X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LAPAROSKOPIA

Oceń ten wątek:
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Nie spoko, plemniki powstaja przez okolo 3 miesiace :)
    a co do drugiego pytania to nie wiem, takie pytania musisz zadawac od razu lekarzowi :)
    powiedział ze nie jest okrągły ale jest :) teraz zaczeły mnie boleć krzyża niewiem może od tego zastrzyku?

ailatan lubi tę wiadomość

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    powiedział ze nie jest okrągły ale jest :) teraz zaczeły mnie boleć krzyża niewiem może od tego zastrzyku?
    Nie wymyslac bolow i inncy dziwnych objawow, korzystac z seksu ile sie wlezie i tyle :) nic wiecej nie wymyslisz teraz.. mozecie teraz tylko dzialac :P wiec sio z kompa, sexy koszulka , ponczoszki i do roboty :P

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dzięki :PP za radę :P

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej robota odwalona wczoraj teraz przez najbliższe 5 dni;P ale strasznie mnie martei bo nie mam śluzu płodnego czyli tego rozciągliwego?

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Hej robota odwalona wczoraj teraz przez najbliższe 5 dni;P ale strasznie mnie martei bo nie mam śluzu płodnego czyli tego rozciągliwego?
    Super :) Nie przejmuj sie śluzem-- ja mialam go niewiele.. czasami jest tak gleboko, ze nie jestesmy w stanie go dostrzec..

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie wielkie dzieki za otuchę teraz musze o tym wszystkim nie myśleć ale dzis idę po receptę bo o niedzieli luteina

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    To fajnie wielkie dzieki za otuchę teraz musze o tym wszystkim nie myśleć ale dzis idę po receptę bo o niedzieli luteina
    juz od niedzieli? a jakie mialas endo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie Edyta i Ola? cisza szaaaaa...

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    juz od niedzieli? a jakie mialas endo?
    11mm tak od niedzieli luteina dopochwowo niewiem czemu zawsze miałam podjęzykowo i mam CLO przepisane jakby się nie udało:)

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja dziś już od babci wracałam :( ale byłam u mojej siostry we Wrocławiu:)) właśnie jesteśmy już na autostradzie i wracamy do domku:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    11mm tak od niedzieli luteina dopochwowo niewiem czemu zawsze miałam podjęzykowo i mam CLO przepisane jakby się nie udało:)
    piekne endo :) mialam identyczne jak zachodzilam w ciaze:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja moje dogie wlasnie wchodze w 2 trymestr :) jak ten czas leci fiu fiu..

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale czym sie różni luteina dopochwowa a podjęzyk bo teraz mam dopochwowe zawsze mialam pod jezyk???

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - Ja mam wiele nurtujących pytań dotyczących tych operacji laparoskopowych
    Jeden lekarz który za zabieg chciał 20 tys. twierdzi że zoperuje wszystko tzn, że jeśli guzy endo będą w jelitach w pęcherzu itd to on je usunie, a drugi lekarz ten tańszy twierdzi że jeśli tak będzie to już tym musi się zająć chirurg na osobnej operacji ale wg niego po badaniu ja tego tam nie mam. Sama nie wiem co myśleć. Wy co o tym myślicie, podobno na laparo na fundusz w razie takich sytuacji na sale wchodzi chirurg, urolog i oni pomagają ginekologom, znalazłam w necie jedną dziewczynę która miała przeszczep moczowodu, ale niestety nie odpisuje na kolejne moje pytanie gdzie miała ten zabieg ...Siedzę i rozmyślam co będzie lepsze dla mnie, nie wiem też czy po zabiegu tak jak mówi lekarz brać visanne czy od razu działać? Ja bym wolała od razu działać.

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków

Wysłany: 16 maja 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytajcie tutaj o tym zabiegu który kosztuje 20 tys. Sama nie wiem na co się zdecydować http://www.ginekologwroclaw.com.pl/nauka-blog-movies/25-blog-movies

HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
  • plimka_bum Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu nie chcesz iśc na NFZ ? bo nie rozumiem albo coś przeoczyłam

Edyta

Wysłany: 16 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo już raz byłam na NFZ i nic mi nie zrobili bo nie umieli. Zobaczyli że mam jajnik i macicie w licznych zrostach niewidoczne bo w zatoce duglasa i nie umieli się do tego dostać i zaszyli zostawili mi to w środku i zapisali viasanne że niby się cofnie. Dziękuję bardzo.

AMH 1,98
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    Bo już raz byłam na NFZ i nic mi nie zrobili bo nie umieli. Zobaczyli że mam jajnik i macicie w licznych zrostach niewidoczne bo w zatoce duglasa i nie umieli się do tego dostać i zaszyli zostawili mi to w środku i zapisali viasanne że niby się cofnie. Dziękuję bardzo.
    Gwiazdczeka, wg mnie 20 tysiecy za laparoskopie to po prostu zlodziejstwo.. poza tym skoro jeden lekarz widzi a drugi nie to cos jest nie tak.. ja juz te 20 tys wolalabym przeznaczyc na in vitro.. z tak zaawansowana endometrioza bedzie ciezko Ci uzyskać natuarlnie ciaze- sama jej nie ma, ale mam kumpele ktora miala juz zabieg i niestety po pol roku nastepny bo pojawiaja sie kolejne ogniska.. zdecydowala sie w koncu na in vitro i sie udalo.. Wg mnie powinnas znalesc szpital oraz lekarza w nim, ktory przeprowadza Ci zabieg na nfz.. ale musi byc to miejsce godne polecenia..

Wysłany: 16 maja 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszcie proszę jaki był zakres waszych zabiegów? Co konkretnie miałyście usuwane np. endo z pęcherza... skąd lekarze wiedzieli że endo tam siedzi, czy zabieg był na NFZ czy prywatnie. Czy wasze objawy pokrywały się z miejscem występowania endo w waszym organizmie. Będę bardzo wdzięczna jeśli napiszecie.

AMH 1,98
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny miałyście może przeziębienie przed laparoskopia? Ja idę w czwartek do szpitala a teraz walczę z przeziębieniem

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: