IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Griszanka wrote:Justine, mnie pobolewalo kilka dni, ale mialam wrazenie, ze to skutek dlugiego trzymania pelnego pecherza przed transferem - po nie umialam sie wysikac, a potem kilka dni jeszcze bolalo (tak sobie tlumaczylam bole)
Magda79, jestesmy na tym samym etapie. Choc mnie to czasami tak zaboli raz wbjednym raz w drugim jajniku, ze az mnie zgina w pol. Ale najczesciej bol pojawia sie przy ataku kaszlu, czasami mi zlapie w lozku, a na lezaco to jest masakra.
Sensiviero tak mi przykro- mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala czekac zbyt dlugi ja crio
Wysłałam Ci zaproszenie:) widziałaś?2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Justine trzymam kciuki
Justine lubi tę wiadomość
transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
transfer 16.03.2015 dwóch maluchów -beta ujemna
transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna
Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8
Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2
Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
[/url]
-
Anatolka wrote:Ale czytałam, że to podrażnianie się robi w 2 fazie, a ja jutro mam 8 dc - nie specjalnie będzie co podrażniać chyba - endometrium będzie pewnie nędzne jeszcze...
Jak dla mnie wytwarzanie "kontrolowanego stanu zapalnego" tkanki poprzez podrażnienie ma sens niezależnie od momentu cyklu. Gojenie a zarazem regeneracja to nie jest krótki proces a może sprzyjać następnym działaniom. Więc głowa do góry!Anatolka lubi tę wiadomość
-
Magda79 wrote:A bierzesz nospe? Ja biorę od jakiegoś tygodnia ale tylko gdy jestem w pracy.
Wysłałam Ci zaproszenie:) widziałaś?
Oj naszukalam sie, gdzie sie odbiera i akceptuje zaproszenia, ale sie udaloViki26 lubi tę wiadomość
-
Hej,
Po dzisiejszej wizycie dostałam już receptę na GONAPEPTYL. Zaczynam od piątku długim protokołem i narodziło mi się pytanie w sumie po wizycie, z tego stresu zmieszanego z radością jakoś nie pomyślałam wtedy
Czy przy długim protokole nie daje się wcześniej tabletek antykoncepcyjnych?
Zapewne lekarz wie lepiej, tak tylko mnie zastanawiam bo o ryzyku torbieli się naczytałam itp
czarownica_tea, Justine lubią tę wiadomość
Styczeń ICSI -
Marzec - Crio
Czekamy Na Ciebie, a może na WAS?
-
Dziewczyny, pisałyście o histeroskopii... Jak wyciągnąć od gina skierowanie na nią?? Nie usłyszałam ani razu takiej sugestii od mojego gina i nie wiem, czy się cieszyć, że tak wszystko "ładnie pięknie", czy traktować to jako zaniedbanie?? Przecież stosuje się histero właśnie w leczeniu niepłodności, a tego jeszcze nie próbowałam... Co radzicie??
-
Ja specjalnie nie wyciagalam. Gin z przychodni sam chcial mi zrobic, ale z ivf tak sie szybko potoczylo, ze nie zdazyl. W klinice przed pierwszym podejsciem nie wymagali. Jak sie nie udalo to zadzwonilam do gina z kliniki podac wynik bety i powiedzialam o planach na histero, ktore mielismy z tamtym lekarzem. Ten powiedzial, ze jak najbardziej, zaleca sie u nas po pierwszym nieudanym transferze. Zadzwonilam go gina nr 1 i powiedzialam, ze temat histero powrocil i ze robimy. Na drugi dzien dzwonil do mnie z terminem, po tym jak zajrzal w plan operacji i zabiegow. Tydzien czekalam...
Sansivieria, czarownica_tea lubią tę wiadomość
-
gabiqq wrote:Hej,
Po dzisiejszej wizycie dostałam już receptę na GONAPEPTYL. Zaczynam od piątku długim protokołem i narodziło mi się pytanie w sumie po wizycie, z tego stresu zmieszanego z radością jakoś nie pomyślałam wtedy
Czy przy długim protokole nie daje się wcześniej tabletek antykoncepcyjnych?
Zapewne lekarz wie lepiej, tak tylko mnie zastanawiam bo o ryzyku torbieli się naczytałam itp -
Sansivieria wrote:Dziewczyny, pisałyście o histeroskopii... Jak wyciągnąć od gina skierowanie na nią?? Nie usłyszałam ani razu takiej sugestii od mojego gina i nie wiem, czy się cieszyć, że tak wszystko "ładnie pięknie", czy traktować to jako zaniedbanie?? Przecież stosuje się histero właśnie w leczeniu niepłodności, a tego jeszcze nie próbowałam... Co radzicie??
A moze wystarczy prozmawiac z ginem. Gdzies czytalam, ze niektore dziewczyny mialy miec histeroskopie, a pozniej lekarz zmienial zdanie i wysylal od razu na laparoskopie. -
Sansivieria wrote:Dziewczyny, pisałyście o histeroskopii... Jak wyciągnąć od gina skierowanie na nią?? Nie usłyszałam ani razu takiej sugestii od mojego gina i nie wiem, czy się cieszyć, że tak wszystko "ładnie pięknie", czy traktować to jako zaniedbanie?? Przecież stosuje się histero właśnie w leczeniu niepłodności, a tego jeszcze nie próbowałam... Co radzicie??
Mnie gin z kliniki wysłała, bo zobaczyła małą zmianę. Badanie na nfz, ze znieczuleniem.
Odnośnie mojego "bólu" to chyba tak jak piszecie jakieś podrażenieni po transferze, bo przecież zarodek jeszcze nie ma co robić tam w środku
Jednak dziś ciąg dalszy leżenia w łóżku...Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Ale ja miałam nadzieję, że choć trochę nam podpowie... A tu NIC NIC NIC. Nie postawie Panu "Lubię"...
Na Nasz Bocian możesz zadać pytanie do eksperta-fakt czasem potrzeba parę dni poczekać na odpowiedź ale dr zawsze odpowiadają i nie trzeba klikać ''lubię to''Anatolka, Mimbla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczarownica_tea wrote:Dziś po prawie 2 latach starań nastąpił najpiękniejszy dzień mojego życia w 6 dpt odebrałam wynik bety 25,6. Jeszcze się boję, trudno mi uwierzyć i ryczałam idąc ulicą.
Gratulacje kochana !!!czarownica_tea, Różyczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySansivieria wrote:A ja juz tez po becie i wiem,ze nie wyszlo i tym razem:( dzis 10 dpt 5 dniowej blastusi, przykro mi jak nie wiem co:(
Ale tylko dzis sobie poplacze,a od jutra juz wypatruje okresu i nowego cyklu po nowego Mrozaczka!!!
Bardzo mi przykro kochanatrzymam kciuki za kolejny cykl i wierzę że się uda
-
Dziewczyny, czy test z krwi nie będzie za wcześnie jeśli zrobię go w 7dpt? Miałam trzydniowy zarodek.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Cóż, ja jestem lajkonikiem w tym temacie więc Ci nie podpowiem rozsądnie, ale wydaje mi się że to wczesny termin. 10dpt lub 11 dpt w moim przypadku mają się sprawdzić.
Natomiast jeśli chcesz sobie dostarczyć podwójnej dawki adrenaliny - zrób test sikany
oczywiście żartujęViki26 lubi tę wiadomość
-
Mimbla wrote:Cóż, ja jestem lajkonikiem w tym temacie więc Ci nie podpowiem rozsądnie, ale wydaje mi się że to wczesny termin. 10dpt lub 11 dpt w moim przypadku mają się sprawdzić.
Natomiast jeśli chcesz sobie dostarczyć podwójnej dawki adrenaliny - zrób test sikany
oczywiście żartuję
Mnie tam testy nie przerażają i nie stresująLubię andrenalinkę
Bardziej mi chodzi o to, żeby przed świętami zrobić test, bo później dopiero 29.12 mogłabym test zrobić... To cały tydzień później!Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
rozumiem
nie wiem skąd piszesz ale w Katowicach, przy Szpitalu im. Leszczyńskiego (tym, gdzie Anatolka robi histero na NFZ) jest laboratorium które pracuje 24h/7. Można zadzwonić i zapytać jak pracują w Święta, kiedy byłby wynik itp. Jakieś dyżury pewnie będą, laborantów też.Anatolka lubi tę wiadomość