WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagat wrote:
    Czy któraś z was miała robioną laparoskopię przy niepękających pęcherzykach tzw. Luf?
    Jeżeli tak to czy laparo wam pomogło?
    Nie mam problemu z wytworzeniem pęcherzyków, problem jest z pękaniem pomino zastrzuków typu pregnyl, ovitrelle. Pomału robią się dla mnie bezcelowe stymulacje ;(
    Hsg było robione + oba jajowody drożne.
    tak ja miałam z tego powodu laparotomię, pęcherzyki rosły po clo ale nie pękały po pregnylu. Jestem miesiąc po laparo i teraz nawet po clo nie chcą rosnąć :/

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    zastanawia mnie czemu lekarze sprawdzaja drożnośc przez laparo, skoro tyle dziewczyn tu pisze ze sie meczylo itd , no w koncu to operacja.. czemu nie robia najpierw hsg? przeciez to duzo mniej inwazyjne badanie... a jak hsg by wykazalo ze cos jest nie tak to wtedy laparo .. czy lapao jest dokladniejsze czy cos... bo ciekawa jestem :)
    Podczas laparo mogą zrobić drożność, mogą sprawdzić czy nie ma zrostów w macicy, mogą w razie potrzeby wykonać kauteryzację jajników. Generalnie mogą zrobić większy "przegląd". Wydaje mi się że taki jest powód :):).

Lucy lubi tę wiadomość

Edyta
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    zastanawia mnie czemu lekarze sprawdzaja drożnośc przez laparo, skoro tyle dziewczyn tu pisze ze sie meczylo itd , no w koncu to operacja.. czemu nie robia najpierw hsg? przeciez to duzo mniej inwazyjne badanie... a jak hsg by wykazalo ze cos jest nie tak to wtedy laparo .. czy lapao jest dokladniejsze czy cos... bo ciekawa jestem :)

Pewnie dlatego, że bardzo często przy hsg kontrats przepływa, wynik badania jest prawidłowy. A potem jak się zajrzy na laparoskopii to się okazuje że rózne dziwa kwiatki tam siedzą. I to na hsg nie wyjdzie.

Tak było u mnie. Hsg jak najbardziej prawidłowe, a na laparo zrosty i przeszkody dopiero się uwidoczniły. Tak to bym się do us..ranej śmierci mogła starac sądząc że mam wszystko dobrze ;)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam tez przypadek dziewczyny, która miała prawidłowe HSG, a dopiero na laparo okazało sie, że drożność jest, a jakże, ale wyszło że świało jajowodu jest zbyt wąskie. Pogmerali jej i przepchali "kanały" płukając tym kontrastem parę razy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 13:06

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i rozkłada mnie jakaś paskudna choroba :( wszystko boli, oczy,gardło, z nosa leci :(

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana może jakiś wirus się przyplątał :( wziełaś sobie jakieś leki?:)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Kochana może jakiś wirus się przyplątał :( wziełaś sobie jakieś leki?:)
    zaraz wezmę fervex , tantum verde i do łóżka :D

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wygrzej się koniecznie :) Ja po pracy przyszłam i padam na twarz.. i zamiast sprzątać dom bo w sobotę goście na 60 mojego taty przyjadą to ja spać będę :( a jutro po południu na zjazd na studia jade i w sobote i niedziele tez... Nawet na urodzinkach taty nie posiedzę za długo :((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 20:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moje Drogie.. trzymac kciuki.. ide jutro na monitoring , 3 cykl po laporoskopii, pierwszy na podwojnej dawce clo.. :) a na podnidzialek zapisalam sie do innego lekarza, do kliniki nieplodnosci.. jakis super fachowiec..chce zeby ktos inny mnie obejrzal :) cena za wiyte zabojcza- 250zl ;///

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalko jak czytałam Twoją wiadomość to od razu zacisnęłam kciuki :) Trzymam je mocno !! Daj znać jutro jak po wizycie:) Nie martw się ja też tyle płacę .. Dużo ale WARTO !!:) POWODZENIA !! :* <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki moja Droga:) wierze ze sie uda :) a jak nie to.. nastepnym razem :)

• Lucy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam 1cs po laparoskopii :)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Znam tez przypadek dziewczyny, która miała prawidłowe HSG, a dopiero na laparo okazało sie, że drożność jest, a jakże, ale wyszło że świało jajowodu jest zbyt wąskie. Pogmeralii jej i przepchali "kanały" płukając tym kontrastem parę razy :)

U mnie było tak, że przy HSG oba jajowody były częściowo niedrożne. Przy laparo okazało się, że prawy jest drożny a lewy zatkany śluzem przez stan zapalny (na szczęście udało się go udrożnić)
    Być może ten prawy to zasługa tego, że miesiąc okładałam się borowinami.

W każdym razie wielokrotnie słyszałam, że warto robić laparoskopię bo HSG może dawać niepełny bądź przekłamany obraz stanu jajowodów. Ponoć czasem z bólu mięśnie się kurczą i na RTG wychodzi niedrożność podczas gdy wcale tak nie jest.

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    No moje Drogie.. trzymac kciuki.. ide jutro na monitoring , 3 cykl po laporoskopii, pierwszy na podwojnej dawce clo.. :) a na podnidzialek zapisalam sie do innego lekarza, do kliniki nieplodnosci.. jakis super fachowiec..chce zeby ktos inny mnie obejrzal :) cena za wiyte zabojcza- 250zl ;///
    trzymam oba chore kciuki :D

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola napisz proszę na czym polega ta twoja dieta ? jesteś na diecie o niskim indeksie glikemicznym czy to coś innego? podobno przy pcos dieta o niskim indeksie glikemicznym jest dobra :/

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam diete od trenerki personalnej. Dieta faktycznie jest o niskim indeksie glikemicznym ale z bardzo dużą ilością białka :) Jem 5 posiłków dziennie, wszystko muszę ważyć :) Jem dużo ryb, dużo jajek tzn samych białek bo żółtko ma dużo tłuszczu :)) ale 2 całe jajka codziennie też zjem :) To jest dieta redukcyjna więc po ok. 2 tyg. stosowania moja trenerka będzie mi to zmieniać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dieta naprawdę pomaga tylko trzeba ją stosować tak jak ona zaleca :) Ja na początku diety ważyłam prawie 76 kg. no może kapeczkę mniej. A teraz po 8 dniach ważę już 73.1 kg :))

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ciekawa opcja ;) ja jestem na normalnej diecie 1800 kcal he :), w ciągu 3 miesięcy schudłam 9 kg ale potem znowu wszystko wróciło ze względu na szpital itd itp. Wracam pomału do ćwiczeń bo lubię ćwiczyć , w sumie to polubiłam w zeszłym roku :) dają mi więcej energii :). Chociaż ostatnio przez operację / brak owu itp itd zaczęłam zajadać stres :( i przestałam ćwiczyć :(.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ćwiczenia też są bardzo potrzebne, chociaż ja ich nie lubię.. jakoś teraz ciągne cardio na rowerku w domu ale mam zamiar się zapisać na basen bo go uwielbiam :))

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie lubię ćwiczeń typu Chodakowska, wolę np. walk away the pounds :D bardzo fajne chodzenie przy telewizorze ;). Bardzo lubię też jeździć na rolkach, czekam na wiosnę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 13:23

Edyta
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ