IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Minuśka wrote:Dziewczyny, chcę zrobić badania dot. zespołu antyfosfolipidowego.
Nie znam sie na tym!!! Pomocy.
Któraś z Was pisała wcześniej, ze wystarczy zrobić ANA1 i przeciwciała antykardiolipinowe.
A może coś jeszcze?
Ja kiedyś o tym pisałam. Zlecił mi to lekarz po pierwszym nieudanym Iv. Nie wiem, czy to "wystarczy", po prostu ja to miałam. Lekarz dodał, że jak ANA1 wyjdzie źle, to należy zrobić ANA2 i ANA3.
Robiłam te badania w Diagnostyce. Chyba większość laboratoriów je robi. -
ma_pi wrote:Ja kiedyś o tym pisałam. Zlecił mi to lekarz po pierwszym nieudanym Iv. Nie wiem, czy to "wystarczy", po prostu ja to miałam. Lekarz dodał, że jak ANA1 wyjdzie źle, to należy zrobić ANA2 i ANA3.
Robiłam te badania w Diagnostyce. Chyba większość laboratoriów je robi.Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:A jaka cena jest tych badań?
Za ANA1 i przeciwciała antykardiolipidowe zapłaciłam w Diagnostyce 140 zł. Ale ja nie mam talentu i cierpliwość do szukania miejsca, gdzie jest taniej, tylko gdzie jest bliżej i bezproblemowoMoże gdzieś jest taniej.
-
Sysiaaaaa wrote:Jak czytam o waszych rezultatach zapłodnienia to ogarnia mnie taki straszny smutek
Przepraszam, wiem że nie powinnam, ale strasznie wam zazdroszczę
mialam protokol krotki. Estradiol idealny, no ale pco i niedoczynnosc robi swoje, no islabe nasienie.
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Marta1986 wrote:Jestem w szpitalu dostałam leki i leżę i pewnie USG dopiero jutro
Jedynie krew pobrali..Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Marta walcz o usg! Łaski nie robia! Dobrze ze pojechalas, lepiej dmuchac na zimneGameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
Dziewczyny mam pytanie otóż czy jeśli dziś jest czwarty dzień od transferu to czy jest możliwe że się napewno nie udało? Bo mam objawy jak na @ czyli podły humor i z rąk mi skóra schodzi (zawsze mi schodzi przed miesiączką)!!! Podły humor tłumacze sobie ze to przez ilość hormonów jakie przyjmuje ale schodzenie skóry z rąk niczym nie tłumacze bo wiem że to objaw nadchodzącej małpy :'( załamałam się :'(
-
justa1234 wrote:Dziewczyny mam pytanie otóż czy jeśli dziś jest czwarty dzień od transferu to czy jest możliwe że się napewno nie udało? Bo mam objawy jak na @ czyli podły humor i z rąk mi skóra schodzi (zawsze mi schodzi przed miesiączką)!!! Podły humor tłumacze sobie ze to przez ilość hormonów jakie przyjmuje ale schodzenie skóry z rąk niczym nie tłumacze bo wiem że to objaw nadchodzącej małpy :'( załamałam się :'(
Ja przy obu udancyh transferach miałam objawy jak na @ więc to żaden dowód że się nie udało też się załamywałam a jednak:) także głowa do góry -
czarownica_tea wrote:Marta- kciuki mocne, wszystko MUSI być dobrze
Sysia- a Ty podjęłaś decyzję czy zostajesz w I czy się przenosisz?? Masz któregoś z lekarzy na oku??
Czuje ze moje komórki sa do dupy i nawet z 3 procedury nic nie będzie
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Ginger84 wrote:Ja przy obu udancyh transferach miałam objawy jak na @ więc to żaden dowód że się nie udało też się załamywałam a jednak:) także głowa do góry
-
Sysia glowa do gory! Ja ciagle wmawiam sobie ze mam problem z zagniezdzaniem, bo nigdy nie zaszlam, mimo 6lat bez zabezpieczen, a nawet nie wiedzialam wtedy kiedy mam owu. 3mlata staran i nic. Prawda, zylaki byly co nam rujnowaly nasienie... ruch byl slaby, ilosc marna... teraz ruch jest ok,ilosc dalej slaba. No ale skoro majac az 18pecherzykow, mialam tylko 10 komorek to chyba z komorkami tez jest cos nie tak....nie wierze, ze moge byc kiedys w ciazyGameta Rzgów
Wynik bety znałam już wczoraj 4200..dziś usg i kropuś ma 8 mm..brak przyczyny z kad te plamienia..
Póki co leżymy i odpoczywamy..Ginger84, takasobieja, iga 79, kuciak, yomegi, Konwalia, duza, Sansivieria, Tosia 1981, BISCA, Beata.D, Lenuś, czarownica_tea, Madzia82, agniesia2569, Mimbla lubią tę wiadomość
-
justa1234 wrote:Ginger dziękuję :-* mam załamanie i wyje a nawet w domu nie ma kto mnie pocieszyć bo mój partner jest taki dziwny jakby miał to gdzieś!! Choć muwi że się denerwuje ale nie jest dla mnie oparciem
U mnie podobnie ale to ja chyba odsunelam meza od wszystkiego i sama staram sie walczyc z obawami strachem itd. on mowi ze wszystko bedzie w porzadku ale tez mam czasami wrazenie ze jakos mu to wszystko gdzies obok przechodzi. ale wiesz faceci tak juz maja podejrzewam ze po prostu nie pokazuja po sobie tego co naprawde czuja a tez to przezywaja tylko na swoj dziwny spsosob..
tez mialam takie dni ze siedzialam i płakałam. a potem wstawalam i mowilam ze musi byc dobrze:)
trzymam kciuki :*justa1234 lubi tę wiadomość
-
justa1234 wrote:Dziewczyny mam pytanie otóż czy jeśli dziś jest czwarty dzień od transferu to czy jest możliwe że się napewno nie udało? Bo mam objawy jak na @ czyli podły humor i z rąk mi skóra schodzi (zawsze mi schodzi przed miesiączką)!!! Podły humor tłumacze sobie ze to przez ilość hormonów jakie przyjmuje ale schodzenie skóry z rąk niczym nie tłumacze bo wiem że to objaw nadchodzącej małpy :'( załamałam się :'(
ja tez mam podły nastrój, wszystko mnie wkurza tym bardziej że kolejny dzień brzuch mnie boli i nie mam apetytu...
magdab lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi -