X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) W końcu tu trafiłam i chyba zostane w wątku. 18 mies temu zaszłam w ciaze bez specjalnych starań ale szybko poronilam w 3-4 tyg. Od tamtej pory nie wychodzi. W marcu skoncze 33 lata wiec powoli zaczyna mi brakowac cierpliwości.U mnie w miescie jakos nie mam zaufania do lekarzy wiec podjelismy decyzje i 8 grudnia jedziemy na pierwszą wizyte w Novum. Niby wszystko u nas ok choc wyniki badania męża nie były powalające. Tak czy inaczej kolejne badania zrobimy juz na miejscu i zobaczymy co powie lekarz. Dojrzałam do in vitro choc mój portfel nie bardzo ;) Muszę troche Was podczytac bo nie zbyt duzo wiem poza tym co oglądałam w TV ;)

Beata.D, GabiK lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83 dzisiaj za Ciebie najmocniejsze kciuki :)

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop witaj :) Novum to naprawdę dobra klinika i najlepsi specjaliści- jesteś w dobrych rękach :) Ja trafiłam tam po dwóch nieudanych próbach w Invimedzie Wrocław. Jak masz jakieś pytania to pytaj, odpowiemy :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

• kuciak Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwonili z kliniki z 6 pobranych, 6 sie zaplodnilo i w dniu transfeeru tak ladnie sie dzielily, ale do zamrozenia zostal tylko 1 ;-(

bhywanlil4ktaodk.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    dzwonili z kliniki z 6 pobranych, 6 sie zaplodnilo i w dniu transfeeru tak ladnie sie dzielily, ale do zamrozenia zostal tylko 1 ;-(
    AŻ jeden.

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83 gratuluję ogromnie. Trzymam kciuki za dzisiaj.
    Kuciak, masz jednego groszka w sobie (nie wkurzaj go ;) ), a drugiego czekającego w gotowości. Będzie dobrze, zobaczysz... teraz relax :)
    Dziewczynki, bardzo, ale to baaaardzo wszystkim Wam kibicuję. Już niedługo do Was dołączę... mam nadzieję.

Beata.D, Tosia 1981, Madzia82, czarownica_tea, GabiK, Viki26, libellula83, Fedra lubią tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jak ja kiedys zapytalam Czerwinska o mozliwosc zastosowania kleju lub naciecia otoczki powiedziala, ze jesli bedzie to konieczne to to zrobia, ale musza byc ku temu przeslanki, bo sama nic nie moge "dokupic" bo w ramach programu rzadowego w calej procedurze nie moga ode mnie pobrac zadnej dodatkowej oplaty, chyba, ze tylko za mrozenie komorek nadprogramowych. Wieb ja sie pytam o co kaman????

Co do ceny lekow do crio to dlatego pewnie tyle Ci wyszlo bo zapewne puscila Ci spiewke jaka to luteina zla i "polecila" prolutex mam racje??

To ja już nie wiem od czego to zależy:/ U mnie jakoś nie było problemu żeby dopłacic..
    Jesli chodzi o prolutex to cos w tym stylu. Przy pierwszym podejściu brałam luteine. Tym razem stwierdziła że zmieniamy na prolutex. No wiec bez oporow sie zgodzilam przeciez to ona sie na tym zna ale jak mi zaspiewali cene to sie "lekko" zdziwilam. A jaka jest róznica miedzy luteina a prolutexem bo za chwile bede musiala wykupic kolejne dawki i zastanawiam sie czy by nie mozna wrocic do luteiny - po pierwsze tansza bo drugie bez kłócia. Nie wiem co o tym myślec..
    O 11 mam transfer proszę w moim imieniu i moich dwóch maleństw o mocne kciuki za nas:)
    L4 na razie załatwione do piątku ale chyba potem przedłuże jeszcze o tydzien. Rodzinny bez problemu mi wypisze bo nie chcialam dostarczac z kliniki.

Beata.D, Tosia 1981, GabiK lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 ja też biorę teraz prolutex. Jak brałam samą luteinę podjęzykową i lutinus mój prg to 23,6 po tygodniu stosowania zastrzyków Prolutex prg skoczył do 37,9. Obecnie biorę 2xdzienne lutinus, luteinę podjęzykową i do tego prolutex. Jak widzę że prg po nim wzrósł to czuje się spokojniejsza go biorąc. Nic przyjemnego i bardzo kosztowane. Ale czego nie robi się dla dzidzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 09:26

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84, trzymam mocno :)

• aaana Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Witajcie po dłuższej przerwie.. wszystkim dziewczynom ogromnie gratuluje.. czytam was na biezaco i widze ze duzo sie dzieje pozytywnego:) ciesze sie bardzo.. za pozostale dziewczyny trzymam kciuki bardzo mocno..
    my jutro kolejne podejscie.. criotransfer.. zdecydowalismy sie na podanie dwoch zarodkow.. w pracy wzielam l4 bo chce zrobic wszystko zeby tym razem sie udalo.. poddalam się biopsji rysowej endoemtrium podobno ma ulatwic zagniezdzenie sie zarodka.. czy ktoras to miala?
    ja mialam biopsje, ale niestety u mnie nie pomoglo, choc w koloejnym cyklu sie udalo :) placilam 1000 zl

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie oddałam krew niedawno na jeszcze jedną bete...Jak będzie dobrze to już będę troszke spokojniejsza :)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia czekamy na trzycyfrowy wynik :)

martusia1986 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83 a ty jak kochana czekamy na wieści od Ciebie :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem jakims zastrzykowym antytalentem chyba... Wbijalam sie dzis 2 razy, bo pierwszy byl jakis mega nieudany, ruszylam tloczkiem to mnie tak bolalo, ze szok... Wyjelam i wbilam i inne miejsce i bylo lepiej, ale talentu zdecydowanie mi brak ;) nad wbijaniem "modlilam sie" dzis krocej, za to nad wstrzykiwaniem ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Ja właśnie oddałam krew niedawno na jeszcze jedną bete...Jak będzie dobrze to już będę troszke spokojniejsza :)
    no to zaciskam kciuki za wypasiony wynik :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    A ja jestem jakims zastrzykowym antytalentem chyba... Wbijalam sie dzis 2 razy, bo pierwszy byl jakis mega nieudany, ruszylam tloczkiem to mnie tak bolalo, ze szok... Wyjelam i wbilam i inne miejsce i bylo lepiej, ale talentu zdecydowanie mi brak ;) nad wbijaniem "modlilam sie" dzis krocej, za to nad wstrzykiwaniem ;)

Spróbuj pod kątem 45 stopni i trochę dalej od pępka ja sobie wstrzykiwałam nawet przy bokach, i było ok. Przy pępku wszystko jest mocno uwrażliwione :)

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :)

Mam pytanie do tych z Was ktore biora udzał w rzadowym invitro.
    Do kwalifikaji potrzebne jest 12 misiecy udokumentownego leczenia.
    Czy "poczatkiem "tego leczenia moga być wyniki moich hormonów z października 2013 roku? czy musi byc konkretny wpis od lekarza ?
    U nas jest problem meski bo mąż ma kryptozoospermie ( badania z marca 2014 r.)
    Chcieliśmy sie dostac do badan klinicznych na bezplatne invitro w Novum ale chyba nic z tego nie bedzie i chcemy sprobowac rzadowego w Invimedzie w Warszawie

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:

Tak Kochana, aż jeden. U nas niestety nie zostało nic. Dwa mam ze sobą i mam nadzieję że choć jeden pozostanie.

Bliźniaki są z nami :*
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    Witajcie dziewczynki :)

Mam pytanie do tych z Was ktore biora udzał w rzadowym invitro.
    Do kwalifikaji potrzebne jest 12 misiecy udokumentownego leczenia.
    Czy "poczatkiem "tego leczenia moga być wyniki moich hormonów z października 2013 roku? czy musi byc konkretny wpis od lekarza ?
    U nas jest problem meski bo mąż ma kryptozoospermie ( badania z marca 2014 r.)
    Chcieliśmy sie dostac do badan klinicznych na bezplatne invitro w Novum ale chyba nic z tego nie bedzie i chcemy sprobowac rzadowego w Invimedzie w Warszawie

A te badania to zlecił Ci lekarz czy sama sobie wymyśliłaś i poszłaś z wynikami do lekarza? Jak zlecił lekarz to jest to w karcie. Chyba żaden lekarz nie pisze w karcie "pacjentka zastanawia się nad macierzyństwem..." Są wyniki, to są poszukiwania przyczyny - od tego się zaczyna w końcu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy dzień transferu liczy się jako pierwszy dzień odliczając do robienia bety czy jest to dzień "zero" i dopiero następnego dnia jest pierwszy?

Bliźniaki są z nami :*
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ