IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
duza wrote:Mam do Was jeszcze jedno pytanie, bo trochę nie wiem jak temat ugryźć, żeby sobie nie zaszkodzić. Wczoraj na wizycie zapytałam lekarza o sposób na stres związany z tym, że to 3 i ostatnia procedura i dodatkowo w moim przypadku jeszcze dochodzi stres w życiu osobistym, co jak się skumuluje, to może mieć negatywny wpływ na powodzenie procedury. Lekarz stwierdził, że najlepiej nic nie brać, ale jak się dość mocno denerwuję, to od dziś mam brać 2x1 tabletkę Relanium 2mg. Jak usłyszałam o Relanium, to powiedziałam, że w takim razie jeszcze zdecyduję czy na pewno chcę to brać, a lekarz (bardzo rzeczowy facet) powiedział, że teraz to już mam brać, bo właśnie wpisuje do karty. I tak sobie myślę, że jak ja mam brać Relanium przez 2 tygodnie stymulacji, a potem jeszcze punkcja, transfer, zagnieżdżenie, to czy to nie będzie problem i czy nie zdążę się uzależnić? Może głupie pytania, ale martwię się, żeby nie zaszkodzić. Do tego w ulotce piszą o negatywnym wpływie na płód i możliwościach wywołania wad, a tego to już bym sobie nie darowała. Czy taka tabletka nie przeszkodzi zarodkowi w zagnieżdżaniu i rozwoju? I co z braniem tego leku po transferze? Przecież wtedy też dochodzi stres oczekiwania, a to kolejne 2 tygodnie. Nie wiem co o tym myśleć i co zrobić...Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Dziewczyny, jak dziś rano zobaczyłam moją temperaturę w 4 dpt to mi się odechciało wstawać z łóżka: 36,17!!! To nawet w nieleczonych cyklach w drugiej fazie miałam sporo wyższe (36,6-36,7), a teraz po transferze takie coś?!?! Jestem wściekła i przybita
-
lena7 wrote:Dziewczyny, a o jakim Wy tajemniczym dla mnie kleju piszecie przy transferze..bo ja nie wiem o co kaman? ;P
Żadna tajemnicataki: http://klinikanieplodnosci.pl/embryo-glue.html
czy taki: http://klinikanieplodnosci.pl/embryo-gen.html
lena7 lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Żadna tajemnica
taki: http://klinikanieplodnosci.pl/embryo-glue.html
czy taki: http://klinikanieplodnosci.pl/embryo-gen.html
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Duza, ja brałam relanium od dnia transferu przez 7 dni (miałam brać przez 5, ale trochę to przeciągnęłam). Odstawiłam i miałam już nie brać, ale kolejnego dnia byłam tak bardzo zestresowana, że też wolałam relanium od tego mojego stanu depresyjnego. Fasole się zagnieździły, wydaje mi się, że nie wyrządziłam im krzywdy. Mój lekarz akurat nie przepisuje relanium, w innych klinikach wiem, że to standard. Sama poprosiłam o receptę i dostałam bez problemu.
Beata.D lubi tę wiadomość
-
kuciak wrote:ja placilam za klej. nie dostalam go z MZ. ale wole zaplacic i zwiekszyc szanse niz potem sie zastanawiac czy jakbym jednak wziela to mozeby sie udalo...
Moj sie zgodzil, ze bedzie jak sie pokarzylam, ze embriolog mi nie pozwolila doplacic. Jest dla mnie malo wazne czy dostane na nfz czy to byla zgoda na doplacenie. 300zl przy tych wszystkich kosztach to kropla... Wazne, ze bedzie -
Hej, bylam na usg, punkcja we wtorek. Ale transferu nie bedzie
mam ryzyko hiperki. 18 duzych pecherzykow, plus sporo malych, gin nie chce ryzykowac. endo 10mm, estradiol 1500, prg 0,8... mimo wszystko powiedzial, ze odkladamy to
troche jestem hm zawiedziona, ale widocznie tak ma byc, on sie lepiej zna niz ja. Mowi ze musimy dac czas jajnikom na wyciszenie, a na nastepny cykl zarodek. I nie mam sie martwic bo on mysli o moim zdrowiu i zdrowiu dziecka
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Myslalam, ze pecherzyki nie rosna bo specjalnie nie bolaly, a jak dzis zasadzil mi usg to o mamo! kwiczałam na fotelu
mam duze jajniki
dzis jeszcze menopur i orgalutran, jutro dwa zastrzyki gonapeptyluWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 16:56
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
takasobieja wrote:Hej, bylam na usg, punkcja we wtorek. Ale transferu nie bedzie
mam ryzyko hiperki. 18 duzych pecherzykow, plus sporo malych, gin nie chce ryzykowac. endo 10mm, estradiol 1500, prg 0,8... mimo wszystko powiedzial, ze odkladamy to
troche jestem hm zawiedziona, ale widocznie tak ma byc, on sie lepiej zna niz ja. Mowi ze musimy dac czas jajnikom na wyciszenie, a na nastepny cykl zarodek. I nie mam sie martwic bo on mysli o moim zdrowiu i zdrowiu dziecka
-
ja biorę od środy gonal i lewy jajnik mi dziś zaczął dokuczać..usg mam w poniedziałek ,też się boję hiperki ...
takasobieja napewno lepiej będzie jak Twoje jajniki odpoczną..
trzymam moooocno kciuki!23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
A ja mam pytanko po transferze przyjmuje się jakieś leki? Ostatnio byłam na wizycie ale nie było mojej lekarki i przyjmował jakiś dupek jak go zapytałam to powiedział mi że pani dr mi wszystko powie po transferze (dziwny typ) mam tylko brać 2*dziennie luteine
-
Aniacicha ja od początku cyklu biorę estrofem 3x1 i tak go będę brała też po transferze od dziś 3x200 lutki dopoch. w czwartek transfer i dojdzie relanium na 4 dni i od 3dpt dodatkowo lutka podjęzykowa 3x3 a i jeszcze acard i kwas foliowy 5mg + witaminki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 17:50
Kava lubi tę wiadomość