IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A ja właśnie siedzę w klinice i czekam na wizytę z rozpisaniem tej właściwej stymulacji - przynajmniej tak mi się wydaje. Zrobiłam badania LH, E2, Progesteron i Morfologia i w ciągu pół godziny powinny być wyniki. Jadę długim protokołem i dziś 18 dzień Gonapeptylu z Encortonem, więc pewnie zaraz dostanę jakieś wspomagacze, prawda?
Anatolka - Ty szłaś długim protokołem, jak to u Ciebie było? Dalej Gonapeptyl i coś do symulacji? Czy jak to jest?Konwalia lubi tę wiadomość
-
duza wrote:Anatolka - Ty szłaś długim protokołem, jak to u Ciebie było? Dalej Gonapeptyl i coś do symulacji? Czy jak to jest?
Gonapeptyl brałam cały czas. Najpierw przez 14 dni jakoś sam gonapeptyl rano, a później dołożyli mi na jakieś 10 dni jeszcze na wieczór menopur i gonal F, więc po 3 zastrzyki miałam do samej punkcji + encorton tez miałam.
Ja mam od wczoraj ultra długibałam się, że jak dostanę taką dawkę sztucznej menopauzy to będę sią paskudnie czuła, ale od wczorajszego zastrzyku czuje sie całkiem zwyczajnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 14:46
duza lubi tę wiadomość
-
Cały czas, znaczy do samego końca brania menopuru i gonalu? Jeśli tak, to pewnie dostanę co najmniej jedno opakowanie, jak nie dwa. W sumie za 15 minut wizyta, to się dowiem.
No i życzę Ci, żeby ta oszukana menopauza przebiegła tak gładko jak ten pierwszy dzień. I przede wszystkim żeby ten czas szybko minął, a cały proces zakończył się wielkim sukcesemAnatolka lubi tę wiadomość
-
duza wrote:Cały czas, znaczy do samego końca brania menopuru i gonalu? Jeśli tak, to pewnie dostanę co najmniej jedno opakowanie, jak nie dwa. W sumie za 15 minut wizyta, to się dowiem.
No i życzę Ci, żeby ta oszukana menopauza przebiegła tak gładko jak ten pierwszy dzień. I przede wszystkim żeby ten czas szybko minął, a cały proces zakończył się wielkim sukcesem
Tak, do samego końca miałam gonapeptyl. Rano on, a wieczorem menopur i gonal. -
witam , podczytuje sobie to forum bo tez jestem przed planowanym zabiegiem in vitro, narazie w trakcie robienia badań, mam pytanie do Anatola i Duża, czy dobrze zrozumiałam ze wasze stymulacje trwaja ponad 20 dni? czy tyle moze trwać stymulacja , z rozmów z dziewczynami dowiedziałam sie ze max trwaja do 14 dni. a srednio to 12 dni. chciałabym poznac wasze zdanie w tej sprawie bo jestem początkująca , dziekuje i pozdrawiam
-
marika31 wrote:witam , podczytuje sobie to forum bo tez jestem przed planowanym zabiegiem in vitro, narazie w trakcie robienia badań, mam pytanie do Anatola i Duża, czy dobrze zrozumiałam ze wasze stymulacje trwaja ponad 20 dni? czy tyle moze trwać stymulacja , z rozmów z dziewczynami dowiedziałam sie ze max trwaja do 14 dni. a srednio to 12 dni. chciałabym poznac wasze zdanie w tej sprawie bo jestem początkująca , dziekuje i pozdrawiam
Tyle średnio trwa stymulacja, a przy długim protokole jest też dodatkowe wyciszanie wcześniej, więc długi protokół w całości może spokojnie trwać więcej niż 20 dni. -
Ja tez wole nie ryzykować... Jest jeszcze kwestia mojego męża:p może lepiej żeby on też odpuścił alkohol przed moją pupunkcją,ktora ma być w przyszłym tygodniu. Musi mieć wtedy jak najbardziej sprawne żołnierzyki. Macie jakies zalecenia od lekarzy w tym kierunku? Wiecie dla mnie to nie jest problem, ale z facetami to jest tak, że w towarzystwie nie potrafią odmówić, bo za raz mówią: ze mna sie nie napijesz?
A my raczej nie mamy zamiaru się tłumaczyć, bo cel jest ważniejszyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 17:41
-
Nie wiem jak reszta kolezanek, ale ja z mezem zero alkoholu od poczatku stymulacji.
To może żeby nie kusic losu, odpusccie sobie impreze, bo tak jak piszesz ciezko bedzie odmowicStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
dziewczyny Wy się znacie,więc zerknijcie na wyniki
mam długi protokół i od 21 stycznia biorę gobapeptyl odebralam wyniki z zeszłego tyg,
[K99]Estradiol (Sl ) <18,35 pmol /l
faza pecherzykowa 46,0-607,0
faza owu 315,0-1828,0
faza postmenopauzalna-<18,4-201,0
Estradiol 4,35
faza pecherzykowa 12,6-165,7
owu -86,0-499,0
lutealna-44,0-211,3
postm <5,0-54,9
PROGESTERON (SL)0,12 nmol/l
faza pecherzykowa -0,6-4,7
owu -2,4-9,4
lutealna -5,3-86
postm -0,3-2,5
PROGESTERON TRADYC .0,04ng/ml
faza pecherzykowa -0,2-1,5
owu -0,8-3,0
lutealna -1,7-27
postmenopauzalna-0,1-0,8
czy te wyniki to wina gonapeptylu ?bo wcześniej wyniki miałam w normie23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
iga 79 wrote:gonapeptyl ,przepraszam za błędy:)
Tak ma być na gonapeptyluona wyłącza przysadkę i prg ma być poniżej normy. Jak robiłaś badanie to leków na stymulacje nie brałaś (gonal, menopur itp), tylko sam gonapeptyl wtedy? Jeśli tak, to estradiol też miał prawo taki być
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 18:40
-
marika31 wrote:(...) mam pytanie do Anatola i Duża, czy dobrze zrozumiałam ze wasze stymulacje trwaja ponad 20 dni? czy tyle moze trwać stymulacja , z rozmów z dziewczynami dowiedziałam sie ze max trwaja do 14 dni. a srednio to 12 dni. chciałabym poznac wasze zdanie w tej sprawie bo jestem początkująca , dziekuje i pozdrawiam