X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Justine, mnie pobolewalo kilka dni, ale mialam wrazenie, ze to skutek dlugiego trzymania pelnego pecherza przed transferem - po nie umialam sie wysikac, a potem kilka dni jeszcze bolalo (tak sobie tlumaczylam bole)
    Magda79, jestesmy na tym samym etapie. Choc mnie to czasami tak zaboli raz wbjednym raz w drugim jajniku, ze az mnie zgina w pol. Ale najczesciej bol pojawia sie przy ataku kaszlu, czasami mi zlapie w lozku, a na lezaco to jest masakra.
    Sensiviero tak mi przykro- mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala czekac zbyt dlugi ja crio :)
    A bierzesz nospe? Ja biorę od jakiegoś tygodnia ale tylko gdy jestem w pracy.
    Wysłałam Ci zaproszenie:) widziałaś?;)

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine, zaciskam mocno kciuki za nowego lokatora (lub lokatorkę), niech się dobrze zadomowi ;)

Justine lubi tę wiadomość

• Kala 1980 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine trzymam kciuki :-)

Justine lubi tę wiadomość

transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
    transfer 16.03.2015 dwóch maluchów - :( beta ujemna
    transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
    Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna :(
    Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8 :(
    Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
    Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2 :(
    Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
    202112105581.png[/url]
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ale czytałam, że to podrażnianie się robi w 2 fazie, a ja jutro mam 8 dc - nie specjalnie będzie co podrażniać chyba - endometrium będzie pewnie nędzne jeszcze...

Jak dla mnie wytwarzanie "kontrolowanego stanu zapalnego" tkanki poprzez podrażnienie ma sens niezależnie od momentu cyklu. Gojenie a zarazem regeneracja to nie jest krótki proces a może sprzyjać następnym działaniom. Więc głowa do góry! <3

Anatolka lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    A bierzesz nospe? Ja biorę od jakiegoś tygodnia ale tylko gdy jestem w pracy.
    Wysłałam Ci zaproszenie:) widziałaś?;)
    Biore od czasu do czasu, ale przewaznie ratuje mnie magnez.
    Oj naszukalam sie, gdzie sie odbiera i akceptuje zaproszenia, ale sie udalo :)

Viki26 lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • gabiqq Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Po dzisiejszej wizycie dostałam już receptę na GONAPEPTYL. Zaczynam od piątku długim protokołem i narodziło mi się pytanie w sumie po wizycie, z tego stresu zmieszanego z radością jakoś nie pomyślałam wtedy :(
    Czy przy długim protokole nie daje się wcześniej tabletek antykoncepcyjnych?
    Zapewne lekarz wie lepiej, tak tylko mnie zastanawiam bo o ryzyku torbieli się naczytałam itp :-/

czarownica_tea, Justine lubią tę wiadomość

Styczeń ICSI - :(
    Marzec - Crio
    Czekamy Na Ciebie, a może na WAS? <3
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pisałyście o histeroskopii... Jak wyciągnąć od gina skierowanie na nią?? Nie usłyszałam ani razu takiej sugestii od mojego gina i nie wiem, czy się cieszyć, że tak wszystko "ładnie pięknie", czy traktować to jako zaniedbanie?? Przecież stosuje się histero właśnie w leczeniu niepłodności, a tego jeszcze nie próbowałam... Co radzicie??

age.png
    age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja specjalnie nie wyciagalam. Gin z przychodni sam chcial mi zrobic, ale z ivf tak sie szybko potoczylo, ze nie zdazyl. W klinice przed pierwszym podejsciem nie wymagali. Jak sie nie udalo to zadzwonilam do gina z kliniki podac wynik bety i powiedzialam o planach na histero, ktore mielismy z tamtym lekarzem. Ten powiedzial, ze jak najbardziej, zaleca sie u nas po pierwszym nieudanym transferze. Zadzwonilam go gina nr 1 i powiedzialam, ze temat histero powrocil i ze robimy. Na drugi dzien dzwonil do mnie z terminem, po tym jak zajrzal w plan operacji i zabiegow. Tydzien czekalam...

Sansivieria, czarownica_tea lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka,niezle rzadzisz Twoimi lekarzami, tak trzeba:) czy Ty robisz prywatnie histeto? ile placisz ze znieczuleniem??

age.png
    age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty. Ze nieczuleniem jak do punkcji na NFZ :) szpital ma certyfikat szpital bez bolu i chyba w zwiazku z tym maja wysoki standard opieki. Nawet hsg mialam ze znieczuleniem :) na nfz rowniez

kuciak, Giussta lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabiqq wrote:
    Hej,

Po dzisiejszej wizycie dostałam już receptę na GONAPEPTYL. Zaczynam od piątku długim protokołem i narodziło mi się pytanie w sumie po wizycie, z tego stresu zmieszanego z radością jakoś nie pomyślałam wtedy :(
    Czy przy długim protokole nie daje się wcześniej tabletek antykoncepcyjnych?
    Zapewne lekarz wie lepiej, tak tylko mnie zastanawiam bo o ryzyku torbieli się naczytałam itp :-/
    Nie trzeba wczesniej przyjmowac antykoncepcji. Wlasnie gonapeptyl zaczyna sie przyjmowac od ok 20-23 dnia cyklu. Ja tez nie mialam antykoncepcji :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Dziewczyny, pisałyście o histeroskopii... Jak wyciągnąć od gina skierowanie na nią?? Nie usłyszałam ani razu takiej sugestii od mojego gina i nie wiem, czy się cieszyć, że tak wszystko "ładnie pięknie", czy traktować to jako zaniedbanie?? Przecież stosuje się histero właśnie w leczeniu niepłodności, a tego jeszcze nie próbowałam... Co radzicie??
    Sensiviera, ja robilam prywatnie i ze znieczuleniem placilam 1500 zl.
    A moze wystarczy prozmawiac z ginem. Gdzies czytalam, ze niektore dziewczyny mialy miec histeroskopie, a pozniej lekarz zmienial zdanie i wysylal od razu na laparoskopie.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:

Mnie gin z kliniki wysłała, bo zobaczyła małą zmianę. Badanie na nfz, ze znieczuleniem.

Odnośnie mojego "bólu" to chyba tak jak piszecie jakieś podrażenieni po transferze, bo przecież zarodek jeszcze nie ma co robić tam w środku ;)
    Jednak dziś ciąg dalszy leżenia w łóżku...

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ale ja miałam nadzieję, że choć trochę nam podpowie... A tu NIC NIC NIC. Nie postawie Panu "Lubię"...

Na Nasz Bocian możesz zadać pytanie do eksperta-fakt czasem potrzeba parę dni poczekać na odpowiedź ale dr zawsze odpowiadają i nie trzeba klikać ''lubię to'' :P

Anatolka, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Dziś po prawie 2 latach starań nastąpił najpiękniejszy dzień mojego życia w 6 dpt odebrałam wynik bety 25,6. Jeszcze się boję, trudno mi uwierzyć i ryczałam idąc ulicą.

Gratulacje kochana !!! :) :) :)

czarownica_tea, Różyczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    A ja juz tez po becie i wiem,ze nie wyszlo i tym razem:( dzis 10 dpt 5 dniowej blastusi, przykro mi jak nie wiem co:(
    Ale tylko dzis sobie poplacze,a od jutra juz wypatruje okresu i nowego cyklu po nowego Mrozaczka!!!

Bardzo mi przykro kochana :( :( trzymam kciuki za kolejny cykl i wierzę że się uda :) :)

• Justine Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy test z krwi nie będzie za wcześnie jeśli zrobię go w 7dpt? Miałam trzydniowy zarodek.

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, ja jestem lajkonikiem w tym temacie więc Ci nie podpowiem rozsądnie, ale wydaje mi się że to wczesny termin. 10dpt lub 11 dpt w moim przypadku mają się sprawdzić.

Natomiast jeśli chcesz sobie dostarczyć podwójnej dawki adrenaliny - zrób test sikany :)
    oczywiście żartuję ;-)

Viki26 lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Cóż, ja jestem lajkonikiem w tym temacie więc Ci nie podpowiem rozsądnie, ale wydaje mi się że to wczesny termin. 10dpt lub 11 dpt w moim przypadku mają się sprawdzić.

Natomiast jeśli chcesz sobie dostarczyć podwójnej dawki adrenaliny - zrób test sikany :)
    oczywiście żartuję ;-)

Mnie tam testy nie przerażają i nie stresują :) Lubię andrenalinkę :P
    Bardziej mi chodzi o to, żeby przed świętami zrobić test, bo później dopiero 29.12 mogłabym test zrobić... To cały tydzień później! :)

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) rozumiem
    nie wiem skąd piszesz ale w Katowicach, przy Szpitalu im. Leszczyńskiego (tym, gdzie Anatolka robi histero na NFZ) jest laboratorium które pracuje 24h/7. Można zadzwonić i zapytać jak pracują w Święta, kiedy byłby wynik itp. Jakieś dyżury pewnie będą, laborantów też.

Anatolka lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ