X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie przed chwilą test :) nie powinna wieczorem robić ale już nie umiałam wytrzymać i niestety jedna kreska.. Trudno to czekam na kolejny cykl :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Zrobiłam sobie przed chwilą test :) nie powinna wieczorem robić ale już nie umiałam wytrzymać i niestety jedna kreska.. Trudno to czekam na kolejny cykl :)
    Ola ale przecież na wieczór przed dniem @ to bardzo rzadko wychodzi pozytywny. Zrób rano w dzień planowanej @.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem, ale już wytrzymać nie umiałam a do środy jeszcze daleko.. jeszcze na dodatek mam takiego pecha bo mi laptop wypadł z rąk i matryca poszła... pobeczałam się jak głupia... mój mąż nie mógł mnie uspokoić, że przez głupi laptop tak płacze:(

• fablous Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, do środy to jeszcze rzeczywiście daleko i jeszcze możesz się miło zaskoczyć :)

U mnie @ się rozkręciła więc zaczynamy nowy cykl, pierwszy po laparo.
    12 dnia idę na monitoring i zobaczymy jak się pęcherzyki mają, czy będą rosną same bez leków :)

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    wiem wiem, ale już wytrzymać nie umiałam a do środy jeszcze daleko.. jeszcze na dodatek mam takiego pecha bo mi laptop wypadł z rąk i matryca poszła... pobeczałam się jak głupia... mój mąż nie mógł mnie uspokoić, że przez głupi laptop tak płacze:(
    Ola matryca to chyba nie jest duży problem, koszt / jak podasz model laptopa to zapytam męża ile będzie wymiana kosztowała razem z nową matrycą.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Muszę się komuś wygadać, bo trochę się boję. Za kilka godzin jadę do szpitala, a jutro mam laparoskopię. Nie wiem za bardzo co mnie czeka.

• fablous Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezka wrote:
    Hej. Muszę się komuś wygadać, bo trochę się boję. Za kilka godzin jadę do szpitala, a jutro mam laparoskopię. Nie wiem za bardzo co mnie czeka.

Poczytaj sobie ten wątek, jest tutaj dużo wypowiedzi dziewczyn odnośnie laparoskopii.
    Sama z własnego doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że naprawdę nie ma się co bać :). Laparoskopia to mało inwazyjny zabieg operacyjny, szybko wraca się do formy i co najważniejsze są dobre efekty.

A z jakiego powodu lekarz Cię skierował na laparoskopię?

Jak masz jakieś pytania to pisz, na pewno Ci pomożemy :)

inezka lubi tę wiadomość

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na skierowaniu mam napisane niepłodność pierwotna. Doktor mówił że trzeba mi sprawdzić drożność jajowodów i ogólnie jak tam wyglądam od środka. A jakby było coś do naprawy, to w miarę możliwości naprawią.

Wątek podczytuję od jakiegoś czasu, nie jestem dzięki temu taka zielona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2015, 10:57

• fablous Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również miałam laparo w celu sprawdzenia drożności jajowodów(na HSG wyszło, że są częściowo niedrożne). I udało się podczas operacji udrożnić je! Więc głowa do góry, będzie dobrze na pewno :)

Długo się już staracie?

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie już na wakacjach 2 lata. Jak dla mnie to bardzo długo.
    Za chwilę wyjeżdżam do szpitala, mam kawałek drogi. Trzymajcie za mnie kciuki :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezka wrote:
    Będzie już na wakacjach 2 lata. Jak dla mnie to bardzo długo.
    Za chwilę wyjeżdżam do szpitala, mam kawałek drogi. Trzymajcie za mnie kciuki :)
    trzymam kciuki :) sukienka szpitalna do góry i do boju ;)

Edyta
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inezka, nie ma się czego bać :) Nie taki diabeł straszny.. Powodzenia :)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Inezka, nie ma się czego bać :) Nie taki diabeł straszny.. Powodzenia :)
    Lucy czy ty będziesz brac clo czy nie?

Edyta
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    Lucy czy ty będziesz brac clo czy nie?

Nieee, po co, juz chyba z 7 czy 8 cykli brałam. Owulki mam swoje naturalne ładne i regularne. Na razie nic nie biore. Się pomyśli nad czyms jakby znowu się nie udawało ;)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Nieee, po co, juz chyba z 7 czy 8 cykli brałam. Owulki mam swoje naturalne ładne i regularne. Na razie nic nie biore. Się pomyśli nad czyms jakby znowu się nie udawało ;)
    aaa no chyba że tak, w takim razie trzymamy kciuki za naturę :)

Lucy lubi tę wiadomość

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta podam ci wieczorem bo teraz na zajeciach jestem ;))
    Jak tam u Was dzień mija?:)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pomalutku leci, jakaś zdołowana dzisiaj jestem. Myślę o wyjeździe za granicę, ciągnie mnie tam ... :P ale mąż nie chce ;)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee to masz tak samo jak ja :) Tyle ze moj maz chce ale teraz poki mam studia to siedzimy tu :) ale podejrzewam ze jak skoncze to od razu do Danii jedziemy;)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 1 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Eeee to masz tak samo jak ja :) Tyle ze moj maz chce ale teraz poki mam studia to siedzimy tu :) ale podejrzewam ze jak skoncze to od razu do Danii jedziemy;)
    My byliśmy 2 lata w Szkocji jak byliśmy "młodzi" , żałuję że nie zostaliśmy tam. Mnie strasznie ciągnie na wyspy, skończyłam anglistykę, lubię ich kulturę i generalnie lubię ten kraj. Byłam zarówno w Anglii jak i w Szkocji, oba kraje są urocze. Obawiam się że jak na nas to już jest trochę za późno ale z drugiej strony... Ostatnio oznajmiłam mężowi że jeżeli w ciągu roku nie zajdę w ciążę to jedziemy. Nawet w ciemno :)

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ale uwazam ze nie jest za pozno:) mnie moj kuzyn ciagle namawia abysmy do niego wyjechali i pewnie pojedziemy za rok w czerwcu:)

‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ