IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Zrobilam test-sa dwie kreseczki!!!!!!!!Tak sie boje,beta w poniedzialek,musi byc dobrze!!!!Trzymajcie kciuki<3
Konwalia, GabiK, MisiaMisia, Anko:-), niecierpliwa, kuciak, zai2014, agniesia2569, Anatolka, martusia1986, Tosia 1981, czarownica_tea, Beata.D, Moniaa, ma_pi, Sansivieria, sisi, Katha81, Fedra, paszczakin, duza, parviflora lubią tę wiadomość
-
Monia, ja ma 37 lat i tez mialam podane 2 zarodki, ale zostal ze mna jeden. Teraz z perspektywy czasu ciesze sie ze probowalismy z dwoma,bo chociaz jeden jest z nami,a gdyby byl tylko jeden to nie wiem czy bylabym w ciazy. Co do info,ze ciaze ivf sa zawsze problematyczne i z powiklaniami. Pamietajcie,ze zawsze albo mama albo tato ma duze problemy z plodnoscia z uwagi na nierzadko liczne schorzenia roznego rodzaju, trudno,zeby w takich przypadkach spodziewac sie ciazy bez powiklan.
-
Myślę sobie, że nie zawsze ciąże po IVF muszą być problematyczne.
Plamienia i krwawienia mogą wynikać np z uwarunkowań genetycznych (u mnie jest takie prawdopodobieństwo) itp. Odklejanie kosmówki czy przodujące łożysko również. Stymulacje hormonalne nie są też obojętne dla organizmu tak jak krótkie narkozy. Ja przez nie straciłam mnóstwo włosów
Liczyłam się z tym, że ciąża nie będzie najłatwiejsza dlatego dmucham i chucham
Nie ma Kochane reguły. Czy ciąża mnoga czy pojedyncza, to indywidualna decyzja. My się nie podejmujemy. Mąż jest lekarzem i też powtarzał zawsze, że to za duże ryzyko. Może gdybym była młodsza i zdrowsza... (?)
-
Gratuluje nowych ciazy!
Dziewczyny, mam dziwne przemyslenia na temat mojego invitro...
A wiec tak, mialam miec 1 podejscie w pazdzierniku, ze wzgledu na torbiel otrzymalam antykoncepcje-dopiero przyjmuje 9tabletke anty dzis-po torbieli ani sladu, ale lekarze namawiaja mnie do 3m antykoncepcji, albo o 2 cyklach wydluzonych, aby zaczac cykl pod koniec grudnia, a ivf podepną sobie pod 2015rok.
Teraz mysle sobie- czy zabraklo dla mnie miejsca, czy na prawde bezpieczniej przy PCOS przyjmowac ją az tyle czasu?
Prosze o wasze szczere wypowiedzi... -
A ponad to, dla mnie miesiac, dwa, to ku*wa kolejne 2 miesiace, a nie tylko dwa miesiace. Czuje sie bezsilna.
Propozycje od lekarza to 3cykle po 18tabl, lub 2 po 28dni...
Myslalam nawet o tym aby po tej paczce, zrobic jeden cykl naturalny- ostatni raz sprobowac, a po nim antykoncepcja-tylko czy to nie bedzie nieodpowiedzialne?
Po ciazy pozamacicznej zlapalam bakterie w szpitalu, i leczac sie z mezem, 3m kochalismy sie w gumkach, teraz mamy 3m byc na antykoncepcji.
Miesiace, wlasciwie lata uciekaja, a my nawet nie mamy szans 'wpasc'. Nie mozemy zostac przez zycie zaskoczeni bo wciaz antykoncepcja.
Dlugie starania-poronienie- przerwa po poronieniu- dlugie starania- ciaza pozamaciczna- przerwa po ciazy- leczenie bakterii- leczenie antykoncepcja, no i wita mnie kolejny rok bez upragnionego dziecka pod sercem.MisiaMisia lubi tę wiadomość
-
Anko, my też walczyliśmy o ciążę długo i teraz wiem, że warto było uzbroić się w cierpliwość. Wtedy, tzn wcześniej oczywiście też szlag mnie trafiał. To badania, to czekanie, to histeroskopia, to nieudane inseminacje a potem procedury IVF. Mijał czas i nic. Poddaliśmy się jednak lekarzowi i uzbroiliśmy w cierpliwość. Były wątpliwości. Pojawiały się wiele razy, a może zmienić klinikę, a może lekarz nie podchodzi do nas zbyt profesjonalnie, a może się myli. Bla bla bla. Teraz myślę, że to nasze wątpienie było po prostu irracjonalne. Mamy jednak prawo tak myśleć jak coś dzieje się nie po naszej myśli i jest pod górkę.
Życzę Ci zatem cierpliwości i wiary w dobre intencje lekarza.Beata.D, libellula83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
martusia1986 wrote:Gratulacje !!! Widzisz a tak się martwiłaś
Kciuki za betę będzie dobrzeMisiaMisia, martusia1986 lubią tę wiadomość
-
GabiK wrote:Monia, ja ma 37 lat i tez mialam podane 2 zarodki, ale zostal ze mna jeden. Teraz z perspektywy czasu ciesze sie ze probowalismy z dwoma,bo chociaz jeden jest z nami,a gdyby byl tylko jeden to nie wiem czy bylabym w ciazy. Co do info,ze ciaze ivf sa zawsze problematyczne i z powiklaniami. Pamietajcie,ze zawsze albo mama albo tato ma duze problemy z plodnoscia z uwagi na nierzadko liczne schorzenia roznego rodzaju, trudno,zeby w takich przypadkach spodziewac sie ciazy bez powiklan.
No właśnie Gabi dobrze to ujełaś gdyby podano tylko jeden to nie wiadomo czy byłabyś ciąża. U nas nie ma przyczyny, wszystkie badania moje i mojego w granicach normy, więc chyba zdecydujemy się na podanie 2 zarodków:)
2014 ISCI1 cp 2015 crio 05.2015 ISCI2 2017 ISCI3 02.2018 ISCI4 2018 ...?i co teraz? -
nick nieaktualny
-
Monia ja mialam podane wczesniej 2 zarodki. Przyjal sie jeden i sie podzielil - tak nieraz jest. Nie utrzymalam tej ciazy. Moja szyjka nie wytrzymala. Teraz biore tylko 1 zarodek pod uwage.
Za to moja sasiadka miala 2 podane zarodki i urodzila trojaczki. Czyli u niej tez jeden zarodek podzielil sie. Ciaze miala bezproblemowa. Urodzila w
38tc przez cc.
Musisz sama z mezem podjac decyzje czy dacie rade z blizniakami. Ciaze nawet pojedyncza mozesz miec problematyczna, a nie wykluczone, ze w blizniaczej bedziesz super sie czula i nie bedzie zadnych problemow.Beata.D, Viki26, czarownica_tea, Tosia 1981, libellula83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej laski to nie ja a Madzia pytała o to chyba ile tych zarodków aplikować ... U mnie faktycznie były bliźniaki ale z 1 zarodka...
a po namysłach z mężem teraz pojedziemy po 2 maluchy
Dzisiaj taki trochę dzień i zadumy i odwiedzin najbliższych na grobach... Trochę pochodziłam sobie, a w zasadzie caały dzień spędziliśmy poza domem. Czuję się ok, krwawię śladowo... także mam nadzieję że szybko to minie.
Pozdrawiam wszystkie i TRZYMAM KCIUKI Martusia za SERDUCHO!!!Viki26, martusia1986, czarownica_tea, Tosia 1981, libellula83, Katha81, Fedra, MisiaMisia lubią tę wiadomość
-
Moniaa dzięki za sprostowanie że to moje pytanie, bo zwątpiłam kto komu odpowiada:P
Madzia82 i Moniaa ale newsy! nie sądziłam że z 1 zarodka przy ivf mogą powstać bliźniaki, sądziłam że zdarza się to tylko jeśli jest to zapisane gdzieś w genach!Moniaa lubi tę wiadomość
2014 ISCI1 cp 2015 crio 05.2015 ISCI2 2017 ISCI3 02.2018 ISCI4 2018 ...?i co teraz? -
nick nieaktualny