X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja generalnie jestem nauczycielem j. angielskiego ale... życie tak mi się potoczyło że nie pracuję w zawodzie :P.

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn nie codziennie tylko na 12stki:) ale praca super i kolezanki tez :) zal byloby mi odchodzic ale tam nie dostane więcej niż umowa zlecenie :(

A ja miałam laparo w polowie cyklu :) chyba 15dc :)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tak samo jak ja, znaczy że da się zrobić w 15dc :P
    Kiedy masz Ola monitoring ?

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co u mnie w ogóle nie występuje śluz... nie wiem o co chodzi

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co Edyta u mnie tez go nie bylo.. pojawil sie dopiero po podaniu pregnylu pred sama owulacja.. i bylo go naprwde duzo...jak na mnie:D

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zastanawiam..... bo we wtorek mam mieć monitoring to będzie teoretycznie 13dc , praktycznie 14 dc ( ponieważ zaczęłam liczyć cykl od rana następnego dnia a @ dostałam na wieczór poprzedniego).
    Czy to nie będzie za późno ? Jakby się okazało że pęcherzyki urosły i trzeba podać pregnyl ?
    w którym dniu Natalia brałaś pregnyl?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 16 dniu cyklu. Na monitoringu bylam w 13 dniu cyklu, byly pecherzyki i czekalysmy do poniedzialku czy pekna.. nie pekly same wiec dostalam pregnyl :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wszedzie czytam ze laparo w I fazie cyklu a moj gin w II... chyba ze mi aie cos popierdzielilo ale jestem przekonana...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja monitoring mam jutro ;) juz sie doczekać nie moge hehe :p
    Ja zato mam dziś potok rozciagliwego sluzu. Ciagnie az do ziemi. Dzis test owu wyszedl pozytywny a 4 wczesniejsze dni negatywny wiec dzis albo jutro mysle bedzie owu :)
    Jutro 14dc ;)

ailatan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja monitoring mam jutro ;) juz sie doczekać nie moge hehe :p
    Ja zato mam dziś potok rozciagliwego sluzu. Ciagnie az do ziemi. Dzis test owu wyszedl pozytywny a 4 wczesniejsze dni negatywny wiec dzis albo jutro mysle bedzie owu :)
    Jutro 14dc ;)
    powodzenia :) ja jutro robie bete :)) zobaczymy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala to również powodzenia i daj znać :) ale myślę,że to tylko formalność :)

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki jestem po pierwszym monitoringu na którym byłam w poniedziałek 11dzień cyklu to był no ale niestety nie było ani jednego pęcherzyka dominującego. Ginekolog kazała mi przyjść jutro 15dzień cyklu nie za puźno na pecherzyk jak go w 11 nie było??:(

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko :) dam znac, we wtorek jade do lekarki zeby zaplanowac co dalej.. i kiedy kolejen wizyty i jakie badania.. chociaz jakas laska z forum pociska ze jej lekarka powiedziala ze przed 6 tygodniem nie mozna robic badania ginekologicznego bo to.. niebezpieczne.. Slyszalyscie cos o tym? Bo ja nie.. mowi sie ze nawet wspolzycie jest bezpieczne :)- wyprobowalam- nic sie nie stalo :)) chyba nie mozemy sie z ta ciaza obchodzic jak z jajkiem.. w koncu jest to dla kobiety normalny stan.. a Fasolka i tak jest tam bezpieczna :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Hej dziewczynki jestem po pierwszym monitoringu na którym byłam w poniedziałek 11dzień cyklu to był no ale niestety nie było ani jednego pęcherzyka dominującego. Ginekolog kazała mi przyjść jutro 15dzień cyklu nie za puźno na pecherzyk jak go w 11 nie było??:(
    a Ty jestes po laparoskopii? sory ale juz nie pamietam.. idz sprawdz.. moze cos ruszylo :) za pozno napewno nie.. mozesz miec pozna owulacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Spoko :) dam znac, we wtorek jade do lekarki zeby zaplanowac co dalej.. i kiedy kolejen wizyty i jakie badania.. chociaz jakas laska z forum pociska ze jej lekarka powiedziala ze przed 6 tygodniem nie mozna robic badania ginekologicznego bo to.. niebezpieczne.. Slyszalyscie cos o tym? Bo ja nie.. mowi sie ze nawet wspolzycie jest bezpieczne :)- wyprobowalam- nic sie nie stalo :)) chyba nie mozemy sie z ta ciaza obchodzic jak z jajkiem.. w koncu jest to dla kobiety normalny stan.. a Fasolka i tak jest tam bezpieczna :))
    Co za bzdury!!! Tylko sie nie nakrecaj przez to. Ja bym w to nie wierzyla... jak fasolce dane bedzie przetrwac to badanie naprwno nie bedzie zagrozeniem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Pecherzyki mogly urosnac do tego czasu :)) daj znac co i jak ;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Co za bzdury!!! Tylko sie nie nakrecaj przez to. Ja bym w to nie wierzyla... jak fasolce dane bedzie przetrwac to badanie naprwno nie bedzie zagrozeniem :)
    nie nie nakrecam sie :) oczywiscie bedac u lekarza dowiem sie czy mozna wspolzyci czy widzie przeciwskazania - tez nie chce mojego M. zostawiac teraz na pastwe losu :P bo jak byl potrzebny to nawet zmeczony dzialal- jak nie bede mogla to on to zrozumie (poradzimy sobie inaczej:)) ale jak bede mogla to czemu nie.. kurcze no wlasnie jak bedzie dane jej przetrwac to przetrwa.. i napewno nic tego nie zakloci :) trzeba byc pozytywnej mysli a nie w paranoje wpadac:)

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    no u mnie ostatnio też niestety się nic nie pojawiło, nie wiem czy są szanse że w 4 dni coś wyrośnie ale nadzieję warto mieć i działać działać :)

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym tak jak pisze Ola możesz mieć owulację później a wtedy jest możliwe że coś urośnie :) zależy ilo dniowe masz cykle :)

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia nie nakręcaj się, przecież jak dziewcyzny zachodzą w ciążę " normalnie" czyli bez większych starań to na początku nie wiedzą że są w ciąży a nadal współżyją. Niekiedy brednie piszą na tych forach.

Edyta
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ