X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine luteina tak, dupek nie.
    Ja od stymulki do punkcji bylam 4 razy. 2dc... potem 7dc, potem 10 albo 11dc, no i na punkcji:) doszedlby transfer to daje 5 :)

Duza nie poddawaj sie! Moze nie wszystko stracone!
    moje jajniki juz sa ok, wymaz i ph ok. Od 1 dc estrofem :) i miedsy 11 a 14dc podgladanie

adrenalina, Tosia 1981, agniesia2569, czarownica_tea, Mimbla lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Justine Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Justine luteina tak, dupek nie.
    Ja od stymulki do punkcji bylam 4 razy. 2dc... potem 7dc, potem 10 albo 11dc, no i na punkcji:) doszedlby transfer to daje 5 :)

Duza nie poddawaj sie! Moze nie wszystko stracone!
    moje jajniki juz sa ok, wymaz i ph ok. Od 1 dc estrofem :) i miedsy 11 a 14dc podgladanie
    Mi się właśnie wydaje że jest odwrotnie- dupek jest a luteina nie.
    Czarownica jeśli jesteś oswiec mnie jeszcze raz :)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina ja byłam 7 razy podczas stymulacji + punkcja + transfer. Kiedy masz kolejną wizytę dowiadujesz się od dr , więc ciężko to wszystko przewidzieć. Zależy jak i czym będziesz stymulowana , jaki protokół, jak jajeczka będą rosnąć wszystko na bieżąco będziesz się dowiadywać. Powodzenia

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Mi się właśnie wydaje że jest odwrotnie- dupek jest a luteina nie.
    Czarownica jeśli jesteś oswiec mnie jeszcze raz :)

Takasobieja ma racje, lutka jest naturalnym prg i wykrywa się to we krwi, a dupek jest syntetyczny i nie widać go we krwi.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    A ja sie zastanawiam bo mam szereg badan do zrobienia m.in hiv i hcv. mialam te badania przed procedura w sierpniu robione. jak myslicie musze powtorzyc czy to wystarczy? zapomnialam zapytac swojego gina.

aha dziewczyny ktore sa na poczatku ciazy w diagnostyce mozna zrobic pakiet badan dla 1 trym za 99 zamiast 299. na stronie sie zapisujecie i pobieracie bon znizkowy. jak jutro na wizycie okaze sie ze jest wszystko ok to mam zamiar zrobic sobie te badania.

Ja mam pakiet pracowy w lux medzie, poszłam do gina, że niby chcę tam ciążę prowadzić i dostałam skierowanie na szereg badań, więc udało mi się zaoszczędzić. Ale już tam nie chodzę po tekście, że oni ciąż wysokiego ryzyka nie prowadzą, a niby taka jest z IVF. Ale żeby zwolnienie z pracy zaproponować to już nie :P

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Ja mam pakiet pracowy w lux medzie, poszłam do gina, że niby chcę tam ciążę prowadzić i dostałam skierowanie na szereg badań, więc udało mi się zaoszczędzić. Ale już tam nie chodzę po tekście, że oni ciąż wysokiego ryzyka nie prowadzą, a niby taka jest z IVF. Ale żeby zwolnienie z pracy zaproponować to już nie :P
    To ja jestem szczęściarą, bo trafiłam na super lekarkę i to w ramach abonamentu Enel-Med, z wielką przyjemnością podjęła się prowadzenia mojej ciąży podwyższonego ryzyka. Za wizyty nie płacę, za wszystkie badania nie płacę, za wymazy i posiewy też nie, leki refundowane. W końcu odżyłam finansowo.

asiamar, niecierpliwa, Mimbla lubią tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Takasobieja ma racje, lutka jest naturalnym prg i wykrywa się to we krwi, a dupek jest syntetyczny i nie widać go we krwi.
    Już to dotarło mi do mózgu :)

Duża, niestety nic nie wymyslimy. Musimy czekać do piatku i mieć nadzieję że beta z powrotem urośnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś wrote:
    To ja jestem szczęściarą, bo trafiłam na super lekarkę i to w ramach abonamentu Enel-Med, z wielką przyjemnością podjęła się prowadzenia mojej ciąży podwyższonego ryzyka. Za wizyty nie płacę, za wszystkie badania nie płacę, za wymazy i posiewy też nie, leki refundowane. W końcu odżyłam finansowo.

Nic, tylko pozazdrościć :) U nas niestety lekarze w lux medzie mocno kiepscy, do tego problem straszny z terminami. Trudno. Chodzę prywatnie do lekarki, której ufam i jakoś przeboleję te finanse. Dla maluszka wszystko :)

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Nic, tylko pozazdrościć :) U nas niestety lekarze w lux medzie mocno kiepscy, do tego problem straszny z terminami. Trudno. Chodzę prywatnie do lekarki, której ufam i jakoś przeboleję te finanse. Dla maluszka wszystko :)
    Jasne, bardzo dobrze Cię rozumiem, sama zrobiłabym to samo gdybym miała problem ze znalezieniem dobrego lekarza w ramach abonamentu, nie patrzyłabym wtedy na finanse.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki moje co jest najlepsze w ciąży na wzdęcia????pomocy bo pękam w szwach !!!:-(

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duża... nie będę Cie na siłę pocieszać, ale znam jeden rzeczywisty przypadek bety, która spadła na początku, by zaraz urosnąć i rośnie do dziś. Wiem, że bardzo cierpisz, choć tylko mogę się tego domyślać. Cierpliwości i wytrwałości Kochana...

Konwalia, duza lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajnik tak mnie boli ,że ból pulsuje z pachwiny aż do stopy :/ mam się martwić ??

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Jajnik tak mnie boli ,że ból pulsuje z pachwiny aż do stopy :/ mam się martwić ??
    Kochana ból który opisujesz na moje oko jest standardowym bólem powiększającej się macicy. Czyżby ciąża?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 21:52

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Kobietki moje co jest najlepsze w ciąży na wzdęcia????pomocy bo pękam w szwach !!!:-(

Spojrz online na ulotke, ale zwykly espumisan mozna brac jak dobrze kojarze.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Kochana ból który opisujesz na moje oko jest standardowym bólem powiększającej się macicy. Czyżby ciąża?
    Niestety pewnie nie , wczorajszy test mi to uświadomił. Jutro beta , więc się wszystko okaże :P Wzięłam Nospę ale nic to nie dało :/

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Spojrz online na ulotke, ale zwykly espumisan mozna brac jak dobrze kojarze.
    espunisan mi nigdy nie przyniósł ulgi :-( jestem po wycięciu woreczka żółciowego i nie wolno mi pewnych produktów jeść ale człowiek jest zachłanny i wszytko je :-)

• Kava Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:25

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiamar my też z groszkiem kciukamy <3
    Ja też proszę o kciuki bo niedługo jadę na powtórkę bety :-)

Kava lubi tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki dziewczyny bardzo mocno :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Justine Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za piękne bety dzisiaj :)

‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ