WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine luteina tak, dupek nie.
    Ja od stymulki do punkcji bylam 4 razy. 2dc... potem 7dc, potem 10 albo 11dc, no i na punkcji:) doszedlby transfer to daje 5 :)

Duza nie poddawaj sie! Moze nie wszystko stracone!
    moje jajniki juz sa ok, wymaz i ph ok. Od 1 dc estrofem :) i miedsy 11 a 14dc podgladanie

adrenalina, Tosia 1981, agniesia2569, czarownica_tea, Mimbla lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Justine Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Justine luteina tak, dupek nie.
    Ja od stymulki do punkcji bylam 4 razy. 2dc... potem 7dc, potem 10 albo 11dc, no i na punkcji:) doszedlby transfer to daje 5 :)

Duza nie poddawaj sie! Moze nie wszystko stracone!
    moje jajniki juz sa ok, wymaz i ph ok. Od 1 dc estrofem :) i miedsy 11 a 14dc podgladanie
    Mi się właśnie wydaje że jest odwrotnie- dupek jest a luteina nie.
    Czarownica jeśli jesteś oswiec mnie jeszcze raz :)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina ja byłam 7 razy podczas stymulacji + punkcja + transfer. Kiedy masz kolejną wizytę dowiadujesz się od dr , więc ciężko to wszystko przewidzieć. Zależy jak i czym będziesz stymulowana , jaki protokół, jak jajeczka będą rosnąć wszystko na bieżąco będziesz się dowiadywać. Powodzenia

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Mi się właśnie wydaje że jest odwrotnie- dupek jest a luteina nie.
    Czarownica jeśli jesteś oswiec mnie jeszcze raz :)

Takasobieja ma racje, lutka jest naturalnym prg i wykrywa się to we krwi, a dupek jest syntetyczny i nie widać go we krwi.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    A ja sie zastanawiam bo mam szereg badan do zrobienia m.in hiv i hcv. mialam te badania przed procedura w sierpniu robione. jak myslicie musze powtorzyc czy to wystarczy? zapomnialam zapytac swojego gina.

aha dziewczyny ktore sa na poczatku ciazy w diagnostyce mozna zrobic pakiet badan dla 1 trym za 99 zamiast 299. na stronie sie zapisujecie i pobieracie bon znizkowy. jak jutro na wizycie okaze sie ze jest wszystko ok to mam zamiar zrobic sobie te badania.

Ja mam pakiet pracowy w lux medzie, poszłam do gina, że niby chcę tam ciążę prowadzić i dostałam skierowanie na szereg badań, więc udało mi się zaoszczędzić. Ale już tam nie chodzę po tekście, że oni ciąż wysokiego ryzyka nie prowadzą, a niby taka jest z IVF. Ale żeby zwolnienie z pracy zaproponować to już nie :P

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Ja mam pakiet pracowy w lux medzie, poszłam do gina, że niby chcę tam ciążę prowadzić i dostałam skierowanie na szereg badań, więc udało mi się zaoszczędzić. Ale już tam nie chodzę po tekście, że oni ciąż wysokiego ryzyka nie prowadzą, a niby taka jest z IVF. Ale żeby zwolnienie z pracy zaproponować to już nie :P
    To ja jestem szczęściarą, bo trafiłam na super lekarkę i to w ramach abonamentu Enel-Med, z wielką przyjemnością podjęła się prowadzenia mojej ciąży podwyższonego ryzyka. Za wizyty nie płacę, za wszystkie badania nie płacę, za wymazy i posiewy też nie, leki refundowane. W końcu odżyłam finansowo.

asiamar, niecierpliwa, Mimbla lubią tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Takasobieja ma racje, lutka jest naturalnym prg i wykrywa się to we krwi, a dupek jest syntetyczny i nie widać go we krwi.
    Już to dotarło mi do mózgu :)

Duża, niestety nic nie wymyslimy. Musimy czekać do piatku i mieć nadzieję że beta z powrotem urośnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś wrote:
    To ja jestem szczęściarą, bo trafiłam na super lekarkę i to w ramach abonamentu Enel-Med, z wielką przyjemnością podjęła się prowadzenia mojej ciąży podwyższonego ryzyka. Za wizyty nie płacę, za wszystkie badania nie płacę, za wymazy i posiewy też nie, leki refundowane. W końcu odżyłam finansowo.

Nic, tylko pozazdrościć :) U nas niestety lekarze w lux medzie mocno kiepscy, do tego problem straszny z terminami. Trudno. Chodzę prywatnie do lekarki, której ufam i jakoś przeboleję te finanse. Dla maluszka wszystko :)

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Nic, tylko pozazdrościć :) U nas niestety lekarze w lux medzie mocno kiepscy, do tego problem straszny z terminami. Trudno. Chodzę prywatnie do lekarki, której ufam i jakoś przeboleję te finanse. Dla maluszka wszystko :)
    Jasne, bardzo dobrze Cię rozumiem, sama zrobiłabym to samo gdybym miała problem ze znalezieniem dobrego lekarza w ramach abonamentu, nie patrzyłabym wtedy na finanse.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki moje co jest najlepsze w ciąży na wzdęcia????pomocy bo pękam w szwach !!!:-(

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duża... nie będę Cie na siłę pocieszać, ale znam jeden rzeczywisty przypadek bety, która spadła na początku, by zaraz urosnąć i rośnie do dziś. Wiem, że bardzo cierpisz, choć tylko mogę się tego domyślać. Cierpliwości i wytrwałości Kochana...

Konwalia, duza lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajnik tak mnie boli ,że ból pulsuje z pachwiny aż do stopy :/ mam się martwić ??

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Jajnik tak mnie boli ,że ból pulsuje z pachwiny aż do stopy :/ mam się martwić ??
    Kochana ból który opisujesz na moje oko jest standardowym bólem powiększającej się macicy. Czyżby ciąża?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 21:52

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Kobietki moje co jest najlepsze w ciąży na wzdęcia????pomocy bo pękam w szwach !!!:-(

Spojrz online na ulotke, ale zwykly espumisan mozna brac jak dobrze kojarze.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Kochana ból który opisujesz na moje oko jest standardowym bólem powiększającej się macicy. Czyżby ciąża?
    Niestety pewnie nie , wczorajszy test mi to uświadomił. Jutro beta , więc się wszystko okaże :P Wzięłam Nospę ale nic to nie dało :/

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Spojrz online na ulotke, ale zwykly espumisan mozna brac jak dobrze kojarze.
    espunisan mi nigdy nie przyniósł ulgi :-( jestem po wycięciu woreczka żółciowego i nie wolno mi pewnych produktów jeść ale człowiek jest zachłanny i wszytko je :-)

• Kava Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:25

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiamar my też z groszkiem kciukamy <3
    Ja też proszę o kciuki bo niedługo jadę na powtórkę bety :-)

Kava lubi tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki dziewczyny bardzo mocno :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Justine Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za piękne bety dzisiaj :)

‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ