IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
ninkali wrote:Kabełka, a ta ilość pecherzykow antralnych to jak to się bada? Bo miałam drożność,histeroskopię zwykle ust i wszystko wychodzi ok... Myślałam że po iui coś wiem....
Teraz czytałam że po stymulacjach szybko rezerwa się kończy i szybciej jajniki wygasają i szybciej menopauza... To przed 40 będę ją miała....
Nawet nie wiem czego nie wiem przed ivf jeszczeninkali lubi tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
nick nieaktualnySłuchajcie miałam tyle już badan wszystkie ok wychodzą, a ciązy brak. Naturalnie bez problemu udało nam się zajść w 2013, ale ciąża była krótka... Zastanawiam się, co jeszcze powinnam zbadać? Może ktoś miał taką sytuację?
Robione były hormony, cukier, insulina, wirusowki, posiewy, drożnośc, histero, a mój M miał nasienie+ androlog= wszystko ok... Jedyne co to mam cieńsze endometrium i to amh spadło mi po stymulacji z 1,63 na 1,27... Nie wiem co jeszcze badać? Czy już iść w ivf i tyle... Miałam 3 iui nieudane... -
Ninkali u mnie po uregulowaniu drobnych przeszkod jak np tarczyca zostal tylko brak owulek (u meza wszystko wzorowo) wiec stymulacja i to odrazu zastrzykami a sie i tak nie udawalo... udalo sie raz ale.na krotko na samej stymulacji a pozniej ani dalsze stymulacje ani starania bez lekarzy ani zadna iui nie przyniosla efektu a wyniki i cykle przy stymulacjach byly idealne nic tylko w ciaze zachodzic
wiec mimo ze czasem wszystko super i tak nie znaczy ze musi sie udac... nie wierzylam tez ze ivf sie tak szybko uda skoro do tej pory nic nie przynosilo skutku... uszy do gory i trzeba probowac..
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
ninkali wrote:Słuchajcie miałam tyle już badan wszystkie ok wychodzą, a ciązy brak. Naturalnie bez problemu udało nam się zajść w 2013, ale ciąża była krótka... Zastanawiam się, co jeszcze powinnam zbadać? Może ktoś miał taką sytuację?
Robione były hormony, cukier, insulina, wirusowki, posiewy, drożnośc, histero, a mój M miał nasienie+ androlog= wszystko ok... Jedyne co to mam cieńsze endometrium i to amh spadło mi po stymulacji z 1,63 na 1,27... Nie wiem co jeszcze badać? Czy już iść w ivf i tyle... Miałam 3 iui nieudane...
Robiliscie test Mar...?i przeciwciala plemnikowe test hba .u Nas wyszedl wlasnie ten problem a wszystko bylo ok wzorowo itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 12:43
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
nick nieaktualny
-
Kabełka wrote:Ninkali, skoro zrobiliście kariotypy, to macie już sporo. Pozostaje chyba jeszcze immunologia, ale wg mnie niekoniecznie już przed pierwszym ivf.
Ja bym bez subpopulacji limfocytów nie podchodziła, tak samo helicobakter, bolerioza.
Wiem że niektóre osoby "chcą zaoszczędzić" ale w 50% przypadkach to się nie opłaca bo w niepłodnść idiopatyczną nie wierzę. Ale to moje zdanie.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
ninkali wrote:Cccierpliwa, teraz za Was kciuki trzymam:)
oby i nam sie udało.
Evaa, tego nie. Zrobiliśmy kariotypy i czekamy tylko na ten wynik. Dziękuję za podpowiedź. Evaa Wy robiliście ivf?
Tak uWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 14:10
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
Flowwer wrote:Ja bym bez subpopulacji limfocytów nie podchodziła, tak samo helicobakter, bolerioza.
Wiem że niektóre osoby "chcą zaoszczędzić" ale w 50% przypadkach to się nie opłaca bo w niepłodnść idiopatyczną nie wierzę. Ale to moje zdanie.
Mnie niepłodność idiopatyczna nie dotyczyła, ale też w nią nie wierzę. Ja akurat założyłam sobie, że gdy pierwszy transfer się nie powiedzie, to wtedy zrobię kolejne badania.
-
nick nieaktualny
-
Moim zdaniem mozesz śmiało próbować in vitro. Ja głębszych badań nie robiłam i zaskoczyło za pierwszym razem. Moze sie okazać ze wydasz kupę kasy na badania a i tak będziesz musiała wydać na in vitro. Masz juz dużo badań zrobionych, u mnie w klinice ważne sa pół roku wiec moze działaj puki masz ważne. A co lekarz na to? Moja po trzeciej nieudanej iui dzwoniła do mnie i sugerowała ze moze warto pomysleć nad innym sposobem (właśnie nad in vitro). A ze byliśmy zdecydowani juz dawno to od razu ruszyliśmy. Powodzenia Ninkali
ninkali lubi tę wiadomość
-
ninkali wrote:Może lepiej więcej badań... Ciekawe co te kariotypy powiedza... Czyli immunologia najbardziej zostaje. Flower helicobakter i bolerioza też?
a miałaś robioną laparoskopię i histeroskopiąHashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, immuno, gruczolak przysadki, endo, adeno, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparo, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona
29.05.2025 FET 2.11 ostatni
6dpt ⏸
7dpt beta 47 -
nick nieaktualnyMadlenka,mój tez zasugerował ivf, bo uważa że jak 3 iui nie zaskoczyły, to nie am sensu. Zlecił badania, ale niestety mieliśmy przerwę z M i badania w grudniu ważność straciły... We wtorek ide do niego gadac co i jak. Ale cos mi mówił ostatnio, ze zrobimy ruszymy w lutym z ivf, a teraz mam miesiąc przerwy. Jak zaczynam czytać o ivf i poznawać różne rzeczy, to więcej pytań i większa spina.
Wombi, miałam wczoraj histeroskopię, wyszła super, lekarz mówił że idealnie i nie ma wskazań do laparo i nawet był zdziwiony, że nam nie idzie, bo HyFoSy czyli drożność też bdb. A rozumiem, że helicobakter i bolerizoę oboje jak cos? -
nick nieaktualny
-
ninkali wrote:Słuchajcie miałam tyle już badan wszystkie ok wychodzą, a ciązy brak. Naturalnie bez problemu udało nam się zajść w 2013, ale ciąża była krótka... Zastanawiam się, co jeszcze powinnam zbadać? Może ktoś miał taką sytuację?
Robione były hormony, cukier, insulina, wirusowki, posiewy, drożnośc, histero, a mój M miał nasienie+ androlog= wszystko ok... Jedyne co to mam cieńsze endometrium i to amh spadło mi po stymulacji z 1,63 na 1,27... Nie wiem co jeszcze badać? Czy już iść w ivf i tyle... Miałam 3 iui nieudane...
nikali- u nas tez niby badania wsyztskie ok, a ciazy bylo brak. Inseminacje nic nie daly- a ivf zaskoczylo, co prawda dopiero ze 3cim razem, ale sie udalo. -
madlenka wrote:Moim zdaniem mozesz śmiało próbować in vitro. Ja głębszych badań nie robiłam i zaskoczyło za pierwszym razem. Moze sie okazać ze wydasz kupę kasy na badania a i tak będziesz musiała wydać na in vitro. Masz juz dużo badań zrobionych, u mnie w klinice ważne sa pół roku wiec moze działaj puki masz ważne. A co lekarz na to? Moja po trzeciej nieudanej iui dzwoniła do mnie i sugerowała ze moze warto pomysleć nad innym sposobem (właśnie nad in vitro). A ze byliśmy zdecydowani juz dawno to od razu ruszyliśmy. Powodzenia Ninkali
Moim zdaniem lepiej wydac kase na niektore badania przed i co najwyzej upewnic sie ze jest ok albo ppstarac sie o nie na nfz, niz wydac kilka tysiecy na ivf ktore moze nie miec szans powodzeniakassik, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Ninkali, laparoskopia niekiedy jest jedyną metodą wykrycia ognisk endometriozy i ich usunięcia od razu w ramach tego zabiegu -tak było w moim przypadku. Jeśli taka jest przyczyna to część dziewczyn zaciąża w najbliższych cyklach po laparo jeśli udało się usunąć wszystkie ogniska endometriozy i nie zatruwa już jajeczek/zarodków. Mi lekarz zaproponował laparo (na NFZ) na samym początku procesu diagnostycznego. Ostatecznie i tak jestem na etapie ivf, ale myślę że warto rozważyć ten kierunek. Części kobiet to właśnie okazuje się pomocne. Poznałam tu parę dziewczyn które też nie podejrzewały u siebie endometriozy a zaciążyły w ciągu paru cykli po laparo.
ninkali lubi tę wiadomość
XII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*]