuki &&&&&& :) <3

Dziewczyny pomocy!!!!!!!! Mam mega wysokie cisnienie-myslalam ze jest uregulowane bo jak jestem u lekarza to jest okolo 130,140/90 nieraz nawet 120/90(zawsze te drugie mam wysokie) i biorac tabletki mialo byc w normie a od jakiegos czasu mierze w domu(zakupilam wlasny na ramie) bo miewalam bole glowy i migreny i mnie teraz przerazily wyniki.Cisnienie dochodzi do 174/105!!!!! Wlasnie szukam dobrego kardiologa bo widze ze moj rodzinny sobie ze mna nie radzi :( :( :( Jezu... I jak sobie pomysle ze mam tak dluzszy czas to sie wcale nie dziwie ze nie moge zaciazyc :( Jestem podlamana :( Eh.......

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, mocne kciuki! Dbaj o siebie!
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

niecierpliwa, zai2014 lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa trzymam mocno kciuki &&&&&&&,u mnie 5dpt,wiec czekamy razem!
    BeataD. mysle,ze powinnas jak najszybciej kogos powiadomic,widocznie tabletki nie pomagaja,a dlugo juz je bierzesz?

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa przesylam cala mase ciazowych fluidkow :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83 wrote:
    Niecierpliwa trzymam mocno kciuki &&&&&&&,u mnie 5dpt,wiec czekamy razem!

Betujesz w moje imieniny, ja mam zamiar testowac 5 listopada to bedzie moj 11 dpt ;)

libellula83 lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja sobie pieknie lezakuje, mezus lata kolo mnie spelniajac wszystkie zachcianki po prostu zyc nie umierac,prosze niech to trwa przez najblizsze 9 miesiecy. Teraz zeszlo juz ze mnie cale cisnienie i napisze Wam co mi sie wczoraj przytrafilo, ku przestrodze abyscie wiedzialy, ze musicie nad wszystkim czuwac, a nawet czasem dzialas nadgorliwie, a ja wlasnie na takiego nadgorliwca wyjsc nie chcialam i pieknie by to sie moglo skonczyc, ale do rzeczy. Wczoraj czekalam na telefon z kliniki od embriologow o ktorej mam dzis crio, ale do 15 nikt sie nie odezwal wiec za namowa Assume zadzwonilam i co sie okazalo, ze embriolodzy nie mieli zielonego pojecia, ze maja na dzis szykowac moja blastke, bo pani z recepcji nawalila i w ogole nie wprowadzila w system ani nie przekazala do labolatorium mojej karty...na poczatku bylam wsciekla no, ale to blad ludzki, a takie sie zdarzaja jak to uslyszalam w ramach przeprosin ;)
    Natomianst dzis na konsultacji przed crio konsultowala mnie inna pani dr i dowiedzialam sie, ze klinika bedzie wycofywac sie z luteiny na rzec prolutexu i lutinusa, bo jak to powiedziala po luteinie jest masakra, wszystko wycieka i zle sie wchlania, ale zastanawia mnie, ze w poniedzialek na wizycie u mojego doktorka luteina jeszcze jak najbardziej byla dobra i powiedzial, ze luteina 200 choc o wiele wiele drozsza bo 30'tabletek kosztuje 150 zl o wiele lepiej sie wchlania niz luteina 100, a dzis nagle juz luteina jest zla...co o tym myslicie???

Assume2, Beata.D, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że dr Cz ma inne widoki na leczenie niż dr M ( o czym miałaś okazję się już przekonać). I taki to urok przerzucania pacjenta pomiędzy lekarzami....no ale cóż, czasem i lekarz musi wziąć urlop... :)
    Przedyskutuj to z dr M jak wróci z urlopu, sama jestem ciekawa co powie...

icsi sierpień 2014 (-)
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

BeataD. mysle,ze powinnas jak najszybciej kogos powiadomic,widocznie tabletki nie pomagaja,a dlugo juz je bierzesz?[/QUOTE]

No wlasnie,kogo??! W poniedzialek mam wizyte u rodzinnego i wymusze jakies badania.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 wrote:
    Ja myślę że dr Cz ma inne widoki na leczenie niż dr M ( o czym miałaś okazję się już przekonać). I taki to urok przerzucania pacjenta pomiędzy lekarzami....no ale cóż, czasem i lekarz musi wziąć urlop... :)
    Przedyskutuj to z dr M jak wróci z urlopu, sama jestem ciekawa co powie...

Mysle, ze Ty pierwsza z nim sie spotkasz :)

Assume2 lubi tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypytam go. Ciekawa jestem czy odnośnie mojego kolejnego podejścia i stymulacji też coś się zmieni...

icsi sierpień 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy jaki bedzie mial plan...:)
    Ilosc par czekajacych dzis na badania prenatalne nastraja pozytywnie! :)

Assume2, libellula83, zai2014 lubią tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, taki urok...

Bliźniaki są z nami :*
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Betujesz w moje imieniny, ja mam zamiar testowac 5 listopada to bedzie moj 11 dpt ;)
    to tez moje imieniny,chyba mamy tak samo na imie;)
    to juz bedzie moj 14dpt,ale w klinice wrecz zakazali testowac wczesniej,mysle,ze dam rade,modle sie tylko,zeby @ wczesniej nie przylazla...
    dobrze,ze zadzwonilas do kliniki,rozumiem blad ludzki,ale w takich miejscach powinni szczegolnie uwazac...nie wiem czy slyszalyscie,ze tu we Wloszech podmienili embriony!!!!

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam sie, ze takie podmiany moga zdazyc sie wszedzie, tylko pewnie maly odstetek wychodzi na jaw...

Mimbla lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na wizycie i niestety moje bliźniaki nie poszły dalej...
    także od dziś odstawiam leki i czekam aby organizm się sam oczyścił. Jesli do przyszłej niedzieli nie zacznę krwawić to mam skierowanie do szpitala...

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Monia strasznie mi przykro ;( to wszystko jest strasznie niesprawiedliwe :(

‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ