IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ginger84 wrote:Szczerze to nawet się nie orientowałam jakie są u nas terminy na nfz. zadzwonie i zapytam. a i jeszcze musze sprawdzic czy przypadkiem w luxmedzie w pakiecie pracowniczym nie ma jakiś badan bezplatnie.
No pewnie warto się zorientować zawsze to grosik w kieszeni zostaje
Mój i na NFZ i prywatnie przyjmuje a też mam taki plus że pracuje w szpitalu jest ordynatorem więc mam go pod ręką -
Mam pytanie. Niby startujemy dopiero we wrześniu. Ale jestem ciekawa czy duzo trzeba brac wolnego od pracy w czasie od wizyty na której sa przepisywane leki do stymulacji do samego transferu ?
Mam prace zmianowa. A klinika jest tylko do 18. I nie wiem jak pogodzę to z praca. -
Adrenalina przeciętnie 2 tygodnie stymulacji , potem punkcja i zazwyczaj po 5 dniach transfer , więc wszystko ok 3 tygodni zajmuje. Najlepiej umawiać wizyty przed albo po pracy bo ciężko o 3 tygodnie wolnego:/ tez musiałam kombinować i latać z wywieszonym jęzorem ,żeby tylko zdążyć z wszystkim
Jutro idę z rana na beteNadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów. Jest cud ❤
-
asiamar wrote:Adrenalina przeciętnie 2 tygodnie stymulacji , potem punkcja i zazwyczaj po 5 dniach transfer , więc wszystko ok 3 tygodni zajmuje. Najlepiej umawiać wizyty przed albo po pracy bo ciężko o 3 tygodnie wolnego:/ tez musiałam kombinować i latać z wywieszonym jęzorem ,żeby tylko zdążyć z wszystkim
Jutro idę z rana na betemasz iść z nadzieją i z uśmiechem a nie zdołowana!
-
Justa1234 ciężko tu o uśmiech
nie dość ,że panicznie boje się pobierania krwi to jeszcze sinaniec mnie dobił po całości
Idę dziś z mężem na moje ulubione lody dla poprawy nastroju
Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów. Jest cud ❤
-
niecierpliwa wrote:Niestety Anatolka ja chodze i prywatnie i na NFZ i nie wszystkie badania sa refundowane bo lekarka z przychodni powiedziala mi, ze nie sa te wirusowki refundowane, ale lepiej zrobic, tak samo z tsh mialam tez mi powiedziala, ze nie moze mi dac skierowania na refundowane. Obie lekarki stwierdzily, ze skoro mialam wirusowki robione w lipcu to nie musze powtarzac tylko doniesc im ksero
Ja TSH dostałam dziś od rodzinnego. 2 miesiące temu dostałam od niego panel TSH, fT3, fT4 - bez problemu -
asiamar wrote:Justa1234 ciężko tu o uśmiech
nie dość ,że panicznie boje się pobierania krwi to jeszcze sinaniec mnie dobił po całości
Idę dziś z mężem na moje ulubione lody dla poprawy nastroju
a,jak się wogóle czujesz?
-
Powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z tym progesteronem - miałam wynik 66 nmol/l, a jak to się ma do mlUI/l i do norm? Czy ten mój wynik jest dobry?
Siedzę i przekopuję internet w poszukiwaniu porad co mogę zrobić by wspomóc Malucha. Macie jakieś rady? Czy da się coś zrobić? -
Duża, a jak masz na legendzie opisane odnośnie norm?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:08
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
asiamar wrote:Adrenalina przeciętnie 2 tygodnie stymulacji , potem punkcja i zazwyczaj po 5 dniach transfer , więc wszystko ok 3 tygodni zajmuje. Najlepiej umawiać wizyty przed albo po pracy bo ciężko o 3 tygodnie wolnego:/ tez musiałam kombinować i latać z wywieszonym jęzorem ,żeby tylko zdążyć z wszystkim
Jutro idę z rana na beteWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:26
-
duza wrote:Normy mam takie:
1 trymestr 35,7 - 386,2
2 trymestr 81,2 - 284,3
3 trymestr 153,0 - 1343,6
No to ciążowy- dobry progesteron. Teraz pytanie czy brałaś luteine czy dupka?Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
adrenalina wrote:Czyli całe dwa tygodnie stymulacji trzeba jeździć do lekarza ?codziennie przez trzy tygodnie ?
Powiedzmy, że po rozpoczęciu stymulacji będziesz ok 5 razy u lekarza, później punkcja oraz transfer. Czyli mniej więcej 7 razy w ciągu krótkiego protokołu.adrenalina lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
duza wrote:Brałam Lutinus 100mg (rano i wieczorem) i Luteinę 2x50mg w południe
Nie pamiętam czy luteina jest wykrywana we krwi. Czy ktoś pamięta?Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine wrote:Powiedzmy, że po rozpoczęciu stymulacji będziesz ok 5 razy u lekarza, później punkcja oraz transfer. Czyli mniej więcej 7 razy w ciągu krótkiego protokołu.
O matko to rzeczywiście sporo czasu trzeba poświecić tum bardziej jak soę dojeżdża. Nie obędzie sie bez zwolnienia lekarskiego pewnie. No ale o tym bede myślec dopiero za pol roku.