X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Maka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzisiaj mam mega doła :-( Boje się ze przez endometrioze moje jajeczka nie będą chciały się zapladniac - jeszcze pewnie słabymi plemnikami męża o ile coś znajdziemy. Boje się ze nigdy nie doczekam dziecka. Rycze jak nienormalna a zaraz mam jechać na umowę do klienta :-(

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Anka trzeba powoli się oswajac. Jak na razie z IVF jestem zielona...

ckaik0s3070dl07t.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miło ze kolejne osoby są na styczeń ivf:-)
    Miło nie być zupełnie samą.

Różyczka lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    A propos takich sytuacji. Pamiętam historię starszego Pana, profesora germanistyki, bardzo nobliwego taty mojej przyjaciółki jak jechał autobusem i jakaś pani stale pchała mu się na plecy. Zdenerwowany, w końcu odstawił siatki, pochylił się jak Małysz do skoku i mówi do niej- "pani wskakuje, będzie pani wygodniej" :-)
    Świetny tekst, coś czuję, że kiedyś to wykorzystam - też nie znoszę takich sytuacji, a może poskutkować :p

GabiK lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Dziewczyny ja dzisiaj mam mega doła :-( Boje się ze przez endometrioze moje jajeczka nie będą chciały się zapladniac - jeszcze pewnie słabymi plemnikami męża o ile coś znajdziemy. Boje się ze nigdy nie doczekam dziecka. Rycze jak nienormalna a zaraz mam jechać na umowę do klienta :-(
    Maka glowa do gory. Ja mocno wierze w to,ze specjalisci z klinik nieplodnosci rzeczy niemozliwe zalatwiaja od reki,a na cuda trzeba tylko chwilke poczekac. Sa tu dziewczyny z cala masa roznych przypadlosci,ale jak przejrzec to forum to jedna po drugiej zachodza w ciaze dzieki ivf,a zdarza sie,ze mimo 0% szans zachodza naturalnie. Wszystkie stalysmy w strasznie dlugiej kolejce,ale wierze,ze kazda otrzyma swoj skarb.

Tosia 1981 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ann84 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    Jestem Ania
    W pn miałam transfer 5 dniowej blastocysty, i powiem szczerze, że nie mam praktycznie żadnych objawów. Może poza zwiększoną ilością śluzu.I zastanawiam się czy to normalne?

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann84, to normalne, możesz nie mieć żądnych objawów do testu, a nawet jeszcze kilka dni po pozytywnym teściku :D

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Ann84 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta ilość śluzu?
    Jedynie od czasu do czasu coś zakuje w prawym lub lewym jajniku. A relanium stosować tylko tyle ile przepisała lekarka czy brać parę dni dłużej?
    Pozdrawiam

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Maka glowa do gory. Ja mocno wierze w to,ze specjalisci z klinik nieplodnosci rzeczy niemozliwe zalatwiaja od reki,a na cuda trzeba tylko chwilke poczekac. Sa tu dziewczyny z cala masa roznych przypadlosci,ale jak przejrzec to forum to jedna po drugiej zachodza w ciaze dzieki ivf,a zdarza sie,ze mimo 0% szans zachodza naturalnie. Wszystkie stalysmy w strasznie dlugiej kolejce,ale wierze,ze kazda otrzyma swoj skarb.

Gabik, mam nadzieję, bo ja aż sobie dziś siadłam w klinice po tym co usłyszałam. Moja torbiel endometrialna na jajniku od początku "zabawy" w ivf urosła z 14mm do 27mm - usłyszałam "Ma Pani aktywną endometriozę. Jeśli jest w jajniku to pachnie to 2/3 stopniem". Po prostu pięknie :/ zastanawiałam się czy gin da radę z "1000 pytań do...", ale dzielnie się starał. Zastanawiałam się co wymyśli, nawet bardzo, bo przy długim protokole wyszła kaszana na maxa u mnie :( wymyślił, ale wiąże się to z tym, że w 2015 mamusią nie zostanę na bank, protokół ULTRA-DŁUGI i start w lutym... Nawet jest dla mnie logiczne to, co mi tłumaczył, wydaje się zasadne, ale TYLE czasu... Ucieszył się, że w histero wszystko ładnie, kariotypy do zrobienia tak, jak się spodziewaliśmy.

PYT. 1: Miała któraś z Was ten ULTRA-DŁUGI protokół? Albo propozycje takowego?

PYT. 2: Czy są dziewczyny z "rządówki" poniżej 35lat, które dostały 2 fasolki? Jeśli tak, to czym to było uzasadnione? Tea, Ty miałaś podejście komercyjne czy nie?

PYT. 3: Magda79, jak po wizycie? Opowiadaj! :)

MisiaMisia, GabiK lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann84 wrote:
    A ta ilość śluzu?
    Jedynie od czasu do czasu coś zakuje w prawym lub lewym jajniku. A relanium stosować tylko tyle ile przepisała lekarka czy brać parę dni dłużej?
    Pozdrawiam

Ja nie pamiętam jak było u mnie za śluzem ale jego zwiększona ilość jest normalna. Co do relanium to ja przy udanej procedurze (było ich 3) i udanym transferze (1 IVF - 1 transfer, 2 IVF - 2 transfery w tym mrożak, 3 IVF - 1 trnansfer udany ) przedłużyłam relanium do 6 dni w sumie. Brałam 3 x no-spa forte lub max, 3 razy dziennie magnez, wtedy też kontynuowałam żelazo. Witaminy do tego i kwasik.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Ann84 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia dziekuje za odp. Nospy nie biore bo nic mnie nie boli a magnez bioe 3xdziennie. Za wasza rada jem codziennie 3-4plasterki ananasa i inne owoce a takze sery, jogurty. A relanium przedluze do najblizszego pn.
    Pozdrawiam

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann84 ja też nie miałam żadnych objawów. Trzymam kciuki!

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka nie mow "na bank",bo jak sama widzisz cuda sie zdarzaja. Ja mam 37 lat, a diagnozowanie trwalo od 2010. Mijal rok za rokiem,kolejne miesiace na takim lub innym leku,a latka lecialy. Nie wiem jak to przetrwalam,ale wiedzialam,ze jak osiagne cel to w 3min zapomne o tych latach. I tak jest. I Ty tez tak bedziesz miala! Jak zobaczysz swoje dziecie machajace raczkami na ekanie usg to nie bedziesz pamietac jaka dluga i trudna droga za Toba. A patrzac na Twoje wpisy to jestes babka torpeda i nawet jesli faktycznie trzeba bedzie roku to minie Ci nie wiedziec kiedy.

Kava, Konwalia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann przylaczam sie do dziewczyn, sluz w wiekszej ilosci to norma. Tez bylam tym zaskoczona.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Anatolka nie mow "na bank",bo jak sama widzisz cuda sie zdarzaja. Ja mam 37 lat, a diagnozowanie trwalo od 2010. Mijal rok za rokiem,kolejne miesiace na takim lub innym leku,a latka lecialy. Nie wiem jak to przetrwalam,ale wiedzialam,ze jak osiagne cel to w 3min zapomne o tych latach. I tak jest. I Ty tez tak bedziesz miala! Jak zobaczysz swoje dziecie machajace raczkami na ekanie usg to nie bedziesz pamietac jaka dluga i trudna droga za Toba. A patrzac na Twoje wpisy to jestes babka torpeda i nawet jesli faktycznie trzeba bedzie roku to minie Ci nie wiedziec kiedy.

Chodziło mi o to, że nie będzie na bank po naszej stronie brzuszka, bo że będzie w środku to wiadomo ;) innej opcji nie przyjmuje :)

P.S. Wymędziłam dziś klej do następnego podejścia :D mimo że powiedział, że zazwyczaj daje dopiero do 3...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 23:29

GabiK, Kava, Tosia 1981, MisiaMisia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To superowo i o takie nastawienie do sprawy chodzi!
    Doczytalam post - Anatolka Ciebie nic nie zatrzyma! Idziesz po swoje z wysoko podniesiona glowa! To niesamowite! I bardzo inspirujace.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 23:33

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz muszę wymędzić jeszcze 2 fasole... Kazał mi dziś napisać pismo do dyrektora o zgodę, bo mam 27 lat, a nie 35... A napisze SE a co mi szkodzi ;) mam 5 miesięcy na pisanie z Nim nawet ;) już zadzwoniłam do gina-Pawła nr 1, że potrzebuje pomocy w skleceniu jakiegoś medycznego bełkotu uzasadniającego, że endomenda jest parszywie paskudna i 2 fasole się należą :D

GabiK, Beata.D, MisiaMisia, kotkapc lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka twoja postawa mówi sama za siebie. Ty wciśniesz się w kolejkę przed nas wszystkie. Ale dobrze, że umiesz upomnieć się o swoje.

Anko:-), Beata.D lubią tę wiadomość

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile czekałyście na rozmowę kwalifikacyjną? A potem na ivf? Jest teraz jakas promocja w invimedzie w gdańsku, za 6tys in vitro... z badaniami stymulacją itd... nie mam takiej kasy :( ile się czeka na rządowe ? pomocy :(

Anko:-) lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy, jak czytasz to sie odezwij co u Ciebie? :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ