IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
aniesiack wrote:u mnie 7dpt i beta 0,10 to chyba już wszystko jasne...
czekamy...!!! Jeszcze jest czas na wzrost
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Aniesiack pisałam ostatnio o znajomej ale się powtórzę
9dpt zrobiła bete i wyszła <1,2 dwa dni płakania 11dpt beta 8,99 a dziś Pola ma ponad miesiąc
poczekaj jeszcze mam nadzieję że jednak wyjdzie pozytywna
aniesiack, yomegi, Konwalia, Mimbla lubią tę wiadomość
-
takasobieja wrote:Dziś nic
nie masz karty stymulacji? Ja miałam w niedziele o 21 zastrzyk z gonapeptylu, potem dzień przerwy od zastrzyków no i we wtorek o 9 miałam punkcję
Mam wszystko, niby wiem, że już nic mam nie brać, ale gdzieś z tyłu głowy miałam myśli, że może czegoś nie usłyszałam itp, takie obawy, to pewnie przez stres... Jutro o 10:30 mam punkcje.
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
roletka wrote:Aniesiack pisałam ostatnio o znajomej ale się powtórzę
9dpt zrobiła bete i wyszła <1,2 dwa dni płakania 11dpt beta 8,99 a dziś Pola ma ponad miesiąc
poczekaj jeszcze mam nadzieję że jednak wyjdzie pozytywna
No to rzeczywiście pozytywny przypadek:) dziękuję jesteście wszystkie takie kochane i naprawdę ściskam Was mocno za wsparcie:*Powtórkę bety zrobie w czwartek i pewnie już będzie wszystko jasne.
Yomegi punkcja jest bardzo przyjemna;) ja zarówno przed jak i po czułam się bardzo dobrze i cały czas myślałam, że wreszcie moje komóreczki połączą się z plemnikami mojego mężaMyślimy pozytywnie pomimo stresu kochana bo to tylko może zaszkodzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 14:39
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej
Dziewczyny podpowiedzcie mi proszę.
Mąż namawia mnie żeby podejść do kolejnej procedury w kwietniu. Teraz mam 22 dc i ewentualnie kolejny cykl poświęcę na badania. Pewnie teraz też będzie długi protokół i sama stymulacja na przełomie maja i czerwca. Nie za szybko?
Anko:-) lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Dziewczyny odebralam DHEA i jestem zalamana, nie wiem czy nie isc w strone nadnerczy.
Zawsze mialam lekko podwyzszone DHEA kolo 11/12ng, przy testosteronie 60/70(wiec juz dosc wysokim) i przy tsh 3/ 3.5.
Teraz ucieszylam sie bo po zdrowszym odzywianiu, tsh wynosilo 1.2, testosteron spadl do 20, a DHEA podnioslo sie do 20NG.
To jest ponad dwukrotnie wiecej niz norma...
Czy wy dziewczyny z PCOS tez mialyscie takie wyniki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 16:23
-
nick nieaktualnySysiaaaaa wrote:Hej
Dziewczyny podpowiedzcie mi proszę.
Mąż namawia mnie żeby podejść do kolejnej procedury w kwietniu. Teraz mam 22 dc i ewentualnie kolejny cykl poświęcę na badania. Pewnie teraz też będzie długi protokół i sama stymulacja na przełomie maja i czerwca. Nie za szybko?
Sysia, mnie zawsze mówili, że odstęp między procedurami powinien wynosić co najmniej trzy miesiące. Za każdym razem, kiedy nie udawały się ostatnie crio, dzwoniłam do kliniki i tak mnie informowano. Nie wiem, jak to jest w tej, do której Ty chodzisz. Może po prostu tam zadzwoń i zapytaj, kiedy możesz podejść kolejny raz.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Dziewczyny odebralam DHEA i jestem zalamana, nie wiem czy nie isc w strone nadnerczy.
Zawsze mialam lekko podwyzszone DHEA kolo 11/12ng, przy testosteronie 60/70(wiec juz dosc wysokim) i przy tsh 3/ 3.5.
Teraz ucieszylam sie bo po zdrowszym odzywianiu, tsh wynosilo 1.2, testosteron spadl do 20, a DHEA podnioslo sie do 20NG.
To jest ponad dwukrotnie wiecej niz norma...
Czy wy dziewczyny z PCOS tez mialyscie takie wyniki?
moje DHEAS ze stycznia to : 278 ug/dl przy normie 98.8 - 340 metoda ECLIA, widocznie u mnie jest PCOS o podlozu jajnikowym a u Ciebie o podlozy nadnerczowym...Anko:-) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny