X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech szkoda Ola.. no szkoda :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    8dzc wczoraj skonczyłam CLO to miejmy nadzieje ze coś urośnie.No najgorsze jest to czekanie na ten okres..
    To zdecydowanie za wczesnie moja droga:) kto Ci kazal przyjsc w 8dc? Najwczesniej 13 :) mi po clo urosly dojrzale pecherzyki dopiero w 16 :)) jeszcze sporo czasu. nie lam sie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    ech szkoda Ola.. no szkoda :(
    a tak mnie jajnik boli i kluje... czuje jakbym miala bol owulacyjny... nie wiem co jest grane... a @ dalej nie ma... zadzwonie w pon do mojej lekarki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm a Ty teraz nie bylas na monitoringu ? Moze Ci sie torbiel zrobila ;/ zadzwon zadzwon jak okresu nie dostaniesz :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie byłam właśnie... ;( kurde jak bede miala torbiel to lipa:(

• plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mnie też coś boli jajnik. Ola a robiłam test rano ?

Edyta
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mój 29dc a myślę że @ przyjdzie między 30 a 32 dc

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a bralas duphatson czy tam luteine?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rano robilam i negatyw... ;( ale ttego sie spodziewalam. Natalia ja bralam luteine :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, że zacznę brać od rana znów luteine :) a w pon zadzwonie do mojej gin co dalej ;))

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    To zdecydowanie za wczesnie moja droga:) kto Ci kazal przyjsc w 8dc? Najwczesniej 13 :) mi po clo urosly dojrzale pecherzyki dopiero w 16 :)) jeszcze sporo czasu. nie lam sie :)
    Mówicie ze mimo ze nie bylo nic w 8 dzc to urośnie to mam nadzieje teraz dzueki dziewczyny niewiem po co poszlam w 8 dzc chyba przez to żeby nie przegapić nic

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Mówicie ze mimo ze nie bylo nic w 8 dzc to urośnie to mam nadzieje teraz dzueki dziewczyny niewiem po co poszlam w 8 dzc chyba przez to żeby nie przegapić nic
    Sylka, a jak Ci do tej pory rosły po clo pęcherzyki? Czy to pierwszy cykl z clo? Ja w pierwszym cyklu miałam w 12 dc (pół clo) pęcherzyk, a teraz ostatnio już w 9 dc (1 tabletka clo) były dwa gotowe na pregnyl. Różnie to jest. Czasem i w 16 dc dziewczyny miały. Nie trac wiary, tylko szoruj jeszcze raz na monit za jakieś 4 dni

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Sylka, a jak Ci do tej pory rosły po clo pęcherzyki? Czy to pierwszy cykl z clo? Ja w pierwszym cyklu miałam w 12 dc (pół clo) pęcherzyk, a teraz ostatnio już w 9 dc (1 tabletka clo) były dwa gotowe na pregnyl. Różnie to jest. Czasem i w 16 dc dziewczyny miały. Nie trac wiary, tylko szoruj jeszcze raz na monit za jakieś 4 dni
    Ja już 5 cykl raz tylko urósł ale nie pękł i to było w 16dc teraz jestem na podwojonej dawce 3 tabletki na dzień no własnie ide we wtorek albo w środę to bedzie 12 lub 13dc zalezy czy doktor bedzie.zobaczymy okaze sie wszystko musze chodzic na monitoring zeby mi sie jakies torbiele nie porobiły jak urośnie chociaż jeden to musze powiedzieć ze chce zastrzyk bo nie bede czekać następny cykl.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, decyzja o zastrzyku jak najbardziej słuszna. Ale brak stosownej odpowiedzi na stymulację clo powinien skłonić lekarza do zmiany leku.. lametta, aromek..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a nie orientujecie się jak to jest po odstawieniu clo? czy np można po tych 6 cyklach odstawić clo , odczekać np. pół roku i znowu zacząć je przyjmować? czy są jakieś przeciwskazania ?

Edyta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plimka_bum wrote:
    dziewczyny a nie orientujecie się jak to jest po odstawieniu clo? czy np można po tych 6 cyklach odstawić clo , odczekać np. pół roku i znowu zacząć je przyjmować? czy są jakieś przeciwskazania ?
    Edyta generalnie nie powinno sie stosowac clo dluzej niz 3-4 miesiace.. jak nie ma efektow to czas na zmiane lekow. I tez po laparoskopii nie rozbilabym tak ze nic nie brala, bo mam 6-10 miesiecy najwiekszych szans na ciaze...
    bylas na tym spotkaniu o in vitro?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Ja już 5 cykl raz tylko urósł ale nie pękł i to było w 16dc teraz jestem na podwojonej dawce 3 tabletki na dzień no własnie ide we wtorek albo w środę to bedzie 12 lub 13dc zalezy czy doktor bedzie.zobaczymy okaze sie wszystko musze chodzic na monitoring zeby mi sie jakies torbiele nie porobiły jak urośnie chociaż jeden to musze powiedzieć ze chce zastrzyk bo nie bede czekać następny cykl.
    Sylka idz 13, wczesniej w Twoim przypadku wg mnie nie ma sensu.. po clo generalnie pecherzyki rosna wolniej niz naturalnie.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    w 9dc? hmm a ile mial? bo az mi sie wierzyc nie chce zeby 20mm pechrzyk w tak krotkim czasie wyrosl i to po clo :)

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam pytanko, przed laparoskopia musze wywolac okres zeby sie wyrobic w terminie i teraz mam dylemat bo 3 dni temu robilam cytologie po ktorej troche plamilam 1 dzien, na drugi dzien zaczelam brac luteine i wczoraj zaczelam plamic i teraz kuzwa nie wiem czy to moze byc jeszcze po cytologii czy juz okres sie zaczyna (powinnam wtedy odstawic luteine) i nie wiem co robic brac ją czy nie:/ bralam dwa dni dzis nie wzielam z nadzieja ze okres sie rozkreci ale dalej same plamienia, moze powinnam jutro znow zaczac brac lutke? buuu

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    hej dziewczyny mam pytanko, przed laparoskopia musze wywolac okres zeby sie wyrobic w terminie i teraz mam dylemat bo 3 dni temu robilam cytologie po ktorej troche plamilam 1 dzien, na drugi dzien zaczelam brac luteine i wczoraj zaczelam plamic i teraz kuzwa nie wiem czy to moze byc jeszcze po cytologii czy juz okres sie zaczyna (powinnam wtedy odstawic luteine) i nie wiem co robic brac ją czy nie:/ bralam dwa dni dzis nie wzielam z nadzieja ze okres sie rozkreci ale dalej same plamienia, moze powinnam jutro znow zaczac brac lutke? buuu
    Wg mnie powinnas brac tyle dni ile zalecil lekarz i dopiero odstwaic :)

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ