X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Oj.... Nie chcę cię staszyć, ale ja też nie chciałam zrobić bety przed testem w klinice.
    Zrobiłam sikańca :) I zaczęły się schody............. 30 minut zastanawiałm się czy ten"cień cienia" wskazuje ciąże :) sprawdzałam w dziennym świetle i sztucznym. I oczywiście poleciałam na Bete, bo myślałam, żę skisnę - wynik był po 18-ej, a w głowie mętkik przez cały dzień. Czy masz możliwość odczytać wyniki w internecie ??? Jeśli tak to poczekaj ma męża i razem je odczytacie. Test sikany proponuję dziewczyną, które są po spodziewanej miesiączcce, bo krecha będzie widoczna :)
    u mnie jutro bedzie 12 dpt a 15 dzien po punkcji,wiec mysle,ze powinno juz cos wyjsc...Ty kiedy zrobilas test?Niestety dzis juz lab zamkniete az do poniedzialku:(

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83 ja robiłam test 11 dpt.

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test zrobiłam 11 dpt, ale była tak słaba....... Jak cień cienia ;)

b4ipuen.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniu, wracaj do zdrowia i nabieraj sił na dalszą walkę, myślę, ze jesteś zmotywowana:)
    Niecierpliwa i Libellula - już lada dzień skończą się Wasze udręki oczekiwania (a zaczną udręki ciążowe - tego Wam życzę). Wiem na pewno, że nie będę robiła sikacza po kolejnym transferze i Was też zachęcam bezpośrednio do bety!

Konwalia, daj znać jak będziesz już po transferze :)
    Ja dziś miała punkcję: na 20 pobranych pęcherzyków mam 10 prawidłowych komórek, żeby tylko chciały się zapładniać i dzielić...

Konwalia, niecierpliwa, Beata.D, Tosia 1981, Moniaa, Fedra lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z wszystkimi mamusiami i przyszlymi mamusiami. Meldujemy, że jesteśmy w domu razem z blastusia i odpoczywamy. Endometrium 10 mm i transfer książkowy.

Sensivieria 10 to super wynik. Trzymam kciuki, żeby się ladnie zapladnialy.

Monia wspieram mocno. Mam koleżankę, która straciła bliźniaki w zaawansowanej ciąży, ale już dziś tego nie rozpamietuje. Nie ma czasu, bo zajmuje się dwiema córeczkami blizniaczkami, które szybko do niej wróciły.

Anatolka, czarownica_tea, Sansivieria, Tosia 1981, GabiK, Beata.D, Moniaa, MisiaMisia, Fedra, paszczakin lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia- tulę bardzo mocno, bądź dzielna

Konwalia- kciukam, żeby Maleństwo zostało z Tobą najbliższe prawie 9 miesięcy <3

dxomcwa16q3sloop.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tak jak Konwalia melduję się w domku tylko że z dwoma dwudniowymi maluchami :) Pozdrawiam

Monia trzymaj się :*

Beata.D, Tosia 1981, Moniaa, Konwalia, niecierpliwa, czarownica_tea, Sansivieria, GabiK, Fedra, paszczakin lubią tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny.... ale od południa jestem w domku, odsypiam i wypoczywam w swoich pieleszach.

Konwalia i Zai trzymam za Was kciuki!

niecierpliwa, MisiaMisia, czarownica_tea, Konwalia, zai2014, Katha81, libellula83 lubią tę wiadomość

• agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 31 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY!!! :-)
    Czytacie mnie po raz pierwszy, ja Was codziennie czytuję- szczególnie ostatnie dwa miesiące wieczorami, kiedy wcinam chipsy ze stresu :-) We wrzśniu przystąpiliśmy z mężem do in vitro- czynnik męski, azoo, plemniki mamy z biopsji jądra. Dziś miałam punkcję- pobrano 5 jajeczek (małe dawki leków- menopu 75 i 150 przez 6 dni ze względu na wysokie amh- 12). Nie mam zespołu policystycznych jajników- lekarz twierdzi, że u młodych osób (u mnie 23 lata) tak się zdarza. Jestem szczęśliwa bo nase cudeńka właśnie mają randkę :-) mam nadzieję, że owocną. JESTEŚCIE TUTAJ MEGA SKARBNICĄ WIEDZY! :-) Zarówno dla mnie jak i dla innych! Powiedzcie mi proszę, cy znacie przypadek gdzie udał się właśnie z plemników uzyskanych przez biopsję? Z góry dziękuję Wam za odpowiedź. Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i życzę powodzenia!!! :-)

Beata.D, niecierpliwa, MisiaMisia, czarownica_tea, Tosia 1981, Konwalia, Sansivieria, zai2014, agniesia2569, Lenuś, Giussta, libellula83, GabiK, Fedra lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj agnes.aa23.
    Przede wszystkim skup się na tym, że jeżeli Klinika postanowiła wykonać taką procedurę to oznacza, ze jest szansa. Pewnie jak przeczytasz o podobnych udanych przypadkach albo co gorsze nie podamy Ci takich przykładów, będziesz się nimi sugerowała i warunkowała Wasze nadzieje.
    Stawiaj na to, że się musi udać i nie ma innej opcji,
    Tymczasem niech Cudeńka mają superaśną i udaną randkę. <3

Tosia 1981, Beata.D lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes- zaciskam kciuki (niedługo mi ich zabraknie :) )

dxomcwa16q3sloop.png
  • agnes.aa23 Znajoma

Wysłany: 31 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny!:-)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, na w pewno są tu takie co miały podobny dylemat, więc proszę o porady :) Jesteśmy przed pierwszym IVF i zastanawiamy sie z moim na temat liczby zarodków przy transferze, gin powiedział że możemy mieć 1 lub 2 podane. Ja zawsze marzyłam, nie wiem w sumie dlaczego, aby mieć bliźniaki, więc byliśmy za 2-ma, jednak jakiś tydzień temu po przeczytaniu dokumentów do podpisania do ivf o powikłaniach i 'ciąży zagrożonej' trochę zwątpiliśmy. Dodam że mamy ponad 35lat i staramy się o pierwsze maleństwo.
    Napiszcie jak było u was :) pozdrawiam wszystkie staraczki

MisiaMisia, Katha81 lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszłam 3 INF, podano mi w sumie 4 zarodki zawsze po 1ym.
    Mam 35 lat, Luby jest przed 40stką.
    Ja też sobie myślałam, że fajnie by było mieć bliźnięta natomiast ryzyko jest zbyt duże. I tak przy ciąży pojedynczej miewam problemy.
    Często ciąże po IVF bywają pełne niespodzianek typu plamienia itp.
    Znajomy Gin, który zajmuje się pacjentkami w ciąży po IVF twierdzi, że jakoś jest więcej przygód niż przy naturalnie poczętych ciążach.
    Oczywiście są babeczki po 40stce, które rodzą bliźnięta i jest ok, ale czy po IVF? Tego nie wiem a nawet wątpię.
    Ja z tą wiedzą jaką mam teraz bym nie ryzykowała.

Viki26 lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki byłam dzisiaj u lekarza (22dpt) i jest widoczny pęcherzyk ciążowy w macicy o wielkości 6,2 mm <3 powiedzcie mi czy nie jest za mały?

MisiaMisia, Moniaa, kuciak, czarownica_tea, Giussta, libellula83, GabiK, Fedra lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    Dziewczynki byłam dzisiaj u lekarza (22dpt) i jest widoczny pęcherzyk ciążowy w macicy o wielkości 6,2 mm <3 powiedzcie mi czy nie jest za mały?

Chyba nie masz się co sugerować np. wymiarami pęcherzyka u innych kobitek. ażda ciąża rozwija się ciut inaczej. Jeżeli lekarz nie zwrócił uwagi, to bądź dobrej myśli :)
    Co sprzęt to małe różnice a mowa o "mm" więc wyluzuj i ciesz się ciążą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 21:35

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy na dzień dzisiejszy 5 zapłodnionych komórek, teraz 4 długie dni przed nami, oby się pięknie dzieliły i dotrwały do stadium blastocysty. Trzymajcie kciuki

Beata.D, Katha81, czarownica_tea, Tosia 1981, Giussta, libellula83, Fedra lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja przy pierwszym podejsciu zdecydowalam sie od razu na 2 zarodki. Obydwa byly dobrej jakosci 8A i 8B. Liczylam sie z ciaza mnoga ale oboje z mezem chcielismy blizniaki. Przyjal sie tylko jeden. Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 22:37

Viki26 lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia kciukam mocno :)

agniesia2569 lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa trzymaj się dzielnie..

Moniaa lubi tę wiadomość

‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ