IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od punkcji biore 3x1 Duphaston i 3x1 luteine dopochwowo. no i standardowo od siebie kwas foliowy + magnez + wit d3 .
No wlasnie jak to z tym kwasem jest bo tu czytalam o jakims wiekszym stezeniu..ja biore firmy puritans pride,bo cenowo korzystnie wychodzi(250szt/ok 20 zł)moze jest jakis gorsz? bo dlaczego wychodzi on tak korzystnie od pozostalych?Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Lena nie sądzę żeby był gorszy
ja wcześniej kupowałam biottera 60 tab.(30+30 gratis) za ok 4zł więc zbliżona cena
ale przed 1 transferem lekarz mi dał rozpiskę że mam brać 5mg więc grzecznie łykałam 12 tabl. ale już przed crio dostałam receptę na ten 5mg (bo on jest tylko na receptę)
lena7 lubi tę wiadomość
-
Mój gin stwierdził że EmbryoGlue to wielka marketingowa ściema, ale jak bardzo chcę może użyć z tym że to wcale nie zwiększa skuteczności zagnieżdżenia a w wielu przypadkach wręcz je utrudnia. Wypytałam go o skład chemiczny i jak to w sumie działa (polecam Wam pogadać o tym z Waszymi ginami..) i osobiście, podziękowałam.
Nota bene, po kwalifikacji w programie wszystko ma być bezpłatne. Nawet jak lekarz czasem powie że coś jest płatne dodatkowo - to niestety się myli, bo nie ma takiej możliwości więc trzeba to sobie np. na recepcji jasno powiedzieć.
-
Lena7, ja też biorę kwas foliowy Puritans Pride. Może dlatego jest tańszy że wrzucają razem te tabletki wszystkie do jednego słoika, a nie zamykają w aluminiowych blastrach? Naprawdę nie wiem.
Ja kupując miałam wrażenie że to jest promocja więc tylko sprawdziłam skład, datę przydatności po czym kupiłam dwa opakowania.
Polskiemu producentowi Folika powinno to dać do myślenia, bo jak tak dalej pójdzie to w Polsce bedziemy wytwarzać tylko herbatki ziołowe, maści, skoro nawet witaminy są tańsze z USA.
lena7 lubi tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:Dziewczyny, jak dziś rano zobaczyłam moją temperaturę w 4 dpt to mi się odechciało wstawać z łóżka: 36,17!!! To nawet w nieleczonych cyklach w drugiej fazie miałam sporo wyższe (36,6-36,7), a teraz po transferze takie coś?!?! Jestem wściekła i przybita
Ja wiem ze teraz sobie moze pomyslicie ze mnie sie udalo i udaje wielka pocieszycielke, nie! wierzcie mi ze mimo ze nie jestem za bardzo praktykujaca (w sumie wcaleale jutro ide do kosciola mimo mojej wielkiej niecheci do "tych rzeczy" i bede sie modlila goraco za Was o kazda z osobna i o siebie! zebysmy mozgly pocalowac za te pare miesiecy nasze kropki..Sensivieria ja pare dni po transferze przeplakalam caly poniedzialek, bo czulam ze idzie @, bylam przekonana na 100% ze nie udalo sie na pewno..patrzalam przez okno na mamy ktore pchaly te wozki i wylam przy tym oknie az z kwiatow sie wylewalo.. ciezko dotrwac to tego testu ale ja wiem ze w moim przypadku nie mozna wierzyc przeczuciom, bo jak widac nie zawsze sie sprawdzaja..ja sama nie wiem jak to sie u mnie skonczy bo wiadomo ze roznie bywa, ale nadzieje trzeba miec ZAWSZE stwierdzam!
iga 79, Mimbla, Mani, Sansivieria, Tosia 1981, agniesia2569, Arwena, Beata.D lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Sansivieria wrote:Dziewczyny, jak dziś rano zobaczyłam moją temperaturę w 4 dpt to mi się odechciało wstawać z łóżka: 36,17!!! To nawet w nieleczonych cyklach w drugiej fazie miałam sporo wyższe (36,6-36,7), a teraz po transferze takie coś?!?! Jestem wściekła i przybita
Jedyne co Ci moge doradzic, to przestan mierzyc temperature, bo po co Ci ten niepotrzebny stres. W ten sposob sobie nie pomagasz. Widzialam kiedys wykresy Invitro gdzie temperatury po transferze byly niskie przez wiele dni a jednak zakonczyly sie ciaza. Ja nie mierze, bo wiem ze kazdy spadek temperatury by mnie do lez doprowadzal, a to jest teraz niewskazane. Trzymam kciuki za Ciebie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 20:01
Mimbla, Sansivieria, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
2-e nieudane IUI
10.2014 - IVF nieudane
02.2015 - IVF nieudane
12. 2015- IVF + -
Sansivieria prosze Cię nie nakręcaj się. Obniżona temperatura może świadczyć o oslabionym organizmie. Najlepiej jak przestaniesz w ogóle ja mierzyć.
Takasobieja byłam w tej samej sytuacji co Ty. Mój transfer został odroczony z tego samego powodu, ale wyszło mi to na dobre jak widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 20:32
Sansivieria lubi tę wiadomość
-
Witam in-vitrówki
Ja również rozpoczęłam procedurę i mam do Was pytanie bo niestety nie wpadłam na to by zadać je u doktorka...Co to znaczy że:
"Kobiety, które w ramach Programu zajdą w ciążę powinny przekazywać realizatorowi informacje o swoim stanie zdrowia w ciąży oraz stanie zdrowia dziecka"
Po co mamy przekazywać informacje o stanie zdrowia dziecka po narodzinach, (po porodzie, tak mam w papierach) czy do prowadzenia statystyk chorób u dzieci z in-vitro, czy ma to jakiś inny cel?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 21:57
-
mrth666 wrote:Witam in-vitrówki
Ja również rozpoczęłam procedurę i mam do Was pytanie bo niestety nie wpadłam na to by zadać je u doktorka...Co to znaczy że:
"Kobiety, które w ramach Programu zajdą w ciążę powinny przekazywać realizatorowi informacje o swoim stanie zdrowia w ciąży oraz stanie zdrowia dziecka"
Po co mamy przekazywać informacje o stanie zdrowia dziecka po narodzinach, (po porodzie, tak mam w papierach) czy do prowadzenia statystyk chorób u dzieci z in-vitro, czy ma to jakiś inny cel?
Dokladnie po toale jak takie przekazywanie wyglada w praktyce to musi sie odezwac, ktoras z dziewczyn, ktora juz to robila
-
Wzywam do tablicy nasze ciezaroweczki: Griszanka, Misia, Minuska, Niecierpliwa, Lenus... i świeżaki - Iwka Ty też
Yyyy jak o ktorejs zapomnialam to przepraszam z gory
prosze o relacje nt samopoczucia i niedzielna porcje wiruskow
Poza tym wszystkie, ktore dawno sie nie odzywaly rowniezGinger, Amelcia-u Ciebie sie dzieje i nic nie piszesz! Toz to skandal!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 09:42
renieczka lubi tę wiadomość
-
Marta1986 kciuki zaciśnięte &&&&&&&&
i niech to nowe konto przyniesie Ci szczęście
Marta1986 lubi tę wiadomość