IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny od rządówki mam do Was pytanko. Jak długo czekałyście od rozmowy kwalifikującej do rozpoczęcia procedury, czy musiałyście jeszcze jakieś badania dorabiać (prywatnie czy w ramach programu) ??? Jestem totalnym laikiem więc proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam Wszystkie gorącohttps://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
józefka wrote:dziewczyny od rządówki mam do Was pytanko. Jak długo czekałyście od rozmowy kwalifikującej do rozpoczęcia procedury, czy musiałyście jeszcze jakieś badania dorabiać (prywatnie czy w ramach programu) ??? Jestem totalnym laikiem więc proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam Wszystkie gorąco
Bardzo roznie od rozmowy do rozpoczecia. M.in. zaleznosci od tego czy klinika miala akurat kase czy nie. Ja na rozmowe czekalam 3 miesiace, ale po 2 tygodniach (bo tyle czekalam na nowy cykl) od rozmowy zaczelam procedure. Co dziewczyna, to historia.
Z badaniami bardzo roznie tez w zaleznosci od kliniki. Na pewno w ramach programu czekaja Was wirusy za kase MZ.józefka lubi tę wiadomość
-
józefka wrote:dziewczyny od rządówki mam do Was pytanko. Jak długo czekałyście od rozmowy kwalifikującej do rozpoczęcia procedury, czy musiałyście jeszcze jakieś badania dorabiać (prywatnie czy w ramach programu) ??? Jestem totalnym laikiem więc proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam Wszystkie gorąco
Przed kwalifikacją miałam wizytę konsultacyjną, na której się dowiedziałam co mam mieć ze sobą i już na kwalifikacji (3 dc) dostałam recepty na zastrzyki i zaczęłam stymulację. Szłam krótkim protokołem. Badania robiłam już w ramach rządówki (wirusologiczne, chlamydie itd), na własną rękę już po kwalifikacji zrobiliśmy kariotypy i mutację
józefka lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Kuciak, z IUI to trochę inna historia, bo to nie jest refundowane przez MZ tylko kliniki robią prywatnie - no cóż jeśli nie upominamy się o oryginał umowy to druga strona umowy tylko na tym korzysta.. Każdy prawnik Ci to powie, że tak nie powinno być. W kazdym momencie masz prawo do oryginału umowy zawartej z datą "kwalifikacji" więc ja bym się upomniała także w odniesieniu do wcześniejszych zabiegów.
W obecnej klinice, jedyne co mnie zestresowało to jak małż miał biopsję z mrożeniem nasienia (zabieg opłacony w swoim zakresie), a umowy nie mogłam dostać od razu w dniu zabiegu tylko na dzień następny - bo przedstawiciel kliniki był dopiero rano na miejscu...wtedy się zmartwiłam ale jest rozwiązanie w takich sytuacjach, awaryjnie:
- poprosić o ksero jednej z umów, a dziunia która nam je wydaje, niech potwierdza "za zgodność z oryginałem" każdą ze stron i czytelnie się podpisze/ parafuje te strony.
- zawsze pytamy kiedy można odebrać lub dostarczą nasz egzemplarz umowy
Po każdym zabiegu mogą być komplikacje lub inne historie, tak więc trzeba się pilnować, ja kiedyś opiszę w pamiętniku ze szczegółami co przeżyliśmy w Provicie, na tym forum bardzo uważam na słowa żeby nikogo nie zranić ale upewniam się że moje doświadczenie nie jest jedyne i dochodzi tam do nieprawidłowości.
-
Mimbla znam dziewczyny które miały iui na nfz
Anatolka ja jestem w Gyncentrum i też mam tylko ten regulamin, zapytam na wizycie jak będę o umowe -
Nie wiem czy to umowa ale w Invicta warszawa dostałam regulamin i dodatkowo zgody na wszystko co będą mi robić. Do tego były dokładne informatory co i jak będzie wyglądać ile i to też trzeba podpisac na każdej stronie.2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Anatolka, musze w domu sprawdzić bo nie przypominam sobie teraz- w końcu to było aż pół roku temuProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Sysiaa bo kiedys chodziłam do dr Niemoczyńskiego na wizyty
słyszałam ze w Invicta nie ma jednego lekarza prowadzącego?
dziewczyny jak to jest z dokumentacją lekarską kwalifikującą do programu (niepłodnośc idiopatyczna) ? czy wystarczy zaświadzcenie od lekarza czy trzeba jakies dodatkowe dokumenty szykować?
-
triss wrote:Sysiaa bo kiedys chodziłam do dr Niemoczyńskiego na wizyty
słyszałam ze w Invicta nie ma jednego lekarza prowadzącego?
dziewczyny jak to jest z dokumentacją lekarską kwalifikującą do programu (niepłodnośc idiopatyczna) ? czy wystarczy zaświadzcenie od lekarza czy trzeba jakies dodatkowe dokumenty szykować?
Co do dokumentów, to samo zaświadczenie nie wystarczy. Musisz mieć historię choroby i ewentualne zdjęcia USG, wyniki badań, o których mowa w historii chorobytriss lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
kuciak wrote:a oglądacie ten serial o ivf na 2?
Widzialam jeden odcinek i kawaleczek drugiego. Specjalnie wiele do mojego zycia nie wniosl. Na pewno daje ogolny obraz tym, ktorzy nic na ten temat nie wiedza. Mnie jako osobie, ktora przerobila to na wlasnej skorze specjalnie duzo nie dal. Choc pewnie jeszcze pol roku temu ciekawiloby mnie to, co pokazuja.
A Ty ogladalas? -
nick nieaktualnyJa co prawda do rządowego IVF się nie dostałam, ale przed rozmową kwalifikacyjną dostałam regulamin i umowę, tyle, że na umowie nie było podpisów, drugiej strony, tylko nasze. Umowę wywaliłam do kosza i podeszłam komercyjnie. Regulamin został w klinice.
-
edit 3
Provita K-ce - ja nie mam umowy.
InviMed K-ce - Kuciak nie ma.
InviMed W-wa - GabiK nie ma.
Macierzynstwo Krk - Mimbla ma umowe.
GynCentrum K-ce - Roletka brak umowy
Invicta W-wa - Piggy ma cos na ksztalt umowy-informatora
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 13:54
-
Sky wrote:Ja co prawda do rządowego IVF się nie dostałam, ale przed rozmową kwalifikacyjną dostałam regulamin i umowę, tyle, że na umowie nie było podpisów, drugiej strony, tylko nasze. Umowę wywaliłam do kosza i podeszłam komercyjnie. Regulamin został w klinice.
W ktorej to dopisze -
Anatolka wrote:edit 2
GynCentrum K-ce - Roletka brak umowy. -
edit 4
InviMed W-wa - GabiK nie ma.
GynCentrum K-ce - Roletka brak umowy, Niecierpliwa ma umowe.
Invicta W-wa - Piggy ma cos na ksztalt umowy-informatora, Czarownica_Tea rowniez, Sysiaaa nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 15:40