IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny!
Wczoraj jak pisałam wcześniej miałam punkcję i pobrano mi 5 cumulusów.
Dziś czekałam na telefon z kliniki z informacją ile było komórek i ile się zapłodniło. Pomyślałam, że skoro nie dzwonią to pewnie nic dobrego się nie wydarzyło, ale zadzwoniłam tam przed samym zamknięciem, żeby dopytać co z lekami.
Pani embriolog powiedziała, że dzwonili kilka razy, ale nie mogli się dodzwonić ( faktycznie mam ostatnio problem z siecią ) i że były 4 koórki dojrzałe i wszystkie się zapłodniły! Mam czekać do środy na telefon od lekarza i jak będzie dobrze transfer w czwartek czyli w 5tym dniu od zapłodnienia.
Wiem, że różnie może być, ale i tak bardzo się cieszę, że wszystkie komórki się zapłodniły
Trzymajcie kciuki za moją czwóreczkę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 19:37
Aga_502, roletka, Sansivieria, Violik, Piggy, Tosia 1981, iga 79, Kava, Beata.D, Konwalia, kuciak, agniesia2569, GabiK, renieczka, MisiaMisia, czarownica_tea, Mimbla, martusia1986, Libra, Lenuś, Griszanka, Justine, duza, Iwka lubią tę wiadomość
-
GabiK dzięki za nowe informacje. Nie wiedziałam, że zalecają CC. Mi nikt tego w naszej klinice nie mówił, ale czytając artykuł http://www.novum.com.pl/pl/dla-pacjentow/forum-embriologiczne/lista-pytan/pytanie/282/ dochodzę do wniosku, że ja nadal jestem za opcją SN.
GabiK, Iwka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z racji, że ja już po porodzie, to powiem Wam, że rekomendacje są odnośnie cc i lekarze o nich wiedzą, ale jakoś ciężko zmusić lekarzy, by bez innych problemów zlecili cc. Prawdę mówiąc zależy to od dobrej woli lekarza. A wierzcie mi z tym ciężko...
Gabik odnośnie refundacji leków jestem pewna, że tak jest.GabiK, Konwalia lubią tę wiadomość
-
hm już chyba wiem dlaczego ...w zestawie leków które dostałam jest acard ...przeczytałam w ulotce że przedłużać lub nasilac krwawienie ...u mnie właśnie tydzień trwał...a jak ostatnio byłam na wizycie to lekarz zapytał czy dobrze się czuje po tych lekach,mówię że ok oprócz tego że siniaki mi się robią,no i właśnie powiedziała że to przez acard .....23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
Hej, jestem po usg. Mam lacznie 17 pecherzykow. Estradil niski, ale ze stresu zapomnialam zapytac jaki heh. Endo ok 7mm. Slabo narazie. W sobote nastepne usg i badania krwi przed punkcja. W poniedz chhba punkcja. Boze co za stres sie we mnie kumuluje. Ogolnie to od wczoraj doszedl codzennie orgalutran, menopur 150 zostaje. Czy to nie za dluga przerwa miedzy usg? Boje sie ze pecherzyki mi przerosna...? Z drugiej strony mam 250km i on na to tez zwraca uwageGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Co do porodu SN/CC każdy ma swoje plusy i minusy. Coś tam słyszałam o tych "wskazaniach" że po IVF to CC ale jestem przekonana że nie wszyscy lekarze zgodzą się z tym, żeby robić CC po ciąża jest z IVF, ponieważ do CC są konkretne wskazania. Ja na chwilę obecną czyli 13 tc jestem nastawiona na oba rozwiązania
. Nie zakładam nic, co ma być to będzie- wyjść jakoś musi
MisiaMisia, niecierpliwa, Mimbla, Lenuś, Griszanka, Konwalia, Beata.D, GabiK lubią tę wiadomość
-
takasobieja wrote:Hej, jestem po usg. Mam lacznie 17 pecherzykow. Estradil niski, ale ze stresu zapomnialam zapytac jaki heh. Endo ok 7mm. Slabo narazie. W sobote nastepne usg i badania krwi przed punkcja. W poniedz chhba punkcja. Boze co za stres sie we mnie kumuluje. Ogolnie to od wczoraj doszedl codzennie orgalutran, menopur 150 zostaje. Czy to nie za dluga przerwa miedzy usg? Boje sie ze pecherzyki mi przerosna...? Z drugiej strony mam 250km i on na to tez zwraca uwage
chyba wiem co czujesz,bo ostatnio też jestem zestresowana ,w poniedziałek mam pierwsze usg po gonalu ...ok 21-23 (jak będzie ok to punkcja )najgorsze to czekanie....
trzymam kciuki za Ciebie !!!!23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
Ja sie boje punkcji mega... narkozy ehGameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
ja jestem po dwóch ciążach pozamacicznych..dwa razy miałam narkoze i po pierwszej wymiotowalam cały dzień...przed drugą narkozą anestezjolog powiedział że zmieni skład
narkozy żebym nie miała znowu mdłości...ale niestety na drugą zareagowalam tak samo...choć strasznej traumy nie mam po narkozie ..więc teraz już się nie boję,wezmę ze sobą miskę
zresztą do biopsji jest krotka narkoza ,więc nie będzie tak źle...damy radę23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
Jak dla mnie narkoza to był najprzyjemniejszy moment w całej procedurze
no oprócz powrotu do domu po transferze z myślą że nie jestem sama
Moniaa, Kava, agniesia2569, Beata.D, Iwka lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj mialam zastrzyk z orgalutranu... i troche mnie bolalo. Menopur nie. I potem mialam zaczerwienienie i swedzialo... tez tak mialyscie? No i powietrze nie chcialo ze strzykawki sie calkiem ulotnic, dusilam to babel byl pod igla a wyplywal plyn.
Wiem minuska, ale ja nie wiem czego sie boje. Tak samo mialam przed pierwszym lotem samolotem. Przezylam, ale nie bylo fajnieale juz sie tak nie boje, tu mam to samo. Panika jest poki co.
Gameta Rzgów
W drodze do ciąży przeszłam w sumie 4 znieczulenia ogólne. (wcześniej jedną dłuższe), HSG w bólu itd. Do tego; stymulacje do 3-ech inseminacji i 3 IVF. To wszystko mocno wpłynęło na moje samopoczucie, zmiany w głowie i ciele:) I tak jak w głowie mam zupełny spokój tak z ciałem trzeba będzie się napracować. Zastrzyki z czasem okazały się chlebem powszednim. Teraz wiem, że to wszystko to po prostu pikuś.
Boję się teraz zupełnie innych rzeczy niż narkoza czy znieczulenia "od pasa w dół". Chyba nigdy się tego specjalnie nie bałam.
Taka nasza droga i cel jest na tyle Zacny, że reszta jest do przetrwaniaKava, Libra, Beata.D, Iwka lubią tę wiadomość