LAPAROSKOPIA
-
WIADOMOŚĆ
-
gagat wrote:Czy któraś z was miała robioną laparoskopię przy niepękających pęcherzykach tzw. Luf?
Jeżeli tak to czy laparo wam pomogło?
Nie mam problemu z wytworzeniem pęcherzyków, problem jest z pękaniem pomino zastrzuków typu pregnyl, ovitrelle. Pomału robią się dla mnie bezcelowe stymulacje ;(
Hsg było robione + oba jajowody drożne.Edyta
-
pysia wrote:zastanawia mnie czemu lekarze sprawdzaja drożnośc przez laparo, skoro tyle dziewczyn tu pisze ze sie meczylo itd , no w koncu to operacja.. czemu nie robia najpierw hsg? przeciez to duzo mniej inwazyjne badanie... a jak hsg by wykazalo ze cos jest nie tak to wtedy laparo .. czy lapao jest dokladniejsze czy cos... bo ciekawa jestem
Lucy lubi tę wiadomość
Edyta
-
pysia wrote:zastanawia mnie czemu lekarze sprawdzaja drożnośc przez laparo, skoro tyle dziewczyn tu pisze ze sie meczylo itd , no w koncu to operacja.. czemu nie robia najpierw hsg? przeciez to duzo mniej inwazyjne badanie... a jak hsg by wykazalo ze cos jest nie tak to wtedy laparo .. czy lapao jest dokladniejsze czy cos... bo ciekawa jestem
Pewnie dlatego, że bardzo często przy hsg kontrats przepływa, wynik badania jest prawidłowy. A potem jak się zajrzy na laparoskopii to się okazuje że rózne dziwa kwiatki tam siedzą. I to na hsg nie wyjdzie.
Tak było u mnie. Hsg jak najbardziej prawidłowe, a na laparo zrosty i przeszkody dopiero się uwidoczniły. Tak to bym się do us..ranej śmierci mogła starac sądząc że mam wszystko dobrze
-
Znam tez przypadek dziewczyny, która miała prawidłowe HSG, a dopiero na laparo okazało sie, że drożność jest, a jakże, ale wyszło że świało jajowodu jest zbyt wąskie. Pogmerali jej i przepchali "kanały" płukając tym kontrastem parę razy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 13:06
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo to wygrzej się koniecznie Ja po pracy przyszłam i padam na twarz.. i zamiast sprzątać dom bo w sobotę goście na 60 mojego taty przyjadą to ja spać będę a jutro po południu na zjazd na studia jade i w sobote i niedziele tez... Nawet na urodzinkach taty nie posiedzę za długo (
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 20:30
-
nick nieaktualnyNo moje Drogie.. trzymac kciuki.. ide jutro na monitoring , 3 cykl po laporoskopii, pierwszy na podwojnej dawce clo.. a na podnidzialek zapisalam sie do innego lekarza, do kliniki nieplodnosci.. jakis super fachowiec..chce zeby ktos inny mnie obejrzal cena za wiyte zabojcza- 250zl ;///
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lucy wrote:Znam tez przypadek dziewczyny, która miała prawidłowe HSG, a dopiero na laparo okazało sie, że drożność jest, a jakże, ale wyszło że świało jajowodu jest zbyt wąskie. Pogmeralii jej i przepchali "kanały" płukając tym kontrastem parę razy
U mnie było tak, że przy HSG oba jajowody były częściowo niedrożne. Przy laparo okazało się, że prawy jest drożny a lewy zatkany śluzem przez stan zapalny (na szczęście udało się go udrożnić)
Być może ten prawy to zasługa tego, że miesiąc okładałam się borowinami.
W każdym razie wielokrotnie słyszałam, że warto robić laparoskopię bo HSG może dawać niepełny bądź przekłamany obraz stanu jajowodów. Ponoć czasem z bólu mięśnie się kurczą i na RTG wychodzi niedrożność podczas gdy wcale tak nie jest. -
ailatan wrote:No moje Drogie.. trzymac kciuki.. ide jutro na monitoring , 3 cykl po laporoskopii, pierwszy na podwojnej dawce clo.. a na podnidzialek zapisalam sie do innego lekarza, do kliniki nieplodnosci.. jakis super fachowiec..chce zeby ktos inny mnie obejrzal cena za wiyte zabojcza- 250zl ;///Edyta
-
nick nieaktualnyJa mam diete od trenerki personalnej. Dieta faktycznie jest o niskim indeksie glikemicznym ale z bardzo dużą ilością białka Jem 5 posiłków dziennie, wszystko muszę ważyć Jem dużo ryb, dużo jajek tzn samych białek bo żółtko ma dużo tłuszczu ) ale 2 całe jajka codziennie też zjem To jest dieta redukcyjna więc po ok. 2 tyg. stosowania moja trenerka będzie mi to zmieniać
-
nick nieaktualny
-
To ciekawa opcja ja jestem na normalnej diecie 1800 kcal he , w ciągu 3 miesięcy schudłam 9 kg ale potem znowu wszystko wróciło ze względu na szpital itd itp. Wracam pomału do ćwiczeń bo lubię ćwiczyć , w sumie to polubiłam w zeszłym roku dają mi więcej energii . Chociaż ostatnio przez operację / brak owu itp itd zaczęłam zajadać stres i przestałam ćwiczyć .Edyta
-
nick nieaktualny