IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie w kolejny słoneczny dzień
Kochane proszę o wasze kciuki dzisiaj wizyta i się okaże czy ciąża się rozwija prawidłowo. Tak bardzo marze żeby było serduszko. To jest wg OM 7t2d więc już powinno być prawda?
Od wczoraj znów gorzej się czujęnie wiem jak dojade do tych Katowic bo strasznie mi brzuch ciągnie. A w nocy ból głowy, brzucha, krzyża, strasznie niedobrze mi było coś mi się nie podobają te objawy:( poza tym jajniki bolały np przy kichaniu. Martwię się.. ale staram się wyrzucać czarne myśli z głowy..
-
Ginger84 wrote:Witajcie w kolejny słoneczny dzień
Kochane proszę o wasze kciuki dzisiaj wizyta i się okaże czy ciąża się rozwija prawidłowo. Tak bardzo marze żeby było serduszko. To jest wg OM 7t2d więc już powinno być prawda?
Od wczoraj znów gorzej się czujęnie wiem jak dojade do tych Katowic bo strasznie mi brzuch ciągnie. A w nocy ból głowy, brzucha, krzyża, strasznie niedobrze mi było coś mi się nie podobają te objawy:( poza tym jajniki bolały np przy kichaniu. Martwię się.. ale staram się wyrzucać czarne myśli z głowy..
-
Ginger- kciukasy
Duza- po pierwsze mocno,mocno przytulam, bardzo mi przykro, że przechodzisz taki stres. Ja też jestem zdania, że nadzieję trzeba mieć, bo bez nadziei nasze życie byłoby strasznie smutne.
Czy betę pobierałaś w tym samym laboratorium? Nie chcę rozbudzać jakiś nadmiernych emocji ale czasami zdarzają się błędy laboratoryjne.
Co do progesteronu to luteina zawiera naturalny progesteron a duphaston syntetyczny. Oba te progesterony są wykrywalne we krwi. Najłatwiej to porównać do insuliny: swojej nie masz albo masz mało kiedy chorujesz na cukrzycę więc ją sobie wstrzykujesz. I jak mierzysz poziom insuliny to wynik pokazuje sumę Twojej i tej sztucznej. Tu jest analogicznie: dostajemy sztuczny PRG bo naszego jest mało (tak jest kiedy była punkcja i nie ma ciałka żółtego) albo kiedy chcemy wspomóc implantacje i rozwój zarodka np. po crio (często w naturalnych cyklach do crio jest owu i jest ciałko żółte)
Duza- ja wiem, że to tak łatwo napisać jak się siedzi wiele kilometrów od Ciebie przy kompie ale postaraj się jakoś zredukować stres. Twój lekarz ma racje, żebyś nie odstawiała leków i powtórzyła badanie. W medycynie nie podejmuje się decyzji na podstawie jednego wyniku a i cuda się zdarzają. Myślami jestem przy Tobie i bardzo Cię wspieramJustine, duza, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Asiamar, Ginger trzymajcie się dzielnie, kciuki zaciśnięteDiagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
Dzięki dziewczyny za wszystkie ciepłe słowa, to naprawdę wiele znaczy.
Od wczoraj co jakiś czas chodzę do łazienki i sprawdzam czy nadal wszystko jest ok. Rano wzięłam standardowo lutinusa, zmierzyłam temperaturę i póki co wszystko wygląda tak jak przez ostatnie kilka dni. Cały czas tli się we mnie nadzieja, że może jednak coś ruszy, że może jednak stanie się cud.
Czarownica - tak, badanie robiłam w tym samym laboratorium i prawdę mówiąc mam nadzieję, że może jednak wkradł się jakiś błąd. Staram się nie panikować jeszcze, ale są momenty kiedy czarne myśli stają się na tyle silne, że łzy same płyną. Boję się tylko, że jeśli faktycznie dzieje się to najgorsze, to jutro odbierając wynik rozsypię się zupełnie...
Oczywiście mocno trzymam kciuki za dzisiejsze badania - asiamar, ginger, justa1234 &&& -
tego niestety lekarze mi nie mówili. wiem tylko, ze nikt nie był zdziwiony ze beta najpierw spadła, a na następny dzień urosła i było tak 5 lekarzy, którzy rozważali nad moim przypadkiem.
nie chce ci robić niepotrzebnych nadziei, ale nic oprócz niej nam chyba nie zostało. i tylko spokój i czekanie może tu pomóc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 09:57
-
duza wrote:Kuciak albo ktoś kto zna odpowiedź - czy przy ivf gdzie poddawany jest jeden zarodek jest szansa na bliźniaki? W którym momencie zarodek dzieli się na dwa?
jest szansa, bo stąd się biorą bliźniaki jednojajoweale w którym momencie dokładnie embrion się dzieli to nie wiem...
-
Anatolka wrote:jest szansa, bo stąd się biorą bliźniaki jednojajowe
ale w którym momencie dokładnie embrion się dzieli to nie wiem...
embrion może się dzielić w róznych momentach - przy wczesnym podziale bliźnięta mają odrębne błony płodowe a im poźniej tym wieksze prawdopodobieńswto że będa miały wspólną owodnię i kosmówkę. Przy bardzo późnym podziale (po 14 dniu od zapłodnienia) jest prawdopobienstwo że podział będzie niepełny i wtedy powstają bliźnieta tzw.syjamskie -
Duża, trzeba mieć nadzieję
Zawsze to mówię. Ja jestem jednak taką istotą, która woli się nastawić na najgorsze, a później miło się rozczarować.
Mocno Ci kibicuję, żeby jutro beta mocno podskoczyłayomegi, duza lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Ginger84 wrote:Witajcie w kolejny słoneczny dzień
Zaciskam mocno kciuki kochana :)Myśl pozytywnie będzie dobrze -
nick nieaktualnytriss wrote:Hej
Duza trzymam mocno kciuki cały czas za Ciebie, co chwilę zaglądam i odświeżam strone by przeczytać co u Ciebie...
Anna255 a nie mozecie starac sie o refundację invitro w UK? to dosyć logiczne że panstwo nie chce refundować osobom, które nie odprowadzają składek....
Justa rózne opinie sa na temat farbowania włosów w ciązy, ale ja uważam że nie nalezy się dać zwariować
nie moge kochana sie starac w uk - bo nie chce. Nie ufam angolom ani ciapakom tam pracujacym, wiec odpadatam masakra jest z tymi lekarzami, dlatego wole w Polsce... poza tym tam chyba trzeba miec 2 lata udokumentowanego leczenia - a my mamy tylko rok
no chyba ze cos sie zmienilo w przepisach...
-
czy któraś z was miała po transferze taki lekki ból w dole brzucha? Wczoraj nic, oprócz chyba bólu jajnika a dzisiaj ból ćmiący w dole brzucha. Może wezmę nospę ale nie wiem czy to dobry objaw? To dopiero 3 dpt
czyzby znowu sie nie udało
transfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
transfer 16.03.2015 dwóch maluchów -beta ujemna
transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna
Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8
Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2
Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
[/url]
-
A ja zaszalałam własnie na Allegro i kupiłam 15 testów ciążowych
Liczę, że któryś pokaże mi dwie kreski po nowej procedurzeyomegi, Konwalia, Mimbla lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
A propos testów - zachowałam się kiedyś jak totalna wariatka :] U mnie nigdy nie było dwóch kresek, tak bardzo chciałam je zobaczyć, więc od razu po Pregnylu zrobiłam i wyszedł! Sobie myślę, to jednak działa
) Pomyślałam po wszystkim, oj ze mną jest już źle...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 11:35
Konwalia, Mimbla, Kava, Justine, Tosia 1981, Beata.D lubią tę wiadomość
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(