X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam od razu długi i kicha... Ciekawe co wymyśli w piątek gin...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, a jeszcze odnośnie histero: jak długo będziesz czekać na opis po tym badaniu i ja długo musisz odczekać przed następną stymulacją(dlatego, że miałaś histero)?

age.png
    age.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, widzialam mojego malego koliberka :D
    Mierzy 3,75 mm i pieknie trzepoce mu serduszko :) W gabinecie to do mnie nie docieralo, a jak wyszlam to poryczalam sie ze szczescia :)

czarownica_tea, Kava, Justine, GabiK, Sansivieria, Konwalia, Anatolka, agniesia2569, libellula83, Różyczka, Beata.D, martusia1986, Lenuś, Tosia 1981, Giussta, Viki26, kotkapc lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko wpadłam pochwalić się przyrostem bety w 8 dpt- 81,99 :)

Kava, Justine, GabiK, Sysiaaaaa, Sansivieria, Konwalia, zai2014, Anatolka, agniesia2569, libellula83, Różyczka, Beata.D, Anko:-), martusia1986, Lenuś, kuciak, Tosia 1981, Mimbla, Giussta, Viki26, kotkapc lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarownica pięknie :)
    A miałaś transfer blastocyst czy zarodków? E sensie w którym dniu :)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny: Griszanka i Czarownica - Wasze wzruszenia napełniają mnie optymizmem i bardzo mnie rozczulają:) a że rozjaśniają całe nasze forum to już nie wspominam!!!

Kava, Różyczka, Anko:-), Lenuś, Giussta lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Anatolka, a jeszcze odnośnie histero: jak długo będziesz czekać na opis po tym badaniu i ja długo musisz odczekać przed następną stymulacją(dlatego, że miałaś histero)?

Lekarz powiedział mi zaraz co i jak. Tzn. zaraz jak się po narkozie pozbierałam. Dziewczynie, która leżała obok (miała polipa) też, a kiedy opisze? Nie wiem, zależy ile będzie miał roboty w najbliższych dniach. Hist-pat (gin uważa, że formalność w mojej sytuacji) będzie za jakieś 2 max 3 tyg, bo Święta. Mamy zakaz starań w tym cyklu. Powiedział, że jakby pod koniec cyklu w klinice chcieli dać "wyciszacze" typu Gonapeptyl to ok - jako przygotowanie do stymulacji w kolejnym miesiącu (dziś mam 8dc), więc w zasadzie 1 cykl przerwy zaleca i to nie tak do końca.

I w ogóle pogadałam z Nim. Uważa podobnie jak ja, że jeśli będzie taka możliwość to powinnam zdecydować się na dwie fasolki i że mam mędzić ginowi w klinice co rusz o tym. Podobnie jak o "kleju" do fasolek. Powiedział, że skoro to gin ma decydować czy widzi potrzebę, żeby go użyć (a ja nie mogę zapłacić po prostu) to też mam mędzić, bo im bardziej będę mędzić tym bardziej prawdopodobne, że gin zaleci ;) więc generalnie poprał mój plan i powiedział, że nawet jak będą 2 fasoliny to damy radę! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 21:56

Sansivieria, Beata.D, Viki26 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Anatolka!!! Wyczuwam w Twoim poście bojowe nastawienie, nie pierwszy raz z resztą ;)
    Zatem ja, zachęcona przez Ciebie, powiem mojemu ginowi, że chcę histero w nowym cyklu, który lada dzień powinien się zacząć i w następnym cyklu Mrożaczek!!!

Anatolka, Beata.D lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak ma być, to Oni są dla nas a nie odwrotnie ;) choć ja swojego nieklinicznego uwielbiam i nigdy tego nie kryłam :) dziś biedny wyszedł ode mnie 15.15 zamiast kończyć pracę o 14... ale cóż dawno się nie widzieliśmy i musiał odpowiedzieć na "1000 pytań do doktora Pawła" ;) powiedział, że On to bardzo lubi i lubi, że zawsze Mu coś "przywlekę" i się czegoś dowie ;p

Iiii w ogóle to jestem pewna na 100% dziś, że w klinice do punkcji nie dali mi leków przeciwwymiotnych! Dziś tylko wspomniałam, że potrzebuje takich i dostałam - czuje się świetnie, no poza lekkim krwawieniem, ale to normalne podobno, a po punkcji rzygałam jak kot. Mimo że wyraźnie prosiłam i mówiłam, że byłam już znieczulana i wiem jak reaguje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 22:21

czarownica_tea, Anko:-), Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png

Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine- 5 dniowe mrozaczki 4BB i 4BC

Justine lubi tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • tyśka84 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    Myślę, że sensownie jest zadzwonić dzień po punkcji i po 3 dobie dopytać jak się maleństwa dzielą :)
    No ja właśnie dzwonilam dzień po a teraz trochę znowu poczytalam ze z ta piąta doba to różnie i trochę się obawiam ale może do czwartku przeczekam

• agness.aa24 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Dziewczynki, widzialam mojego malego koliberka :D
    Mierzy 3,75 mm i pieknie trzepoce mu serduszko :) W gabinecie to do mnie nie docieralo, a jak wyszlam to poryczalam sie ze szczescia :)

Juz duze dziesiątko :-) ktory to tydzień?

05.11 transfer 5dniowej blastocysty klasy 4 AB;
    22.11 beta 6025 pęcherzyk 8.1 mm (5 tydz. 4 dzień ciąży) - czekamy na <3
    28.11 beta 25280; jest <3
    09.12 Szkrab mierzy 15 mm i pięknie bije mu <3 (8 tydz. 2 dzień ciąży)
    15.12 Szkrab mierzy 20 mm, <3 bije 170 razy na minutę (9 tydz. 1 dzień ciąży)
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim nam się uda...to tylko kwestia czasu.
    jak mówi mój ginekolog tak na prawdę tylko 1% z osób które się intensywnie starają nie będzie nigdy w ciąży. A tak to rok, trzy, osiem....ale będzie ciąża.
    Sansivieria wrote:
    Dziewczyny: Griszanka i Czarownica - Wasze wzruszenia napełniają mnie optymizmem i bardzo mnie rozczulają:) a że rozjaśniają całe nasze forum to już nie wspominam!!!

dfe01f0225.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a o co chodzi z tym ananasem? Wiele z was jada go przy ivf....?
    U mnie za 2 tyg start....

dfe01f0225.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine, ile krwawiłaś/plamiłaś po histero? Czego mogę się spodziewać?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Justine, ile krwawiłaś/plamiłaś po histero? Czego mogę się spodziewać?

Kochana, miałam 8-9 dni plamień ;) Ale nie były jakoś bardzo uciążliwe- sama wkładka starczała mi bez problemu.

• Justine Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Justine- 5 dniowe mrozaczki 4BB i 4BC

Próbuję matematycznie ogarnąć kiedy mogę testować i po "analizie" Twoich badań wychodzi, że ja mogę najwcześniej 8dpt (skoro Ty miałaś 5dniowe i pozytywny wynik wyszedł w 6dpt).
    Zaraz obdzwonię wszystkie labo :D

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine- próbuj ale koniecznie z krwi. Ja mam obecnie betę 82 a kreska nadal blada. Stężenie w moczu jest sporo mniejsze niż we krwi. Powodzenia i zaciskam kciuki <3

Justine lubi tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Justine- próbuj ale koniecznie z krwi. Ja mam obecnie betę 82 a kreska nadal blada. Stężenie w moczu jest sporo mniejsze niż we krwi. Powodzenia i zaciskam kciuki <3

Tak tak, ja koniecznie z krwi chcę, bo wiem, że z sikańca nic nie wyjdzie ;) Zastanawiam się tylko czy uda mi się w pierwsze święto gdzieś zdobyć labolatorium, które zrobi mi wynik od razu, ale chyba komercyjne badania będą robić tylko do Wigilii. Później dopiero szansa w poniedziałek 29.12 czyli będzie to już 13dpt.

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze możesz podjechać na IP i powiedzieć, że Cię brzuch pobolewa a jesteś po transferze. Zrobią Ci betę i USG :P

Anatolka, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ