X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną izoflawony sojowe!!! naturalny chlomid!
Odpowiedz

izoflawony sojowe!!! naturalny chlomid!

Oceń ten wątek:
  • olinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola współczuję, ale mam przeczucie, że w tym cyklu powielę Twój wykres. Nie brałam suplementów żadnych, a nie ufam mojemu PCO :D 27 listopada jadę na badania. Już się nie mogę doczekać trochę. Po pierwsze bo może pany doktory coś poradzą, a po drugie, że potrzebuję wolnego od pracy. Przemęczona jestem ostatnio.

• zaba25 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jajnik nie bolam mnie na owulacje, mam na nim 2 torbiele dlatego boli, na drugi dzien bylo lepiej a pozniej znow zaczal bolec, teraz na razie spokuj. nie licze na owulacje wogole a juz najmniej na ciaze ale staramy sie co bysmy nie pluli sobie w brode ze sie poddalismy.

Julia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
    aniolek [*] 20/06/2012 6tc
    aniolek [*] 02/08/2014 4/5tc
    aniolki [*] 23/10/2014 8tc
  • Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Jestem nowa na tym portalu i mam taką sprawę.
    Mam zdiagnozowane PCO, leczę się już ponad 2 lata. Obecnie zmieniłam lekarza i teraz mam brać izoflowany, tylko, że mi lekarz karze je brać cały czas przez 2 miesiące bez przerwy, a z tego co czytam tutaj to bierze je się przez parę dni podobnie jak CLO. A na CLO ja niestety nie reaguję i żeby przyszła @ zawsze brałam luteinę, bo bez niej miałam bardzo długie cykle. A teraz mam brać cały czas izoflawan i za 2 miesiące iść do kontroli czy reaguje na te tabletki.
    Pomóżcie, bo już zwątpiłam

h4zpyx8di03rzb31.png

Aniołek 22.03.2018r. 9tc [*]

zem3df9hktjtbque.png
  • olinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwna sprawa, a jakie dawki kazał Ci brać?

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bierzcie jak najmniejsza dawke soi! nie przekraczajcie w pierwszym cyklu 80 mg dziennie. Mowie z doswiadczenia. Od czasu zalozenia postu mam jednak wiecej doswiadczenia z dawkami. Za duze dawki zablokuja wszystko. W tym cyklu wzielam bardzo malo i to o jeden dzien krocej i owulka w 14dc!!!!!!!!!!!wow.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1212 wrote:
    Witam,
    Jestem nowa na tym portalu i mam taką sprawę.
    Mam zdiagnozowane PCO, leczę się już ponad 2 lata. Obecnie zmieniłam lekarza i teraz mam brać izoflowany, tylko, że mi lekarz karze je brać cały czas przez 2 miesiące bez przerwy, a z tego co czytam tutaj to bierze je się przez parę dni podobnie jak CLO. A na CLO ja niestety nie reaguję i żeby przyszła @ zawsze brałam luteinę, bo bez niej miałam bardzo długie cykle. A teraz mam brać cały czas izoflawan i za 2 miesiące iść do kontroli czy reaguje na te tabletki.
    Pomóżcie, bo już zwątpiłam
    Angie izoflawonow na pewno nie mozna brac bez przerwy! napewno tak zalecil? najlepiej brac je od 4-7dc ( jeden dzien krocej ) i nie wiecej niz 90mg dziennie tak na poczatek.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • olinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika jednak kobiety w okresie menopauzy biorą ją codziennie i to w całkiem sporych dawkach, izoflawony bierze się też codziennie jako profilaktyka miażdżycy czy osteoporozy.

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie czy można brać soję przy sztucznej menopauzie?Ja biorę teraz zastrzyki na wyciszenie endo na 4mieś i zastanawiam się nad soją,proszę o rady.Dzięki

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • gloria13 Debiutantka

Wysłany: 23 listopada 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Zastanawiam sie nad dolaczeniem do sojowego klubu :)

W tym cyklu chyba mialam owulacje(linia przerywana) ale dwa poprzednie byly bezowulacyjne i trwaly po 42 i 45 dni. Statystycznie mam okres co 33-35 dni. To moj trzeci cykl w ktorym mierze tempke. Jak myslicie czy powinnam sprobowac? Czy mozna ja laczyc z ziolami ojca Sroki(pije drugi cykl)?

No i w jakich dawkach brac ta soje, jak czytam posty to wymieniane sa rozne dawki wiec juz sie pogubilam. Dzieki :)

Gloria13
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    A ja mam pytanie czy można brać soję przy sztucznej menopauzie?Ja biorę teraz zastrzyki na wyciszenie endo na 4mieś i zastanawiam się nad soją,proszę o rady.Dzięki
    Zapytalabym lekarza, nie mieszalabym jej z ziolami lub innymi lekami.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gloria13 wrote:
    Witam,

W tym cyklu chyba mialam owulacje(linia przerywana) ale dwa poprzednie byly bezowulacyjne i trwaly po 42 i 45 dni. Statystycznie mam okres co 33-35 dni. To moj trzeci cykl w ktorym mierze tempke. Jak myslicie czy powinnam sprobowac? Czy mozna ja laczyc z ziolami ojca Sroki(pije drugi cykl)?

No i w jakich dawkach brac ta soje, jak czytam posty to wymieniane sa rozne dawki wiec juz sie pogubilam. Dzieki :)
    Nie mieszalabym soi z ziolami, bo nie mam zielonego pojecia jak one dzialaja. Najlepiej brac soje od 4-8dc lub 4-7dc w dawkach nie wiekszych niz 80mg w pierwszym cyklu. Dopiero po pierwszym cyklu moge doradzic czy wziac wiecej czy mniej.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gloria13 wrote:
    Witam,

W postach podawane so rozne dawki kochana bo my tu na sobie testujemy :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednej z nas sie udalo przy 2gim cyklu na soi i wierze, ze nam tez niedlugo sloneczko przyswieci :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • olinka84 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Jednej z nas sie udalo przy 2gim cyklu na soi i wierze, ze nam tez niedlugo sloneczko przyswieci :)

No mam nadzieję :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dołączam do klubu :) Zaczęłam brać w tym cyklu. Weronika poradziła mi brać 4-7 dc małe dawki 1 kapsułka MenoPrim 43 mg i dopiero 7dc 2 kapsułki. Zobaczymy co się będzie działo,mam PCO, poprzedni cykl był bezowulacyjny, wcześniej nawet nie wiem bo nie mierzyłam tempki. Staramy się już prawie 3 lata.

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba probowac z dawkami, ale tylko w te dni. Pozniej niw wolno! Ja w tym cyklu chyba wzielam za malo :( ale juz nie mozna dobrac...dupa wyres znow plaski, daje sobie max czas do poniedzialku i zaczynam luteine na wywolanie...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę małe dawki na noc ale budzę się z bólem głowy. Też tak macie dziewczyny?

• karola30 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bea wrote:
    Hej bea, witam w klubie ;)
    Ja pod koniec brania soi mialam bole glowy pare dni a potem kilku dniowe ataki po pare dni az do 37 dnia cyklu. Jako nastolatka ;)cierpialam na migreny ale od paru lat byl spokoj wiec teraz to najprawdopodobnie efekt soi. Piersi dziwnie tez bolaly jak przy karmieniu i brzuch jak balon. ale to jest do przezycia! :) wszystko dla fasolki :)

49049ae238dc6164af62945de0ef9b4d.png
  • karola30 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka! Powodzenia dzisiaj! daj znac jak wizyta :)

49049ae238dc6164af62945de0ef9b4d.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bea wrote:

tez mialam mocne bole glowy przy soi, w miare normalne wydaje mi sie.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ