IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
ja dziś dostałam @ i jest to zaiste, @ tysiąclecia... W sumie to dobrze, że przyszła bez opóźnień, bez problemów a na dodatek teraz w domu mogę bezkarnie posiedzieć. Jak minie, to po Świętach mam jechać do swojego doktora na konsultację i decydujemy -kiedy drugi transfer i z jakim wsparciem.Na razie do niczego mi się nie śpieszy..
Anatolka, czy mogłabyś się podzielić, co mówił Twój lekarz na temat przyczyn.. czemu się u Ciebie nie zagnieździła fasolina, a może wiesz jakie leki poza progesteronem można przyjmować na lepszą implementację zarodka...? Bo kurczę, u mnie nie było nigdy problemów z endometrium...na każdym podglądzie miałam ponoć piękne, grube i naprawdę chciałabym wiedzieć więcej na ten temat niż tylko sie zastanawiać, czy ananas zadziała.. Jak coś wiesz to napisz, ja zawsze chętnie poczytam.
Pozdrawiam Was wszystkiei polecam układanie z małżem wielgachnych puzzli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 16:55
-
Mój... cierpliwie próbował mi wytłumaczyć wszystko... U mnie męczy wnętrze endomenda - mogło być wszystko - od gorszej jakości komórki przez coś tam immunologicznego (nie pamiętam jak to nazwał) też z endometriozą związane. Raczej w tym kierunku poszedł, ale tak naprawdę to nigdy nie wiadomo do końca. Kazał na wszelki wypadek zrobić kariotypy, ale tego raczej nie podejrzewa. Zadowolony był, że już po histeroskopii i że chociaż tu nie ma fizycznych przeszkód w macicy. Loteria.
Ja poza luteiną, miałam jeszcze estrofem, encorton i zastrzyki fragmin (po punkcji do testowania).
Już wiem jak się nazywają te zastrzyki do wyciszania na 3 miesiące - Diphereline (1 na miesiąc) - będzie miał za zadanie wywołanie hipoestrogenizmu, który wyciszy endomendę. Nawet rozmawiałam z qmpeklą, która to miała (ale przez pół roku) i twierdzi, że bardzo Jej to posłużyło, bo torbiele przestały nawracaćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 17:24
-
ja mojego będę męczyć o badania immunologiczne, bo jeśli macica była i jest oki no to może jakieś białko czy przeciwciało moje, ten zarodek odrzuciło. Wolałabym takie badania zrobić już teraz a nie czekać do drugiej procedury.
Aha no i jak zaleci histero a to nie może być refundowane, to raczej pójdę na Raciborską.
To skreslając, wracam do układania puzzli. -
Cześć dziewczyny, cześć Anatolka. Wczoraj w 6tc mieliśmy pierwsze USG .... myśleliśmy że już serduszko usłyszymy, niestety serduszka nie usłyszeliśmy:( ani tym bardziej kropka nie zobaczyliśmy
tylko pęcherzki jeden w jajowodzie a drugi poza macica:( beta lekko przyrasta...Póki co nie wiem co dalej....leże w szpitalu, jutro dr powie co ze mną będzie, bałam się pustego pęcherzyka ale pozamacicznej?!jak? Wczoraj cały dzień wyłam:( mój też nie mógł zasnąć:(Eh:(
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Ojejciu Magda79 co za tragedia
Tyle nieszczęścia w tym szczęściu ;( Oba kropki powedrowaly za daleko ;( Kochana najważniejsze jest teraz Twoje zdrowie. Niezmiernie mi przykro. Trzymam kciuki za Ciebie, aby wszystko skończyło się jak najlepiej może.
Viki26 lubi tę wiadomość
-
Magda, ale jak to? Beta tak ladnie Ci przyrastala, nic na to nie wskazywalo. Nie moge opanowac lez
Nawet nie wiesz jak mi przykro. Zycze Ci duzo sil oraz zeby skonczylo sie to mozliwie najlepiej, pomimo wszystkoViki26 lubi tę wiadomość
-
Magda, kurcze no
Tak pięknie już było i liczyłam, że będzie już tak do końca
Przykro mi bardzo. Trzymaj się dzielnie Kochana
Viki26 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Viki26 lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Dziewczyny, polubcie proszę, tu dziewczyna pyta o taką torbiel jak ja mam na jajniku. Ciekawe co Jej profesor odpowie. Może na 1 pytanie pójdzie Mu lepiej niż na kilka, które ja zadałam poprzednio...
https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/czy-torbiel-utrudnia-zajscie-w-ciaze,5563.htmlAnia_84, Justine lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Magda, ale jak to? Beta tak ladnie Ci przyrastala, nic na to nie wskazywalo. Nie moge opanowac lez
Nawet nie wiesz jak mi przykro. Zycze Ci duzo sil oraz zeby skonczylo sie to mozliwie najlepiej, pomimo wszystko -
Magda79 wrote:Cześć dziewczyny, cześć Anatolka. Wczoraj w 6tc mieliśmy pierwsze USG .... myśleliśmy że już serduszko usłyszymy, niestety serduszka nie usłyszeliśmy:( ani tym bardziej kropka nie zobaczyliśmy
tylko pęcherzki jeden w jajowodzie a drugi poza macica:( beta lekko przyrasta...Póki co nie wiem co dalej....leże w szpitalu, jutro dr powie co ze mną będzie, bałam się pustego pęcherzyka ale pozamacicznej?!jak? Wczoraj cały dzień wyłam:( mój też nie mógł zasnąć:(Eh:(
trzymaj się, choć wiem że nie jest łatwo. Pozwól sobie na płacz i łzy. Tulam mocno
Viki26 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny:*
ja nadal jestem na obserwacji beta urosła o 400,pęcherzyków brak, nie krwawie, boję się ile to jeszcze potrwa i co ze mną /z nami zrobia? Ja już chce do domu, na Święta!2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?