IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
MIKOLAY wrote:Oj.... Nie chcę cię staszyć, ale ja też nie chciałam zrobić bety przed testem w klinice.
Zrobiłam sikańca I zaczęły się schody............. 30 minut zastanawiałm się czy ten"cień cienia" wskazuje ciąże sprawdzałam w dziennym świetle i sztucznym. I oczywiście poleciałam na Bete, bo myślałam, żę skisnę - wynik był po 18-ej, a w głowie mętkik przez cały dzień. Czy masz możliwość odczytać wyniki w internecie ??? Jeśli tak to poczekaj ma męża i razem je odczytacie. Test sikany proponuję dziewczyną, które są po spodziewanej miesiączcce, bo krecha będzie widoczna
-
Moniu, wracaj do zdrowia i nabieraj sił na dalszą walkę, myślę, ze jesteś zmotywowana:)
Niecierpliwa i Libellula - już lada dzień skończą się Wasze udręki oczekiwania (a zaczną udręki ciążowe - tego Wam życzę). Wiem na pewno, że nie będę robiła sikacza po kolejnym transferze i Was też zachęcam bezpośrednio do bety!
Konwalia, daj znać jak będziesz już po transferze
Ja dziś miała punkcję: na 20 pobranych pęcherzyków mam 10 prawidłowych komórek, żeby tylko chciały się zapładniać i dzielić...Konwalia, niecierpliwa, Beata.D, Tosia 1981, Moniaa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Witamy się z wszystkimi mamusiami i przyszlymi mamusiami. Meldujemy, że jesteśmy w domu razem z blastusia i odpoczywamy. Endometrium 10 mm i transfer książkowy.
Sensivieria 10 to super wynik. Trzymam kciuki, żeby się ladnie zapladnialy.
Monia wspieram mocno. Mam koleżankę, która straciła bliźniaki w zaawansowanej ciąży, ale już dziś tego nie rozpamietuje. Nie ma czasu, bo zajmuje się dwiema córeczkami blizniaczkami, które szybko do niej wróciły.Anatolka, czarownica_tea, Sansivieria, Tosia 1981, GabiK, Beata.D, Moniaa, MisiaMisia, Fedra, paszczakin lubią tę wiadomość
-
I jak tak jak Konwalia melduję się w domku tylko że z dwoma dwudniowymi maluchami Pozdrawiam
Monia trzymaj się :*Beata.D, Tosia 1981, Moniaa, Konwalia, niecierpliwa, czarownica_tea, Sansivieria, GabiK, Fedra, paszczakin lubią tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :* -
DZIEWCZYNY!!!
Czytacie mnie po raz pierwszy, ja Was codziennie czytuję- szczególnie ostatnie dwa miesiące wieczorami, kiedy wcinam chipsy ze stresu We wrzśniu przystąpiliśmy z mężem do in vitro- czynnik męski, azoo, plemniki mamy z biopsji jądra. Dziś miałam punkcję- pobrano 5 jajeczek (małe dawki leków- menopu 75 i 150 przez 6 dni ze względu na wysokie amh- 12). Nie mam zespołu policystycznych jajników- lekarz twierdzi, że u młodych osób (u mnie 23 lata) tak się zdarza. Jestem szczęśliwa bo nase cudeńka właśnie mają randkę mam nadzieję, że owocną. JESTEŚCIE TUTAJ MEGA SKARBNICĄ WIEDZY! Zarówno dla mnie jak i dla innych! Powiedzcie mi proszę, cy znacie przypadek gdzie udał się właśnie z plemników uzyskanych przez biopsję? Z góry dziękuję Wam za odpowiedź. Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i życzę powodzenia!!!Beata.D, niecierpliwa, MisiaMisia, czarownica_tea, Tosia 1981, Konwalia, Sansivieria, zai2014, agniesia2569, Lenuś, Giussta, libellula83, GabiK, Fedra lubią tę wiadomość
-
Witaj agnes.aa23.
Przede wszystkim skup się na tym, że jeżeli Klinika postanowiła wykonać taką procedurę to oznacza, ze jest szansa. Pewnie jak przeczytasz o podobnych udanych przypadkach albo co gorsze nie podamy Ci takich przykładów, będziesz się nimi sugerowała i warunkowała Wasze nadzieje.
Stawiaj na to, że się musi udać i nie ma innej opcji,
Tymczasem niech Cudeńka mają superaśną i udaną randkę.Tosia 1981, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, na w pewno są tu takie co miały podobny dylemat, więc proszę o porady Jesteśmy przed pierwszym IVF i zastanawiamy sie z moim na temat liczby zarodków przy transferze, gin powiedział że możemy mieć 1 lub 2 podane. Ja zawsze marzyłam, nie wiem w sumie dlaczego, aby mieć bliźniaki, więc byliśmy za 2-ma, jednak jakiś tydzień temu po przeczytaniu dokumentów do podpisania do ivf o powikłaniach i 'ciąży zagrożonej' trochę zwątpiliśmy. Dodam że mamy ponad 35lat i staramy się o pierwsze maleństwo.
Napiszcie jak było u was pozdrawiam wszystkie staraczkiMisiaMisia, Katha81 lubią tę wiadomość
2014 ISCI1 cp 2015 crio 05.2015 ISCI2 2017 ISCI3 02.2018 ISCI4 2018 ...?i co teraz? -
Przeszłam 3 INF, podano mi w sumie 4 zarodki zawsze po 1ym.
Mam 35 lat, Luby jest przed 40stką.
Ja też sobie myślałam, że fajnie by było mieć bliźnięta natomiast ryzyko jest zbyt duże. I tak przy ciąży pojedynczej miewam problemy.
Często ciąże po IVF bywają pełne niespodzianek typu plamienia itp.
Znajomy Gin, który zajmuje się pacjentkami w ciąży po IVF twierdzi, że jakoś jest więcej przygód niż przy naturalnie poczętych ciążach.
Oczywiście są babeczki po 40stce, które rodzą bliźnięta i jest ok, ale czy po IVF? Tego nie wiem a nawet wątpię.
Ja z tą wiedzą jaką mam teraz bym nie ryzykowała.Viki26 lubi tę wiadomość
-
Aga17070 wrote:Dziewczynki byłam dzisiaj u lekarza (22dpt) i jest widoczny pęcherzyk ciążowy w macicy o wielkości 6,2 mm powiedzcie mi czy nie jest za mały?
Chyba nie masz się co sugerować np. wymiarami pęcherzyka u innych kobitek. ażda ciąża rozwija się ciut inaczej. Jeżeli lekarz nie zwrócił uwagi, to bądź dobrej myśli
Co sprzęt to małe różnice a mowa o "mm" więc wyluzuj i ciesz się ciążą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 21:35
-
mamy na dzień dzisiejszy 5 zapłodnionych komórek, teraz 4 długie dni przed nami, oby się pięknie dzieliły i dotrwały do stadium blastocysty. Trzymajcie kciuki
Beata.D, Katha81, czarownica_tea, Tosia 1981, Giussta, libellula83, Fedra lubią tę wiadomość
-
Magda, ja przy pierwszym podejsciu zdecydowalam sie od razu na 2 zarodki. Obydwa byly dobrej jakosci 8A i 8B. Liczylam sie z ciaza mnoga ale oboje z mezem chcielismy blizniaki. Przyjal sie tylko jeden. Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 22:37
Viki26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny