X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dzięki Edyta :) Ja na razie nie chcę się nakręcać, czekam do @ i już :D
    No pogoda u Mnie też słaba :/ ciągle pada :/ a muszę jechać jeszcze dziś na chwilę do pracy bo mamy jakieś durne zebranie :/ W tamtym roku nie byłam ani razu więc już teraz muszę jechać bo oddziałowa potem będzie płakać, że jej nie słuchamy haha :D

• fablous Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Dziewczyny jak tam u Was samopoczucie?? :) U mnie dziś lepiej, chociaż mam lenia na wszystko :)

u mnie to samo, wstałam ok 7 a już o 10 walczyłam z tym, żeby sobie drzemki nie uciąć bo mi się oczy same zamykały. Muszę zabrać się za jakieś konkretne zajęcie bo nie chcę tak zmarnować całego L4 na obijanie się ;)

Wczoraj mąż dał się przekonać na przytulanki :D. Ale to już 18dc więc nie sądzę, żeby w tym miesiącu były jakieś szanse.

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie tak z L4 zrobiłam prawie całe się obijałam heh :)
    Fajnie że serduszkowaliście :) ale nie martw się jest jeszcze następny cykl :D napewno Wam się uda :) a i spokojnie dojdziesz do siebie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14 cykl...

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na tym L4 to się tak rozleniwiłam że to jest straszne. Tyle rzeczy miałam zrobić a nie zrobiłam nic :)

Edyta
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to to jest L4 pooperacyjne, aby nie robić nic :D Ja pierwszy tydzień po tej laparotomii to leżałam, gniłam, seriale oglądałam i nie wychodziłam z piżamy ;)
    Dopiero w drugim tygodniu zwolnienia trochę się zajęłam domem :p

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy jak tam z Twoją @ ?? kiedy się spodziewasz?? żeby już nowy cykl zacząć :)

• Lucy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spodziewam się już :D Normalnie już bym miała, cykle mam 29, no max 30 dni. A dzis mam właśnie 30 dzień ;) Z tym, że laparo mi opóźniło ze dwa dni owulkę, to tam obstawiam że jutro, maksymalnie w piątek zacznę cykl :)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super:) To kolejny cykl musi być udany!!! :D

Lucy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby nie był zwariowany tak jak mój.. bo u Mnie to się ciągle takie dziwne rzeczy dzieją, że aż się zaczęłam śmiać z tego. Np od wczoraj mam dziwny żółto-kremowy śluz taki z grudkami i jest go bardzo dużo.. a dziś od rana taki sam a w ciągu dnia się zmieniał chyba ze 3 razy. Był kremowy z grudkami, kremowy rozciągliwy a teraz jest biały rozciągliwy heh.. dziwne:D

• Lucy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to raczej cykle mam dość podobne wszystkie. Książkowe owulki, książkowy skok i książkowo zawsze przychodzi @ :D :D

Za Ciebie kciuki, żeby nie przyszła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 19:58

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed laparoskopią i gdy nie brałam leków to hmmm najdłużej okresu nie miałam chyba 8 miesięcy... :) prawie jak ciąża haha :) ale jak brałam leki to wszystko było zawsze super też książkowo tylko nie miałam owulacji :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też się dzieją dziwa dziwne ;);). A to niby już koniec pierwszego cyklu po laparo. Być może tak organizm reaguje na zmianę. Wciąż mnie zastanawia dlaczego te pęcherzyki nie urosły a przed laparo rosły. Ciekawe co będzie w przyszłym cyklu.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta a nie pytałaś lekarza czemu tak się stało?? Mi np. w ogóle pęcherzyki nie rosły przed laparoskopią na clo..

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Edyta a nie pytałaś lekarza czemu tak się stało?? Mi np. w ogóle pęcherzyki nie rosły przed laparoskopią na clo..
    Pytałam ale powiedział że może tak reaguje organizm, mam czekać na następny cykl.

Edyta
  • gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile jest l4 po laparo ?

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwa tygodnie. Jeśli bie lubisz swojej pracy możesz poprosić o wiecej. Albo o mniej np. na tydzień. Ale jeśli w pracy dźwigasz to lepiej na dwa.

• gagat Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was miała robioną laparoskopię przy niepękających pęcherzykach tzw. Luf?
    Jeżeli tak to czy laparo wam pomogło?
    Nie mam problemu z wytworzeniem pęcherzyków, problem jest z pękaniem pomino zastrzuków typu pregnyl, ovitrelle. Pomału robią się dla mnie bezcelowe stymulacje ;(
    Hsg było robione + oba jajowody drożne.

dc0565c3dde4ab4d94a770cbe4b54573.png
  • Emiliana Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem właśnie po laparoskopii . balam się strasznie ale nie było tak źle wiec warto iść zeby sprawdzić wszystko. Od pol roku po stymulacji clo mialam owulację z prawego jajnika a okazało się ze prawy mam niedrozny i nie SA w stanie nic z nim zrobic :'( lewy jest ok tylko szkoda ze nie da się jakoś do lewego przekierować owulacji...

Emiliana
    Starania od 09.2014r. Po inseminacji 30.05:
    Poziom bety: 10dpo- 18, 11dpo- 36, 14dpo - 253, 16dpo- 612, 22dpo- 8622
    Novomedica Mysłowice, ciąża bliźniacza termin porodu 25.02.2017 :*
  • pysia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawia mnie czemu lekarze sprawdzaja drożnośc przez laparo, skoro tyle dziewczyn tu pisze ze sie meczylo itd , no w koncu to operacja.. czemu nie robia najpierw hsg? przeciez to duzo mniej inwazyjne badanie... a jak hsg by wykazalo ze cos jest nie tak to wtedy laparo .. czy lapao jest dokladniejsze czy cos... bo ciekawa jestem :)

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ