X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Oj.... Nie chcę cię staszyć, ale ja też nie chciałam zrobić bety przed testem w klinice.
    Zrobiłam sikańca :) I zaczęły się schody............. 30 minut zastanawiałm się czy ten"cień cienia" wskazuje ciąże :) sprawdzałam w dziennym świetle i sztucznym. I oczywiście poleciałam na Bete, bo myślałam, żę skisnę - wynik był po 18-ej, a w głowie mętkik przez cały dzień. Czy masz możliwość odczytać wyniki w internecie ??? Jeśli tak to poczekaj ma męża i razem je odczytacie. Test sikany proponuję dziewczyną, które są po spodziewanej miesiączcce, bo krecha będzie widoczna :)
    u mnie jutro bedzie 12 dpt a 15 dzien po punkcji,wiec mysle,ze powinno juz cos wyjsc...Ty kiedy zrobilas test?Niestety dzis juz lab zamkniete az do poniedzialku:(

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83 ja robiłam test 11 dpt.

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test zrobiłam 11 dpt, ale była tak słaba....... Jak cień cienia ;)

b4ipuen.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniu, wracaj do zdrowia i nabieraj sił na dalszą walkę, myślę, ze jesteś zmotywowana:)
    Niecierpliwa i Libellula - już lada dzień skończą się Wasze udręki oczekiwania (a zaczną udręki ciążowe - tego Wam życzę). Wiem na pewno, że nie będę robiła sikacza po kolejnym transferze i Was też zachęcam bezpośrednio do bety!

Konwalia, daj znać jak będziesz już po transferze :)
    Ja dziś miała punkcję: na 20 pobranych pęcherzyków mam 10 prawidłowych komórek, żeby tylko chciały się zapładniać i dzielić...

Konwalia, niecierpliwa, Beata.D, Tosia 1981, Moniaa, Fedra lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z wszystkimi mamusiami i przyszlymi mamusiami. Meldujemy, że jesteśmy w domu razem z blastusia i odpoczywamy. Endometrium 10 mm i transfer książkowy.

Sensivieria 10 to super wynik. Trzymam kciuki, żeby się ladnie zapladnialy.

Monia wspieram mocno. Mam koleżankę, która straciła bliźniaki w zaawansowanej ciąży, ale już dziś tego nie rozpamietuje. Nie ma czasu, bo zajmuje się dwiema córeczkami blizniaczkami, które szybko do niej wróciły.

Anatolka, czarownica_tea, Sansivieria, Tosia 1981, GabiK, Beata.D, Moniaa, MisiaMisia, Fedra, paszczakin lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia- tulę bardzo mocno, bądź dzielna

Konwalia- kciukam, żeby Maleństwo zostało z Tobą najbliższe prawie 9 miesięcy <3

dxomcwa16q3sloop.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tak jak Konwalia melduję się w domku tylko że z dwoma dwudniowymi maluchami :) Pozdrawiam

Monia trzymaj się :*

Beata.D, Tosia 1981, Moniaa, Konwalia, niecierpliwa, czarownica_tea, Sansivieria, GabiK, Fedra, paszczakin lubią tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny.... ale od południa jestem w domku, odsypiam i wypoczywam w swoich pieleszach.

Konwalia i Zai trzymam za Was kciuki!

niecierpliwa, MisiaMisia, czarownica_tea, Konwalia, zai2014, Katha81, libellula83 lubią tę wiadomość

• agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 31 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY!!! :-)
    Czytacie mnie po raz pierwszy, ja Was codziennie czytuję- szczególnie ostatnie dwa miesiące wieczorami, kiedy wcinam chipsy ze stresu :-) We wrzśniu przystąpiliśmy z mężem do in vitro- czynnik męski, azoo, plemniki mamy z biopsji jądra. Dziś miałam punkcję- pobrano 5 jajeczek (małe dawki leków- menopu 75 i 150 przez 6 dni ze względu na wysokie amh- 12). Nie mam zespołu policystycznych jajników- lekarz twierdzi, że u młodych osób (u mnie 23 lata) tak się zdarza. Jestem szczęśliwa bo nase cudeńka właśnie mają randkę :-) mam nadzieję, że owocną. JESTEŚCIE TUTAJ MEGA SKARBNICĄ WIEDZY! :-) Zarówno dla mnie jak i dla innych! Powiedzcie mi proszę, cy znacie przypadek gdzie udał się właśnie z plemników uzyskanych przez biopsję? Z góry dziękuję Wam za odpowiedź. Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i życzę powodzenia!!! :-)

Beata.D, niecierpliwa, MisiaMisia, czarownica_tea, Tosia 1981, Konwalia, Sansivieria, zai2014, agniesia2569, Lenuś, Giussta, libellula83, GabiK, Fedra lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj agnes.aa23.
    Przede wszystkim skup się na tym, że jeżeli Klinika postanowiła wykonać taką procedurę to oznacza, ze jest szansa. Pewnie jak przeczytasz o podobnych udanych przypadkach albo co gorsze nie podamy Ci takich przykładów, będziesz się nimi sugerowała i warunkowała Wasze nadzieje.
    Stawiaj na to, że się musi udać i nie ma innej opcji,
    Tymczasem niech Cudeńka mają superaśną i udaną randkę. <3

Tosia 1981, Beata.D lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes- zaciskam kciuki (niedługo mi ich zabraknie :) )

dxomcwa16q3sloop.png
  • agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 31 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny!:-)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, na w pewno są tu takie co miały podobny dylemat, więc proszę o porady :) Jesteśmy przed pierwszym IVF i zastanawiamy sie z moim na temat liczby zarodków przy transferze, gin powiedział że możemy mieć 1 lub 2 podane. Ja zawsze marzyłam, nie wiem w sumie dlaczego, aby mieć bliźniaki, więc byliśmy za 2-ma, jednak jakiś tydzień temu po przeczytaniu dokumentów do podpisania do ivf o powikłaniach i 'ciąży zagrożonej' trochę zwątpiliśmy. Dodam że mamy ponad 35lat i staramy się o pierwsze maleństwo.
    Napiszcie jak było u was :) pozdrawiam wszystkie staraczki

MisiaMisia, Katha81 lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszłam 3 INF, podano mi w sumie 4 zarodki zawsze po 1ym.
    Mam 35 lat, Luby jest przed 40stką.
    Ja też sobie myślałam, że fajnie by było mieć bliźnięta natomiast ryzyko jest zbyt duże. I tak przy ciąży pojedynczej miewam problemy.
    Często ciąże po IVF bywają pełne niespodzianek typu plamienia itp.
    Znajomy Gin, który zajmuje się pacjentkami w ciąży po IVF twierdzi, że jakoś jest więcej przygód niż przy naturalnie poczętych ciążach.
    Oczywiście są babeczki po 40stce, które rodzą bliźnięta i jest ok, ale czy po IVF? Tego nie wiem a nawet wątpię.
    Ja z tą wiedzą jaką mam teraz bym nie ryzykowała.

Viki26 lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki byłam dzisiaj u lekarza (22dpt) i jest widoczny pęcherzyk ciążowy w macicy o wielkości 6,2 mm <3 powiedzcie mi czy nie jest za mały?

MisiaMisia, Moniaa, kuciak, czarownica_tea, Giussta, libellula83, GabiK, Fedra lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    Dziewczynki byłam dzisiaj u lekarza (22dpt) i jest widoczny pęcherzyk ciążowy w macicy o wielkości 6,2 mm <3 powiedzcie mi czy nie jest za mały?

Chyba nie masz się co sugerować np. wymiarami pęcherzyka u innych kobitek. ażda ciąża rozwija się ciut inaczej. Jeżeli lekarz nie zwrócił uwagi, to bądź dobrej myśli :)
    Co sprzęt to małe różnice a mowa o "mm" więc wyluzuj i ciesz się ciążą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 21:35

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy na dzień dzisiejszy 5 zapłodnionych komórek, teraz 4 długie dni przed nami, oby się pięknie dzieliły i dotrwały do stadium blastocysty. Trzymajcie kciuki

Beata.D, Katha81, czarownica_tea, Tosia 1981, Giussta, libellula83, Fedra lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja przy pierwszym podejsciu zdecydowalam sie od razu na 2 zarodki. Obydwa byly dobrej jakosci 8A i 8B. Liczylam sie z ciaza mnoga ale oboje z mezem chcielismy blizniaki. Przyjal sie tylko jeden. Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 22:37

Viki26 lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia kciukam mocno :)

agniesia2569 lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa trzymaj się dzielnie..

Moniaa lubi tę wiadomość

‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ